Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 27

QUOTE(Žydriausia @ 2016 01 08, 16:46)
geriau 10cm kaitlente arciau sienos, o plautuve 10-15 cm nuo aukstos pisntos

ir man visai nesiziuri ta spinta salia saldytuvo. Tik 30 cm, tai ka ten sudet, ir dar atviros lentyneles, kuriu as labai nemegstu. as jau tada geriau jos saskaita ilginciau stala. Aisku tada gal labai vienisas saldytuvas atrodys, bet vistiek ta siqaura spuntuke man nesiziuri.

aišku, supratau wink.gif piešiu iš naujo biggrin.gif o kaip gartraukis pakabintas viršuj?

QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2015 11 11, 17:21)

o man čia labai žiūrisi ax.gif aišku, pagal mikrę sprendžiu,kad ten ne 30, o 60 cm. lentynų ir aš nemėgstu, bet būtų patogu knygoms susidėt ir pan. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 16:05)
aišku, supratau wink.gif piešiu iš naujo biggrin.gif o kaip gartraukis pakabintas viršuj?
o man čia labai žiūrisi  ax.gif  aišku, pagal mikrę sprendžiu,kad ten ne 30, o 60 cm. lentynų ir aš nemėgstu, bet būtų patogu knygoms susidėt ir pan.  blush2.gif

tai, kadman negrazu ar nepatinka, nereiskia, kad blogai smile.gif bet is esmes kai yra auksta ir siaura, tai tra labai didelis skirtumas ar plotis 30cm ar 60cm. Sitoje foto tos lentynos jos jei gerai pamenu uzstoja kolona, ty ar taip ar taip butu buvusi pertvara, tai ji tikslingai isnaudota ir tokia labiau 'nematoma". pas jus tai kaip suprantu vos ne vidury virtuves gautusi... g.gif

del kaitlentes tai va mano dabartines virtuves foto, ziuriu danbar galvoju gal net 5 cm ten nera g.gif As pasidariau ten ale ranklsuotine, bet jos pagal paskirti nenaudoju, ten mano skyle maiseliams sukisti doh.gif
http://www.aruodas.l...l...d764&Page=3
Atsakyti
Jei labai reikalingas cargo krepšys, galima būtų daryti jį žemesnį (kaip čia ne per seniausiai buvo įkelta virtuvinio nuotrauka, žinutė #462, paskutinė nuotrauka) jei trukdo pati palangė, bet ne radiatorius.

Su gartraukiu įmanoma taip, jei jis bus sulyg apatine plokšte (įmontuojamas) arba ištraukiamas, bet "pakabintas" po spintele (bus nusileidęs per savo storį). Tokį variantą, kokį pavaizdavote, su ištraukiamu vargu ar išgausite- spintelės dešinė durelė turėtų būti išpjaustyta pagal gartraukį (nes ji bus darinėjama, tai dar ir kažkoks tarpas turėtų būti norint dureles uždaryti). Paskutiniojo varianto nesvarstyčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 08 sausio 2016 - 16:24
QUOTE(Žydriausia @ 2016 01 08, 17:11)
labai didelis skirtumas ar plotis 30cm ar 60cm.

Sitoje foto tos lentynos jos jei gerai pamenu uzstoja kolona, ty ar taip ar taip butu buvusi pertvara, tai ji tikslingai isnaudota ir tokia labiau 'nematoma". pas jus tai kaip suprantu vos ne vidury virtuves gautusi... g.gif

del kaitlentes tai va mano  dabartines virtuves foto, ziuriu danbar galvoju gal net 5 cm ten nera g.gif As pasidariau ten ale ranklsuotine, bet jos pagal paskirti nenaudoju, ten mano skyle maiseliams sukisti doh.gif

suprantu. bandžiau didesnę palikt, bet tada praėjimas stipriai siaurėja...

šiai dienai tenais siena. ir šaldytuvo dešinėje ventiliacijos šachta. dar neaišku, kiek (ir AR) leis mums griauti. manau, architektai palankiau žiūrėtų, jei daugiau sienos paliktume.

tai vat aš ir galvoju, kad tb liktų rankšluostinę daryt. ačiū už foto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leonila: 08 sausio 2016 - 16:23
Labas vakaras merginos, jau kuris laikas skaitinėju šią temą ir kaupiu informaciją, o pagaliau pribrendo reikalas planuoti savo virtuvę. 4u.gif

Mano brėžinukas:
user posted image

Ir porą skolintų bei pakoreguotų nuotraukų iš interneto:
user posted image
user posted image

Manoji virtuvė visiškai identiška kaip skolintose nuotraukose (tik tos salos daryti neplanuojame, ten stovės nedidelis stalas). Šaldytuvo bloko, kuris bus įmontuotas angoje atskirai nebraižiau, šią dalį planuoju tokią pačią. O štai visą darbastalio zoną koregavau. Čia ir norėčiau sulaukti kritikos ar pastebėjimų, ką būtų galima padaryti kitaip, galbūt patogiau.
Tiesa, turiu nedidelę bėdą - dujų vamzdį, kuris, matyt, liks kairiajame kampe. Dar neteko kalbėti su baldininkais, bet galbūt žinote, ar pavyktų jį įsprausti į tą kampą kaitlentę patraukus nuo lango apie 4 cm? g.gif
Papildyta:
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 12:44)
dar kitas dalykas. viršuje gaunas spintelėms 240 cm, tai galvoju 4*60. bet kaip pataikyti, kad gartraukis grynai virš kaitlentės būtų?  doh.gif  ar daryti vieną siauresnę 50 cm, bet ką iš tų 10 sugalvoti viršuje?...  blink.gif

Jei gartraukis pilnai paslėptas spintelėje, tuomet tikrai įmanoma išskaičiuoti ir gartraukį montuoti per dvi spinteles tiksliai virš kaitlentės. ax.gif Bijau sumeluoti, bet vartydama virtuvių nuotraukas, rodos, esu mačiusi kad ir ištraukiamus gartraukius taip montuoja. Tik vaizdas tuomet lyg ir ne toks gražus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo free angel: 08 sausio 2016 - 21:36
QUOTE(free angel @ 2016 01 08, 22:34)
Mano brėžinukas:

kaitlentę patraukus nuo lango apie 4 cm?  g.gif

Jei gartraukis pilnai paslėptas spintelėje, tuomet tikrai įmanoma išskaičiuoti ir gartraukį montuoti per dvi spinteles tiksliai virš kaitlentės.  ax.gif Bijau sumeluoti, bet vartydama virtuvių nuotraukas, rodos, esu mačiusi kad ir ištraukiamus gartraukius taip montuoja. Tik vaizdas tuomet lyg ir ne toks gražus.  g.gif

čia ne brėžinukas, o meno kūrinys bigsmile.gif lyginant su mano biggrin.gif

vat ir mano kaitlentė gaunas prie lango. na tiksliau prie sienos. bet ar nesijaudinat, kad ant sienos/lango taškysis riebalai ir pan? g.gif

supratau, kad laikas domėtis gartraukiais, nes nieko nesuprantu blush2.gif jei užmatysi kur nuotraukų, apie ką kalbat, įmeskit nuorodas, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leonila: 08 sausio 2016 - 21:43
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 22:43)
čia ne brėžinukas, o meno kūrinys  bigsmile.gif  lyginant su mano biggrin.gif

vat ir mano kaitlentė gaunas prie lango. na tiksliau prie sienos. bet ar nesijaudinat, kad ant sienos/lango taškysis riebalai ir pan?  g.gif

supratau, kad laikas domėtis gartraukiais, nes nieko nesuprantu  blush2.gif jei užmatysi kur nuotraukų, apie ką kalbat, įmeskit nuorodas, ačiū  4u.gif

Štai čia porą variantų kur gartaukis montuotas po dviem spintelėm:
http://baldai4u.lt/w...015-763x580.jpg
http://baldai4u.lt/w...119-797x580.jpg

Jei pavyks atrasti, įdėsiu ir variantus su ištraukiamu.

Dėl kaitlentės prie sienos valymo tai manau tiek ten ir reikalų - ar galinė sienelė apsitaško, ar šiuo atveju kartu ir šoninė apsitaškys rolleyes.gif na bus keliomis minutėmis daugiau valymo ir tiek. Labiau gal nerimauju, ar bus patogu prie tos sienos puodus statyt. Įtariu, kad labiausiai kampe esanti kaitvietė bus naudojama rečiausiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 14:13)
aišku, ačiū  4u.gif
maišo tai nelaikysim  lotuliukas.gif  bet šiaip mes tokie bulviniai esam, kokie 5 kg būna paprastai. gal ir gera mintis kelis kibirus statyti. man tik neramu, ar bėgeliai normaliai laikys...

tai čia apie 20 cm, manau  g.gif  va apie tokią sienelę ir galvoju. tik aš norėjau tarp plytelių dėti plyteles, ar stiklą, bet gal vis tiek žiūrėtųsi.. na reikės ieškot pavyzdžių.

šaldytuvas stovės kitoj pusėj, priešais bloką su orkaite. nea, po kaitlente nenoriu kišti, noriu aukščiau  ax.gif
Papildyta:

o kaip sprendimas deti kriaukle prie pat krasto?  ax.gif

5 kg bulvių tikrai tilps į kokį kibirą, panašaus dydžio kaip šiukšlių. Ir normaliai bus su bėgėliai. Svarbu baldininkui pasakykit, kad normalius įdėtų.

Pas mane kriauklė nuo sienos atitraukta 8 cm ir nieko. Tiesa mano kriauklė apvali ir didesnė. Bet daugiausiai plaunu indaplovėje. Pavalau sieną kartais ir nematau tame problemos. Man svarbiau buvo darbastalis.

QUOTE(leonila @ 2016 01 08, 15:00)
padidina darbalaukį. bet as manau, kad man jo uzteks, tik reik protingai susidėliot. su Jūsų pagalba  4u.gif

paskutiniai brėžiniai:

kaip tas gartraukis? įmanoma taip?  g.gif

stalas kiek trumpokas, bet kitaip labai praėjimas mažėja...  būtų dar kokių pastebėjimų? kas nepatogu? nelogiška? ir pan?  ax.gif

Jūsų vietoje nedaryčiau tų lentynų prie šaldytuvo. Dulkių kaupykla bus.
Geriau ilgesnį stalą, jei toks poreikis yra.

Mikrobanginės nenorit atsisakyti? Dabar orkaitės turi visokių navarotų.

Keliese esate?
Pažiūrėjus į paskutinį jūsų brėžinį turbūt dėčiau 60 cm pločio indaplovę, o vietoj dviejų stalčių blokų daryčiau vieną - būtų 100 cm pločio.

Su viršutinėm spintelėm reikia dar pagalvoti. Nes dabar chaosas gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 08 sausio 2016 - 22:37
QUOTE(free angel @ 2016 01 08, 22:34)
...Dar neteko kalbėti su baldininkais, bet galbūt žinote, ar pavyktų jį įsprausti į tą kampą kaitlentę patraukus nuo lango apie 4 cm?  g.gif

Įmanoma, jei dujinį vamzdį kelsite iki skaitliuko kairiame kampe. Tereikės išpjauti 1/4 apskritimo stalviršyje, kad tas vamzdis tilptų ir jau dabar žinoti, kokia bus sienų tarp spintelių apdaila.
Ar apgalvojote, kaip atrodys "viduriai" kairės pakabinamos spintelės? Jei ten skaitliukas ir priedo arti sienos, vargu ar tilps kairioji šoninė spintelės plokštė, kaip darinėsis kairiosios durelės, ant ko/už ko bus pakabintos?

QUOTE(free angel @ 2016 01 08, 23:05)
... Labiau gal nerimauju, ar bus patogu prie tos sienos puodus statyt. Įtariu, kad labiausiai kampe esanti kaitvietė bus naudojama rečiausiai  biggrin.gif

O negalvojate rinktis kitaip "išdėstytą" dujinę kaitlentę? Tokią:
user posted image

Labai patogus variantas, atitraukus per 10 cm nuo sienos, idealiai telpa net puodai su ilga rankena bei keptuvės.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2016 01 08, 22:54)

O negalvojate rinktis kitaip "išdėstytą" dujinę kaitlentę? Tokią:

Labai patogus variantas, atitraukus per 10 cm nuo sienos, idealiai telpa net puodai su ilga rankena bei keptuvės.

Man asmeniškai tokia kaitlentė nepatogi atrodo. Dėl to, kad vienu metu nepastatysi keturių puodų/keptuvių. Kiek žiūrėjau realiai parduotuvėje, tai ten patogiai vienu metu pastatysi tik du puodus iš kraštų. O tuomet ant priekinės kaitvietės tilps tik labai mažas puodas. Ir tai bus nepatogu.
Nežinau kaip jus ir kokiais kiekiais gaminate vienu metu, spręskit. Išsikirpkit apskritimus tokio skersmens, kokie yra jūsų puodai ir nuvažiuokit į parduotuvę padėlioti. Dar įvertinkit, kad puodai/keptuvės turi rankenas.

Jei mažai gaminat ir dažniausiai tik ant dviejų vietų, tai gal verta pagalvoti apie dvivietę kaitlentę? Darbastalio daugiau liks.
Atsakyti
Ntu-Kpi, tokio tipo kaitlentės būna platesnės, tarkim 65 ar net 75 cm. Taip, viskas priklauso nuo ruošiamų kiekių bei turimų puodų skersmens, bet laisvai telpa iš kairės 28 cm keptuvė su rankena, per vidurį du puodai 18 cm (vienas, arčiau krašto, su ilga rankena) ir dešinėje 23 cm skersmens 5 l puodas. Sutinku, jei turimi puodai platūs ir žemi, užimamos tik dvi vietos, bet jei siauresni ir aukštesni- visos keturios.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 01 08, 22:34)
Man asmeniškai tokia kaitlentė nepatogi atrodo. Dėl to, kad vienu metu nepastatysi
Jei mažai gaminat ir dažniausiai tik ant dviejų vietų, tai gal verta pagalvoti apie dvivietę kaitlentę? Darbastalio daugiau liks.

Niekada nesirinkciau dvivietes kaitlentes schmoll.gif
Atsakyti