Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 58 tema

QUOTE(Betukas @ 2015 12 09, 17:06)
Pasakykit, kaip technoligijų pamokoje vaikams pasakot kaip jie bus vertinami ? Ar didelį nusikaltimą padariau, jei pradžioje nepasakiau. Prie uždavinio tik buvo pasakyta, kad jei viską įvykdys, jų laukia siurprizas. O pabaigoje įsivertinome kaip per "Vario audras", kadangi gaminome barškutį. ... Pamoka buvo integruota su muzika. Viską įvykdėme, aptarėme. Pamoka buvo tokia kūrybinė, žaisminga. Ir kolegė prikibo, kad negerai, kad vaikai nebuvo supažindinti su vertinimu...

Kaip jūs manot ?

Na šiaip visur akcentuoja, kad su vertinimu turi būti vaikai supažindinami. Dar priklauso koks buvo uždavinys. Gal jame buvo galima įžvelgti vertinimo kriterijų.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 12 09, 18:21)
Na šiaip visur akcentuoja, kad su vertinimu turi būti vaikai supažindinami. Dar priklauso koks buvo uždavinys. Gal jame buvo galima įžvelgti vertinimo kriterijų.

Buvo taip - jei pasigaminsite iš buitinių atliekų barškutį ir juo ritmiškai gebėsite pritarti skambančiai dainai, jūsų laukia siurprizas.
Pamoka integruota. Vedėme dvi mokytojos. Tai vat ir būtų įdomu išgirsti konkretų pasiūlymą, kaip reikėjo juos informuot. Mes pabaigoje paprasėme, kad jie kaip per tv laidą Vario audros įsivertintų - subarškintų savo pagamintais barškučiais. Tris, du, vieną kartą - atitinkamai. O kai mes pagyrėme - tada ir buvo žadėtas siurprizas-saldainiai...
Koknkrečiais balais ar kokiais taškais nevertinome....Esmė buvo, kad pasigamintų ir jį panaudotų. Tai įvykdėme.
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2015 12 09, 19:58)
Buvo taip -  jei  pasigaminsite iš buitinių atliekų barškutį ir juo ritmiškai gebėsite pritarti skambančiai dainai, jūsų laukia siurprizas.

Čia tik mano asmeninė nuomonė. Auditoriams šis uždavinys nepatiktų. Siurprizas puiku, bet buvo galima įvardinti konkrečiai už ką laukia prizas. O jei vaikas būtų pagaminęs barškutį, bet ritmiškai negebėjęs pritarti, tai jis nebūtų gavęs. Auditą mes jau praėję, bet ir vėl laukia naujas ir ne vieną konsultaciją turėję dėl uždavinių, tai kažkaip įsikalėm į galvas. Uždavinio formulavime svarbu trys žingsniai: sąlyga, atlikimas, vertinimo kriterijus.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 12 09, 19:18)
Čia tik mano asmeninė nuomonė. Auditoriams šis uždavinys nepatiktų. Siurprizas puiku, bet buvo galima įvardinti konkrečiai už ką laukia prizas. O jei vaikas būtų pagaminęs barškutį, bet ritmiškai negebėjęs pritarti, tai jis nebūtų gavęs. Auditą mes jau praėję, bet ir vėl laukia naujas ir ne vieną konsultaciją turėję dėl uždavinių, tai kažkaip įsikalėm į galvas. Uždavinio formulavime svarbu trys žingsniai: sąlyga, atlikimas, vertinimo kriterijus.

Viskas gerai, ačiū. Gal netilsliai pažodžiui surašiau... mano kaip muzikės tikslas buvo , kad gebėtų panaudot, technologiju - kad pasigamintų tą barškutį.... Nu susimėčiau žodžiu. Bet esmė, ar reikia vaiką informuoti apie patį vertinimo metodą ?

O kaip galėtų skambėt tada uždavinys?

Ai, dar buvo žodelis kūrybiškai dirbdami pasigamins.... Tai čia kaip ir sąlyga ? Atlikimas- gamins ir panaudos grodami, o kriterijus ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betukas: 09 gruodžio 2015 - 19:30
QUOTE(Betukas @ 2015 12 09, 20:26)
Viskas gerai, ačiū. Gal netilsliai pažodžiui surašiau... mano kaip muzikės tikslas buvo , kad gebėtų panaudot, technologiju - kad pasigamintų tą barškutį.... Nu susimėčiau žodžiu. Bet esmė, ar reikia vaiką informuoti apie patį vertinimo metodą ?

O kaip galėtų skambėt tada uždavinys?

Ai, dar buvo žodelis kūrybiškai dirbdami pasigamins.... Tai čia kaip ir sąlyga ? Atlikimas- gamins ir panaudos grodami, o kriterijus ... g.gif

Esmė uždavinio formulavime yra, kuo naudojantis, kaip dirbdami ir ką konkrečiai atliks (nes svarbu kaip bus pamatuojamas rezultatas). Šiuo atveju gal vaikas ritmiškai panaudos tik priedainyje, o kitas ir visą dainą.
Pradžia galėtų būti: Naudodami buitines atliekas ir dirbdami savarankiškai, gebės pagaminti barškutį ir ritmiškai pritarti...... (čia jau reikia ir pasverti ar jie gebės pritarti visą dainą ar kažkokią dalį) Jeigu Jūsų pamokoje visi pritarė visą dainą, tai liuks.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 12 09, 21:43)
Esmė uždavinio formulavime yra, kuo naudojantis, kaip dirbdami ir ką konkrečiai atliks (nes svarbu kaip bus pamatuojamas rezultatas). Šiuo atveju gal vaikas ritmiškai panaudos tik priedainyje, o kitas ir visą dainą.
Pradžia galėtų būti: Naudodami buitines atliekas ir dirbdami savarankiškai, gebės pagaminti barškutį ir ritmiškai pritarti......  (čia jau reikia ir pasverti ar jie gebės pritarti visą dainą ar kažkokią dalį) Jeigu Jūsų pamokoje visi pritarė visą dainą, tai liuks.

Supratau. Ačiū labai ! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2015 12 09, 22:45)
Supratau. Ačiū labai ! 4u.gif

Čia tik mano mintys. Neseniai turėjom praktinį seminarą, kuriame formulavome uždavinius ir taisėme klaidingus.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 12 09, 21:57)
Čia tik mano mintys. Neseniai turėjom praktinį seminarą, kuriame formulavome uždavinius ir taisėme klaidingus.

Tai vat, ir aš ne vienam dalyvavau, ir taisiau, ir pagirta buvau biggrin.gif , bet vat...
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2015 12 09, 18:06)
Sveikutės,
Nebedrįstu ir sveikintis, įsisukusi į darbų rutiną neùžsuku čia...  blush2.gif 
Bet kai reikalas prispaudžia, kur daugiau besikreipt ? ...  ax.gif
Mergaitės, labai tikiuos, kad neignoruosit ir patarsit...
Pasakykit, kaip technoligijų pamokoje vaikams pasakot kaip jie bus vertinami ? Ar didelį nusikaltimą padariau, jei pradžioje nepasakiau. Prie uždavinio tik buvo pasakyta, kad jei viską įvykdys, jų laukia siurprizas. O pabaigoje įsivertinome kaip per "Vario audras", kadangi gaminome barškutį. ... Pamoka buvo integruota su muzika. Viską įvykdėme, aptarėme. Pamoka buvo tokia kūrybinė, žaisminga. Ir kolegė prikibo, kad negerai, kad vaikai nebuvo supažindinti su vertinimu...

Kaip jūs manot ?

kai noresi prikibt, gali , kad ir prie akiu spalvos...nervina mane tokios koleges...ai, geriau patylesiu..
Atsakyti
Merginos, o jūs vaikučiams kažką nuo savęs dovanojate Kalėdų proga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 12 13, 16:34)
Merginos, o jūs vaikučiams kažką nuo savęs dovanojate Kalėdų proga?  g.gif

Aš ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 12 13, 17:34)
Merginos, o jūs vaikučiams kažką nuo savęs dovanojate Kalėdų proga?  g.gif

aš dovanoju smile.gif smile.gif šiemet sunuke e-parduotuvėje užsisakiau tokius kaledu seniukus (dekoracija)+ majuose nupirkau sveikinimo atvirukus su pirklijuotu besmegeniuku+ 2016 mažas kalendoriukas su bezdzione. visa tai supakavau ir dovanosiu su zodziais, kad iki atosogu pabaigos juos aplankytu dar ne vienas Kaledu senelis.
Atsakyti