Migele,esi praktiskiesne uz mane !
Is tikruju taip lengviau pjaustit vaflius.Dabar darysiu kaip tu.
iki Anzelikos pirmojo gimtadienio liko 28 dienos!!!!!!
Kai namuose turiu obuoliu, kurie jau pradeda vysti ir nepanasu, kad kas nors juos dar noretu valgyti gaminu visai nebloga deserta. mano vyras labai pamego ji.
Obuolius nulupu, isimu seklas ir supjaustau skiltelemis. Suberiu i puoda ir uzpilu juos vandeniu. Vandens reikia kad gerai apsemtu obuolius ir dar pakiltu virs supjaustytu obuoliu. Idedu cukraus (pagal skoni) ir verdu (taip kaip obuoliu kose, tik cia ji turi buti kur kas skystesne). Kai obuoliu gabaliukai apirs, maisydama pilu manu kruopas. Kruopu nereikia labai daug. 3 litru puodui - gal 1/2 - 3/4 stiklines.
Truputi paverdu (3 minutes). Nukelusi puoda viska labai gerai isplaku mikseriu. Supilu i ledaines ir atsaldau.
Obuolius nulupu, isimu seklas ir supjaustau skiltelemis. Suberiu i puoda ir uzpilu juos vandeniu. Vandens reikia kad gerai apsemtu obuolius ir dar pakiltu virs supjaustytu obuoliu. Idedu cukraus (pagal skoni) ir verdu (taip kaip obuoliu kose, tik cia ji turi buti kur kas skystesne). Kai obuoliu gabaliukai apirs, maisydama pilu manu kruopas. Kruopu nereikia labai daug. 3 litru puodui - gal 1/2 - 3/4 stiklines.
Truputi paverdu (3 minutes). Nukelusi puoda viska labai gerai isplaku mikseriu. Supilu i ledaines ir atsaldau.
QUOTE (manu @ 2004 01 30, 20:12) |
obuoliu pyragas prie parlamento (apple crumble) 5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu) 250g sviesto 300g cukraus (pagal skoni) 600g miltu 100g razinu 15g kepimo milteliu |
Na, pagaliau vakar issikepiau sita issvajota obuoliu pyraga Manu, aciu uz recepta , pyragas pavyko, seimyna ivertino Tik grietinele neapsirupinom, bet ir be jos pyragas buvo suraitytas
shirdute,
smagu girdet, kad patiko, skanaus
as vietoj grietineles labiau megstu grietine. rugstesne ir ne tokia riebi.
smagu girdet, kad patiko, skanaus
as vietoj grietineles labiau megstu grietine. rugstesne ir ne tokia riebi.
QUOTE (shirdute @ 2003 12 29, 11:09) |
Siulau pabandyt super paprasta ir greitai paruosiama obuoliu pyraga 3 kiausiniai stikline cukraus stikline miltu 4-5 obuoliai Kiausus isplakt su cukrumi, supilt miltus, gerai ismaisyt. Obuolius nulupt, supjaustyt ir subert i riebalais istepta ir miltais pabarstyta kepimo forma, ant virsaus supilt tesla. Kept 20-30 min. Skanaus |
Labai skanus pyragas ....Su vyru ant karto suvalgem...Siulau visom pabandyti issikepti
QUOTE (elija @ 2004 01 29, 13:18) |
"Greiti" blynai:receptas "gimė" ekspromtu, kai namuose liko nesuvalgyto balto naminio varškės sūrio: Sūrį supjaustau 1cm storio riekutėm (būtų gerai, kad sūris netrupėtų ) ir apvolioju tirštoje tešloje (pvz.: iš 1 kiaušinio, miltų, vandens,druskos ir cukraus-tešla turi būti tiršta) ir kepu aliejuj,keptuvėj.Skanu su grietine,su uogiene ir t.t.Tikrai skanu, greita ir pigu. |
Aha,sita as ir darau jau senokai.Dar galima ir su lydytu suriu,man skaniau net,nes jis issilydo taip,tokie blynukai tasus buna
noriu ir as pasiulyti viena receptuka, visu jusu neskaiciau bet man atrodo kad tokio nera....
FARSIRUOTI MAKARONAI
- storu "caneloni"makaronu;
- fermentinio surio;
-700gr farso;
- majonezo, tomatu;
mesai prieskoniu;
ir taip apverdu makaronus, bet ne isverdu... .Tada pasidabau farsa kaip kotletams bet nededu nei dziuvesiu, nei batono...kartais jei farsas kietokas tai ipilu kelis saukstus sultinio, idedu prieskoniu....Skarda patepu riebalais(tik nedaug).
tada makaronus prikemsu farso ir sudedu i skarda. Ant virsaus aptepu tomatais ir majonezu ,pagal skoni, ir pabarstau picos prieskoniais (man jie labai tinka).
tada saunu o orkaite ir kepu kokia 20min(jau ikaitusioje) po to apibarstau fermentiniu suriu ir dar 20min...
pabandykit gal patiks....
skanaus....
FARSIRUOTI MAKARONAI
- storu "caneloni"makaronu;
- fermentinio surio;
-700gr farso;
- majonezo, tomatu;
mesai prieskoniu;
ir taip apverdu makaronus, bet ne isverdu... .Tada pasidabau farsa kaip kotletams bet nededu nei dziuvesiu, nei batono...kartais jei farsas kietokas tai ipilu kelis saukstus sultinio, idedu prieskoniu....Skarda patepu riebalais(tik nedaug).
tada makaronus prikemsu farso ir sudedu i skarda. Ant virsaus aptepu tomatais ir majonezu ,pagal skoni, ir pabarstau picos prieskoniais (man jie labai tinka).
tada saunu o orkaite ir kepu kokia 20min(jau ikaitusioje) po to apibarstau fermentiniu suriu ir dar 20min...
pabandykit gal patiks....
skanaus....
QUOTE (manu @ 2004 01 30, 20:12) |
obuoliu pyragas prie parlamento (apple crumble) recepta dave mergina, tam bare dirbusi pardaveja 1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu) 250g sviesto 300g cukraus (pagal skoni) 600g miltu 100g razinu 15g kepimo milteliu i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo. puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min. patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu bon appetit |
Atsiprasau, mano kalba taip toli "nenesa", kad suprasciau sita recepta. Kaip ta tesla trinti tarp ranku, kad ji pavirstu dziuvesiais??? Kas tie dziuveseliai?? Gal yra snekanciu vokiskai; Ar tai vokiskai "Zwieback". Nieko nesuprantu. Ta tesla jau kepta?
Ar galima ta pyraga uzsaldyti kameroje ir paskui valgyti kt. karta ar jis valgomas "cia iskepiau - cia suvalgiau?" Atsiprasau, man sunku isivaizduoti resltata, jei nematau paveiksliuku. Tai dabar kankinuosi su kai kuriais receptais.
Prasau paaiskinkit man kaip ta tesla tarp ranku trinyi, kad gautusi dziuveseliai. Nejaugi jos taip ikais nuo trynimo iki (180 - 220C) silumos
QUOTE (meduza @ 2004 02 12, 06:25) |
liudal,ceburekai tavo ,paprasta ir greita +skanu |
meduza, mes telepatės vakar susiradau irgi Liudos šeburėkus, tai visą vakarą aiškinau vyrui, kaip jų noriu, o šiandien jau kepsiu
QUOTE (reniote @ 2004 02 12, 04:21) |
Atsiprasau, mano kalba taip toli "nenesa", kad suprasciau sita recepta. Kaip ta tesla trinti tarp ranku, kad ji pavirstu dziuvesiais??? Kas tie dziuveseliai?? Gal yra snekanciu vokiskai; Ar tai vokiskai "Zwieback". Nieko nesuprantu. Ta tesla jau kepta? Ar galima ta pyraga uzsaldyti kameroje ir paskui valgyti kt. karta ar jis valgomas "cia iskepiau - cia suvalgiau?" Atsiprasau, man sunku isivaizduoti resltata, jei nematau paveiksliuku. Tai dabar kankinuosi su kai kuriais receptais. Prasau paaiskinkit man kaip ta tesla tarp ranku trinyi, kad gautusi dziuveseliai. Nejaugi jos taip ikais nuo trynimo iki (180 - 220C) silumos |
Ta prasme trini produktus tarp ranku tol kol viskas pasidaro biru (nu nezinau kaip kitaip tuos dziuvesius apibudint) jie nekepti.
kepi sekanciai:
QUOTE |
puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. |
Tikiuosi aiskiai parasiau