Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 27

QUOTE(yerena @ 2016 01 08, 23:54)
Įmanoma, jei dujinį vamzdį kelsite iki skaitliuko kairiame kampe. Tereikės išpjauti 1/4 apskritimo stalviršyje, kad tas vamzdis tilptų ir jau dabar žinoti, kokia bus sienų tarp spintelių apdaila.
Ar apgalvojote, kaip atrodys "viduriai" kairės pakabinamos spintelės? Jei ten skaitliukas ir priedo arti sienos, vargu ar tilps kairioji šoninė spintelės plokštė, kaip darinėsis kairiosios durelės, ant ko/už ko bus pakabintos?
O negalvojate rinktis kitaip "išdėstytą" dujinę kaitlentę?

Labai patogus variantas, atitraukus per 10 cm nuo sienos, idealiai telpa net puodai su ilga rankena bei keptuvės.

Su dujų skaitiklių viskas gerai, jis nuo sienos ir nuo lubų atitrauktas ~3-5 cm (dabar tiksliai nepamenu, o ir pamatuoti galimybės neturiu), bet baldinė plokštė ten turėtų tilpti ir dureles tvirtinsim prie jos. Tik kaip tos spintelės vidų išdėlioti ir ką ten laikyti dar negalvojau. Beveik visą spintele užims gartraukis, jo vamzdis ir dujų skaitiklis. Gal iš patirties galit parekomenduoti, ką tokiam nedideliam ir nepatogiam plote laikyti? rolleyes.gif

Apdaila tarp spintelių taip pat jau numatyta - klijuosim plyteles 10x10 cm. Dar štai klausimas, ką su tuo dujų vamzdžiu daryt, kad į akis nekristų. T.y. ten tiksliau net ne vamzdis, o toji plieninė dujų žarnelė bus. "Apsiūti" baldine plokšte nenoriu (čia tiesiog man asmeniškai negražu). Gal nudažyti plytelių spalva?

Gaminti mėgstam ir dažniausiai gamybos procese dvi vietos visada užimtos, retkarčiais prireikia ir trečios, tai apie mažesnę kaitlentę net nesvartom. Galima būtų svarstyti dėl jos išdėstymo, bet atitraukti 10 cm nuo lango, rodos taip pat nei šis nei tas. Dėl estetinio vaizdo tokiu atveju būtinai stumčiau ir orkaitę, bet tada stalčiai lieka labai siauručiai ir dar ta sunkiai išnaudojama 10 cm vieta prie lango..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo free angel: 09 sausio 2016 - 11:02
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 22:43)
jei užmatysi kur nuotraukų, apie ką kalbat, įmeskit nuorodas, ačiū  4u.gif

Štai pavyko rasti įsivaizdavimui kaip ištraukiamas atrodo:

http://www.balduarse...11082012176.jpg
http://www.balduarse...11082012177.jpg
Atsakyti
QUOTE(free angel @ 2016 01 09, 12:01)
Gal iš patirties galit parekomenduoti, ką tokiam nedideliam ir nepatogiam plote laikyti?  rolleyes.gif ...Galima būtų svarstyti dėl jos išdėstymo, bet atitraukti 10 cm nuo lango, rodos taip pat nei šis nei tas.

Jei pakabinamos spintelės bus iki lubų, viduje bus lentyna. Ant gartraukio konstrukcijos teko matyti sustatytas tarkas, kavamale, virtuvines svarstykles (vienoje gartraukio vamzdžio puseje), o silikonines kepimo formas ir formeles- kitoje. Viršutinė lentyna lieka tuščia, nes ten skaitliukas bei jau gulsčias gartraukio vamzdis.

Dėl kaitlentės atitraukimo- gerai pagalvokite ar glausti ją prie sienos. Žemesnis ir platesnis puodas nesirems į plyteles? O ar pačiai bus patogu darbuotis prie kaitlentės, kai iš vienos pusės judėsius riboja siena bei palangė? g.gif

P.S. Dėl dujų vamzdžio apsiuvimo- teks atitraukti kaitlentę į kairę arba stumti arčiau krašto (nors viskas priklauso nuo kaitlentės montavimo schemos ir reikalingų jai cm). Kadangi plytelės- dažyčiau identiška spalva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 09 sausio 2016 - 12:32
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 17:23)
dar neaišku, kiek (ir AR) leis mums griauti. manau, architektai palankiau žiūrėtų, jei daugiau sienos paliktume.

Sveiki, leonila, ir man jusu butas pazystamas, nes tokiam paciam name ir mes gyvenam, tik triju kambariu bute. Isplanavimas virtuves ir svetaines panasus, skiriasi tik kad virtuve jusu didesne.
-----
Mes grioveme is virtuves i svetaine siena. Bet ta dareme tik todel, kad musu virtuve buvo 7 kvadratu ir 223 plocio. Tai keturiu zmoniu seimai buvo ankstoka, nes sunku gaminti, sunku susesti valgyti. O ka bekalbet jei dar sveciu ateina.
Kadangi jusu virtuve gerokai didesne, pagalvokit ar tikrai norite / reikia griauti ta siena. Tuo labiau kad su projektu, griovimu ir dokumentu tvarkymu tai kainuoja ne mazai nervu, laiko ir ne maziau 2000 euru
------
Taip, pries einant darytis projekto, reikia zinoti kur norite griauti TIKSLIAI. Mes padarem klaida, nes nesusideliojome kaip gi bus svetaineje viskas... kai pradejom delioti baldus svetainej, supratom, kad blogai bus jei griausim taip. Todel reikejo vel is naujo daryti projekto konstrukcines dalies paskaiciavimus, kas kainavo didelius pinigus.
Todel patariu susistumdyti baldus ir paziureti kur kas stoves ne tik virtuvej bet ir svetainej.
-----
Nusibraizykite savo plana is virsaus. Kaip butu jei isgriausit sienas. Kur saldytuvas kur stalas kur svetaines baldai kur tv.
-----
Jei griauti siena lesi, pas jus irgi liks tokia apie 50 cm siena prie lango. Visiskai jos neleidzia isgriauti. Nes eina bloku surisimai. Dar deda metalines sijas is sonu ir virsuje. Todel bus kaip pas mane. As ta nisa slepiau lentyna, kuri jums patiko.
-----
Jei esate is Kauno, galeciau parodyti savo virtuve, patarti jums del jusu virtuves. Galiu daug niuansu papasakoti. Sutaupytumete laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutekaipsaulute: 09 sausio 2016 - 12:23
QUOTE(yerena @ 2016 01 08, 23:54)
Įmanoma, jei dujinį vamzdį kelsite iki skaitliuko kairiame kampe. Tereikės išpjauti 1/4 apskritimo stalviršyje, kad tas vamzdis tilptų ir jau dabar žinoti, kokia bus sienų tarp spintelių apdaila.
Ar apgalvojote, kaip atrodys "viduriai" kairės pakabinamos spintelės? Jei ten skaitliukas ir priedo arti sienos, vargu ar tilps kairioji šoninė spintelės plokštė, kaip darinėsis kairiosios durelės, ant ko/už ko bus pakabintos?
O negalvojate rinktis kitaip "išdėstytą" dujinę kaitlentę? Tokią:
user posted image

Labai patogus variantas, atitraukus per 10 cm nuo sienos, idealiai telpa net puodai su ilga rankena bei keptuvės.

as tik didesne virykle ir planuoju deti, standarto man mazai biggrin.gif
duju skaitiklis pas mus bute pasleptas sidabrine, aukstyn, zemyn vazinejanciomis durelemis, kur dar padaryta lentynos, spintele visa is nerudijancio metalo, garmoske, liaudiskai kalbant, atsidarineja, man labai patogu ir dailiai atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 09 sausio 2016 - 12:45
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 17:05)
aišku, supratau wink.gif piešiu iš naujo biggrin.gif o kaip gartraukis pakabintas viršuj?
o man čia labai žiūrisi  ax.gif  aišku, pagal mikrę sprendžiu,kad ten ne 30, o 60 cm. lentynų ir aš nemėgstu, bet būtų patogu knygoms susidėt ir pan.  blush2.gif

Lentynos plotis 50 cm. Gylis toks, kad tik tik tilptu mikrobangine + uzdengia 12.5 cm storio siena is vieno sono.
Kazkaip sitose lentynose stipriai dulkes nesikaupia.. gal kad spalva tokia? Atrodo visad svarios... Ir dar ne karto nevaliau... einu isvalyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(free angel @ 2016 01 08, 23:05)
Štai čia porą variantų kur gartaukis montuotas po dviem spintelėm:

Jei pavyks atrasti, įdėsiu ir variantus su ištraukiamu.

ačiū, išsisaugojau abu pvz. man tai abu neblogai atrodo ax.gif reisk dabar aiškintis, kuris tipas geresnis biggrin.gif

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 01 08, 23:36)
5 kg bulvių tikrai tilps į kokį kibirą, panašaus dydžio kaip šiukšlių. Ir normaliai bus su bėgėliai. Svarbu baldininkui pasakykit, kad normalius įdėtų.

Mikrobanginės nenorit atsisakyti? Dabar orkaitės turi visokių navarotų.

Keliese esate?

Pažiūrėjus į paskutinį jūsų brėžinį turbūt dėčiau 60 cm pločio indaplovę, o vietoj dviejų stalčių blokų daryčiau vieną - būtų 100 cm pločio.

Su viršutinėm spintelėm reikia dar pagalvoti. Nes dabar chaosas gaunasi.

ačiū 4u.gif MB darys baldus. jis šiaip tuo užsiima, tik ne virtuviniais, tai man pačiai reikia daug niuansų aiškintis ax.gif

šiai dienai mes jos nenaudojam, bet auga 2 vaikai, manau, su laiku bus jiems patogu grįžus iš mokyklos pasišildyti maistą... rolleyes.gif

keturiese esam smile.gif ir šuo lotuliukas.gif

gal ir gražiau atrodytų, nemanau, kad man tokios didelės indaplovės reikia schmoll.gif

QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 01 09, 13:13)
Sveiki, leonila, ir man jusu butas pazystamas, nes tokiam paciam name ir mes gyvenam, tik triju kambariu bute.
-----
ne maziau 2000 euru
------
Taip, pries einant darytis projekto, reikia zinoti kur norite griauti TIKSLIAI. 
-----
Nusibraizykite savo plana is virsaus. Kaip butu jei isgriausit sienas. Kur saldytuvas kur stalas kur svetaines baldai kur tv.
-----
Jei griauti siena lesi, pas jus irgi liks tokia apie 50 cm siena prie lango. Visiskai jos neleidzia isgriauti. Nes eina bloku surisimai. Dar deda metalines sijas is sonu ir virsuje. Todel bus kaip pas mane. As ta nisa slepiau lentyna, kuri jums patiko.
-----
Jei esate is Kauno, galeciau parodyti savo virtuve, patarti jums del jusu virtuves. Galiu daug niuansu papasakoti. Sutaupytumete laiko.

tai aš supratau mirksiukas.gif

tiek daaaaauuug? blink.gif MB domėjosi, kad projektas 300 e, griovimas lyg apie 150 e. dar suprantu, kad atraminių sijų statymas. o kur daug pinigai?.... man tai baisiausia, kad mes parašų nesurinksim... sad.gif o griauti tikrai noriu... noriu modernesnio vaizdo... turėjau dvi sąlygas perkant šitą butą, viena iš jų, kad griausim sieną. tik tiek, kad ne viskas nuo mūsų priklauso.

žinau žinau, dėl to ir dėliojuos virtuvę, nes nuo to daug kas priklauso. jei tarkim duris užmūrytume, vėl viskas kitaip. o ryt su architektu susitinkam, žiūrėsim, ką kalba....

aha, reikės. dabar, kai pasakėt, kad neleidžia iki pat lango griauti, tai gal toj pusėj šaldytuvą statyti g.gif pas jus nėra palei tą sieną ventiliacijos šachtos. o gal žinot, ar grynai iki jos leidžia griauti? tb irgi kažkiek cm reikia palikti....

aha, iš Kauno esu bigsmile.gif

QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 01 09, 14:43)
einu isvalyt  doh.gif

hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leonila: 09 sausio 2016 - 16:23
QUOTE(leonila @ 2016 01 09, 16:21)

tiek daaaaauuug?  blink.gif  MB domėjosi, kad projektas 300 e, griovimas lyg apie 150 e. dar suprantu, kad atraminių sijų statymas. o kur daug pinigai?....
hihihi.gif

o tai jus zinot kiek tpos sijos kainuoja? ziurint kelintas aukstas, kiek reiks atlaikyti, sijos metalines nemazai kainuos, jei anga didele. ir ar parys statysit ar ne, klausimas. Uz irengima irgi nemazai paims.
Mano tevai gal prie kokius 6-7 metus griove 5aukstyje, 2 auktes, tai aisku viska samde, tai kainavo jiems apie 6000-7000 Lt g.gif

mes oatys griovem siena ir state pats vyras, bet tos matalines sijos tai nepigios g.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2016 01 09, 17:21)
tiek daaaaauuug?  blink.gif  MB domėjosi, kad projektas 300 e, griovimas lyg apie 150 e. dar suprantu, kad atraminių sijų statymas. o kur daug pinigai?.... man tai baisiausia, kad mes parašų nesurinksim... sad.gif o griauti tikrai noriu... noriu modernesnio vaizdo... turėjau dvi sąlygas perkant šitą butą, viena iš jų, kad griausim sieną. tik tiek, kad ne viskas nuo mūsų priklauso.

žinau žinau, dėl to ir dėliojuos virtuvę, nes nuo to daug kas priklauso. jei tarkim duris užmūrytume, vėl viskas kitaip. o ryt su architektu susitinkam, žiūrėsim, ką kalba....

o gal žinot, ar grynai iki jos leidžia griauti? tb irgi kažkiek cm reikia palikti....

Nezinau is kur jus kainas tokias traukiat mastau.gif. Projektas mum kainavo 600 euru. Griovimas, t.y. sienos pjovimas ir isnesimas gruzo 600 eur. Metalinės sijos 300 euru. Ekspertize 100 euru. Kadastriniai matavimai 100 euru. Dar visokiom smulkmem reikejo: gipsu apklijuot, statybu inspekcijoj, dokumentu skanavimas nu zodziu grubiai 2000 euru.

Tam kad murint duris ar ne, reik nuspresti kaip bus SVETAINEJE. Kaip ten susidesto. Mano situacija buvo tokia pat. As norejau kad iejimas butu is svetaines i virtuve. Bet atsisakem to varianto del svetaines baldu, del to kad iejus i buta is kart butu matoma lova kampas, ant kurio yra kasdien miegama.

Reikes palikti ir prie shachtos. Apie 8 cm
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2016 01 09, 18:08)
o tai jus zinot kiek tpos sijos kainuoja? ziurint kelintas aukstas, kiek reiks atlaikyti, sijos metalines nemazai kainuos, jei anga didele. ir ar parys statysit ar ne, klausimas. Uz irengima irgi nemazai paims.
Mano tevai gal prie kokius 6-7 metus griove  5aukstyje, 2 auktes, tai aisku viska samde, tai kainavo jiems apie 6000-7000 Lt g.gif

mes oatys griovem siena ir state pats vyras, bet tos matalines sijos tai nepigios g.gif

Patys griauti ir statyti negales, nes ipatingas statinys.
Žydriausia, jus turbut nuosavam name griovetes. Uztai ir galejot daryti patys. Jei jusu namas sugrius griaunant tai nukentesit tik jus. O jei daugiabutyje, devynaukstyje griaunant siena prades trukineti sienos ar neduok die griuti? Tai taip galima iklimpt vaje vaje... todel neleidzia. O ir plaktuku neisgriausi. Cia reikia pjauti siena gabaliukais. Tokiais, kad dar ir isnesti butu imanoma- pakelti neina ji tokia sunki.
Todel kainuoja ja isgriauti ne tiek kiek plytu siena...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutekaipsaulute: 09 sausio 2016 - 17:23
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 01 09, 17:31)
N

Patys griauti ir statyti negales, nes ipatingas statinys.
Žydriausia, jus turbut nuosavam name griovetes. Uztai ir galejot daryti patys. Jei jusu namas sugrius griaunant tai nukentesit tik jus. O jei daugiabutyje, devynaukstyje griaunant siena prades trukineti sienos ar neduok die griuti? Tai taip galima iklimpt vaje vaje... todel neleidzia. O ir plaktuku neisgriausi. Cia reikia pjauti siena gabaliukais. Tokiais, kad dar ir isnesti butu imanoma- pakelti neina ji tokia sunki.
Todel kainuoja ja isgriauti ne tiek kiek plytu siena...

taip, mes nuosavam, tai mums kainavo sijos, bet ir jos nemazai kainavo.
o daugiabutyje jei viska sazinigai su leidimais, gali atlikti ne bet kas, tai mano tevams pries daug metu irgi panasiai kaip jums kainavo. Man atrodo, kad leonila gerokai neivertina sienos griovimo kastu, o ir pastanu gauti ta leidima g.gif jei kaimynai kokie piktybiniai, nesutiks ir neisgriausi doh.gif
dar zinau ten klausimas kilo, ar nera taip graita kituose aukstuose, matyt tai irgi lemia. Kadangi tevai laiptineje buvo pirmi taip griaunantys, tai tipo buvo lengviau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 01 09, 18:40)
Kadangi tevai laiptineje buvo pirmi taip griaunantys, tai tipo buvo lengviau g.gif

tikrai pirmi, ar pirmi,kurie griauna legaliai? aš kiek atveju žinau, ir kiek skelbimų esu mačius (kai ieškojom buto pirkti), sienos išgriautos - buto planas nepakeistas. tai nelegaliai. va kaip tokius dalykus architektai (ar konstruktoriai) įvertina... rolleyes.gif juk nesibeldžia į kiekvienas duris ir nesiprašo užeiti.
bet čia jau labai išsiplėtėm, temos teršimas gaunas blush2.gif bet ačiū labai Jums už informaciją. nemaloniai nuteikia, bet tokia yra realybė...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 09, 00:03)
Ntu-Kpi, tokio tipo kaitlentės būna platesnės, tarkim 65 ar net 75 cm. Taip, viskas priklauso nuo ruošiamų kiekių bei turimų puodų skersmens, bet laisvai telpa iš kairės 28 cm keptuvė su rankena, per vidurį du puodai 18 cm (vienas, arčiau krašto, su ilga rankena) ir dešinėje 23 cm skersmens 5 l puodas. Sutinku, jei turimi puodai platūs ir žemi, užimamos tik dvi vietos, bet jei siauresni ir aukštesni- visos keturios.

Nesiginčysiu, bet neteko dar matyti 4vietės kaitlentės su tokiu išdėstymu ir 75 cm pločio. Gal modelį nurodysit? g.gif

QUOTE(Tosk @ 2016 01 09, 00:58)
Niekada nesirinkciau dvivietes kaitlentes schmoll.gif

Kiek žmonių, tiek nuomonių. Čia tiesiog pamatau kad kažkas rašo, kad dažniausiai naudoja 2 kaitvietes, labai retai 3, o jau visų 4 niekada. Tad tokiais atvejais ir siūlau pagalvoti, gal rinktis 2-vietę kaitlentę.

QUOTE(leonila @ 2016 01 09, 16:21)

ačiū  4u.gif  MB darys baldus. jis šiaip tuo užsiima, tik ne virtuviniais, tai man pačiai reikia daug niuansų aiškintis  ax.gif

šiai dienai mes jos nenaudojam, bet auga 2 vaikai, manau, su laiku bus jiems patogu grįžus iš mokyklos pasišildyti maistą...  rolleyes.gif

keturiese esam smile.gif ir šuo  lotuliukas.gif

gal ir gražiau atrodytų, nemanau, kad man tokios didelės indaplovės reikia  schmoll.gif

Jei gamina baldus, tai ir virtuvinį pasigamins.

Mes esam dviese, irgi turiu 45 cm pločio indaplovę. Ir kai tik pradėjau ja naudotis, po kokios savaitės pasigailėjau, kad nepirkau platesnės.
Raminu save tik tuo, kad vietos mano virtuvėje labai mažai (dar mažesnė nei jūsų), o man dar reikėjo skalbyklę įtalpinti.

Nežinau kokio amžiaus jūsų vaikai, bet gal kol jie pradės lankyti mokyklą, gyvensit kur kitur? Bent jau man atrodo neracionalu mažoje virtuvėje montuoti prietaisą, kurį galbūt naudosit po dviejų, trijų ar penkių metų. Beto ar vaikai pasieks tokiam aukštyje į mikrobanginę įdėti lėkštę sriubos?
Gal tuomet keisti orkaitę ir mikrobanginę vietomis ir atsisakyti vieno stalčiau apačioje?
Atsakyti