Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 4

QUOTE(arkava @ 2016 08 31, 19:34)
Tech patalpa prisils nuo tranzitiniu magistraliu is kolektoriaus, nebent išdėstyta kitaip.
Vknioj sutankint galima 2-gubai.

Tranzitas per tech. patalpa neina, eina per siena tiesiai i koridoriu. Bet ar beiseis tankint, dabar D18 kas 15cm? O kas bus netaip jei 2 kilpos bus ryskiai trumpesnes?
Atsakyti
Subalansuot sunkiau.
Arba abi i viena 60m kilpa jungt, bet vonioj geriau kai šilčiau ir tankiau isvedziota.
Arba d18x10. Mazesniu srautu...

QUOTE(balamūtas @ 2016 08 31, 18:52)
Tranzitas per tech. patalpa neina, eina per siena tiesiai i koridoriu. Bet ar beiseis tankint, dabar D18 kas 15cm? O kas bus netaip jei 2 kilpos bus ryskiai trumpesnes?

Atsakyti
O jeigu jungt i viena kilpa, tik vonioj vedziot kas 10cm, o tech. patalpoj kas 15cm?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 08 31, 19:52)
O kas bus netaip jei 2 kilpos bus ryskiai trumpesnes?

Pas mane išvis kilpų ilgiai nuo 90 iki kokių 9 m - susibalansavau be jokių srauto matuoklių ar termostatų; keli metai viskas veikia jau kuo puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 09 01, 07:15)
O jeigu jungt i viena kilpa, tik vonioj vedziot kas 10cm, o tech. patalpoj kas 15cm?

o kam tau tech patalpoj šiltos grindys? basas apie ŠS vaikščiosi? :)
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 09 01, 08:19)

kažkiek reikia tai tikrai. Pas mane techninėj patalpoj (apie 5 kv.m.) padaryti keli vingiai kas 30 cm.
Atsakyti
QUOTE(tėtis66 @ 2016 09 01, 08:51)
kažkiek reikia tai tikrai. Pas mane techninėj patalpoj (apie 5 kv.m.) padaryti keli vingiai kas 30 cm.

Pats nedėjau ir prasmės nematau - įšils nuo įrangos (kad ir boilerio šiluminiai nuostoliai) bei per sienas nuo kitų patalpų.
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 09 01, 07:19)

O koks skirtumas kaip sildyt? smile.gif Jei darom visam name sildomas grindis, tai nematau prasmes palikt 10m2 nesildomo betono. Jei jau syla tai tegu ir syla visas.
Atsakyti
Aš tai abejočiau. Boileris, šaltas kaip... :)
ŠS temperaturos mazos, grindys bus 12-15 laipsniu.
Kam tokia patalpa? Bulves laikyt?

QUOTE(Verteris @ 2016 09 01, 08:00)
Pats nedėjau ir prasmės nematau - įšils nuo įrangos (kad ir boilerio šiluminiai nuostoliai) bei per sienas nuo kitų patalpų.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 01, 11:33)

Nu po grindim pas mane 35cm putplasčio ir 3cm xps'o, pamatas plokštuminis, tai nebijau to šaltumo :) Bet šiaip nepasakiau, tech. patalpoje laikysiu ir visą savo IT įranga, tai vien nuo jos mažiausiai 100-200W pastovaus šildymo žiemą-vasarą bus. Čia neskaitant kiek prišils nuo ŠS, boilerio (ir kiek atšals nuo rekupo ir ventiliacijos vamzdžių).

Atsakyti

Na pas kiekviena kitaip :) Tai paciam vos ne vesinimo reikia, IT irangai aušint :)
Atšalimas man - durys, daznai varstomos, iš tec patalpos.

QUOTE(Verteris @ 2016 09 01, 10:40)
Nu po grindim pas mane 35cm putplasčio ir 3cm xps'o, pamatas plokštuminis, tai nebijau to šaltumo :) Bet šiaip nepasakiau, tech. patalpoje laikysiu ir visą savo IT įranga, tai vien nuo jos mažiausiai 100-200W pastovaus šildymo žiemą-vasarą bus. Čia neskaitant kiek prišils nuo ŠS, boilerio (ir kiek atšals nuo rekupo ir ventiliacijos vamzdžių).

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 09 01, 10:33)

o kam ten 23 laikyt?

Atsakyti