QUOTE(Emvida @ 2016 03 21, 22:34)
Molis rožėms patinka, o akmenis galima iš duobės išrinkti. Rožėms pilnai užtenka 60 cm gylio duobės, o šaknys, kuriomis rožė maitinasi, išsidėstę ne giliau kaip 40 cm gyly. Mėšlas tokioje gilioje duobėje tiesiog palaidojamas, naudos niekam nėra. Mėšlą į duobę reikia dėti tik perpuvusį, o geriau kompostas. Ir labai svarbu, kad nepasodinti per giliai, jei duobės neiškastos rudenį (kaip žinot, rožės geriausia sodinti rudenį) , t.y.prieš kokia pora mėnesių., nes paskui rožę įtraukia.
o "pabarstukai " - tikriausiai turėta omenyj ne trąšos, o kažkokie mikroorganizmai, skatinantys šaknų augimą.
taip taip apie mikroorganizmus tik nieko panasaus neteko parduotuvese matyt:
http://www.davidaust...oot-shrub-rose/
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 21, 22:58)
O ne, pas mus žemėje palaidotos grandinės, statybos atliekos ir dar biesas žino kas. Akmenys taisė akmenukai 5 cm skersmens, o akmenys. Nežinau kas prieš tai gyveno, bet ten buvo šiukšlynas tiesiogine to žodžio prasme.
uiii kokie suskiai ten pries jus bazavos gaudyk
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 22, 08:38)
Merii, kartais neišeina išrankioti visą sklypą. Sodini ir rankioji ką randi
Juk gėlynas ar rožynas ne visame sklype būna.
Ir aš kasiau gilias duobes apie 1m. Kai iškasinėjau senas rožes persodinimui į kitą slypą, pamačiau kokias šaknis gali užsiauginti tos rožės. Iš pabarstukų naudojau BioLux'ą. Man ir rožėms jis patiko. Tačiau jį naudojant negalima purkšti rožių chemija.
Dar sodindama rožes (pas mane molis, juodžemis ir paprasta žemė) dėjau komposto, perpuvusio mėšlo ir pelenų.
va va gal tas tavo minimas BioLux ir yra tai - tik sibirkos rozyne radau jo.. mazum reiks juos aplankyt.. o gal kas kur vilniuj matet isigyt?