Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 27

QUOTE(leonila @ 2016 01 05, 00:24)
1. įėjimo durys
2. antros durys (planuojam griauti ilginti koridorių)
3. durys į virtuvę,kurias planuojam užmūryti
4. siena, kurią norim griauti (dar neaišku, kiek leis architektai, bet jei leis, tai maksimaliai nuo lauko sienos iki ventiliacinės šachtos ir tame praėjime statyti valgomąjį stalą). tą apskritimą irgi norime griauti.

Pas mus kadangi namas perstatytas iš seno ir teko derinti prie sienų, langų ir kt, tai virtuvė dabar gavosi toliaumiausiame kampe nuo įėjimo ir ką galiu pasakyti - nieko blogo. Koridoriuje ir nusiauni, ir nusirengi, o tada ramiai nusineši maišus, kur jiems priklauso. Juk nebūna taip, kad tirpsta, varva, o nespėsi... taip kad jokios problemos su atstumais. Juk pas jus butas irgi ne milžiniškas. man rodos daug svarbiau, kada koridoriuje patogu susiruošti, nereikia stumdytis ar daiktų mėtyt.

Ir nesuprantu, kodėl verta turėti dvejas įėjimo duris. Gal geriau storas rimtas ir garsui nepralaidžias vienas? nes toks siauras tambūriukas nieko negelbėja
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2016 01 05, 16:14)
aišku, paprasčiau, jei virtuvė čia pat, už kampo... bet gi ir darbartiniuose kotedžuose kai yra sujungta virtuvė su svetaine, tai vis tiek bent viena koja įžengi į tą valgomąjį-svetainę, kad patektum į virtuvę... tai čia ne ką kitaip būtų... už kolonos jau ir virtuvė...
ta mintis apie durų mūrijimą taip netikėtai atėjo. iš pradžių galvojau daryti viską palei vieną sieną: šaldytuvo koloną, tarpelis, kriauklė, tarpelis, kaitlente, tarpelis ir kolona su orkaite. bet nelieka normalaus stalviršio, kur maistą gamint...

Jūs visai gerai plajuojatės virtuvę, tačiau yra galimybė ir išsaugoti įėjimą į virtuvę tiesiai iš koridoriaus:
user posted image

Aukštas spintas ir plautuvę tokiu atveju talpinti prie sienos, o kaitlentę pussalėj. Tiesa, normalus stalas nelabai telpa tokiu atveju, nebent jį kažkaip kombinuoti prie pussalės, nes pati pussalė, kaip nuolatiniam valgymui, nelabai koks sprendimas (čia tuo atveju, kai reikia rinktis - are stalas, ar sala valgymo vieta).
Papildyta:
QUOTE(tylaa @ 2016 01 05, 20:38)
Pagaliau ir mes jau gaminamės savo virtuvėje smile.gif wuhu 4u.gif

http://iknamai.blogs...es-kaledom.html

Kokia daili virtuvytė! Puikus, išsamus aprašymas - ačiū, kad rodotės 4u.gif . Nepabijojot mozaikos virtuvėje? rolleyes.gif
Atsakyti

virt

Toks variantas fainas: pusiau sala, pusiau stalas. Aplamai man patinka erdvės, kur galima apeiti ratu - mažiau kamščių nei vaikštant tiesiai, vaikams smagu palakstyti aplinkui.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 01 06, 15:23)
Ale nu bet tai kam tada tokios nuotraukos? g.gif ... Gali juk visokių pievų prifotoshopint unsure.gif , koks tada ten interjeras... Nelogiškas pešinukas ir tiek  irnesakyk.gif (tiesa, nepaskaičiau to straipsnelio, iš kur nuotrauka, reik paskaityt, ką ten rašo smile.gif ).
Niu va, citata "Visiškai minimalistinis dizainas – viršutinės dalies storis tesiekia porą centimetrų, nors joje įmontuotos visos vandens, maisto gaminimo ir elektros jungtys." Nebesuprantu...

bais sudomino tai pagooglinau daugiau. Pagal http://anytop.ru/201...ior-architects/, stalviršis nustorėja link spintų ir salos kojos pastorintos, trikampio formos.

http://obstanovka.by...ble_kitchen.php 3-oj eilėj, 1-oj foto truputį matosi.
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2016 01 06, 14:24)
Po pirmo mėnesio naudojimo turiu pastebėti, kas labiausiai džiugina:
- stalčiai ir stalčiai, nes visur apatinėse spintelėse dėjau tik stalčius. Netyčia kai kuriuos pasidariau su mažais vidiniais stalčiukais, bet jie super patogus smulkių daiktų pasidėjimui, dabar mano visi prieskoniai yra patogiai sudėti ir paslėpti
- stalčius po kriaukle šiukšliadėžei yra fantastika, ypač prie indaploves, kai reikia lėkštes išvalyti nuo likučių
- samsung šaldytuvas su CHEF zona, kur šviežia mėsa ir žuvis išsilaiko ilgiau dėl pažemintos temperatūros
- indukcinė viryklė dėl savo greičio (nors dar iki šiol nepripratau ir dalis puodų nebetinka), na, o svarbiausia, kad ji saloje ir aš kepdama blynus matau virtuvę, valgomąjį ir dalį svetainės, kaip ir nesu atskirta. Buvo klaustukas, ar kriauklė ar viryklė geriau saloje, tačiau aš realiai įvertinau, kur daugiau laiko praleidžiu
- pakelta nuo grindų orkaitė, kai nereikia lankstytis prie pyragų
- zoninis dalinis apšvietimas, kurį naudot gali pagal poreikius: dvi juostos viršuje, gartraukis, du LEDAI po spintelėmis virš darbastalio, visi naudojami
- daug rozečių visuose kampuose, ypač tos dvi, kurios padarytos ant salos šono ir leidžia pasijungti visokius prietaisus

o yra ka darytumete kitaip?
Papildyta:
Turiu klausima del kranu, ar jums nesitasko vanduo is tu aukstu lenktu kranu, kur dabar madoj? Nes man sake kad mazai kriauklei sprendimas nevykes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2016 01 06, 15:19)
dar pagalvojau apie jusu plana. uzdarius virtuves durys jus gaunate gera sanda pagerinti preiskambari, keik pamenu gyvai su prieskambariu ten kazkokia abrakadabra, yra nysa, kurioje vietos nefontanai. ar jus planuojate jungti wc su vonia? maciau bent 2 sujungimo variantus, vienas iejimas is virtuves puses, o kitas is vonios paliktos durys, ir abu man pasirode nelabai patogus g.gif

del antru duru prijungimo dar neskubekite, as pritariu del garsu, salia liftas, jis itariu nenaujas, tai ten butu gerai padaryti gera garso izoliacija, o duris akd ir kokios jis seifines enzinau ar gerai izolioja garsa g.gif 

del virtuves panasiu schemu neperseniausiai esame aptarineje ir berods buvo jau ir vyvu nuotrauku g.gif

ačiū, kad galvojat 4u.gif
nišos ten nėra, lygios sienos... kalbat apie tą ale tambūrą, tai ten tikrai vietos nekažką... na jei vienas grįžti, tai patogia nusiauti batus ir pasikabinti paltą, bet dviese tai ten jau netilpsi... tokia jau grūstis gaunas palikus tas antras duris. o būna gerų, garsą sulaikančių durų? biggrin.gif nes pas mus dabar ale šarvuotos, tai ką aš žinau, iš trečio aukšto girdžiu, kai kas apačioj laiptinės duris darinėja... unsure.gif

vonią paliksim atskirą nuo WC wink.gif taip, kaip dabar yra.

dėl L formos virtuvių,tai taip, yra pavyzdžių, mane tik glumina ta ventiliacijos šachta,kuri yra 90 cm ilgio ir 30 cm storio. kaip ją apžaist... buvo mintis, kad jau prie pat jos statyti šaldytuvą, bet bus labai išsišokęs... tai tada pagalvojau, gal geriau pradžioj ale kažkokia negili spinta, tada šaldytuvas.

QUOTE(Reklamiste @ 2016 01 06, 15:32)
virtuvė dabar gavosi toliaumiausiame kampe nuo įėjimo ir ką galiu pasakyti - nieko blogo.

nes toks siauras tambūriukas nieko negelbėja

ačiū 4u.gif

jap, labai siaura tenais... kol kas vienintelis sprendimas mano akim (jei paliekam tas abi duris), tai vienoj pusėj spintelė batams, kitoj pusėj pakabos einamiems viršutiniams rūbams... tada lieka koridorius erdvus be spintų rolleyes.gif
bet pats išėjimas iš namų ir grįžimas (jei visi kartu), tai nelabai patogus, nes vis tiek pradžioj su nešvariais batais teks įžengti pro abejas duris....

QUOTE(Juodai @ 2016 01 06, 16:09)
user posted image

Aukštas spintas ir plautuvę tokiu atveju talpinti prie sienos, o kaitlentę pussalėj. Tiesa, normalus stalas nelabai telpa tokiu atveju, nebent jį kažkaip kombinuoti prie pussalės, nes pati pussalė, kaip nuolatiniam valgymui, nelabai koks sprendimas (čia tuo atveju, kai reikia rinktis - are stalas, ar sala valgymo vieta).

o jeigu pagal Jūsų pvz., tik prie tos šachtos palikti aukštą bloką su šaldytuvu ir prijungit stalą, kaip čia:
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2015 11 11, 16:48)
user posted image

tada kitoj pusėj visa kita g.gif aišku, reiktų pasidėlioti, kiek to darbalaukio lieka. patiko man tas tas variantas, puikiai su mikrobange išspręsta. tik aš orkaitės noriu pakeltos nuo žemės...

dar pora klausimų:
jei orkaitė pakelta nuo žemės, ar tikrai patogu virš jos mikrobangė? g.gif man kažkaip jų abiejų vienodam lygy norėtųsi unsure.gif

pastebėjau, akd ne viena plyteles virš dabastalio dedat jau po virtuvinio surinkimo. ar tikrai patogu jas klijuoti, kai jau yra baldas? g.gif nereikia jo stumdyti ar pan? g.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2016 01 06, 19:17)
pastebėjau, akd ne viena plyteles virš dabastalio dedat jau po virtuvinio surinkimo. ar tikrai patogu jas klijuoti, kai jau yra baldas?  g.gif  nereikia jo stumdyti ar pan?  g.gif

dėl šito klausiau meistro, sakė ir taip ir taip gali, baldų stumdyt nereikia
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2016 01 06, 19:16)

Turiu klausima del kranu, ar jums nesitasko vanduo is tu aukstu lenktu kranu, kur dabar madoj? Nes man sake kad mazai kriauklei sprendimas nevykes g.gif

Čia turbūt apie L formos eina kalba maišytuvą? Jei plautuvė negili ir maža, tikrai geriau rinktis kažką kito, t.y. maišytuvą, kuris nebūtų toks aukštas.
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2016 01 06, 19:16)

Taškosi ir dar kaip. Nes nors kriauklė gili, aukštis padaro savo. Ir priedo aeratorius neatlieka savo tiesioginės funkcijos. Bet yra ir teigiamas aspektas- labai patogu skalauti didesnius daiktus: skardas ir keptuves (laikant jas beveik vertikaliai), aukštus puodus.
Atsakyti
Labadiena 4u.gif
Atėjau su klausimu. Pasidarėm stalą barą. Bet dabar neišsirenku kokias kėdes dėti. Aš lyg ir norėčiau keturiom kojom. Bet sukamos kėdės patogiau. Ir patogiau nureguliuoti aukštį, ko nepadarysi su keturiom kojom.. Kas turit kėdes baro. Ar įmanoma išsirinkti tik iš interneto, nepasėdėjus? Ir kaip suprast kokio aukščio turi būti sėdimoji dalis, kad patogu būtų sėdėti. Baro aukštis 110cm.
Kiek Klaipėdoje apėjau baldų salonų, nu nėra pasirinkimo. Arba ne ten žiūriu. doh.gif
Atsakyti
Sveikos, jei virtuve bus balta/latte ar rinktumetes balta buitine technika? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaslene @ 2016 01 06, 21:13)
Sveikos, jei virtuve bus balta/latte ar rinktumetes balta buitine technika?  4u.gif

panasiai renkames 4u.gif
Jei retro stiliaus (pvz.orkaite, gartraukis) kremo spalvos - kainos zymiai aukstesnes, tai ko gero imsime modernesne, tikiuosi tiks prie filinginio fasado.. g.gif
Atsakyti