QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 05, 11:31)
Sveiki, pas mane bus grindinis, bet elektrinis šildymas. Plokščiasis pamatas, SIPs namas. Bet klausimai pas mane tokie pat, kaip ir vandeniu šildomom grindim:
1. Ar po stacionariais baldais vyniojate šildymą?
2. Po dušo kabinomis, voniomis ir klozetais vyniojate?
3. Namą aš šildysiu naktimis, bet miagamąjį gali tekti šildyti dieną, nes miegoti sveikiausia vėsiai ( idealu apie 18 laipsnių). Kadangi betonas laidus šilumai, ar bus kažkokios problemos, kad naktį šildydamas svetainę vis tiek šildysiu ir miegamąjį, nes miegamasis ber grindis pasiims šilumą iš svetainės?
4. Panašus klausimas su sandėliuku (kambariukas šalia virtuvės) - ten vėsa kaip ir privalumas. Jei ten nevyniočiau šildymo, ar jis neprišils per grindis nuo kitų patalpų?
1. Ar po stacionariais baldais vyniojate šildymą?
2. Po dušo kabinomis, voniomis ir klozetais vyniojate?
3. Namą aš šildysiu naktimis, bet miagamąjį gali tekti šildyti dieną, nes miegoti sveikiausia vėsiai ( idealu apie 18 laipsnių). Kadangi betonas laidus šilumai, ar bus kažkokios problemos, kad naktį šildydamas svetainę vis tiek šildysiu ir miegamąjį, nes miegamasis ber grindis pasiims šilumą iš svetainės?
4. Panašus klausimas su sandėliuku (kambariukas šalia virtuvės) - ten vėsa kaip ir privalumas. Jei ten nevyniočiau šildymo, ar jis neprišils per grindis nuo kitų patalpų?
1. 2. Aš vedžiojau, bet dabar nevedžiočiau. Vis tiek iš tos grindų dalies šiluma namo erdvės nepasiekia. Ta grindų dalis gaunasi kaip ir geriau apšiltinta tad betonas ten truputį šiltesnis nei kitur, o realios naudos kaip ir neduoda. Kadangi šildymo galingumas šiltame name menkas, tai temperatūrų skirtumas turėtų būti nedidelis, tad nemanau kad iš to atsiras žalingų pasekmių, bet poreikio vedžioti šildymą tiek po virtuvės baldais, tiek po vone ar klozetu tikrai nėra. Po klozetu ir aš nevedžiojau, nes jo prigrežimui negali po juo būti vamzdelių.
2. Dėl grindų, tai į kambarius ties durimis daromos deformacinės siūlės, tai ties tom vietom net putplastį galima sudėti ir taip net termiškai atskirti erdves, tad kas liečia šilumos sklidimą per grindis, tai čia problemų nebus. Problema ta, kad per vidines sienas ta šiluma puikiausiai pateks. Taip kad didesnio temperatūrų skirtumo miegamajame ir kitose patalpose siūlyčiau nesitikėti. Didesnis temperatūrų skirtumas galima tik aukštuose, pirmame aukšte palaikant mažesnę temperatūrą antrame didesnę.
Kas dėl miegamojo, tai teisinga miegamojo grindinio valdymą atjungti nuo viso kito namo šildymo, vis tik, norint keliais laipsniais mažesnės temperatūros nei kitose patalpose, spėju, kad miegamajame šildymo iš vis nereikės įjunginėti. Ta prasme užteks pritekėjimų iš aplinkinių patalpų, kad miegamajame neatvėstų daugiau kaip kokie porą trejetą laipsnių nuo aplinkinių patalpų (nors tai labai stipriai priklausys nuo vidinių pertvarų šiluminio laidumo. Pav. gipskartonio pertvaros su vidiniu apšiltinimu manau leistų palaikyti didesnį temperatūrų skirtumą, nei paprasta mūrinė siena.)
3. Tas pats kas su miegamuoju bus ir su tuo sandėliuku. Norėsi, kad jis mažiau prišiltų, reikės ir pertvaras daryti su didesne šilumine varža, grindų betoną kaip minėjau irgi galima termiškai atskirti. Pas mane jis buvo liejamas tarp jau pastatytų pertvarų, ir su pertvaromis jis kontaktavo per betono plėtimąsi amortizuoti turinčią termoizoliacinę medžiagą, tad tarp tokių patalpų per grindis šiluma galima sakyti absoliučiai nesklinda.
Nors dabar pagalvojau, ar tik pas tave nebus plokštieji pamatai? Jei taip, tai grindų termiškai jau neatskirsi, nebent ant pamato padarysi pertvaras ir tarp pertvarų liesi dar vieną betono sluoksnį su šildymo vamzdeliais, atskirdamas nuo pamato apšiltinimo sluoksniu.