Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

Migele,esi praktiskiesne uz mane ! g.gif
Is tikruju taip lengviau pjaustit vaflius.Dabar darysiu kaip tu. thumbup.gif

iki Anzelikos pirmojo gimtadienio liko 28 dienos!!!!!! clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija: 05 vasario 2004 - 15:36
Man dar labai skanu keptas sūris:) Supjaustyt tokiomis kepsnelių formomis, apvolioti kiaušinije ir miltuose ir kept. Patiekiu su bulvių kroketais ir daržovėmis. Skanumėlis
Atsakyti
Kai namuose turiu obuoliu, kurie jau pradeda vysti ir nepanasu, kad kas nors juos dar noretu valgyti wink.gif gaminu visai nebloga deserta. mano vyras labai pamego ji.
Obuolius nulupu, isimu seklas ir supjaustau skiltelemis. Suberiu i puoda ir uzpilu juos vandeniu. Vandens reikia kad gerai apsemtu obuolius ir dar pakiltu virs supjaustytu obuoliu. Idedu cukraus (pagal skoni) ir verdu (taip kaip obuoliu kose, tik cia ji turi buti kur kas skystesne). Kai obuoliu gabaliukai apirs, maisydama pilu manu kruopas. Kruopu nereikia labai daug. 3 litru puodui - gal 1/2 - 3/4 stiklines.
Truputi paverdu (3 minutes). Nukelusi puoda viska labai gerai isplaku mikseriu. Supilu i ledaines ir atsaldau.
Atsakyti
QUOTE (manu @ 2004 01 30, 20:12)
obuoliu pyragas prie parlamento (apple crumble)
5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu

Na, pagaliau vakar issikepiau sita issvajota obuoliu pyraga clap.gif Manu, aciu uz recepta bis.gif , pyragas pavyko, seimyna ivertino thumbup.gif Tik grietinele neapsirupinom, bet ir be jos pyragas buvo suraitytas clap.gif
Atsakyti
shirdute,
smagu girdet, kad patiko, skanaus smile.gif

as vietoj grietineles labiau megstu grietine. rugstesne ir ne tokia riebi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manu: 08 vasario 2004 - 14:02
QUOTE (shirdute @ 2003 12 29, 11:09)
Siulau pabandyt super paprasta ir greitai paruosiama obuoliu pyraga wink.gif
3 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
4-5 obuoliai
Kiausus isplakt su cukrumi, supilt miltus, gerai ismaisyt. Obuolius nulupt, supjaustyt ir subert i riebalais istepta ir miltais pabarstyta kepimo forma, ant virsaus supilt tesla. Kept 20-30 min.
Skanaus wink.gif

Labai skanus pyragas thumbup.gif ....Su vyru ant karto suvalgem...Siulau visom pabandyti issikepti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (elija @ 2004 01 29, 13:18)
"Greiti" blynai:receptas "gimė" ekspromtu, kai namuose liko nesuvalgyto balto naminio varškės sūrio:
Sūrį supjaustau 1cm storio riekutėm (būtų gerai, kad sūris netrupėtų tongue.gif ) ir apvolioju tirštoje tešloje (pvz.: iš 1 kiaušinio, miltų, vandens,druskos ir cukraus-tešla turi būti tiršta) ir kepu aliejuj,keptuvėj.Skanu su grietine,su uogiene ir t.t.Tikrai skanu, greita ir pigu.

Aha,sita as ir darau jau senokai.Dar galima ir su lydytu suriu,man skaniau net,nes jis issilydo taip,tokie blynukai tasus buna biggrin.gif
Atsakyti
noriu ir as pasiulyti viena receptuka, visu jusu neskaiciau bet man atrodo kad tokio nera....
FARSIRUOTI MAKARONAI
- storu "caneloni"makaronu;
- fermentinio surio;
-700gr farso;
- majonezo, tomatu;
mesai prieskoniu;
ir taip apverdu makaronus, bet ne isverdu... .Tada pasidabau farsa kaip kotletams bet nededu nei dziuvesiu, nei batono...kartais jei farsas kietokas tai ipilu kelis saukstus sultinio, idedu prieskoniu....Skarda patepu riebalais(tik nedaug).
tada makaronus prikemsu farso ir sudedu i skarda. Ant virsaus aptepu tomatais ir majonezu ,pagal skoni, ir pabarstau picos prieskoniais (man jie labai tinka).
tada saunu o orkaite ir kepu kokia 20min(jau ikaitusioje) po to apibarstau fermentiniu suriu ir dar 20min...
pabandykit gal patiks....
skanaus.... wink.gif
Atsakyti
QUOTE (manu @ 2004 01 30, 20:12)
obuoliu pyragas prie parlamento (apple crumble)

recepta dave mergina, tam bare dirbusi pardaveja smile.gif

1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu

i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo.

puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min.
patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu

bon appetit smile.gif

Atsiprasau, mano kalba taip toli "nenesa", kad suprasciau sita recepta. Kaip ta tesla trinti tarp ranku, kad ji pavirstu dziuvesiais??? Kas tie dziuveseliai?? Gal yra snekanciu vokiskai; Ar tai vokiskai "Zwieback". Nieko nesuprantu. Ta tesla jau kepta?
Ar galima ta pyraga uzsaldyti kameroje ir paskui valgyti kt. karta ar jis valgomas "cia iskepiau - cia suvalgiau?" Atsiprasau, man sunku isivaizduoti resltata, jei nematau paveiksliuku. Tai dabar kankinuosi su kai kuriais receptais.
Prasau paaiskinkit man kaip ta tesla tarp ranku trinyi, kad gautusi dziuveseliai. Nejaugi jos taip ikais nuo trynimo iki (180 - 220C) silumos blink.gif
Atsakyti
dar klausimas del to pyrago prie parlamento. Galiu ji atsildyti microbangineje, jei ji uzsaldysiu? Kepant ta pyraga, kokioje temperaturoje ji kepti 200C- 240C karscio arba pasakykit pagal orkaites padalas. huh.gif
Atsakyti
QUOTE (meduza @ 2004 02 12, 06:25)
liudal,ceburekai tavo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,paprasta ir greita +skanu

meduza, mes telepatės biggrin.gif vakar susiradau irgi Liudos šeburėkus, tai visą vakarą aiškinau vyrui, kaip jų noriu, o šiandien jau kepsiu clap.gif
Atsakyti
QUOTE (reniote @ 2004 02 12, 04:21)
Atsiprasau, mano kalba taip toli "nenesa", kad suprasciau sita recepta. Kaip ta tesla trinti tarp ranku, kad ji pavirstu dziuvesiais??? Kas tie dziuveseliai?? Gal yra snekanciu vokiskai; Ar tai vokiskai "Zwieback". Nieko nesuprantu. Ta tesla jau kepta?
Ar galima ta pyraga uzsaldyti kameroje ir paskui valgyti kt. karta ar jis valgomas "cia iskepiau - cia suvalgiau?" Atsiprasau, man sunku isivaizduoti resltata, jei nematau paveiksliuku. Tai dabar kankinuosi su kai kuriais receptais.
Prasau paaiskinkit man kaip ta tesla tarp ranku trinyi, kad gautusi dziuveseliai. Nejaugi jos taip ikais nuo trynimo iki (180 - 220C) silumos blink.gif

Ta prasme trini produktus tarp ranku tol kol viskas pasidaro biru (nu nezinau kaip kitaip tuos dziuvesius apibudint) jie nekepti.
kepi sekanciai:
puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu.

Tikiuosi aiskiai parasiau rolleyes.gif
Atsakyti