Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 4

... kas dar kartą patvirtina, kad šiltam name jokis grindu žiedų valdymas ir termopavaros nereikalingos.
Nebent PN gyventojas laaabai jautrus 0,5 laipsnio T pokyčiams. smile.gif

QUOTE(remiga @ 2016 03 01, 10:12)

Bet jei namas energetiškai efektyvus ir turi didelę termomasę, temperatūra šiauriniuose kambariuose kris labai lėtai.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 01, 10:35)
Tai kaip suprantu pilnai pakanka tik vieno pacio silumos siurblio "pulto-termostato" pakabinto ant sienos kuria apsviecia saule.

Ne.
Pagrindinis temperatūros reguliavimas vyksta nustačius tam tikros termofikato temperatūros palaikymą katile ar temperatūros reguliavimą pagal kreivę nuo lauko sensoriaus. Saulės daviklis tik išjungia šildymą saulei pašvietus ir vėl gražina sistemą į normalų rėžimą kai saulės nelieka. Jis turi būti juodas, gerai apšviestoje vietoje. kambario oro temperatūros daviklis nėra tas pats kaip saulės daviklis.
kambario orą yra prasmės matuoti, kai yra krosnelė ar dar kažkas panašaus. Šiaip užtenka matuoti grįžtamo vandens temperatūra.
Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 03 01, 11:16)
kai masn SS irenginejo irgi turejau minciu davikli tureti bent vienam (didziajame) kambaryje statyti, kad butu reguliuojamas SS darbas. SS irengejas patikino kas uztenka vien tik lauko daviklio. taip ir padariau, nesigailiu.
pagrindinis argumentas: jei saule papildomai prikaitina nama ir nebereikia kad SS tuo metu dirbtu -
jau SS turejo buti isjungtas pries kelias valandas. ir jei tuo metu isjungsi SS tai kol SS vel isildys
grindis iki reikiamos T - tai tures paeiti kelios valandos.
siaip SS pastoviai seka griztamo termofikato temp. ir pagal ja dirba arba ne.

mano SS irgi turi tokia opcija, kaip AUTO, ir tada veikia pagal lauko temperatura, o viduje galiu reguliuoti nuo to nustatyto auto parametro +- 5 laipsniais, bet viena karta pabandziau, tai pas mane rankiniu buvo buvo nustatyti 29 laipsniai iseinancio vandens, o pagal auto jis nusprende pakelt iki 34, tai kazkaip iskart isjungiau, nes sanaudos tokiu atveju padidetu, aisku kaip ir minejau turiu ta opcija +- 5 laipsniu, tada teoriskai ta pamates, galeciau nustatyt, kad ir auto rezime sildytu iki 29 laipsniu, bet negali zinoti, kaip SS sugalvotu sildyt kita diena, arba nakti, tai kazkaip man asmeniskai nepatiko tas automatinis veikimas, aisku, gal reiketu ilgiau pazaist, bet tas mustu per kisene, o gal atvirksciai smile.gif)
Atsakyti
jei galvoje turit 'temp diferianciala' tai pas mane jis nustatytas ant 2C. kai lauke apie 0C, tai griztamo vandens T buna paie 26.6C. tai SS pradeda dirbti kai griztamas vanduo nukrenta ties 25.6C ir baigia dirbti kai pakyla iki 27.6C. reliai pas mane SS baigia dirbti kai griztamas buna mazdaug 28.1C (neperprantu kodel). dar esu nustates kad SS darbas truktu nemaziau 30min., ir kad pradetu dirbti ne trumpiau kaip 40 min pertaukos (priklausomai nuo griztamos T).
kai buna lauke salciau 'off' rezima trumpinu.
is SS i grindis buna pastoviai 2.6-2.7C didesne
pas mane Siemens valdiklis. prie dabariniu lauko T (apie 0C) SS dirba paie 11val per para + karsto vandens gamyba.

p.s. zemiausia T i SS is lauko konturo (kudroje) vasario men buvo +7.0C, i kontura +4.5C

QUOTE(AsAntonio @ 2016 03 01, 17:58)
...., o viduje galiu reguliuoti nuo to nustatyto auto parametro +- 5 laipsniais, bet viena karta pabandziau,

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 02 28, 14:11)
Taviškė daug nekainuoja, bet turint omenį, ką ji gali, tai šiltam namui nė nereikia. Jei kalba eina apie šiltą namą, tai arba išvis neapsimoka dėti jokio valdymo, arba jau dėti, tai rimtesnę, kuri bent jau sistemą subalansuoja smile.gif.

Beje, tas nedaug, tai irgi taip salyginai, skaičiuojam:
sakykim turim 12 kilpų ir 4 patalpas kuriose statom termoreguliatorius, gaunam 12*56=672Lt ir  4*86=344Lt, viso ~1000 Lt arba ~300 Eurų. Ne ką brangiau ir protingesnė grindinio valdymo sistema.
Iš esmės papildomai reikėtų pridėti tik valdiklį už 496.10 Lt 140Eur. Termopavarų ir termoreguliatorių kainos panašios.

Teisingas sistemos balansavimas, turint debitomacius, zinant kokie ir kiek vamzdziu sudeta kaip du pirstus apm***t. Ta tavo neva "protingesne" automatika skirta "zaliems" kainuos ne taip ir mazai viska susikomplektavus.
Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 03 01, 12:16)
kai masn SS irenginejo irgi turejau minciu davikli tureti bent vienam (didziajame) kambaryje statyti, kad butu reguliuojamas SS darbas. SS irengejas patikino kas uztenka vien tik lauko daviklio. taip ir padariau, nesigailiu.

O kas buna, kai diena silta, o nakti atsala arba ziema tiesiog staigiai atsala? Pagal lauko davikli SS staiga neaukstina termofikato temperaturos (tuo paciu didindamas el. sanaudas, nes prasteja cop)?
Atsakyti
kad viskas gerai buna (jei nams is siltesniu). viska apsprendzia sildymo kreive (prie skirtingu lauko T, nustatomos ir skirtingos griztamos is grindu temperaturos....)
aisku inertiskumas kiek jauciasi -bet tai buna apie 0.5-1.0 C namo viduj.
tas inertiskumas jauciasi kai paros begyje lauke T svyruoja 10 ir daugiau laipsniu
bet kaip minejau tikrai netragedija (bent jau man)

QUOTE(Pupcis @ 2016 03 02, 00:44)
O kas buna, kai diena silta, o nakti atsala arba ziema tiesiog staigiai atsala? Pagal lauko davikli SS staiga neaukstina termofikato temperaturos (tuo paciu didindamas el. sanaudas, nes prasteja cop)?

Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 03 02, 01:44)

Kreives gali pasireguliuoti ,nustatyti individualiai pagal namo apsiltinima ,t.y. pagal jo silumini preiki . Tad termofikato temperatura kyla nezenkliai ,tad cop drastiskai nesikeicia . Per salcius uztenka ir 26-28lC paduodamos termofikato temperaturos . O kai sukasi temperaturos kaip pastarosiumis dienomis uztenka 23-24lC .
Atsakyti
Sveiki, gal galit parekomenduoti kokią firmą patikimą elektrinių grindų šildymo kilimėlių? Ar nors į ką atkreipti dėmesį ir ar verta tokius dalykus pirkti senukuose ar moki veži?
Atsakyti
http://devi.danfoss....rHome/Products/
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2016 03 02, 17:03)

Arba:

http://www.comfortheat.eu/lt/
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2016 03 02, 20:27)

arba

http://www.zamel.pl/en,252,0,matec biggrin.gif
Atsakyti