Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 16 oji tema

QUOTE(Dalelė @ 2016 03 09, 23:19)
Linetax, kaip dengėte savas rožes agrodanga? Stačias uždengėte ar prilenktas prie žemės?

Dengiau stačias. Manosios dauguma arbatinės arba floribundinės, neaukšti krūmeliai, todėl net nebandžiau prilenkti ax.gif Kaip Jūs dengiate tokias rožes? Prilenkiate?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 03 10, 01:50)
Dengiau stačias. Manosios dauguma  arbatinės arba floribundinės, neaukšti krūmeliai, todėl net nebandžiau prilenkti  ax.gif Kaip Jūs dengiate tokias rožes? Prilenkiate?

Aš tai tik apkasu, jei turiu - eglišakių užmetu. Pernai bandžiau aukštesnius krūmus prilenkti ir uždengti šakom - peržiemojo, bet vaizdas man nepatiko schmoll.gif atrodė suvargusios, ištįso... gal reikai mokėti paskui jas gražiai apgenėti, bet man tai pasirodė kad nėra prasmės palikti AH ar floribundinių šakų - paskui labai gražiai atželia stiprūs gražūs ūgliai
Atsakyti
Linetax, dažnai (praktiškai visada) dengiant žiemai rtačias rožes jos nušąla. Tad geriau jas patrumpinti ir labai gerai uždengti. Ypač AH rožes, nes jos mažiausiai atsparios šalčiams.
Iš tikro kiekviena rožių grupė yra dengiama ir genima šiek tiek skirtingai. AH rožės yra labai storomis šakomis, tad jų niekas žiemai nelenkia, nes dažniausiai tai misija neįmanoma lotuliukas.gif Jas reikia iš karto nukirpti paliekant 40 cm. aukščio krūmus. Floribundines rožes galima prilenkti arba dengti šiek tiek apgenėtas. Tik angliškos, vijokliai, parko rožės ir senovinės rožės yra prilenkiamos prie žemės, kad išsaugoti visą šakų ilgį. Senovinėms rožėms tai ypač svarbu, nes daugelis jų žydi ant antramečių šakų.
Pavasarį rožes būtina dar kartą kruopščiai genėti. Nukarpant pašalusias, sergančias šakas. taip pat išpjaunamos senos 4 metų šakos. Išgenima iš vidaus augančios šakelės ir dar suformuojamas gražus krūmas. (parašiau, bet tikriausiai visi tą žino, gal naujokams pravers rolleyes.gif )
Atsakyti
visada pravercia kitu patirtis wink.gif

mes jau zinom kaip Dalelė atsakingai jas priziuri ir dengia ziemai wink.gif
pavizdys visoms wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 10, 10:58)
Pavasarį rožes būtina dar kartą kruopščiai genėti. Nukarpant pašalusias, sergančias šakas. taip pat išpjaunamos senos 4 metų šakos. Išgenima iš vidaus augančios šakelės ir dar  suformuojamas gražus krūmas. (parašiau, bet tikriausiai visi tą žino, gal naujokams pravers  rolleyes.gif )

Ačiū kad dalinatės patirtimi 4u.gif man kaip naujokei rožių auginime svarbus kiekvienas patarimas bigsmile.gif
Ir dabar prie tos pačios genėjimo temos, dar klausimukas iškilo, kada man nukirpti nušalusias šakeles? Dabar, ar laukti šiltesnių dienų? Įdedu nuotraukėlę savo vargšiukės "Black magic", nekutuliojau žiemai, tik sniegu buvau užklojusi blush2.gif rezultatas :
user posted image
verysad.gif
Kaip suprantu kirpti reik iki žaliuojančios vietos. Mačiau pumpurėlis yra ant vieno stiebelio... gyva wub.gif
Vasarą džiugino tokiais gražiais žiedeliais:
user posted image
O aš, ožka, per menkai pasirūpinau ja žiemos metu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 10, 10:58)

Dalele, ačiū, kad dalinatės patirtimi 4u.gif Visada AH rožes patrumpindavau rudenį, bet šįkart buvau palikusi nenukirptus krūmelius ax.gif Kai labiau atšils, pagenėsiu ir tikiuosi gražių rožių smile.gif
Papildyta:
QUOTE(R&B @ 2016 03 10, 12:56)

Nuostabi spalva ir žiedų forma wub.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2016 03 10, 12:56)
Ačiū kad dalinatės patirtimi  4u.gif man kaip naujokei rožių auginime svarbus kiekvienas patarimas  bigsmile.gif
Ir dabar prie tos pačios genėjimo temos, dar klausimukas iškilo, kada man nukirpti nušalusias šakeles? Dabar, ar laukti šiltesnių dienų? Įdedu nuotraukėlę savo vargšiukės "Black magic", nekutuliojau žiemai, tik sniegu buvau užklojusi  blush2.gif rezultatas :
user posted image
verysad.gif
Kaip suprantu kirpti reik iki žaliuojančios vietos. Mačiau pumpurėlis yra ant vieno stiebelio... gyva  wub.gif
[url=http://www.part.lt/perziura/1cd79d4f44718683bd757ef065e9eb74118.jpg]
O aš, ožka, per menkai pasirūpinau ja žiemos metu doh.gif

Siaubas kaip nušalo blink.gif Aš kerpu vėlai, kai jau lapeliai iš pumpurų pradeda lįsti, nes tada jau tik minimalios šalnos bus.
Patarčiau nedėti žolės mulčo prie pat šakų, nes pelyti gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s2002m: 10 kovo 2016 - 15:35
QUOTE(s2002m @ 2016 03 10, 17:35)
Siaubas kaip nušalo  blink.gif Aš kerpu vėlai, kai jau lapeliai iš pumpurų pradeda lįsti, nes tada jau tik minimalios šalnos bus.

Dėl žolės labai pritarčiau drinks_cheers.gif aš vengiu ja mulčiuoti, o ypač dar žiemai palikti... O dėl nušalimo - tai yra man buvę ir baisiau, kai vos ne iki žemės doh.gif bet atžėlė, žydėjo, manau viskas bus gerai. Karpau aš irgi tada, kai jau pabunda, pradeda augti, žiūriu kad oras būtų sausesnis ir šiltesnis
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 03 10, 15:35)
Siaubas kaip nušalo  blink.gif Aš kerpu vėlai, kai jau lapeliai iš pumpurų pradeda lįsti, nes tada jau tik minimalios šalnos bus.

Ačiū už patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2016 03 10, 15:48)
Dėl žolės labai pritarčiau  drinks_cheers.gif aš vengiu ja mulčiuoti, o ypač dar žiemai palikti... O dėl nušalimo - tai yra man buvę ir baisiau, kai vos ne iki žemės  doh.gif bet atžėlė, žydėjo, manau viskas bus gerai. Karpau aš irgi tada, kai jau pabunda, pradeda augti, žiūriu kad oras būtų sausesnis ir šiltesnis

O jūs iš vis nieko žole nemulčiuojat ar tik rožių? ax.gif
Prie rožės čia nuo vasaros likęs nestoras sluoksnis išdžiūvusios žolės, nuimsiu tuomet jei gali pakenkti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2016 03 10, 16:03)
Ačiū už patarimus  4u.gif
Papildyta:

O jūs iš vis nieko žole nemulčiuojat ar tik rožių?  ax.gif
Prie rožės čia nuo vasaros likęs nestoras sluoksnis  išdžiūvusios žolės, nuimsiu tuomet jei gali pakenkti  blush2.gif

Aš mulčiuoju, bet ne prie šakų - taip kad su augalu nesiliestų.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2016 03 10, 15:11)
Nuostabi spalva ir žiedų forma  wub.gif

Ačiū už gražius žodžius 4u.gif Man patinka tamsiai raudonos rožės, kai mugėj pamačiau neatsispyriau pagundai ir nusipirkau biggrin.gif Graži, bet yra šioks toks minusėlis - žiedai praktiškai be aromato ax.gif
Papildyta:
QUOTE(s2002m @ 2016 03 10, 16:07)
Aš mulčiuoju, bet ne prie šakų - taip kad su augalu nesiliestų.

Supratau 4u.gif Ką gi, taisysiu klaidas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 03 10, 15:35)

mano is 32 roziu 20 tokios doh.gif 6 isvis be jokiu gyvybes zymiu, o tos, kuriu apskritai galima nedengti, ale dengiau- gyvos, bet irgi nelabai yra i ka ziuret. nu dar niekad TAIP blogai nebuvo. ziauru... doh.gif
Atsakyti