Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 58 tema

QUOTE(linastri @ 2016 01 07, 13:52)
Nu vat ir man taip pasirodė iš pratybų. Karts nuo karto atšviečiu papildomai. Silpnesniems gerai, bet kitiems nelabai yra ką veikti.

Aš su ketvirtokais taip dirbau pernai (su ,,Riešutu"): silpnesnieji ir vidutiniai mokiniai dirbo su ,,Riešuto"pratybomis, o keli (stipresnieji) - su papildomomis užduotimis (taip pat ,,Rieštuto"). O ten tai buvo užduotėlių ... g.gif Kartais neįkandamos, tai tie keli susiburdavo į atskirą grupelę ir plušėdavo.

Man pasiteisino, tik darbo daugiau (man). smile.gif Tie keli visi išlaikė standartizuotus testus puikiai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo domassss: 07 sausio 2016 - 22:20
QUOTE(Bebras2014 @ 2016 01 07, 23:09)
Mūsų mokykloje šiemet viena mokytoja taip eksperimentuoja  smile.gif Tekstus skaitymui kopijuoja pati iš įvairių knygų, užduotis taip pat kopijuoja, dėlioja iš įvairių pratybų. Lietuvių kalbai dar naudoja pratybas RAŠYMAS1 ir RAŠYMAS2, o matematikai naudoja Lašelį. Sakė, kad sekasi gerai, o kaip iš tikrųjų nežinau  smile.gif

Bet toks pasiruošimas pamokoms atima labai daug laiko. Asmeninio gyvenimo nebelieka
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2016 01 08, 00:23)
Bet toks pasiruošimas pamokoms atima labai daug laiko. Asmeninio gyvenimo nebelieka

Tas ir baugina. Jau ir taip daug laiko užima pasiruošimas pamokoms, jei dar knygom nesinaudot.... Vaikai nežinotų, kas yra mama g.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2016 01 07, 23:23)

Taip ir yra smile.gif Pas mus mokykloje šį pusmetį ne vienas posėdis buvo ir buvo daug diskutuojama apie pratybų atsisakymą. Pasak, pavaduotojos, daugybė mokyklų jau taip eksperimentuoja. Bet žinoma, niekas nepagalvoja, kad be pratybų reikės labai daug kopijuoti, spausdinti ir viskas iš mokytojos kišenės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bebras2014: 08 sausio 2016 - 10:09
Labas, merginos, gal kuri turit paruoštuką, kaip pasigaminti vaivorykštę, kuri siejasi su savaitės dienomis? Su praeitais pirmokais gaminau, žinau kokios spalvos biggrin.gif , bet neprisimenu, kaip ten buvau sujungusi tas savaitės dienas su spalvomis. Dabar turėčiau laiko pasigamint. Nežinau nuo ko pradėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2016 01 08, 11:11)
Labas, merginos, gal kuri turit paruoštuką, kaip pasigaminti vaivorykštę, kuri siejasi su savaitės dienomis? Su  praeitais pirmokais gaminau, žinau kokios spalvos biggrin.gif , bet neprisimenu, kaip ten buvau sujungusi tas savaitės dienas su spalvomis. Dabar turėčiau laiko pasigamint. Nežinau nuo ko pradėt ax.gif

Įdomu ir man bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2016 01 07, 13:13)
Tęsiam vadovėlių temą.Iki šiol dirbau su Kiseliovo vadovėliais. Mokykla kitais metais nupirktų "Riešutą" pirmokams. Ar verta Kiseliovo vadovėlius keisti į "Riešutą"? Kiseliovas gana sunkiai įkandamas loginio mąstymo neturintiems vaikams. Kaip reiklai su "Riešutu"? Nėra per lengvas?

Nerekomenduoju Riešuto... Standartizuotiems testams geriau Kiseliovas ar Balčytis, arba rinktis pačiai užduotis.
Papildyta:
QUOTE(Bebras2014 @ 2016 01 06, 11:12)
Matyt, taip ir bus  lotuliukas.gif Žiūrėsim, kaip seksis mums  g.gif Merginos, kaip pas jus situacija su vadovėliais? Šiuo metu dirbu su Skaičių šalimi ir Šaltinėliu, bet man baisiai nepatinka šie vadovėliai... labai norėčiau šok serijos... mokykla neperka, lėšų nėra. Kitos mokytojos skolinasi iš kitų mokyklų. Gal ir čia yra tokių gerų mokytojų, kurios skolintų? Gal kas turi senus leidimus ir jų nenaudoja, nes turi naujesnius  blush2.gif

Nežinau nėra blogi tie vadovėliai: "Skaičių šalis" ir "Šaltinėlis"... dirbau daug metų.. Šiemet pirmi metai pagal Šok, bandau, įdomu ir su tais. Nereikia prisirišti prie vadovėlių. Galima pasiimti ir iš anų, kas patiko...
Atsakyti
QUOTE(liepsnele2 @ 2016 01 08, 18:47)
Nerekomenduoju Riešuto... Standartizuotiems testams geriau Kiseliovas ar Balčytis, arba rinktis pačiai užduotis.
Papildyta:
Nežinau nėra blogi tie vadovėliai: "Skaičių šalis" ir "Šaltinėlis"... dirbau daug metų.. Šiemet pirmi metai pagal Šok, bandau, įdomu ir su tais. Nereikia prisirišti prie vadovėlių. Galima pasiimti ir iš anų, kas patiko...

Pritariu, tik tas kopijavimas vėžį varo, juolab,kad kopijuoti tenka namie, žodžiu, vadovaujuosi sveiku protu.O štai lietuvių pernai su ketvirtokais be pratybų tiesiog kaifavau, prigalvodavau rašinių, diktantus ramiai taisydavom, užduočių žaidybinių, teksto analizės, namų darbams visada kūrybinė užduotis, pasijutau tikra mokytoja biggrin.gif
Atsakyti
laba,
gal kuri pirmokė skenuotą Vieversio mokytojo knygą turit? Prisireikė...
Atsakyti
QUOTE(leliuko_mama @ 2016 01 10, 19:13)
laba,
gal kuri pirmokė skenuotą Vieversio mokytojo knygą turit? Prisireikė...

Visi šok vadovėliai yra esviesa.lt Ieškoti reikia bibliotekoje. Tik prieš tai reik užsiregistruot.
Oi apsižioplinau. Atsiprašau 🙏 . Maniau,kad vadovėlio reikia 🙏 🙏 🙏
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agė-melagė: 10 sausio 2016 - 19:36
Sveikos,
gal turit kokį filmuką, pasaką apie pravardžiavimą? Labai reikia rytojui... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agė-melagė @ 2016 01 10, 20:33)
Visi šok vadovėliai yra esviesa.lt Ieškoti reikia bibliotekoje. Tik prieš tai reik užsiregistruot.
Oi apsižioplinau. Atsiprašau 🙏 . Maniau,kad vadovėlio reikia 🙏 🙏 🙏

jau norėjau lėkt ieškot, galvojau, gal papildė... smile.gif
Atsakyti