Sveikutės. Diskutuojate apie vadovėlius O ką manote apie "Vaivorykštę"? Varčiau pirmokų vadovėlius ir pratybas, tai labai patiko. Bet gal kas dirbate? Nes labiausiai vilioja tai, kad viena knyga ir vienas pratybų sąsiuvinis visiems dalykams kas mėnesį. Ir mokinio kuprinė lengva kaip pūkelis
Sveikos. Ar ruošiatės šiemet su antrokais rašyti satndartizuotus testus?Peržiūrėjau pavyzdžius, tai gan daug apimties ir lietuvių k. sudėtinga.Ar šiais metais dar antrokai nerašys?
QUOTE(ingredb @ 2016 01 11, 18:52)
Sveikos. Ar ruošiatės šiemet su antrokais rašyti satndartizuotus testus?Peržiūrėjau pavyzdžius, tai gan daug apimties ir lietuvių k. sudėtinga.Ar šiais metais dar antrokai nerašys?
`Rašys antrokai. Jau yra grafikas paskelbtas:http://www.nec.lt/failai/5764_ST2016_grafikas_NEC_patvirtintas.pdf
QUOTE(ingredb @ 2016 01 11, 17:52)
Sveikos. Ar ruošiatės šiemet su antrokais rašyti satndartizuotus testus? Peržiūrėjau pavyzdžius, tai gan daug apimties ir lietuvių k. sudėtinga.Ar šiais metais dar antrokai nerašys?
AČIŪ už priminimą . Ir aš apžiūrėjau pavyzdžius. Bent jau dabar gal vos keli susidorotų... Yra gerai, bet lėtai dirbančių. Nepatinka man tas laiko ribojimas.
Yra ir visai nemąstančių...
Mes dar nežinom, ar rašysim.
QUOTE(liepsnele2 @ 2016 01 11, 17:57)
Rašys antrokai. Jau yra grafikas.
Gal žinot, kaip veiksmas vyksta?
QUOTE(Aurute @ 2016 01 11, 19:23)
AČIŪ už priminimą . Ir aš apžiūrėjau pavyzdžius. Bent jau dabar gal vos keli susidorotų... Yra gerai, bet lėtai dirbančių. Nepatinka man tas laiko ribojimas.
Rašo 45 min. klasėje būna klasės mokytojas ir + dar vienas mokytojas. Ir lietuvių ir matematikos yra du variantai ( 2 sąs.)matyt kad sedint po du nenusirašytų . Rašinėlis (pasakojimas) visiems vienas (viena tema). Vienu žodžiu 5 dienas antrokams būna linksma.
Pažiūrėjau į grafiką, tai kažką išmetė. Ar diktantą , ar pasakojimo rašymą?
Labas vakaras,
gal kas turite giles testu atsakymus? Man reiketu 4 klasei, 3 testo. Kazkodel neveikia ju tinklapis. Atsiprasau, kad rasau ne lietuvisku sriftu, ka=kas nutiko kompui. Vadinas juodasis pirmadienis.
gal kas turite giles testu atsakymus? Man reiketu 4 klasei, 3 testo. Kazkodel neveikia ju tinklapis. Atsiprasau, kad rasau ne lietuvisku sriftu, ka=kas nutiko kompui. Vadinas juodasis pirmadienis.
QUOTE(GORGONE @ 2016 01 11, 19:10)
Rašo 45 min. klasėje būna klasės mokytojas ir + dar vienas mokytojas. Ir lietuvių ir matematikos yra du variantai ( 2 sąs.)matyt kad sedint po du nenusirašytų . Rašinėlis (pasakojimas) visiems vienas (viena tema). Vienu žodžiu 5 dienas antrokams būna linksma.
Aš ką tik žiūrėjau pavyzdžius, tai buvo tik vienas variantas . Nu ten, matyt, tik pasiruošimui skirta...
QUOTE(Aurute @ 2016 01 11, 20:45)
Aš ką tik žiūrėjau pavyzdžius, tai buvo tik vienas variantas . Nu ten, matyt, tik pasiruošimui skirta...
Ar antrokams yra pavyzdys?
QUOTE(Bites Rites @ 2016 01 11, 20:31)
Ar antrokams yra pavyzdys?
Nu gal ne pavyzdys, bet vis vien matos, kaip tai atrodo. Apimtis nemaža.
ŠTAI ČIA
Radau. Dabar tai dirbsim... Ryt pati studijuosiu išsispausdinusi. o tada... Nepavydžiu mokiniams... Mano yra keli silpni...
Papildyta:
ačiū
Papildyta:
QUOTE(Aurute @ 2016 01 11, 21:35)
ačiū
QUOTE(GORGONE @ 2016 01 11, 16:16)
Sveikutės. Diskutuojate apie vadovėlius O ką manote apie "Vaivorykštę"? Varčiau pirmokų vadovėlius ir pratybas, tai labai patiko. Bet gal kas dirbate? Nes labiausiai vilioja tai, kad viena knyga ir vienas pratybų sąsiuvinis visiems dalykams kas mėnesį. Ir mokinio kuprinė lengva kaip pūkelis
Su šitais vadovėliais "draugauti" neteko Reikėtų pavartyti... bet jeigu kas mėnesį keičiasi vadovėlis, tai kokia jo kaina? gi jų net 9 reikia
Gal galite pasidalinti patirtimi įvertinant mokinius už jų darbus. Vaikai mėgsta būti kažkaip skatinami, motyvuojami, gaunat kokius nors taškus, ženklus, žetonus ar dar kažką už atliktas užduotis. Gal ką nors panašaus taikote savo darbe ir galite pasidalinti patirtimi. Aš esu anksčiau su vaikais skaičiavusi taškus už atliktas užduotis. Mėnesio gale skaičiuodavo, kas taškų surinko daugiau. Tada braižydavome tarsi laiptelius ir bandydavo įsivaizduoti, kam pavyko aukščiau palypėti (sukaupti daugiau taškų). Bet toks būdas jau kiek nusibodo. O ir aš priversta nuolat skaičiuoti, kad nesuklaidintų. Turiu mintį, kad reikėtų skirti kokius nors ženklus už atliktas užduotis. Kažkiek sukaupus vaikai galėtų juos iškeisti į kažką svarbesnio, vertingesnio. Kažkokia panaši mintis dėliojasi, bet nelabai pasitikiu šia savo mintim. Gal jūs ką nors panašaus darote, galite pasidalinti patirtimi. Kas vaikams būtų patrauklu, juos domintų (lašeliai, gyvūnėliai, gėlytės ir t.t.) ir būtų keičiama į kažką stambesnio, didesnio.