Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 27

QUOTE(Zirzille @ 2016 01 13, 15:06)
Pas mane viryklė perkelta prie kitos sienos maždaug per 1,5m atstumu nuo įvado. Didelio vargo viryklę perkelti nėra. Dar galite pasvarstyti, kol virtuvė nepagaminta.

Bet toje sienoje virš viryklės ir ventiliacijos anga yra. Kaip tada su gartraukiu? Negaliu turbūt vis tiek toli traukt..
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 12 07, 23:58)
Visų pirma žiūrint į Jūsų pasidėliojimą krenta į akis, kad šadytuvas netinkamoj vietoj. Jeigu nenorite keisti viryklės ir plautuvės vietų, šaldytuvą tikrai kelčiau plautuvės kairėn, ten kur likusi ūkinė spinta būtų. Viryklę centruočiau prie dešinės sienos, viršuje pakabinamų spintelių eilė.
Antra - virtuvė nėra didelė, ar tikrai tokio dydžio plautuvės reikia? Gaunas, kad ji prilipus prie ūkinės spintos, o būtų gerai turėti šiokį tokį tarpelį. Statant viengubą plautuvę, tas tarpelis atsirastų. Kita vertus, jei turite daug ką padėti virtuvėje, gal ūkinę spintą daryti per visą kairiąją sieną - praėjimas platus į svetainę, neturėtų labai užsigriozdinti. Šaldytuvą irgi toj ūkinėj spintoj planuotis. Gautųsi tokia U formos virtuvikė, o kadangi trumposios sienos būtų apstatytos iki lubų, tai vizualiai patrumpėtų patalpa, langas nebūtų apstatytas niekuom unsure.gif ... Taip, būtų dvi kampinės spintelės, tačiau nereikia jų bijoti, kai nėra kitos išeities smile.gif. Kairiam kampe ūkinėj spintoj galima būtų planuotis buitinės technikos skyrelį:
user posted image
... kažkas turbūt siūlė panašiai.

oj užgriuvo mane kiti reikalai tai tik dabar grįžau prie savo virtuvės.
Ačiū už pastebėjimus. Kriauklė manau tikrai bus vienguba, tieisog programėlėj kitokios neradau.
Galvoje ir aš daugmaž susidėliojau tą U formos virtuvę, bet kadangi pati gražiai susidėlioti nemoku, o ir laiko tam neatrandu, tai bandom imt dizainerę. Žiūrėsiu kaip ten ji man sudėlios, tada eisiu čia vėl protingų patarimų.
Kaip čia kažkas sakė panašiai, virtuvės erdvė čia nėra mano svajonių virtuvės erdvė, nu bet ne dėl virtuvės įsigyjom šį būstą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZaliaGele @ 2016 01 13, 10:52)
Antras, su didesniu darbastaliu.
user posted image

Jei labiau linkstate prie šio varianto, įrengčiau kaitlentę ilgesniojoje sienos kraštinėje ties pirmu stalčių bloku. Ventiliacijos anga yra toje plonoje pertvaroje (prie WC) ar laikančiojoje? Planuojate indaplovę? Jei taip- naikinčiau visas pakabinamas spinteles ant WC sienos.

Ir dar, mano nuomone stalčiai yra per žemi. Ok, viršutiniuose laikysite tarkim stalo įrankius, samčius, prieskonius ir pan., o į apatinius ar tilps pvz. puodai ar skardelės? (tarkim baldo aukštis 930, tada 930-38-100- 2x150, lieka 492 mm abiem apatiniams stalčiams, po 24 cm. Užteks?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 13, 13:16)
leonila, o Jums pačiai stalas pačiame praėjime netrukdo?

rolleyes.gif šiai dienai galiu pasakyti, kad man tikrai trukdo stalas, kuris užstoja visą langą. bet kitur jo pastatyti nėra kur. taip pat trukdo vaikiška maitinimo kėdutė, kuri užima pusę laisvos virtuvės erdvės. taip pat labai nepatogu, kai darbastalio yra tik 30 cm. bet gyvenu. kažkaip biggrin.gif o kaip bus ateity, nežinau. reikėtų bent savaitę pagyvent, tada pasakyčiau, trukdo man tas stalas ar ne ax.gif
man atrodo, kad ne pas vieną panašiai yra. pataisykit, jei klystu, bet ir baro principo stalai panašiai, ant praėjimo. taip, nėra kėdės iš stalo galo, bet aš nežinau ar pas mane bus. gal išvis tik taburetes imsim ir pastumsim po stalu... mane tik tas praėjimo tarpas kiek neramina,ar užteks. realiai gaunas, kaip pro duris eitum. bet su ertme virš stalo tai didesnė skylė gaunas... nesu dar galutinai įsitikinus, ar teisingas sprendimas griauti, ir ar verta taip, bet man taip atrodo. galėtume šaldytuvą statyti prie lango, o ta bloką su stalčiais ir stalu į kitą pusę, tada mažint iki 40 cm nuo šachtos, tada praėjimui liktų ne 80 cm, o 90cm. bet ar ką gelbėja tiek 10 cm... kai man atrodo, kad šaldytuvas priešais kriauklę yra patogiau ax.gif

QUOTE(*Convallaria* @ 2016 01 13, 16:25)
Kaip čia kažkas sakė panašiai, virtuvės erdvė čia nėra mano svajonių virtuvės erdvė, nu bet ne dėl virtuvės įsigyjom šį būstą smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ZaliaGele @ 2016 01 13, 17:15)
Bet toje sienoje virš viryklės ir ventiliacijos anga yra. Kaip tada su gartraukiu? Negaliu turbūt vis tiek toli traukt..

Pas mus iki ventiliacijos angos ar nuo tos vietos, kur dabar stovi viryklė, ar nuo tos, kur stovėjo anksčiau - panašus atstumas. Bet kokiu atveju ta anga nebuvo tiesiai virš viryklės, spintelių viršuje nuo gartraukio eina gofra ir tiek, panašiai kaip čia, tik ilgesnė. gofra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzille: 13 sausio 2016 - 15:59
QUOTE(yerena @ 2016 01 13, 15:46)
Jei labiau linkstate prie šio varianto, įrengčiau kaitlentę ilgesniojoje sienos kraštinėje ties pirmu stalčių bloku. Ventiliacijos anga yra toje plonoje pertvaroje (prie WC) ar laikančiojoje? Planuojate indaplovę? Jei taip- naikinčiau visas pakabinamas spinteles ant WC sienos.

Ir dar, mano nuomone stalčiai yra per žemi. Ok, viršutiniuose laikysite tarkim stalo įrankius, samčius, prieskonius ir pan., o į apatinius ar tilps pvz. puodai ar skardelės? (tarkim baldo aukštis 930, tada 930-38-100- 2x150, lieka 492 mm abiem apatiniams stalčiams, po 24 cm. Užteks?

Ventiliacijos anga yra prie WC sienos (tame sename planiuke blogai nurodyta doh.gif ) Indaplovę planuoju. O kodėl tokiu atveju naikint pakabinamas spinteles? Ten realiai gautųsi tik viena spintutė indams virš plautuvės ir gartraukis (dar neapsisprendžiau ar įmontuojamas ar ne, labiau linkstu link įmontuojamo).

Stalčiai tikrai bus aukštesni smile.gif Kol kas noriu išdėstymą susidėliot.
Atsakyti
leonila, mūrysite virtuvės įėjimą? Keliese esate? Stalas bus tik virtuvėje (nes jei jis bus ištrauktas vargu ar nebus blokuotas praėjimas į kambarį...) ar turėsite atskirą pietų stalą?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 13, 17:05)
leonila, mūrysite virtuvės įėjimą? Keliese esate? Stalas bus tik virtuvėje (nes jei jis bus ištrauktas vargu ar nebus blokuotas praėjimas į kambarį...) ar turėsite atskirą pietų stalą?

atsisakėm minties mūryti, paliksim taip. gal net paplatinsim biggrin.gif
ištrauktas stalas tikrai trukdys praeiti, todėl ir darom ištraukiamą, nes esam įsitikinę, kad retai traukinėsim, tokiems išskirtiniams atvejams... o kasdien valgytume prie šito būtent, paliekant praėjimą 80 cm. esam keturiese, vaikučiai dar maži, tai dar ilgai nesusisėsim visi kartu prie bendro stalo pietauti biggrin.gif bet, aišku, reik žiūrėt į ateitį.
aš iš pat pradžių planavau ant praėjimo tą stalą statyt, tik maniau, kad plačiau griausim ir nereikės to stalo "klijuoti" prie sienos...
nusipirkom daugiau nei dvigubai didesnį butą, nei dabar gyvenam, ir vis tiek netelpam doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
ZaliaGele, naikinčiau, nes tik įėjus jos pakabintos akių lygyje. Kaip jau rašiau, man per daug spintelių tokiame plote, bet jei Jums reikia tiek vietos pasidėjimui, kabinkite drąsiai thumbup.gif Pakabinamoje spintelėje virš kriauklės ką planuojate laikyti?

leonila, jei gerai supratau, šis stalas bus vienintelis bute. O šalia esančios svetainės įrengimą jau suplanavote?
Atsakyti
QUOTE(VINIpooch @ 2016 01 13, 10:13)
Sveikos, baldininkai siulo deti Grass furnitura vietoj Blum, ale kaina siek tiek mazesne o kokybe tikrai nieko nenusileidzia. Ar yra nusimananciu sitam reikale ?

Galit dėti. Sutaupysite pinigų, ir gausite gerą kokybės-kainos santykį, ir nemokėsit už vardą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 13, 17:54)
leonila, jei gerai supratau, šis stalas bus vienintelis bute. O šalia esančios svetainės įrengimą jau suplanavote?

valgymui - taip. o turit pasiūlymų jį statyti kitur? kitaip? rolleyes.gif

svetainę mazdaug taip, neatsizvelgiant i ismatavimus:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Convallaria* @ 2016 01 13, 15:25)

Mano žodžiai doh.gif nes ta virtuvė baigia jau man nervus suėsti lotuliukas.gif bet va teisingai parašėte, ne dėl virtuvės ir mes šį būstą pirkome drinks_cheers.gif vat pvz. aš visada svajojau ir apie drabužinę, na bet nebus jos, nebus ir ką dabar, išgyvensiu cool.gif
Tik va reikia kažkaip ir toje netobuloje erdvėje suktis ir planuoti tą virtuvę... Tik va kad kompiuteryje viskas daug paprasčiau, bijau, kad realiai pasidarius neis nei praeiti, nei bus patogu doh.gif
Širdis linksta link šio projekto:
user posted image
Bet galvoju gal čia patogiau kai tas tarpas didesnis doh.gif
user posted image
Pirminis variantas buvo toks:
user posted image
Atsakyti