Reikia vaflius sluoksniuoti su zaliu farsu. Pas mane buna 2 sluoksniai farso, trys vafliai.
QUOTE (Aga @ 2003 10 10, 03:38) | ||
Visad svajojau is kur nors gauti sita recepta,nes labai megstu.O dabar kvailas klausimas-ar netinka tam patiekalui farsas?Neturiu mesmales normalios,tai su mesos malimu problemos |
Ar reikia ir visas tas darzoves sumalti ar tik mesa?
Noriu pabandyti, bet esu "ubage" ir toj JAV nerandu niekur mesmales nusipirkti.
Ar galima kaip nors issiversti be mesmales??
[QUOTE=reniote,2004 02 19, 01:06] Visad svajojau is kur nors gauti sita recepta,nes labai megstu.O dabar kvailas klausimas-ar netinka tam patiekalui farsas?Neturiu mesmales normalios,tai su mesos malimu problemos [/QUOTE]
Ar reikia ir visas tas darzoves sumalti ar tik mesa?
Noriu pabandyti, bet esu "ubage" ir toj JAV nerandu niekur mesmales nusipirkti.
Ar galima kaip nors issiversti be mesmales?? [/QUOTE]
o jav dar paprasciau vietoj to ,kad malti pomidorus-idek skardine "crushed tomatoes " arba 'diced' . o ju dar ir su prieskoniais yra-pvz. tais paciais cili pipirais- cili troskiniui-pats tas
paprikas, svogunus, cesnakus-kubeliais supjaustyk.
Ar reikia ir visas tas darzoves sumalti ar tik mesa?
Noriu pabandyti, bet esu "ubage" ir toj JAV nerandu niekur mesmales nusipirkti.
Ar galima kaip nors issiversti be mesmales?? [/QUOTE]
o jav dar paprasciau vietoj to ,kad malti pomidorus-idek skardine "crushed tomatoes " arba 'diced' . o ju dar ir su prieskoniais yra-pvz. tais paciais cili pipirais- cili troskiniui-pats tas
paprikas, svogunus, cesnakus-kubeliais supjaustyk.
Liudal, aš noriu tavo čeburekų, na ne aš, o mano vyras Tik noriu paklausti, ta blynų tešlą kokia, mielinę, ar tiesiog paprasta
O šiaip nori pasiulyti porą receptukų greitų patiekalų. kartais užpuola svečiai nelaukti, reikia ką nors užkandos organizuot.. Aš darau tokia didelė lekštė farširuotų kiaušinių ir farširuotų pomidorų.
Kiaušinius išverdu kietai, perpjaunu per puse, išimu trynius sudedu juos į kitą indą, smulkiai supjaustau marinuotą agurką, ir labai smulkiai supjaustau koki kumpį, ar dešrą.Įdedu žalumynų, majonezo idedu ir įdaras paruoštas.Įdedu įdarą į kiaušinio baltymą, papuošių kokia alyvuogę, ar petražolė ir vsio..Galima įdarą ir su rūkyta žuvim daryti..
O pomidorus, išimu vidų, po to jį galima panaudoti verdant sriubą, ir į vidu pridedu pikatinškų salotų : sūris tarkuotas, kiaušinis virtas tarkuotas, česnakas, majonezas, papuošt žalumynais..Lekštė išklojam salotų lapais ir sudedam savo darbelius. Skanaus
O šiaip nori pasiulyti porą receptukų greitų patiekalų. kartais užpuola svečiai nelaukti, reikia ką nors užkandos organizuot.. Aš darau tokia didelė lekštė farširuotų kiaušinių ir farširuotų pomidorų.
Kiaušinius išverdu kietai, perpjaunu per puse, išimu trynius sudedu juos į kitą indą, smulkiai supjaustau marinuotą agurką, ir labai smulkiai supjaustau koki kumpį, ar dešrą.Įdedu žalumynų, majonezo idedu ir įdaras paruoštas.Įdedu įdarą į kiaušinio baltymą, papuošių kokia alyvuogę, ar petražolė ir vsio..Galima įdarą ir su rūkyta žuvim daryti..
O pomidorus, išimu vidų, po to jį galima panaudoti verdant sriubą, ir į vidu pridedu pikatinškų salotų : sūris tarkuotas, kiaušinis virtas tarkuotas, česnakas, majonezas, papuošt žalumynais..Lekštė išklojam salotų lapais ir sudedam savo darbelius. Skanaus
QUOTE (manu @ 2004 01 30, 18:12) |
obuoliu pyragas prie parlamento (apple crumble) recepta dave mergina, tam bare dirbusi pardaveja 1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu) 250g sviesto 300g cukraus (pagal skoni) 600g miltu 100g razinu 15g kepimo milteliu i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo. puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min. patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu bon appetit |
kepiau, bet nelabai gavosi - kai isemiau is formos tai visiskai sutrupejo viskas, na tikrai kaip smelis. Ar as cia blogai kazka dariau ar cia taip ir turi buti? Na leksteje buvo to smelio ir obuoliu su razinkom.... vis dar valgom, skonis neblogas, bet gal ir vaizdo noretusi.
Parasykit, kas zinot, kaip ten turi gautis
QUOTE (Tynka @ 2004 02 21, 19:15) |
kepiau, bet nelabai gavosi - kai isemiau is formos tai visiskai sutrupejo viskas, na tikrai kaip smelis. Ar as cia blogai kazka dariau ar cia taip ir turi buti? Na leksteje buvo to smelio ir obuoliu su razinkom.... vis dar valgom, skonis neblogas, bet gal ir vaizdo noretusi. Parasykit, kas zinot, kaip ten turi gautis |
As i tesla dar pora kiausiniu tryniu imaisau (stengdamasi, kad ji liktu tokia pat biri). O baltymus isplaku ir sluoksniuoju su obuoliais. Tuomet tikrai forma islaiko
QUOTE (Tynka @ 2004 02 21, 21:15) | ||
kepiau, bet nelabai gavosi - kai isemiau is formos tai visiskai sutrupejo viskas, na tikrai kaip smelis. Ar as cia blogai kazka dariau ar cia taip ir turi buti? Na leksteje buvo to smelio ir obuoliu su razinkom.... vis dar valgom, skonis neblogas, bet gal ir vaizdo noretusi. Parasykit, kas zinot, kaip ten turi gautis |
Tynka, manau, kad tau viskas gavosi, tik pjaustyti si pyraga reikia tokiais didoookais gabaliukais, tada nesubyra taip . Jis jau toks - laaabai smelinis . Ir pjaustyk formoje, viso pyrago is formos neisiminek.
O valgyti ji reikia ne pirsciukais, o su sauksciuku is lekstutes, kaip torta. Ir butinai ant virsaus uzdek grietineles su cinamonu, be ju - puse skonio prarasi. Grietinele gaivumo priduoda.
Tik as pakoreguociau kepimo laika, nes kepiau 200 karstumo orkaiteje ne 30min, o gera valanda tai tikrai, kol pagaliau virsus paskrudo .
O pyragiukas tai COOL ! Aciu, Manu! Gavosi lygiai toks .Primine senus gerus laikus . Mano mamos komentaras: "Nu ne pyragas, o tikras tortas "
QUOTE (Cole @ 2004 02 22, 16:58) |
Tynka, manau, kad tau viskas gavosi, tik pjaustyti si pyraga reikia tokiais didoookais gabaliukais, tada nesubyra taip . Jis jau toks - laaabai smelinis . Ir pjaustyk formoje, viso pyrago is formos neisiminek. O valgyti ji reikia ne pirsciukais, o su sauksciuku is lekstutes, kaip torta. Ir butinai ant virsaus uzdek grietineles su cinamonu, be ju - puse skonio prarasi. Grietinele gaivumo priduoda. Tik as pakoreguociau kepimo laika, nes kepiau 200 karstumo orkaiteje ne 30min, o gera valanda tai tikrai, kol pagaliau virsus paskrudo . O pyragiukas tai COOL ! Aciu, Manu! Gavosi lygiai toks .Primine senus gerus laikus . Mano mamos komentaras: "Nu ne pyragas, o tikras tortas " |
Na aisku tada, man viskas gavosi, mes valgem su ledais, pjaustem dideliais gabalais (kitaip nesigavo) ir su sauksciukais. Vadinasi viska darem OK
Labai jau riebūs gavosi tie čeburekai su vafliais. Ar jie tokie turi būt? Mūsų skoniui švelniai tariant rieboki, o gal jūs kaip nors ypatingai tešlą darot?
As darau tokia greit parusiama vistiena:
vistienos krutinele supjaustau riekelemis skersai raumenu,apvolioju visokiuose priekoniuose,atskirai padarau tirstoka tesla is kiausiniu,miltu ir vandens.Tada vistiena apvolioju tesloje ir kepu aliejuje.Patiekiu su ryziais ir salotomis.Labiausiai si patiekala megsta mano vaikai,valgo ji ir salta ir karsta.Kartais padarau padaza is pomidoru padazo,majonezo ir smulkiai pjaustytu marinuotu agurkeliu.Skanaus.
vistienos krutinele supjaustau riekelemis skersai raumenu,apvolioju visokiuose priekoniuose,atskirai padarau tirstoka tesla is kiausiniu,miltu ir vandens.Tada vistiena apvolioju tesloje ir kepu aliejuje.Patiekiu su ryziais ir salotomis.Labiausiai si patiekala megsta mano vaikai,valgo ji ir salta ir karsta.Kartais padarau padaza is pomidoru padazo,majonezo ir smulkiai pjaustytu marinuotu agurkeliu.Skanaus.
QUOTE (Lona @ 2004 03 01, 09:22) |
Labai jau riebūs gavosi tie čeburekai su vafliais. Ar jie tokie turi būt? Mūsų skoniui švelniai tariant rieboki, o gal jūs kaip nors ypatingai tešlą darot? |
na nezinau,kaip tau skaitos rieboki,mums tai pats tas gavos ,riebalai nevarvejo
Pas mane jie beveik varvėjo. Pvz, kai kepi čebus ir paprastos tešlos, tai tie riebalai yra bet jie nevarva. Aš manau, kad čia nuo to, kad į tešlą vietoj pieno grietinės įdėjau.