Turėtų būti galimybė atjungti šildymą. Negi neišeitų ventiliaus pastatyti?
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 07 19, 21:41)
Aš ir galvojau kabint ant recirkuliacinio, bet kažkaip visą vasarą karštas gyvatukas atbaido mane
Ai nusispjoviau į skirtingus patalpų šilumos poreikius ir visur padariau vidurkį.
13 kilpų, beveik 800 m vamzdžio. Beveik visur žingsnis 20 cm, prie vitrinų 15 cm, vonioje 10 cm. Dar WC ir tambure 15 cm, bet tik todėl, kad ten ir taip trumpiausias žiedas, kitaip nesudėlioju. Vaikų kambariuose kai kurios vijos paretintos.
QUOTE(mintas @ 2017 07 19, 22:46)
Na iš manęs toks santechnikas, kad neapmąsčiau tokio varianto:) reiks pasidomėt
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 07 20, 22:35)
Na iš manęs toks santechnikas, kad neapmąsčiau tokio varianto:) reiks pasidomėt
Kadangi aš ir nesantechnikas, tai nežinau ar būna santechninių trišakių, jei būna, tai pasukus į vieną padėtį, recirkuliacija bėga per gyvatuką, pasukus į kitą padėtį, gyvatuką apeina.
Jei trišakio nebūtų, jau būtų nepatogu, nes reikėtų statyti du ventilius ir abu vienu metu sukioti, vieną užsukant, kitą atsukant ir kitu atveju atvirkščiai.
Papildyta:
QUOTE(Berulė @ 2017 07 20, 17:07)
Ai nusispjoviau į skirtingus patalpų šilumos poreikius ir visur padariau vidurkį.
Mano supratimu dabar plius minus gerai. Realiai taip visi santechnikai vedžiojantys grindinį ir be projekto vedžioja ;).
Apšiltintame name, temperatūros vis tiek bus daug maž vienodos, be to, tikslesnį reguliavimą gali ir termopavaros atlikti, atsižvelgdamos į konkrečios patalpos šilumos poreikį.
13 kilpų, beveik 800 m vamzdžio.
pas mane 11 kilpų 617m
Beveik visur žingsnis 20 cm, prie vitrinų 15 cm, vonioje 10 cm. Dar WC ir tambure 15 cm, bet tik todėl, kad ten ir taip trumpiausias žiedas, kitaip nesudėlioju.
Dabar galvoju, ar negeriau būtų netankinti, o balansuojant tiesiog prisukti per trumpą kilpą Realiai, kai ji per tanki išskirs daugiau šilumos todėl termopavaros ją vis tiek prisukinės, tad vedant trumpesnę galimą pataupyti ant nereikalingo vamzdžio metražo.
Na bet čia tik pamąstymai garsiai.
Realiai, nelabai pagaunu, kaip programa gali nustatyti didesnį energijos poreikį rūbinei. Man ten atrodo, kad privalo būti klaida. Ir WC, ten tikrai nėra poreikio laikyti aukštesnių temperatūrų, tai iš kur ten gali būti didesni šilumos nuostoliai nei likusiose patalpose? Vonia, su palaikomom aukštesnėmis temperatūromis visai kas kita.
Tiesa, žinot, kad vedžiojant vamzdelius WC, jei klozetas bus tvirtinamas prie grindų, po planuojama jo vieta vedžioti vamzdelių nereikia, kad tvirtinant klozetą nebūtų koks vamzdelis pergręžtas. Tas pats galioja visoms prie grindų turinčioms būti pritvirtintoms namo dalims. Jei klozetas įmontuojamas, tai kaip ir atkrenta problemos, bet tvirtinamas prie rėmo ženkliai brangesnis visumoj gaunas.
Vaikų kambariuose kai kurios vijos paretintos.
Vat šitas tai man nepatiko, bet ir patart nieko negaliu. Bandžiau primesti, ar nebūtų galima pravesti dalies vamzdžių iš kilpų kitose patalpose, bet nors ir prastai matosi patalpų išdėstymai, toks jausmas, kad tokia idėja būtų sunkiai įgyvendinama.
dar pastabėlė, nekelk paveiksliukų tiesiai į forumą, kurie dėl savo dydžio iškraipo proporcijas
Dėl klozeto rėmo palikau daugiau vietos nuo sienos ir wc, ir vonios patalpoje (ten pat dar bus bide, ir vandentiekio kolektorius jau įrengtas). Kelių būsimų gipsinių pertvarų tvirtinimas neramina, bet reikės tiksliai pasimatuot ir nusifotografuot pravestus vamzdelius.
Paveiksliukas neiškraipo dydžio, laikas išbandyti naują forumo versiją ;)
QUOTE(Berulė @ 2017 07 21, 08:37)
bet reikės tiksliai pasimatuot ir nusifotografuot pravestus vamzdelius.
Geriausia nusifotografuoti su pridėtu metru, po to lengviau orientuotis, nes su užrašais, po to kai viskas pasikeičia labai sudėtinga susigaudyti.
Bet dėl pertvarų, tai realiai jas galima tvirtinti negręžiant prie grindų, o klijuojant ir kartais toks sprendimas atrodo daug patraukliau, nes nereikia galvos sukti nei vamzdelius klojant, nei nervintis, ar viskas gerai išmatuota, kai tvirtini, bet kai kalba eina apie tokius dalykus, kaip pavyzdžiui klozetas, tai juos aš vis tik tvirtinčiau mechaniškai su varžteliais.
Paveiksliukas neiškraipo dydžio, laikas išbandyti naują forumo versiją ;)
Kai tik buvo atsiradusi, pabandžiau ir po 5 min grįžau prie senosios. Nesąmonė ta naujoji versija.
Labas.
Pradėjus eksploatuoti grindinį šildymą, pastebėjau kad dvi patalpos įtartinai šiltos. Kiekvienoj patalpoj įrengti termostatai. Pasiekus nustatytą temperatūrą jie duoda signalą termogalvoms (berods taip jos vadinas? ), kad uždarytų kontūrą. Tada toj galvoj po truputi sulenda kazkoks metalinis stripiukas ir kaip suprantu išjungia šildymą. Taip visur viskas ir vyksta, kai temperatūra nukrenta, tie strypiukai išlenda, o kaip pasiekiama temperatūra, strypiukai sulenda. Bet va dvejose galvose, tie strypiukai iki galo nesulenda, todėl kaip aš suprantu grindyse vis cirkuliuoja šiltas vanduo ir toliau šildo patalpas nors to nereikia. Kas per problema gali būti?
Tikiuos supratot, ką aš čia pripaisčiau...
Ačiū.
Pradėjus eksploatuoti grindinį šildymą, pastebėjau kad dvi patalpos įtartinai šiltos. Kiekvienoj patalpoj įrengti termostatai. Pasiekus nustatytą temperatūrą jie duoda signalą termogalvoms (berods taip jos vadinas? ), kad uždarytų kontūrą. Tada toj galvoj po truputi sulenda kazkoks metalinis stripiukas ir kaip suprantu išjungia šildymą. Taip visur viskas ir vyksta, kai temperatūra nukrenta, tie strypiukai išlenda, o kaip pasiekiama temperatūra, strypiukai sulenda. Bet va dvejose galvose, tie strypiukai iki galo nesulenda, todėl kaip aš suprantu grindyse vis cirkuliuoja šiltas vanduo ir toliau šildo patalpas nors to nereikia. Kas per problema gali būti?
Tikiuos supratot, ką aš čia pripaisčiau...
Ačiū.
QUOTE(Butkus @ 2017 12 10, 14:40)
kokia optimaliausia į grindis paduodamo vandens temperatūra?
Tokia, kad patalpose būtų norima T . Paprastai užtenka iki 35C - jei gerai apšiltintas namas, į grindis pakanka paduoti tik keliais laipsniais daugiau, nei norima kambarių T. Jei ir 35C nepakanka, grindų skleidžiama šiluma jau nebus maloni kojoms (su kai kuriomis išimtimis "šaltmirėms" bei "varliakojėms" ). Nors esu girdėjęs, kad į grindis termofikatą paduoda ir 45C...
QUOTE(Butkus @ 2017 12 10, 14:40)
<p>Pavėluotai, bet atsakysiu, kad galvos buvo blogai kažkokiu būdu užsuktos. Nuėmiau, užsukau vėl, ir viskas veikia nepriekaištingai. Tik gal kas pasakysit, kokia optimaliausia į grindis paduodamo vandens temperatūra?</p>
Viskas priklauso nuo labai daug aplinkybių. jei šilumos šaltinis dirba nuolatos (pavyzdžiui šiluma nuimama nuo akumuliacinės talpos, ar šildoma inverteriniu šilumos siurbliu) tai paduodamo srauto temperatūra galės būti stipriai mažesnė.
Pavyzdžiui mano namas spėju yra šiltesnis už Arkavos, tad jo šildymui turėtų reikėti mažiau šilumos, bet kadangi pas arkavą inverterinis ŠS, jo galingumas susireguliuoja pagal šilumos poreikį ir arkava teigia, kad iš ŠS išeinančio termofikato temperatūra apie 26°C-28°C, o mano ŠS on/of ir 5 kart didesnio galingumo, nei man reikia, tad jis labai greitai, per 10-15 min. užkelia išeinančio termofikato temperatūrą iki ~33°C ar dar daugiau ir išsijungia, o tada išeinančio srauto temperatūra labai greitai nukrenta iki tokios, kokia užstatyta palaikyti ant grįžtamo srauto ~24°C - 26°C (priklausomai nuo lauko temperatūros), patalpose apie 22°C-23°C.
Taip kad paduodamo srauto temperatūra yra labai individualus dydis priklausantis nuo labai daug niuansų, kurią labai greitai susirasi pats šildydamas namą.
O šeip, tai man atrodo teisingiau viską matuoti pagal grįžtamą temperatūrą, kaip mano ŠS ir daro. Nors paduodamo termofikato temperatūra neturėtų būti didesnė nei rekomenduojama maksimali.
Pamiršau paminėti dar vieną labai svarbų parametrą stipriai įtakojantį paduodamo srauto temperatūrą, tai - grindų dangos tipas.