jo , ir aš turiu viltį , kad visos 40 nesušals ...bet kiekvienos gaila , nes visos po vieną...aš suprantu , kad svarbiausia , kad skiepo vieta nesušaltų...kitaip , jei ir atžels , bus laukinukė...
kaip graziai sninga, turbūt užvers mus sniegu galės mūsų rožytės giliai miegoti po sniegu
QUOTE(Adeliutė @ 2016 01 07, 00:15)
Nuraminsiu visas su savo eksperimentu (o gal viena sau verksiu pavasarį). Nieko neaprišau, nieko neužmulčiavau, tik sniegu stengiausi daugiau užkasti. Norėjau užmulčiuoti, kai pašals, kad durpės ir žemės labai nepermirktų, bet nebuvo sveikatos tuo metu, tai taip ir liko. Raminuosi, kad pasodintos giliai ir bus iš ko atželti
Nenustebnot visai Aš irgi truputį durpių užmetus buvau, o prieš pat ir per tuos šalčius sniegu apkasiau gausiai, tikiuosi, viskas bus tvarkoj, ne pirmas kartas. Tiesa, jau pirkdama rožes, žiūriu, kad iš atsparesnių šalčiams būtų.
Taigi, jei kas - sriūbausim pavasarį duetu
QUOTE(AJIRA @ 2016 01 11, 14:52)
kaip graziai sninga, turbūt užvers mus sniegu galės mūsų rožytės giliai miegoti po sniegu
Galėjo anksčiau pasnigti, pas mus buvo visai mažai sniego, tad nebuvo kuo rožių apkasti per šalčius. Prieš šaltį užpyliau ant kiekvienos perpuvusio komposto (nežinau ar gerai, bet daugiau nieko nesugriebiau), aprišau agroplėvele, užmėčiau vieną kitą eglišakę. Labai norėčiau, kad išgyventų, bet jei jau lemta joms sušalti, bus kaip bus. Jau pradėjau žvalgytis po rožių augintojų puslapius jei ir išgyvens rožytės, planuose nauji rožynai
QUOTE(zuikis5 @ 2016 01 06, 11:12)
Agroplėvelės man ničnieko nepadėdavo, kiek sluoksnių bedėčiau Tokiom žiemom, kai laikydavosi šaltis ilgai ir siekdavo -20 ir daugiau, kaip šiemet, tai nušaldavo viskas, kas virš kaupo, kiek bedangstyčiau. Tai dabar tik stengiuosi užpilti žemėm kiek įmanoma didesnį kaupą, jei turiu užmetu eglišakių, kad sniegą sulaikytų. Šiemet pas mus prieš didžiuosius šalčius nemažai pasnigo, tai kaupus dar apkasiau sniegu kiek išėjo, tikiuosi peržiemos visos, nes mažesni krūmiukai tupi jau visiškai po sniegu. Et, bus kaip bus, ką jau padarysi.
zuikis5, tai gal dengdavote neprilenktas rožes? Visą laiką dengiu agrodanga statydama rožėms šiltnamiukus. Vienas dvigubas agrodangos sluoksnis- oro tarpas ir vėl agrodanga. Ant viršaus burbulinis polietilenas, tai - 25C atlaikydavo. Šiemet neuždėjau polietileno, tai pergyvenau (dabar jau vienodai ).
O sniego Kaune- ne kažką . Nebuvo, nė ką su rankomis pasemti. Tik šiandiena gerai prisnigo, bet manau visoje Lietuvoje šiandiena sninga
Kaip mano mama sako: jeigu neišgyveno, tai jai nebuvo lemta.
Na gaila kai daug investuoji....bet iš kitos pusės niekas nekaltas tik pats
O aš vis dar jaudinuosi dėl rožių bijūnų... tik va kad pakeist vis tiek nieko nepakeisi
Na gaila kai daug investuoji....bet iš kitos pusės niekas nekaltas tik pats
O aš vis dar jaudinuosi dėl rožių bijūnų... tik va kad pakeist vis tiek nieko nepakeisi
jo...ir aš jau dairausi...bet , ne todėl , kads anas palaidojau...turiu vilty kad liks gyvos...
Antra vertus , jei yra kokios labai lepios šalčiui , tai nelabai ir nusaugosi iki gyvenimo pabaigos...
Antra vertus , jei yra kokios labai lepios šalčiui , tai nelabai ir nusaugosi iki gyvenimo pabaigos...
QUOTE(Adeliutė @ 2016 01 06, 23:15)
Nuraminsiu visas su savo eksperimentu (o gal viena sau verksiu pavasarį). Nieko neaprišau, nieko neužmulčiavau, tik sniegu stengiausi daugiau užkasti. Norėjau užmulčiuoti, kai pašals, kad durpės ir žemės labai nepermirktų, bet nebuvo sveikatos tuo metu, tai taip ir liko. Raminuosi, kad pasodintos giliai ir bus iš ko atželti
jei sniego bus iki pavasario pakankamai tai nieko ir nenutis, tai pati geriausia danga, o jei jau nutirptu ir sausas saltukas atbegtu, tai gal tada sveikatos turesit kuom nors uzdengti
kol sniego yra ne beda.
esu ir as tokiu metu turejusi..
Pagal ilgalaikes prognozes (kurios nėra labai tikslios) rodo, kad iki vasario galo vis pasnigs. O tokio kaip didelio atšilimo, kad nutirptų tas visas sniegas nėra. Bus po dvi dienas 0 C temperatūra, bet tai sniego neturėtų tirpinti, nes naktimis vis šaltukas prognuozuojamas Rožėms sniegas tikrai pati geriausia danga.
tikrai nera geresnes dangos kaip sniegas jeigu nenusalo iki uzsnigimo tai viskas bus gerai, dziaugsimes savo rožemis pavasari kurio jau laukiu
labai džiaugiuosi žiema, bet atbundančios gamtos jau laukiu, nors žiema dar nenusibod visai grazi man ji siemet.
tuoj netrukus ir pavasaris atbegs.. ir eisim ratais apie savo grozius
tuoj netrukus ir pavasaris atbegs.. ir eisim ratais apie savo grozius
O kol pavasaris ateis, bent nuotraukas reikėtų kaip nors sutvarkyti