Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 4

Tai patalpų valdymą galima daryti, klausimą ką reguliuos tas patalpų valdymas. Šilumos šaltinį pradžiai reikai nuspręsti.

patalpų valdymas (kiekvienos atskirai) - gali valdyti tiek grindų šildymą, tiek radiatorius - ką norėsit tą ir valdys (nepriklausomai nuo šilumos šaltinio)

užkais viršus (antras aukštas) iki +22C užduotų, tose zonose ir atjungs šildymą, kur nebus pasiektas +22C ten ir šildys

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 05 balandžio 2018 - 12:42
QUOTE(13b @ 2018 04 04, 15:52)
Namas grubiai A klasės, gal kažkiek ir virš.

Man atrodo nusimenkini su klase. Kokie sienų ir lubų storiai.?13b svarsto, ar reikia iš viso šildymo II a grindyse. Aš manau, kad ne. Vonioj bet kokiu atveju siūlau dėti el. kilimėlius dėl komforto. O jei II a bus arba per šilta, arba per šalta - pasileisi oras-oras, kuriam jau ir vamzdeliai yra. Toks būtų mano optimum pasiūlymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 05 balandžio 2018 - 13:35
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 05, 13:34)
Man atrodo nusimenkini su klase. Kokie sienų ir lubų storiai.?13b svarsto, ar reikia iš viso šildymo II a grindyse. Aš manau, kad ne. Vonioj bet kokiu atveju siūlau dėti el. kilimėlius dėl komforto. O jei II a bus arba per šilta, arba per šalta - pasileisi oras-oras, kuriam jau ir vamzdeliai yra. Toks būtų mano optimum pasiūlymas.
Tai jei o/o bus pirmame aukšte, antro aukšto neatsivėsinsi.
Atsakyti
Dzūkiška pirkia.
Kai dokumentuose B, tai nėra realiai skirtumo ar A ar daugiau.
Sienos 35eps plius 5cm vatos. ~0,09
Perdanga 47cm ~0,08
Grindys šalčiausios 30cm siu niuansais ~0,10

AC numatytas 1a svetainėje ir 2a trijuose miegamuosiuose.
Pirmame aukšte grindinis yra, antrame manau irgi pasidarysiu. Reik tik sugalvoti kiek tankiai ir kokio diametro vamzdukus vesti.

Pauliukas - dėl valdymo čia kita tema. Mano klausimas pradžiai ką valdyti. Termostatų laidus atsivedžiau į visas patalpas, tai su laiku galima bus valdyti.

Atsakyti

Sveiki,

Kokia jūsų nuomonė apie grindyse naudojamas šilumą atspindinčias plėveles su aliuminio folija? Pvz plėvelė Komex, klausiu būtent apie šią nes pažystamas susidėjo bet realiai nėra kaip patikrinti kaip iš tiesų ji dirba savo darbą. Jūsų nuomone verta investuoti į tokią ar kitas tokio pat pobūdžio plėveles?

Atsakyti
a kaip mes patikrinsim?

jei mokeis fizika, zinai, kad joks atspindėjimas betone nevyko ir nevyks...

QUOTE(Ramunaspsp @ 2018 05 11, 20:13)
<p>   Sveiki,</p><p></p><p>Kokia jūsų nuomonė apie grindyse naudojamas šilumą atspindinčias plėveles su aliuminio folija? Pvz plėvelė Komex, klausiu būtent apie šią nes pažystamas susidėjo bet realiai nėra kaip patikrinti kaip iš tiesų ji dirba savo darbą. Jūsų nuomone verta investuoti į tokią ar kitas tokio pat pobūdžio plėveles?</p>

Atsakyti

Bet jeigu plėvelė sudaro didelį šilumos pratekėjimo barjerą tai reiškia visa šiluma kyla tik į viršų, o ne šildomi ir po betonu esantys sluoksniai (pvz perdanga). Pasiekiamas didesnis šildymo naudingumas. Plėvelė yra su tais burbuliukais (kameromis ar kaip juos pavadinti), ~1 cm storio.

Atsakyti
QUOTE(Ramunaspsp @ 2018 05 11, 22:19)
<p>Bet jeigu plėvelė sudaro didelį šilumos pratekėjimo barjerą tai reiškia visa šiluma kyla tik į viršų, o ne šildomi ir po betonu esantys sluoksniai (pvz perdanga). Pasiekiamas didesnis šildymo naudingumas. Plėvelė yra su tais burbuliukais (kameromis ar kaip juos pavadinti), ~1 cm storio.</p>

Tada efektyviau pakloti tiesiog 1 cm storesnį EPS ar kietos vatos sluoksnį po grindimis, nei aukoti tą centimetrą aukščio stebuklingajai plėvelei.
Atsakyti
QUOTE(Ramunaspsp @ 2018 05 11, 21:19)
<p>Bet jeigu plėvelė sudaro didelį šilumos pratekėjimo barjerą tai reiškia visa šiluma kyla tik į viršų, o ne šildomi ir po betonu esantys sluoksniai (pvz perdanga). Pasiekiamas didesnis šildymo naudingumas. Plėvelė yra su tais burbuliukais (kameromis ar kaip juos pavadinti), ~1 cm storio.</p>

Į grindis tikrai neverta į sienas ir lubas dar galima paeksperimentuoti, o sluoksniuota plėvelė - tai iš vis išmesti pinigai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 gegužės 2018 - 23:35
Kodėl šildymo plėvelė išmesti pinigai? Po grindų danga šildymo kabelio nelabai paklosi (tarkim po laminatu) tai pasirinkimas kaip ir vienas - plona plėvelė.

Dabar ir svarstau dėti ją ar ne. Bandau atsisakyti minties antrą aukštą šildyti grindiniu šildymu (nuo dujų katilo) ir pasikloti keletą m2 šildymo plėvelių. Voniose (viso 16m2) šildymo kabelį. O Va su kambariais klausimas, ar pasilikti tik Oras Oras (suplanuotos kondyškės) ar visgi elektrinį kilimėlį. Pastarieji daugiau suvartos elektros tam pačiam šildymo kiekiui atiduoti, bet mintį turiu, kad kada nors ant stogo fotovoltinę pasistatyti o ir rezervinį šilumos šaltinį turėti verta.
Keista bet čia nerandu kitų aprašytos patirties su el kilimėlių šildymu.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2018 05 19, 12:40)
Kodėl šildymo plėvelė išmesti pinigai?

Mintas ne apie elektrinius šildymo kilimėlius, o apie šilumą (ne)atspindinčią plėvelę.
Atsakyti
Sveiki, ar kas nors turite namuose grindyse ne įprastą, tačiau ploną elektrinį šildymo kilimėlį? Kaip suprantu ploni būna infraraudonųjų spindulių. Arba gal kas vaikščiojote tokiomis grindimis basi? Teoriškai kilimėliai turėtų šildyti visą kūną. Gali tekti dėtis į vonias tokius ir labai įdomu, ar veiks tas kojų šildymas su infraredais.
Atsakyti