Laba diena Jau senokai seku temą, bet iki šiol tyliai Nuolat skaitau, tad atrodo, kad visas bendraujančias pažįstu
Jau pora metų mintyse, popieriuje ir šiaip dėliojuosi savo svajonių virtuvę ir pagaliau jau planuojamas susitikimas su baldininkais (kol kas "ant smėlio"), tad norėčiau prašyti patarimų, komentarų ar pamąstymų
Mano kompas visai leisgyvis, tad jokia normalesne planavimo programa šiuo metu negaliu pasinaudoti, tad papiešiau juodraštuką ranka.
Spintelės virš darbastalio bus iki lubų, langas virš darbastalio bus panašus kaip pas Juodai, tik palangė aukščiau truputį. Kriauklės noriu didelės ir dvigubos, bet kol kas abejoju kokia ji bus. Darbastalis tikras galvos skausmas jau metai, nes bus granitas, tik mėtausi dėl spalvos Artimas draugas dirba įmonėje, prekiaujančioje akmeniu, tad parūpino 3 skirtingų akmenų lenteles, kad realiai išbandyčiau, bet... Na kas man gražu ir norėčiau yra nepraktiška Bet gal pradžiai apskritai dėl išdėstymo apsispręsti reikia
QUOTE(B'ena @ 2015 12 09, 16:53)
Laba diena Jau senokai seku temą, bet iki šiol tyliai Nuolat skaitau, tad atrodo, kad visas bendraujančias pažįstu
Jau pora metų mintyse, popieriuje ir šiaip dėliojuosi savo svajonių virtuvę ir pagaliau jau planuojamas susitikimas su baldininkais (kol kas "ant smėlio"), tad norėčiau prašyti patarimų, komentarų ar pamąstymų
Mano kompas visai leisgyvis, tad jokia normalesne planavimo programa šiuo metu negaliu pasinaudoti, tad papiešiau juodraštuką ranka.
Spintelės virš darbastalio bus iki lubų, langas virš darbastalio bus panašus kaip pas Juodai, tik palangė aukščiau truputį. Kriauklės noriu didelės ir dvigubos, bet kol kas abejoju kokia ji bus. Darbastalis tikras galvos skausmas jau metai, nes bus granitas, tik mėtausi dėl spalvos Artimas draugas dirba įmonėje, prekiaujančioje akmeniu, tad parūpino 3 skirtingų akmenų lenteles, kad realiai išbandyčiau, bet... Na kas man gražu ir norėčiau yra nepraktiška Bet gal pradžiai apskritai dėl išdėstymo apsispręsti reikia
laba diena
dabar daznai pradejau naudoti indaplove, kad tiesiog ja pagaliau naudotis, ir pastebejau kad daznai ja reikia palikti atidaryta, nes po plovimo viskas slapia, todel man visikai nebepatogi jos lokalizacija, tarp saldituvo ir kriaukles. kai ja atidarau pakrauti ar iskrauti visiskai uzblokuojamas saldituvas.
jums patariu kelti indaplove i desine nuo kriaukles, cia yra praejimas i sandeliuka ir atidarius indaplove, blokuosis kelias i sandeliuka gali trukdytis nors nebutinai priejimas prie saldituvo. kai bus desineje praejimas lieka didesnis, nes preisais duris. ka manote, moteriskes? ar as nenusisneku?
QUOTE(Karvute @ 2015 12 09, 17:08)
laba diena
dabar daznai pradejau naudoti indaplove, kad tiesiog ja pagaliau naudotis, ir pastebejau kad daznai ja reikia palikti atidaryta, nes po plovimo viskas slapia, todel man visikai nebepatogi jos lokalizacija, tarp saldituvo ir kriaukles. kai ja atidarau pakrauti ar iskrauti visiskai uzblokuojamas saldituvas.
jums patariu kelti indaplove i desine nuo kriaukles, cia yra praejimas i sandeliuka ir atidarius indaplove, blokuosis kelias i sandeliuka gali trukdytis nors nebutinai priejimas prie saldituvo. kai bus desineje praejimas lieka didesnis, nes preisais duris. ka manote, moteriskes? ar as nenusisneku?
Ačiū už pastebėjimą Aš indaplove jau 18 metų naudojuosi ir būtent pagal savo įpročius susiplanavau jos vietą, nes dureles tik praveriu garui išeiti, pilnai atidarau tik pakraudama arba iškraudama ir norėdama išvengti vaikčiojimo aplink ją suplanavau kampe
B'ena,
durys į lauką atsidaro į išorę?
koks bus baldų gylis prie lango (matau ~70 cm)?
stumdomos durys į kitą patalpą bus per visą patalpos aukštį?
sandėliuke matau planuojate šaldiklį. Vertikalų (kaip šaldytuvas) ar parduotuvinį (su pakeliamu dangčiu)?
Man asmeniškai mažokai vietos lieka vaikščiojimui (~100 cm pagal brėžinuką), vienai gerai, bet jei dviese... ir tik neglauskite kaitlentės prie dešinės sienos!!!
Ir dar, jei įmanoma- keiskite indaplovės vietą ar stumkite šaldytuvą, nes dabartniame variante kraunant indaplovę niekas negalės pasinaudoti šaldytuvu (jo apatiniais stalčiais/šaldikliu).
sandėliuke matau planuojate šaldiklį. Vertikalų (kaip šaldytuvas) ar parduotuvinį (su pakeliamu dangčiu)?
Man asmeniškai mažokai vietos lieka vaikščiojimui (~100 cm pagal brėžinuką), vienai gerai, bet jei dviese... ir tik neglauskite kaitlentės prie dešinės sienos!!!
Ir dar, jei įmanoma- keiskite indaplovės vietą ar stumkite šaldytuvą, nes dabartniame variante kraunant indaplovę niekas negalės pasinaudoti šaldytuvu (jo apatiniais stalčiais/šaldikliu).
QUOTE(yerena @ 2015 12 09, 17:48)
B'ena,
Durys balkoninės, atsidaro į vidų. Neliesiu, manau metro pakaks patogiai įtaisyti kaitlentę
Virtuvė skirta tik gaminimui ir MB visiškai buityje nedalyvauja Tad niekas nesimakaluos ir karaliausiu viena, na nebent kada nors vaikai padės ką sutvarkyti. Sandėliuke planuoju daryti tokią buitinę virtuvę su darbastaliu tosteriui ir kitiems prietaisams bei stalčius, spinteles rakandams rečiau naudojamiems ir atsargoms, šaldiklis vertikalus kaip šaldytuvas.
Vaikšiojimui lieka tik metras, o turėjo būti gerokai daugiau, tiesiog paskutiniu momentu nežinau kodėl architektas sumažino, su manimi nesuderino ir nusiuntė galutinį brėžinį statybininkams. Kai pamačiau, jau buvo per vėlu Tad stumdomos durys bus daromos svetainės sąskaita ir vietos liko mažiau , o durys iki pat viršaus. Baldų gylis prie lango tikrai 70 cm, gaminu daug ir noriu patogaus didelio darbastalio
QUOTE(rarity @ 2015 12 09, 12:48)
Ačiū Įdomu Ikejos kokiakokybė jų
Ilgai svaigau dėl šios kriauklės, tik dvigubos Bet paskaičiau atsiliepimus vokiečių forumuose ir nepirksiu, nes per metus pakeičia spalvą, per tris labai sutrūkinėja ir atrodo siaubingai. Garantija kaip ir yra, bet reikia lupti, vežti ir per daug vargo. Bandžiau užklausti SM Ikea temoje, bet niekas neatsakė
QUOTE(looo @ 2015 12 09, 13:22)
ikeja yra lt tai vaziuojate ir ziurite. kame ten kokybe gali buti nebent grazuros padengimas....o seip jei duosite kokiu metaliniu indu/plaktuku ir geresnes ir prastesnes kokybes skils....
beje bendrai paemus ikejos kokybe tikrai nebloga! (visko)
beje bendrai paemus ikejos kokybe tikrai nebloga! (visko)
Girdėjau gandus, kad yra ikea Lietuvoje
Dėl kokybės - jei kaina skiriasi 3-4 kartus, tai turėtų būti priežastis. Klausimas buvo toms, kurios gal būt jau naudoja ir turi ką pasakyti
Papildyta:
QUOTE(B'ena @ 2015 12 09, 19:17)
Ilgai svaigau dėl šios kriauklės, tik dvigubos Bet paskaičiau atsiliepimus vokiečių forumuose ir nepirksiu, nes per metus pakeičia spalvą, per tris labai sutrūkinėja ir atrodo siaubingai. Garantija kaip ir yra, bet reikia lupti, vežti ir per daug vargo. Bandžiau užklausti SM Ikea temoje, bet niekas neatsakė
Ačiū
QUOTE(Karvute @ 2015 12 09, 18:08)
QUOTE(yerena @ 2015 12 09, 18:48)
Žinant šiek tiek šeimininkės šeimos įpročius, nemanau, kad tvarkantis indus būtinai kažkam prireiks lįsti į šaldytuvą, ypač į šaldiklį apačioje . Beje, jeigu atskiras šaldiklis planuojamas šalia sandėliuke, spėju, kad šaldytuvas virtuvėje bus be šaldymo kamerų .
Na, o jeigu kažkam tikrai prireiks šio bei to šaldytuve, net ir su atidaryta indaplove bus galima praverti šaldytuvą ir pasiekti reikiamą produktą. Juk ne visuomet reikia atlapoti šaldytuvo duris iki pat galo. Kita vertus, kiek jau ten laiko būna pilnai atidaryta indaplovė . Pas mane tikrai nebūna ilgai.
Perkėlus indaplovę plautuvės dešinėn patogiau būtų ir prie šaldytuvo, ir į sandėliuką patekti, tačiau šis momentas turbūt nėra prioritetas B'enai matyt, plautuvė kampe matyt didesnis blogis yra šiuo atveju.
Mane šiek tiek trikdo kaitlentė prie pat durų į lauką ... Gal kaitlentę pabandyt dėti ten, kur šaldytuvas dabar, šaldytvą ten., kur kaitlentė ... bet darbastalis visas kitur lieka.
QUOTE(Juodai @ 2015 12 10, 08:59)
Žinant šiek tiek šeimininkės šeimos įpročius, nemanau, kad tvarkantis indus būtinai kažkam prireiks lįsti į šaldytuvą, ypač į šaldiklį apačioje . Beje, jeigu atskiras šaldiklis planuojamas šalia sandėliuke, spėju, kad šaldytuvas virtuvėje bus be šaldymo kamerų .
Na, o jeigu kažkam tikrai prireiks šio bei to šaldytuve, net ir su atidaryta indaplove bus galima praverti šaldytuvą ir pasiekti reikiamą produktą. Juk ne visuomet reikia atlapoti šaldytuvo duris iki pat galo. Kita vertus, kiek jau ten laiko būna pilnai atidaryta indaplovė . Pas mane tikrai nebūna ilgai.
Perkėlus indaplovę plautuvės dešinėn patogiau būtų ir prie šaldytuvo, ir į sandėliuką patekti, tačiau šis momentas turbūt nėra prioritetas B'enai matyt, plautuvė kampe matyt didesnis blogis yra šiuo atveju.
Mane šiek tiek trikdo kaitlentė prie pat durų į lauką ... Gal kaitlentę pabandyt dėti ten, kur šaldytuvas dabar, šaldytvą ten., kur kaitlentė ... bet darbastalis visas kitur lieka.
labai laukiau Jūsų komentaro. Nemanau, kad indaplovė bus problema, dabar gyvenam nuomojame name, kur virtuvė galėtų būti etalonas, kaip negalima planuoti virtuvės ir išrinkinėjant indaplovę reikia beveik viską pirmiausiai iškrauti ant darbastalio ir tik tada ją uždarius galima prieiti prie daiktų laikymo vietų Ir taip jau 9 metai... Tad man labai svarbu patogus indų išėmimas, nes indaplovę jungiu po 2-4 kartus per dieną (mano laaaabai jautrios rankos bet kokiam indų plovikliui).
O kodėl kaitlentė neturėtų būti prie durų? Tos durys bus darinėjamos tik pirkinių įnešimui, vakarėliams terasoje ar šiaip užeiti atsigerti ir tt. Teko gyventi bute, kur labai panašus išdėstymas, tik viskas buvo vienoje eilėje ( t.y. šaldytuvas kairėje prie kriauklės) ir nepastebėjau jokių nepatogumų, nors durys buvo labai naudojamos, nes balkone buvo skalbimo vieta bei šilto vandens pajungimai dušui, tad vaikšioti reikėjo dažnai (butas šiltuose kraštuose). Plius siaubingai negaliu pakęsti gaminamo maisto kvapų namuose, tad dalis lango virš darbastalio bus darinėjama ir kartu su vetiliatoriumi bei durimis į lauką tikiuosi gerai viską išvėdinti Tokiu atveju darbastalio lieka vis tiek mano manymu kaip ir pakankamai Dabar sukuosi 100x60 gaminimo plote, tad apytiksliai 170x70 man jau visai patraukliai atrodo Tuo labiau, kad ant jo nebus jokių prietaisų, duoninių ar dar kitokių rakandų
svarbu turite jau patirties su indaplove, nes mes jos neturejome, susikisome bilekur, kai neneaudoji tai baika, jau sakiau ten chipsus nuo vaiku slepdavom, turejome prabangia spintele dabar pastatau kasdiena, ziuresime kiek vanduo pageres, nes 5-7 kubai i menesi ... o gal sumazes
QUOTE(B'ena @ 2015 12 10, 11:03)
O kodėl kaitlentė neturėtų būti prie durų? Tos durys bus darinėjamos tik pirkinių įnešimui, vakarėliams terasoje ar šiaip užeiti atsigerti ir tt.
Supratau . Aš galvojau, kad tai pagrindinis įėjimas į namus ..., tai tiesiog pagalvojau, kad toks svarbus taškas prie pat įėjimo nelabai gerai. Jei tai nėra pagrindinis įėjimas, tuomet man niekas nekliūva Jūsų plane . Žinoma, kaitlentės dešinėje pasilikit bent 30-40cm tarpelį iki sienos .