Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 4

QUOTE(gediminas_ @ 2016 01 20, 12:57)
Pas mane tų nuorintojų irgi 3 gal iš viso šildymo sistemai. Bet per juos neskubėjo oras išeit kažkaip. Visą pirmą sezoną (tiksliau nuo sausio) žaidėm vis papildydami sistemą vandeniu. Šiais metais jau viskas stabilu. Bet pas mus ir debitomačiuose buvo įvairiai vandens - kai kuriuose išvis nebuvo, kai kuriuose iki pusės ar panašiai. Dabar iki viršaus. Santechnikai sakė, kad automatiniai nuorintojai daug lėčiau veikia, nei senesni rankiniai. Dar galit pažiūrėt kokie debilai užstatyti ant kiekvieno kontūro. Projektą turbūt turit, ten bus surašyta. Buvau sureguliavęs į stipriai didesnę pusę - irgi buvo bėdos dėl netolygaus šilimo.

Atsiprašau, ne debilai, o debitai lotuliukas.gif

QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 20, 14:56)
tai jei ir jus dapilinejot vandens, reiskia nebutinai kazkur leist turetu, truputi nuraminot smile.gif

Kol oro daug, tai jam pasišalinus sistemoje sumažėja užpildo tūris, o dėl to ir slėgis. Tai visiškai normalu papildyti vandens, kol sistemoj nepasišalinęs visas oras. Aš pradėjau eksploatuot grindinį šildymą dar kol nebuvo jokios grindų dangos, taigi tikrai žinau, kad niekur neleidžia. Jei leistų - pasimatytų iškart smile.gif
Atsakyti
vamzdeliai užlekti tikrai negali būti, nes dalyvavau visame procese nuo....iki pat betonavimo pabaigos smile.gif
Atsakyti
Arkava, O kaip isgauni 2c skirtuma, pas mane geriausiu atveju 3c, bet pas mane tarpai kas16x kas 20cm. Gaila, kad nedejau kas 15cm, nors realiai reikejo 20 vamzdeli vedziot, zemesni termofikata buciau galejes leist. O kaip papildyti sistema vandeniu? Isejo biskeli oro pas mane per nuorintojus.
Atsakyti
Jei nejungineju, nemigdau Ss toks ir gaunas delta T.
Siurblis 30l/ min atrodo.
Vanduo pajungtas pas mane per atbulini vožt ir ventili. Kai reikia- atsuku, papildau. Bet reikejo 1k.

QUOTE(Orginalus @ 2016 01 20, 19:48)
Arkava, O kaip isgauni 2c skirtuma, pas mane geriausiu atveju 3c, bet pas mane tarpai kas16x kas 20cm. Gaila, kad nedejau kas 15cm, nors realiai reikejo 20 vamzdeli vedziot, zemesni termofikata buciau galejes leist. O kaip papildyti sistema vandeniu? Isejo biskeli oro pas mane per nuorintojus.

Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 01 20, 08:53)
Pradžioje buvo užsiorinus sistema, tad dabar turime  tris automatinius nuorintojus- 1 katilinėje ir po viena ant kiekvieno kolektoriaus, ar debytomačiai visiškai pilni turi būti vandens? Pas mus 2-3 mm jo nėra.  Kas idomiausiai kolektoriuose visos atšakos paduodamas atšakos šiltos, grįštamos jau nebe.  Katilui užsikuriant slėgis yra apie 0,2, tik pradėjus veikti kyla iki 0,8-1 atmosferos.

Siurblys 6-25 tikrai ne per mazas. Nuotraukose maciau kolektoriai be termo pavaru. Tokiu atveju as siurbli pirmiausiai nustatyciau pastoviam debitui (max), o suderines sistema perjungciau "autoadapt" ir ziureciau kas gaunasi. Kurioje vietoje slegis 0.2? Ant pirmo auksto kolektoriaus, sistemai nedirbant, slegis turi buti apie 1bar. Pamaisymo mazgo siurbliui dirbant kazkiek turi pakilti 0.1-0.3bar. Jeigu slegis sokineja, tiek kiek rasai, tikrai kazkuriose kilpose yra oro. Jei nesyla pirmas aukstas oro yra ten (ka irodo debitomaciu parodymai 0.5ltr/min). As uzsukciau antro auksto kolektoriu arba visus antro auksto konturus (jei neklystu reikia uzsukti tuos melynus "kalpokus" vietoj kuriu dedasi pavaros), jeigu nera galimybes uzsukti viso kolektoriaus. Taip pat uzsukciau visas pirmo auksto kilpas isskyrus viena. Debitomacius pries tai atsukciau iki galo. Auto. nuorintojas nera geras sprendimas. Ant kolektoriaus reiketu paprasto mechaninio. Na bet gal nusiorins ir per automatini. Palikciau cirkuliuoti kuriam laikui per ta viena zieda. Veliau per kita ir t.t. Isleidineciau ora is kiekvieno konturo atskirai, o ne is visu. Tikuosi esme supratai. Paskui ta pati padaryciau antrame aukste (uzsukes pirma). Po nuorinimo reikia suderinti debitus per visas kilpas. Jei kilpos skirtingo ilgio debitomaciai turi buti atsukti nevienodai. Nezinau ar tavo projekte yra nurodyta ar pats moki pasiskaiciuoti srautus (kiekvienai patalpai individualiai. Zinant kilpos ilgi, reikiama galia i m2 nesunku pasiskaiciuoti ). Dabar gali buti, kad visas srautas "varo" per trumpesnes kilpas, o ilgesnes tenkinasi likuciu. Reziumuojant "vaistai" yra tokie: 1. Sistemos nuorinimas, 2. Srautu suderinimas.
Tokia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 21, 01:57)
Siurblys 6-25 tikrai ne per mazas. Nuotraukose maciau kolektoriai be termo pavaru. Tokiu atveju as siurbli pirmiausiai nustatyciau pastoviam debitui (max), o suderines sistema perjungciau "autoadapt" ir ziureciau kas gaunasi. Kurioje vietoje slegis 0.2? Ant pirmo auksto kolektoriaus, sistemai nedirbant, slegis turi buti apie 1bar. Pamaisymo mazgo  siurbliui dirbant kazkiek turi pakilti 0.1-0.3bar. Jeigu slegis sokineja, tiek kiek rasai, tikrai kazkuriose kilpose yra oro. Jei nesyla pirmas aukstas oro yra ten (ka irodo debitomaciu parodymai 0.5ltr/min). As uzsukciau antro auksto kolektoriu arba visus antro auksto konturus (jei neklystu reikia uzsukti tuos melynus "kalpokus" vietoj kuriu dedasi pavaros), jeigu nera galimybes uzsukti viso kolektoriaus. Taip pat uzsukciau visas pirmo auksto kilpas isskyrus viena. Debitomacius pries tai atsukciau iki galo. Auto. nuorintojas nera geras sprendimas. Ant kolektoriaus reiketu paprasto mechaninio. Na bet gal nusiorins ir per automatini. Palikciau cirkuliuoti kuriam laikui per ta viena zieda. Veliau per kita ir t.t. Isleidineciau ora is kiekvieno konturo atskirai, o ne is visu. Tikuosi esme supratai. Paskui ta pati padaryciau antrame aukste (uzsukes pirma). Po nuorinimo reikia suderinti debitus per visas kilpas. Jei kilpos skirtingo ilgio debitomaciai turi buti atsukti nevienodai. Nezinau ar tavo projekte yra nurodyta ar pats moki pasiskaiciuoti srautus (kiekvienai patalpai individualiai. Zinant kilpos ilgi, reikiama galia i m2 nesunku pasiskaiciuoti ). Dabar gali buti, kad visas srautas "varo" per trumpesnes kilpas, o ilgesnes tenkinasi likuciu. Reziumuojant "vaistai" yra tokie: 1. Sistemos nuorinimas, 2. Srautu suderinimas.
Tokia mano nuomone.

Visą sistemą kaip rašei orinau jau du kartus, pirmą kartą oro buvo daug, paskui nieko wink.gif
Kviesiu santechniką kas darė sistemą, kad išspręsti slėgio šokinėjimo problemą, o tada manau reikės vargti ir reguoliuoti srautus, nes nešylą ilgiausios atšakos.

Atsakyti
issipletimo bakeli sureguliuokit (panasu sumazint slegi).

greiti ant max (neprastumia per ilgasias\) smile.gif

QUOTE(tylaa @ 2016 01 21, 11:06)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 21, 12:12)
issipletimo bakeli sureguliuokit (panasu sumazint slegi).

arba padidinti, jei oras iš bakelio išėjęs
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 01 21, 13:06)
Visą sistemą kaip rašei orinau jau du kartus, pirmą kartą oro buvo daug, paskui nieko wink.gif
Kviesiu santechniką kas darė sistemą, kad išspręsti slėgio šokinėjimo problemą, o tada manau reikės vargti ir reguoliuoti srautus, nes nešylą ilgiausios atšakos.

Tai rašiau, kad jei stovi automatiniai nuorintojai, tai dar nereiškia, kad per juos gerai nusiorina. Jeigu yra galimybė susisuk elementarius mechaninius ir tada dar kartą pakartok nuorinimo procedūrą. Pačioje katilinėje taip pat reikia gerai nuorinti. Kiek laiko buvai palikęs cirkuliuoti per vieną kilpą? Siurbliukas tuo metu dirbo ant maks. ? Kilpai reikia kokia 15 min. Išsiplėtimo bakelyje, kai rašė taip pat pasitikrink slėgį (jei sistemoje 1bar, bakelyje turi būt apie 0,8bar, kai sistema šalta, dar paspaudęs ventylį patikrink ar nebėga vanduo iš bakelio).
Su srautų reguliavimu nebus jokio vargo. Juk yra debitomačiai,kurie rodo pratekantį srautą. Be debitomačių tai būtų vargas. Reikia tik susiskaičiuoti srautus. Jei nežinai kilpų ilgio (montuodamas nesusirašei), gali paskaičiuoti teorinį ilgį.
Atsakyti
8 kilpos kartu puikiausiai nusiorino per gal 15 min, dar taisiau kolektoriu ("uzsukdamas" ji) - žiedai nepasigauna oro. Debitomaciu visiskai nesuprantu - stovi tik reguliuojamas kolektorius, kuri nustatai 1 karta. Ir pamiršti. biggrin.gif
Berasant si komentara, kilo mintis, g.gif dėl savosios problemos, boilerio vėsinimo.

QUOTE(Pupcis @ 2016 01 21, 13:25)
Be debitomačių tai būtų vargas. Reikia tik susiskaičiuoti srautus. Jei nežinai kilpų ilgio (montuodamas nesusirašei), gali paskaičiuoti teorinį ilgį.

Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 01 21, 14:25)
Tai rašiau, kad jei stovi automatiniai nuorintojai, tai dar nereiškia, kad per juos gerai nusiorina. Jeigu yra galimybė susisuk elementarius mechaninius ir tada dar kartą pakartok nuorinimo procedūrą. Pačioje katilinėje taip pat reikia gerai nuorinti. Kiek laiko buvai palikęs cirkuliuoti per vieną kilpą? Siurbliukas tuo metu dirbo ant maks. ? Kilpai reikia kokia 15 min. Išsiplėtimo bakelyje, kai rašė taip pat pasitikrink slėgį (jei sistemoje 1bar, bakelyje turi būt apie 0,8bar, kai sistema šalta, dar paspaudęs ventylį patikrink ar nebėga vanduo iš bakelio).
Su srautų reguliavimu nebus jokio vargo. Juk yra debitomačiai,kurie rodo pratekantį srautą. Be debitomačių tai būtų vargas. Reikia tik susiskaičiuoti srautus. Jei nežinai kilpų ilgio (montuodamas nesusirašei), gali paskaičiuoti teorinį ilgį.

Koks slegis turetu buti grindinio kolektoriuje? O kaip suzinoti koks slegis issipletimo inde? Issipletimo inde kaip suprantu turi buti oro vistiek. Ar tikrai reikia vienai kilpai skirti 15 min? Kad nusiorintu?
Atsakyti
Kolektoriuje slegis - kaip ir sistemoj. Inde slegi pamatuok padangu manometru.
Man nuorinimas baigdavosi, kai dingdavo pasaliniai garsai konturuose ir siurbly, aisku ir kai slėgio matuoklis neberodo kritimo.

QUOTE(Orginalus @ 2016 01 21, 20:26)
Koks slegis turetu buti grindinio kolektoriuje? O kaip suzinoti koks slegis issipletimo inde? Issipletimo inde kaip suprantu turi buti oro vistiek. Ar tikrai reikia vienai kilpai skirti 15 min? Kad nusiorintu?

Atsakyti