Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(Merii @ 2016 03 22, 07:36)
Ne mano reikalas, bet reikėjo pirma išsirankioti viską, išvežti, užpilti geros žemės ir tuomet gėlynus sodinti.
Mes jau praėję per tai, žinau ką sakau, bjaurus reikalas.

65 arai. Traktorius su kultivatoriumi pakėlė viršutinę dalį, stabdėm kas pusmetrį ir rankiojome kiek radome. Sūnus su draugais pririnko užkastų į žemę 10 maišų 120 ltr talpos pampersų panaudotų.
Oj, ten buvo baisu. Ir dar kiek visko neišrinkta. Čia mieste ar priemiestyje 10-11 arų yra fignia, o ten (tiesiogine to žodžio prasme) keliais apšliaužiojome. Va. Pasiguodžiau.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 22, 09:40)
Oj, ten buvo baisu. Ir dar kiek visko neišrinkta.  Čia mieste ar priemiestyje 10-11 arų yra fignia, o ten (tiesiogine to žodžio prasme)  keliais apšliaužiojome.  Va. Pasiguodžiau.

Siaubas, kaip žmonės teršia gamtą, tikrai nepavydėtina, imkite 4u.gif
Gal kuri mokate skiepyti rožes, ar labai sudėtinga?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 22, 09:40)
Sūnus su draugais pririnko užkastų į žemę 10 maišų 120 ltr talpos pampersų panaudotų. 
Oj, ten buvo baisu. Ir dar kiek visko neišrinkta.

blink.gif mdaaa... blink.gif

Turiu klausimėlį ax.gif Gal yra auginančių Dame de coeur ir Gloria Dei rožes? Kaip su jų aukščiu? Negalėjau ramiai praeiti Maxėj pro lentyną su rožėm lotuliukas.gif nusipirkau šias dvi gražuoles. Ant pakuočių rašo 70-100 cm aukščio, o rosebook'e rašo, kad Dame de coeur aukštis 100-125 cm, o Gloria Dei 100-150. O kaip iš tikro? Nežinau kur jas įkurdinti, jei kaip rašo iki 150, tai sodinčiau prie pergolės, jei iki 100 cm tai kitą vietą parinkčiau, o prie pergolės vietą kokiai vijoklinei pataupyčiau... ax.gif
Atsakyti

http://www.rozes.lt/...-pagrindai.html
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2016 03 22, 11:23)
Turiu klausimėlį  ax.gif  Gal yra auginančių Dame de coeur ir Gloria Dei rožes? Kaip su jų aukščiu?

Auginu Gloria Dei, tai tikrai apie 1m. aukščio, bet jokiu būdu ne 1.50 m. , nors mano rožės užauga šiek tiek daugiau nei nurodoma aprašymuose.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 22, 14:43)
Auginu  Gloria Dei, tai tikrai apie 1m. aukščio, bet jokiu būdu ne 1.50 m. , nors mano rožės užauga šiek tiek daugiau nei nurodoma aprašymuose.

Ačiū 4u.gif Dabar nebeliko abejonių dėl sodinimo vietos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 03 21, 22:34)
Molis rožėms patinka, o akmenis galima iš duobės išrinkti. Rožėms pilnai užtenka 60 cm gylio duobės, o šaknys, kuriomis rožė maitinasi, išsidėstę ne giliau kaip 40 cm gyly. Mėšlas tokioje gilioje duobėje tiesiog palaidojamas, naudos niekam nėra. Mėšlą į duobę reikia dėti tik perpuvusį, o geriau kompostas. Ir labai svarbu, kad nepasodinti per giliai, jei duobės neiškastos rudenį (kaip žinot, rožės geriausia sodinti rudenį) , t.y.prieš kokia pora mėnesių., nes paskui rožę įtraukia.
o "pabarstukai " - tikriausiai turėta omenyj ne trąšos, o kažkokie mikroorganizmai, skatinantys šaknų augimą.

taip taip apie mikroorganizmus tik nieko panasaus neteko parduotuvese matyt:
http://www.davidaust...oot-shrub-rose/

QUOTE(Nakviša @ 2016 03 21, 22:58)
O ne, pas mus žemėje palaidotos grandinės,  statybos atliekos ir dar biesas žino kas. Akmenys taisė akmenukai 5 cm skersmens,  o akmenys.  Nežinau kas prieš tai gyveno, bet ten buvo šiukšlynas tiesiogine to žodžio prasme.

uiii kokie suskiai ten pries jus bazavos gaudyk 4u.gif

QUOTE(Dalelė @ 2016 03 22, 08:38)
Merii, kartais neišeina išrankioti visą sklypą. Sodini ir rankioji ką randi  lotuliukas.gif Juk gėlynas ar rožynas ne visame sklype būna.
Ir aš kasiau gilias duobes apie 1m. Kai iškasinėjau senas rožes persodinimui į kitą slypą, pamačiau kokias šaknis gali užsiauginti tos rožės. Iš pabarstukų naudojau BioLux'ą. Man ir rožėms jis patiko. Tačiau jį naudojant negalima purkšti rožių chemija.
Dar sodindama rožes (pas mane molis, juodžemis ir paprasta žemė) dėjau komposto, perpuvusio mėšlo ir pelenų.

va va gal tas tavo minimas BioLux ir yra tai - tik sibirkos rozyne radau jo.. mazum reiks juos aplankyt.. o gal kas kur vilniuj matet isigyt?
Atsakyti
kaip keistai temos man nerode floros temu sarase.. g.gif
merginos dar vienas klausimelis, o galima dvi rozes kurios is principo nera kerotos sodinti viena salia kitos/kartu, kad graziau butu ar vistiek reikia palikti 30-40 cm, kaip rekomenduojama ?
Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 03 23, 14:39)
kaip keistai temos man nerode floros temu sarase.. g.gif
merginos dar vienas klausimelis, o galima dvi rozes kurios is principo nera kerotos sodinti viena salia kitos/kartu, kad graziau butu ar vistiek reikia palikti 30-40 cm, kaip rekomenduojama ?

Atstumą palikti būtina, kitaip viena iš jų nunyks, nes jos silpnos konkurentės
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 03 23, 14:53)
Atstumą palikti būtina, kitaip viena iš jų nunyks, nes jos silpnos konkurentės

aciu 4u.gif daraus savo gelyno eskiza, tai ziuriu kiek cia reiks vejos nukast smile.gif
Atsakyti
Sveikos, rožininkės, linksmų gražių švenčių 4u.gif

Nesulaukėm žinių dėl mūsų užsakymo iki Velykų (kas su manim), tad teks dar palūkuriuoti.. jei kitą savaitę gautume, tektų prisipažinti vyrui ir gražiai jo prašyti išdalinti.. nu, bet čia mano rūpesčiai. biggrin.gif Žodžiu, laukiam.
Nesijaudinkit dėl pinigų. Suskaičiuosiu, parašysiu žinutes. Pagal tos dienos pavedimą, kursą..

O dabar švęskim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 26 kovo 2016 - 12:28
tyli upė aciu labai, laukiam kantriai, bent jau as niekur neskubu.
graziu svenciu
itariu, kad po svenciu jau isrengti reiks nuo paskutiniu patalu, mnuso lyg ir neberodo.

gal kas gali pasidalinti Nina Weibull rozes auginimu, kaip ar patinka?
Atsakyti