Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 4

QUOTE(arkava @ 2016 02 11, 11:45)
Na as nuejau atvirkštiniu keliu. Kadangi teoriniai W retai kada sutampa su praktika. Issivedziojau D16 , o ju skleidžiama galia sureguliuos reg kolektorius (ar pavaros).
mirksiukas.gif

Na as ir taip svarstau. Bet sakau gal kas protingiau ka patars ar paprojektuos.
Galvoju prie vitrinu dazniau pora kilpu padaryt kas 10-15cm, kitur kas 20cm. Voniose gal visur kas 15cm. Vamzdis d18. Ka manot?
Atsakyti
Kas sildys tuos vamzdzius?
As gal deciau kas 15 cm (aisku ziurint koks botono sluoksnis bus).
Nemazai niuansu yra. Kokio siltumo vandeni leisi, kokie namo nuostoliai ir t.t.

QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 10:53)
Galvoju prie vitrinu dazniau pora kilpu padaryt kas 10-15cm, kitur kas 20cm. Voniose gal visur kas 15cm. Vamzdis d18. Ka manot?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 02 11, 12:13)
Kas sildys tuos vamzdzius?
As gal deciau kas 15 cm (aisku ziurint koks botono sluoksnis bus).
Nemazai niuansu yra. Kokio siltumo vandeni leisi, kokie namo nuostoliai ir t.t.

Granulinis katilas. Namas gan siltas, nepretenduoju i A klase. Sienos R8.5, lubos apie R10, grindys 15eps. Betono planuoju apie 7cm. Bant db esu taip aukscius pasiskaiciaves
Atsakyti
Analogiska, bet 20 cm I grindis man nepasiteisino. Dabar deciau daugiau.... Nutrukus sildymui (paduodu max 28 laipsnius, SS, jos gan greit vesta. sad.gif
Noretusi labiau izoliuotu...

QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 11:24)
Granulinis katilas. Namas gan siltas, nepretenduoju i A klase. Sienos R8.5, lubos apie R10, grindys 15eps. Betono planuoju apie 7cm. Bant db esu taip aukscius pasiskaiciaves

Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 11:53)

Iš esmės Arkava labai teisingai pasakė. Jei namas šiltesnis ir jo šildymui reikia mažesnio galingumo nei paklotas grindinis šildymas gali išskirti, tai reguliatoriai išskirs tik tiek kiek reikia. Problemos prasidėtų tik tuomet, jei grindinio šildymo galingumas būtų per mažas.

Iš to kas surašyta, galima teigti, kad jei šis grindinis planuojamas naujai statomam namui, nesukit galvos, šio grindinio galingumo bus daugiau nei pakankamai. Jei planuojama renovuojamam, tai jau reikėtų pasigilinti labiau.
Papildyta:
QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 12:24)

Jūsų planuojamo grindinio užteks net geoterminiam ŠS, o apie granulinį iš vis patyliu. Tik vat grindims reikėtų daugiau EPS, vis tik grindys šildomos. Bent jau 30cm dėkit, juk net sienai tiek negailit, o šildomoms grindims rekomenduojama tiek šiltalo, kiek ir stogui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 vasario 2016 - 14:04
QUOTE(mintas @ 2016 02 11, 14:03)
Iš esmės Arkava labai teisingai pasakė. Jei namas šiltesnis ir jo šildymui reikia mažesnio galingumo nei paklotas grindinis šildymas gali išskirti, tai reguliatoriai išskirs tik tiek kiek reikia. Problemos prasidėtų tik tuomet, jei grindinio šildymo galingumas būtų per mažas.

Iš to kas surašyta, galima teigti, kad jei šis grindinis planuojamas naujai statomam namui, nesukit galvos, šio grindinio galingumo bus daugiau nei pakankamai. Jei planuojama renovuojamam, tai jau reikėtų pasigilinti labiau.
Papildyta:
Jūsų planuojamo grindinio užteks net geoterminiam ŠS, o apie granulinį iš vis patyliu. Tik vat grindims reikėtų daugiau EPS, vis tik grindys šildomos. Bent jau 30cm dėkit, juk net sienai tiek negailit, o šildomoms grindims rekomenduojama tiek šiltalo, kiek ir stogui.

Ačiū už komentarus ir pastabas. Namas naujos statybos. ( irnamas blogspot lt )
Storio jau nepadidinsiu, nes juodgrindės jau įrengtos, nebent galiu tik NEPS naudoti.
Sienos pas mane 20cm puta, ir duju silikatas, dėl to teorinė varžta 8,5. O grindims visada planavau 15cm ir manau mano namukui to užteks. Ne A, A+.. kalsės namą statau. smile.gif

Tai manau taip ir darysiu. San mazgai kas 15cm, visur kitur kas 20 + dažniau pagal vitrinas.

Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 14:45)
Tai manau taip ir darysiu. San mazgai kas 15cm, visur kitur kas 20 + dažniau pagal vitrinas.

Per akis užteks.
Atsakyti
Viskas ok. Bet as is praktines puses , prie 20cn eps grindyse- gyvendamas pasigendu bent 25-30 cm.
Klase uz $ galejo ir A parasyt, bet ziuriu i realu gyvenima, sildyma ir grindu izoliacija.
Man 20 mazai doh.gif . Bet- gyvent aisku galima. biggrin.gif

QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 13:45)
Sienos pas mane 20cm puta, ir duju silikatas, dėl to teorinė varžta 8,5.  O grindims visada planavau 15cm ir manau mano namukui to užteks. Ne A, A+.. kalsės namą statau. smile.gif

Atsakyti
Naudojau LoopCAD. Demo versija jokių esminių apribojimų neturi, tik laikas ribojimas. 30 dienų turėtų pakakti.
QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 09:07)
Sveiki,
planuojuosi grindinį šildymą. Naudosiu D18 Kermi daugiasluoksni vamzdi.
Atsimenu kažkada buvo paskelbta programa kurios dėka buvo galima suprojektuoti grindis, bandžiau su ja daryt, bet ne kažką gavosi... lengviau net su autocad'u pasipaišyt.
O gal atsirastu savanoriu kurie galėtų nebrangiai padėti grindų projektavime? ar atskleistu paslaptį kokias programas tam naudojate?
4u.gif <{POST_SNAPBACK}>

Su programa galima labai optimaliai susidėlioti vamzdžių ilgius, kad nebūtų likučių. Ant pirštų skaičiavimas tik apytikslis.
QUOTE(arkava @ 2016 02 11, 10:56)
O kam tau programos?
Pasirenki vamzdi, tarpus, pasiskaicouoji ilgi ir vynioji. <{POST_SNAPBACK}>

Neverta NEPS po grindim. EPS vs NEPS kainų santykis visada maždaug vienodas bet kokiam kietumui, o varžos ženklesnis skirtumas tik minkštam - 70 ir minkštesniam. Pvz NEPS60 R1 gaunasi berods netgi pigiau nei EPS60. Jei po grindim šimtinis, NEPS kaina bus apie 30% didesnė, o varža tik ~10%.
QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 14:45)
Storio jau nepadidinsiu, nes juodgrindės jau įrengtos, nebent galiu tik NEPS naudoti. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 02 11, 12:59)
Analogiska, bet 20 cm I grindis man nepasiteisino. Dabar deciau daugiau.... Nutrukus sildymui (paduodu max 28 laipsnius, SS, jos gan greit vesta. sad.gif
Noretusi labiau izoliuotu...

Nera storai betono, temperatura grindu neauksta, tai manau jos prikaupta siluma greitai atiduoda kambariams, ir nemanau kad didelis procentas eina i grunta. Pakeitus is 20cm i 30cm nemanau kad taip akivaizdziai jaustusi, nebent su tachometru matuotum wink.gif
Atsakyti
As tai manau. Sienos -lubos R netoli 10. O grindys???
Tame ir jaučiamumas ☺
Jei paduot daugiau i grindi- bus per karsta...😆

QUOTE(robertuxas @ 2016 02 11, 17:50)
Nera storai betono, temperatura grindu neauksta, tai manau jos prikaupta siluma greitai atiduoda kambariams, ir nemanau kad didelis procentas eina i grunta. Pakeitus is 20cm i 30cm nemanau kad taip akivaizdziai jaustusi, nebent su tachometru matuotum wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 11 vasario 2016 - 19:01
QUOTE(Milao @ 2016 02 11, 17:34)
Naudojau LoopCAD. Demo versija jokių esminių apribojimų neturi, tik laikas ribojimas. 30 dienų turėtų pakakti.

Su programa galima labai optimaliai susidėlioti vamzdžių ilgius, kad nebūtų likučių. Ant pirštų skaičiavimas tik apytikslis.

Neverta NEPS po grindim. EPS vs NEPS kainų santykis visada maždaug vienodas bet kokiam kietumui, o varžos ženklesnis skirtumas tik minkštam - 70 ir minkštesniam. Pvz NEPS60 R1 gaunasi berods netgi pigiau nei EPS60. Jei po grindim šimtinis, NEPS kaina bus apie 30% didesnė, o varža tik ~10%.

Todėl aš savo atveju dedu NEPS+EPS, NEPS bus viršutinis sluoksnis.
Atsakyti