QUOTE (Libra @ 2004 02 12, 10:05) |
Jo, ceburekai super, o kiek daug ju isejo!! Patys dvi dienas valgem, draugus vaisinau ir dar treciai diena liko. Atsivalgysiu ju metams i prieki |
daug na man ju gavos kokie 12,bet cia tik vyro porcija. kita syki darysiu is dvieju poku vafliu
QUOTE (reniote @ 2004 02 12, 02:21) | ||
Atsiprasau, mano kalba taip toli "nenesa", kad suprasciau sita recepta. Kaip ta tesla trinti tarp ranku, kad ji pavirstu dziuvesiais??? Kas tie dziuveseliai?? Gal yra snekanciu vokiskai; Ar tai vokiskai "Zwieback". Nieko nesuprantu. Ta tesla jau kepta? Ar galima ta pyraga uzsaldyti kameroje ir paskui valgyti kt. karta ar jis valgomas "cia iskepiau - cia suvalgiau?" Atsiprasau, man sunku isivaizduoti resltata, jei nematau paveiksliuku. Tai dabar kankinuosi su kai kuriais receptais. Prasau paaiskinkit man kaip ta tesla tarp ranku trinyi, kad gautusi dziuveseliai. Nejaugi jos taip ikais nuo trynimo iki (180 - 220C) silumos |
Labai paprasta, tiesiog imi miltus, sviesta, cukru ir trini tarp ranku. Trini tol, kol sviestas tolygiai pasiskirsto ir tesla tampa biri, panasi i dziuvesius. Saldyti nebandziau, negaliu pasakyti, bet valdyti pyraga reikia silta. Pries patiekiant reikia pasildyti, tada jis skanesnis. Nors ir siaip labai skanu, ypac su ledais, karamele ar sokolado padazu
QUOTE (asara @ 2004 02 12, 14:27) |
Gal kas zino cenachu recepta? Papasakosiu, kaip mano teta juos daro. Mesa reikia supjaustyti mazais gabaliukais ir pakepinti. Tada sudeti i molinius indelius (kuriuos galima deti i orkaite). Bulves supjaustyti kubeliais ir deti ant virsaus, po to tarkuotas morkas. Tada deti pjaustyto cesnako, druskos, pipiriuku. Ipilti vandens ( nereikia kad viska apsemtu), uzdeti gabaliuka sviesto, grietines ir kepti orkaiteje. |
QUOTE (asara @ 2004 02 12, 16:27) |
kaip matau puse Lietuvos paskutiniu metu ceburekais ir obuoliu pyragais maitinosi Gal kas zino cenachu recepta? |
As tai darau taip: mesa irgi apkepinu gabaliukais, bulves gabaliukais, bet dedu i cenakine biski mesos, biski bulviu, morku, svogunelio, cesnako, po to vel mesos, bulves ir t.t., tada pilu sultini (is kubelio pasidarau),bet kartais ir vandens dapilu, o tada dar grietines, anksciau idedavau pomidoru padazo (bet dabar vyras nemegsta). As tai pilna pripilu sultinio, vitiek issitroskina, man pavyzdziui skaniau kai skyscio daugiau, Dar taip pat vistiena darau (sparnelius). Ir i orkaite.
OI valgyt uzsimaniau.
Pasirodo ir as cenachus darau
Tai va, mesa supjaustau gabaliukais, pakepinu keptuveje, apibarstau astriais mesos prieskoniais ir sudedu i molinius indus (kepti orkaiteje). Ant mesos virsaus sudedu pakepintus sutarkuota morka su svogunu, dar ant virsaus uzdedu supjaustyta paprika, ir paskutinis sluoksnis - smulkiai supjaustytos bulves. Aisku nepamirst tarp sluoksniu prideti prieskoniu. Vyras i savo inda isideda dar adzikos. Kepu apie 40 min. (kol bulves iskepa), o kai iskepa isidedam pagal skoni pomidoru padazo.
Tai va, mesa supjaustau gabaliukais, pakepinu keptuveje, apibarstau astriais mesos prieskoniais ir sudedu i molinius indus (kepti orkaiteje). Ant mesos virsaus sudedu pakepintus sutarkuota morka su svogunu, dar ant virsaus uzdedu supjaustyta paprika, ir paskutinis sluoksnis - smulkiai supjaustytos bulves. Aisku nepamirst tarp sluoksniu prideti prieskoniu. Vyras i savo inda isideda dar adzikos. Kepu apie 40 min. (kol bulves iskepa), o kai iskepa isidedam pagal skoni pomidoru padazo.
O as cenachus megstu tik vistienos Irgi mesyte smulkiai supjaustau,pakepinu,tada i induka sudedu ja,morka tarkuota,svoguniuka pjaustyta,bulves smulkiai pjaustytas.Ipilu buljono gal puse indelio ir i orkaite. Baigiant troskintis idedu grietines
Netycia uztikau receptuka kuriam ir produktu nedaug reikia, ir pasigamina gan greit. Kas ragavo - nepabrokijo, biciuliai pagal ji pasigamine ivertino "paprasta ir skanu - cool".
Noreciau ir su jumis juo pasidalinti:
1 pak. mazu baronkeliu,
apie 100 gr. farsho,
mesos prieskoniu,
truputis fermentinio surio,
keli shaukshteliai majonezo.
Baronkeles uzmerkti vandenyje (arba piene) 15 min. Paruoshti farsha su prieskoniais. Paruoshta mesa deti i baronkeles viduriuka, ant virshaus uztarkuoti fermentinio surio ir uzdeti maza shaukshteli majonezo. Kepti orkaiteje 15-20min.
Vietoj mesos farasho galima naudoti smulkiai pjaustytas krabu lazdeles su kiaushiniu, suriu ir majonezu.
Skanaus!
Noreciau ir su jumis juo pasidalinti:
1 pak. mazu baronkeliu,
apie 100 gr. farsho,
mesos prieskoniu,
truputis fermentinio surio,
keli shaukshteliai majonezo.
Baronkeles uzmerkti vandenyje (arba piene) 15 min. Paruoshti farsha su prieskoniais. Paruoshta mesa deti i baronkeles viduriuka, ant virshaus uztarkuoti fermentinio surio ir uzdeti maza shaukshteli majonezo. Kepti orkaiteje 15-20min.
Vietoj mesos farasho galima naudoti smulkiai pjaustytas krabu lazdeles su kiaushiniu, suriu ir majonezu.
Skanaus!
QUOTE (jurgeleuogele @ 2004 02 11, 20:02) |
noriu ir as pasiulyti viena receptuka, visu jusu neskaiciau bet man atrodo kad tokio nera.... FARSIRUOTI MAKARONAI - storu "caneloni"makaronu; - fermentinio surio; -700gr farso; - majonezo, tomatu; mesai prieskoniu; ir taip apverdu makaronus, bet ne isverdu... .Tada pasidabau farsa kaip kotletams bet nededu nei dziuvesiu, nei batono...kartais jei farsas kietokas tai ipilu kelis saukstus sultinio, idedu prieskoniu....Skarda patepu riebalais(tik nedaug). tada makaronus prikemsu farso ir sudedu i skarda. Ant virsaus aptepu tomatais ir majonezu ,pagal skoni, ir pabarstau picos prieskoniais (man jie labai tinka). tada saunu o orkaite ir kepu kokia 20min(jau ikaitusioje) po to apibarstau fermentiniu suriu ir dar 20min... pabandykit gal patiks.... skanaus.... |
As juos kitaip ruosiu, paprasciau .
I NEAPVIRTUS makaronus prikemsu paruosto farso (pagal skoni ir nuotaika, kartais svoguniuku, artais ivairesniu darzoviu pridedu, druska, prieskoniai...). Tada juos sudedu i niekuo nepatepta staciakampe forma. Tada uzpilu verdanciu darzoviu sultiniu, kad pusiau apsemtu.
Dedu i ikaitinta orkaite. Kai sultinio lieka vos vos, apipilu besamelio padazu ir apibarstau tarkuotu parmezanu. Dar pakepu kelias minutes. Prie ju tinka issivirti darzoviu garnyro- sparagu, brokoliu, kalafioru, morkyciu... Galima valgyti ir be darzoviu... Kaip kas megsta .
Tiesa, yra labai saunus ir greitas receptukas garnyro, kuris labai lengvai paruosiamas, o vaizdas ir skonis .
Reikia paruosti kaip puokste is sparagu, brokoliu, rozmarino sakeles, mazu pomiduriuku ant sakeles. Na, nediduke puokstele. Tada jos "koteli" apvynioti su bekono (sonines) juostele. Puokstele aplaistyti balto vyno ar sojos ir alyvu aliejaus, ar dar kokiu megstamu padazu. Ir pakepti orkaiteje, kol bekonas sukeps. Iskepta dar aplaistyti citrinos sultimis galima.
Isivaizduokit gabaliuka orkaiteje keptos baltos zuvies, ketvirti puikios citrinos, mazu virtu bulvyciu, puokstele keptu darzoviu, is salia padazine su baltu padazu su prieskoninemis zolytemis ...
Reikia paruosti kaip puokste is sparagu, brokoliu, rozmarino sakeles, mazu pomiduriuku ant sakeles. Na, nediduke puokstele. Tada jos "koteli" apvynioti su bekono (sonines) juostele. Puokstele aplaistyti balto vyno ar sojos ir alyvu aliejaus, ar dar kokiu megstamu padazu. Ir pakepti orkaiteje, kol bekonas sukeps. Iskepta dar aplaistyti citrinos sultimis galima.
Isivaizduokit gabaliuka orkaiteje keptos baltos zuvies, ketvirti puikios citrinos, mazu virtu bulvyciu, puokstele keptu darzoviu, is salia padazine su baltu padazu su prieskoninemis zolytemis ...
QUOTE (norge @ 2004 02 17, 19:15) |
Tiesa, yra labai saunus ir greitas receptukas garnyro, kuris labai lengvai paruosiamas, o vaizdas ir skonis . Reikia paruosti kaip puokste is sparagu, brokoliu, rozmarino sakeles, mazu pomiduriuku ant sakeles. Na, nediduke puokstele. Tada jos "koteli" apvynioti su bekono (sonines) juostele. Puokstele aplaistyti balto vyno ar sojos ir alyvu aliejaus, ar dar kokiu megstamu padazu. Ir pakepti orkaiteje, kol bekonas sukeps. Iskepta dar aplaistyti citrinos sultimis galima. Isivaizduokit gabaliuka orkaiteje keptos baltos zuvies, ketvirti puikios citrinos, mazu virtu bulvyciu, puokstele keptu darzoviu, is salia padazine su baltu padazu su prieskoninemis zolytemis ... |
QUOTE (LIUDAL @ 2004 02 13, 14:54) |
Labai dziaugiuosi, kad neisbrokavot mano cebureku I sveikata Tiesa, ju skaicius priklauso nuo to, kiek dedat mesos. |
Paaiskinkit,man tundrai, i tuos ceburekus zalia farsa deti ar patroskinta. Labai jau uzsinorejau tu cebureku.