Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 4

QUOTE(_Viktorija_ @ 2016 01 24, 21:17)
Tai tame ir problema, kad katelyneje stovi kolektorius ir visi pirmo auksto vamzdziai cia  sueina. Ketelyneje net konturo nera.

Jei nera atskiro konturo o padavimo vamzdziu pradzia izoliuota uzstatykite ,kad i grindis paduotu apie 22-24lC ir pirmyn .Nieko tom plytelem neatsitiks,vasara nuo saules plyteles ikaista daugiau ir nieko nenutinka smile.gif . Tikriausiai jau vis tiek kelios dienos praejo po plyteliu sudejimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 sausio 2016 - 20:03
Sestadieni suklijavo. Na pora dienu dar palauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 22, 14:13)
Dėl slėgio atsakė Arkava. Turi būti apie 1-1.5bar, jei vieno aukšto namas. 1.5-2bar jei dviejų. Kilpų nuorinimas individialus dalykas. Kiekvienas atvejis skiringas. Vienu atveju nusiorint per 1min, kitu per 15.
Papildyta:
Noriu pasitaisyti dėl oro slėgio išsiplėtimo inde šildymo sistemose. Jis turi būti ne mažesnis 0,2bar, bet lygus arba didesnis 0,2bar už statinį slėgį (siurblys išjungtas, sistemos termofikatas kambario temperatūros) išsiplėtimo indo sumontavimo vietoje.

Katilo instrukcijoje didžiausias darbinis slėgis deklaruojamas 1,5 baro, kažkaip leisti 2 bar į sistemą nesinorėtų bandyti smile.gif juolabiau ir apsauginiai vožtuvi sureguliuoti suveikti pasiekus 1,5 bar.
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 01 25, 11:03)
Katilo instrukcijoje didžiausias darbinis slėgis deklaruojamas 1,5 baro, kažkaip leisti 2 bar į sistemą nesinorėtų bandyti smile.gif juolabiau ir apsauginiai vožtuvi sureguliuoti suveikti pasiekus 1,5 bar.

pas mane siuo metu sistemoje rodo 2bar. Kaip sumazinti slegi grindinio sildymo kolektoriuje?
Atsakyti
išleisk dali vandens (jei yra kur kranelis nuleidimui).
Pas mane - apie 1,6. Bet vieno nesuprantu - ikaitus boileriui 55, slegis pakyla. Talpos tai atskirtos g.gif karstas vanduo/ šildymas
Atrodo lauke nusimato ilgas pliusas - jauciu imsiu bulgarke ir patobulinsiu "aprišima" biggrin.gif

QUOTE(Orginalus @ 2016 01 25, 10:43)
pas mane siuo metu sistemoje rodo 2bar. Kaip sumazinti slegi grindinio sildymo kolektoriuje?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 25, 12:00)
išleisk dali vandens (jei yra kur kranelis nuleidimui)

ir jei nėra automatinio sistemos papildymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 25, 12:00)
išleisk dali vandens (jei yra kur kranelis nuleidimui).
Pas mane - apie 1,6. Bet vieno nesuprantu - ikaitus boileriui 55, slegis pakyla.  Talpos tai atskirtos  g.gif karstas vanduo/ šildymas
Atrodo lauke nusimato ilgas pliusas - jauciu imsiu bulgarke ir patobulinsiu "aprišima"  biggrin.gif

user posted image\
kurioje vietoje turetu cia nusileist tas vanduo? Beje ka rodo raudona rodykle? viena rodo temperatura, kita slegi, o ka ta raudona?
Atsakyti
nzn, bet kazkas po nuorintojais gal turi atsisukti nuleidimui?
raudona - manau ranka nustatoma pazymėti pvz max/min... kaip "memory"

QUOTE(Orginalus @ 2016 01 25, 14:03)
user posted image\
kurioje vietoje turetu cia nusileist tas vanduo? Beje ka rodo raudona rodykle? viena rodo temperatura, kita slegi, o ka ta raudona?

Atsakyti
Po nuorintojais atsisuka dangtelis (tas su balta gumyte). To atsisukusio dangtelio viršuj yra skylutė, kuri veikia kaip raktas. Tą dangtelį atsukę suprasit kaip ką daryt.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 01 25, 16:26)
Po nuorintojais atsisuka dangtelis (tas su balta gumyte). To atsisukusio dangtelio viršuj yra skylutė, kuri veikia kaip raktas. Tą dangtelį atsukę suprasit kaip ką daryt.

Ta proga (gal ne visai į temą), bet paklausiu - čia po tais nuorintojais yra papildymo atbulinis vožtuvas? Jei norima papildyti sistemą distiliuotu skysčiu ar kokiu antifrizu, čia būtų pajungiama papildymo pompa?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 01 25, 17:42)
Ta proga (gal ne visai į temą), bet paklausiu - čia po tais nuorintojais yra papildymo atbulinis vožtuvas? Jei norima papildyti sistemą distiliuotu skysčiu ar kokiu antifrizu, čia būtų pajungiama papildymo pompa?

Taip, per ji yra papildoma sistema.
Tai kaip supratau darbinis slegis turetu buti apie 1-1.5 dvieju aukstu namui. Katilo slegis turetu taip patbsutapti su grindinio, ar kaip?
Aciu "gediminas" radau kaip isleist vandeni, palikau ant 1,5 bar, nes buvo 2.1 bar kazkur
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 25 sausio 2016 - 23:40
QUOTE(Orginalus @ 2016 01 25, 23:38)
Taip, per ji yra papildoma sistema.
Tai kaip supratau  darbinis slegis turetu buti apie 1-1.5 dvieju aukstu namui. Katilo slegis turetu taip patbsutapti su grindinio, ar kaip?
Aciu "gediminas" radau kaip isleist vandeni, palikau ant 1,5 bar, nes buvo 2.1 bar kazkur

bet mano galva tie slegiai yra individualus reikalas, ir reikia skaityt, kas rasoma manual'e.
mano SS parasyta turi buti 2.0-2.5 bar, tai gal tiek ir reikia palaikyt g.gif
Atsakyti