QUOTE(Berulė @ 2017 07 18, 15:42)
Keista dėl to debeto, nes tikrai ne vien dėl kilpų ilgio programa kabinasi, pavyzdžiui didesnio vaikų kambario kontūras 80 metrų, o debetas 0,061 m/s.
Pradžiai užkliuvo 23C temperatūra vonioje, man vonioje su tokia temperatūra vonioje būtų šalta, specialiai atsiverčiau man darytą projektą, už kurį mokėjau pinigus
, ten vonioje nurodyta 24C temperatūra, vat tokią vonioje aš ir rekomenduočiau žiūrėti.
Be to, kadangi jau atsiverčiau projektą, žvilgtelėjau į santykį. Taigi, man visur numatytas 20cm žingsnis, o vonioje 10cm, t.y. dvigubai tankiau. Bet kadangi buvo suprojektuotas tik 16mm vamzdelis, o tokį vamzdelį aš pirmu numeriu pakeičiau į 20mm, pakeičiau ir žingsnį vonioje. Dėl vamzdelio pakeitimo ir dabar manau, kad padariau labai gerai, bet vat dėl žingsnio, tai vonioje vis tik reikėjo palikti 10cm žingsnį
.
Tiesa, dar vienas niuansas, vamzdelį vedžiojau pats, tai tiksliai žinau, kad kilpa kuri užlenkiama 180 laipsnių kampu bus gerokai didesnio diametro nei 10cm žingsnis. Būtent todėl ir žingsnį mažinau, bet nieko tokio kad vienoje vietoje bus mažiau vamzdelių (180 laipsnių kampas, vamzdį vedant spirale, yra tik vienas), bet vonioje reikia gerokai daugiau vamzdžių, ir dvigubai didesnis tankis nei visur kitur čia tikrai pageidautinas.
Mano namo plotas apie 130m2, yra 11 kilpų, vienos kilpos ilgis ~50m-70m. Didžioji dauguma 55m ir tik viena kilpa ~70m. Vonios kilpa atsukta pilnai, o visos kitos prisuktos, kad atitiktų ilgiausios kilpos šilumos atidavimą.
Dėl tavo klausimo apie debitą, tai paveikslėlyje aš kaip ir nematau, tai sunku ką palyginti ir atitinkamai daryti išvadas, bet man užkliuvo vamzdžio ilgiai.
Labai daug vamzdžių virš 80m ilgio. Žiūriu miegamajame iš vis 94m. Tai jau labai dideli vamzdžio ilgiai, reikėtų stengtis, kad ilgiai neviršytų 80m. Nors šis reikalavimas yra mažesnio diametro vamzdžiui, bet rekomenduočiau jo neviršyti ir su 20mm diametro vamzdžiu.
Tavo atveju, vis tik didinčiau visų kambarių žingsnį bent jau iki 25cm taip mažindamas ilgiausių kilpų ilgius ir po to žiūrėčiau kas gaunasi su likusiomis patalpomis. Nesigavus gražiai sužaisti, gali tekti padidinti ir iki 30cm, bet 30 cm jau gana didelis žingsnis. Tikėkimės, kad jūsų namas bus pakankamai šiltas ir toks atstumas tarp vamzdelių nebus per didelis, nors dėl tokių kliurkų kaip su vonios ir lauko siena aš to drąsiai neteigčiau.
Mano 24m2 svetainėje išvedžiotos net trys kilpos, 20m2 virtuvėje su valgomuoju pravedžiotos 2 kilpos bei dasideda per šią patalpą einančių į kitas patalpas vamzdeliai. Taigi, galima ir pas tamstą didintį kilpų skaičių patalpose, nebūtina didinti atstumą tarp vamzdelių.