QUOTE(ZilvaLT @ 2016 03 29, 14:40)
čia gal labiau į temą, tai paklausiu:
kas turi 2 aukštų namą, šiuo atveju su medine perdanga, kaip įsirengėte 2-ojo aukšto grindis? Kokie yra variantai apart betonavimo įsirengiant grindinį šildymą ? Uponor Siccus ar Tecce žinau, bet 40/m2 man per brangu. Kokie yra kiti variantai ?
Kaip manote, 5 cm vata (dėl garso tarp pirmojo ir antrojo aukšto), ant jo dedamas aliuminio foliija, tada ant jo baltijos polistireno Formuotos EPS plokštės šildomoms grindims. į jį dedami šildomų grindų vamzdeliai, iš ~2 cm(virš vamzdelio) išlyginamasis sluoksnis. Laukiu minčių dėl tokio sumuštinio
kas turi 2 aukštų namą, šiuo atveju su medine perdanga, kaip įsirengėte 2-ojo aukšto grindis? Kokie yra variantai apart betonavimo įsirengiant grindinį šildymą ? Uponor Siccus ar Tecce žinau, bet 40/m2 man per brangu. Kokie yra kiti variantai ?
Kaip manote, 5 cm vata (dėl garso tarp pirmojo ir antrojo aukšto), ant jo dedamas aliuminio foliija, tada ant jo baltijos polistireno Formuotos EPS plokštės šildomoms grindims. į jį dedami šildomų grindų vamzdeliai, iš ~2 cm(virš vamzdelio) išlyginamasis sluoksnis. Laukiu minčių dėl tokio sumuštinio
pas mane irgi pirmo ir antro aukšto perdanga medinė, todėl domiuosi įvairiais variantais.
Vienas variantas sausų grindų sistema Capricorn. Aliuminio plokštė su grioveliais šildomiems vamzdeliams priklijuota ant 30mm storio EPS, tačiau ant viršaus dar dedasi cemento-pjuvenų plokštė. Capricorn kaina 28eur/kv.m. plius dar plokštės kaina. Sumuštinis gaunasi brangus.
Kitas variantas Hunton Silencio Thermo pagamintos iš medžio pluošto, kaip teigia gamintojas sumažinantis tiek žingsnių skleidžiamą garsą, tiek oru sklindantį triukšmą. Plokštė yra su grioveliais šildomiems vamzdeliams į griovelius dedasi aliuminio plokštelės, plokštės dedamos ant kieto pagrindo, o ant jų galima dėti grindų dangą. 24mm storio plokščių kaina 15,70eur/kv.m., 36mm storio plokščių kaina 20,60eur/kv.m. Aliuminio plokščių kaina 4,8-5,4eur į kv.m. eina 4-2,5vnt. Irgi brangu, bet už pirmą variantą geriau, nes sumažina garsą. Linkstu prie šio varianto.
Pigiausias variantas, kurį siūlo Uponor, tai tiesiai ant perdangos balkių tvirtinti lentas su tarpais į kuriuos dedi aliuminio plokšteles ir vedžioji vamzdžius. Nereikia pirkti jokių brangių plokščių, kainuoja tik lentos ir aliuminio plokštės, tačiau man šis variantas atrodo labai netinkamas dėl smūginės garso izoliacijos ir perdangos sijos turi būti sudėtos labai lygiai.
Yra speciali kieta vata smūginiam garsui ir ji būna 2 ir 3 centimentų storio ir nemanau kad ant jos galima tiesiai dėti ESP. Knauf siūlo dėti du sluoksnius gipso plokščių Knaug Brown.
Kaip manot ar užtektų ant medinės perdangos 20mm storio šildomų vamzdelių išvedžiotų kas 30cm naudojant sausų grindų plokštę su aliuminio ploštelėmis?