Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

Labai skanūs kepsneliai: kepsneliai
user posted image
Atsakyti
Labai skanus patiekalas - galima valgyti tiek su daržovių salotomis, tiek su padažiuku bet kokiu ("baltu", grybų, spirgučių ar pan.) (o ta, iš kurios aš jį gavau - valgo su grietine, nes sakė, kad jai skonis kaip pakepintų ant keptuvės cepelinų smile.gif ). Patiekalas taip ir vadinasi "cepelinai tinginukams smile.gif
Produktai (jų kiekis - pagal poreikius ir valgytojų skaičių)
Faršas (kiaulienos skaniausia...)
Svogūno galva, pipirai druska
Bulvės (nevirtos, t.y. "žalios")
P.s. Faršo kiekis (svoris) turi būti toks arba net kiek mažesnis nei bulvių. Aš dėjau lygiomis dalimis, tai vaikai kitam kartui prašė faršo dėti mažiau, o bulvių daugiau.

Svogūną pakepinti ir sudėti į faršą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuoti burokinė tarka ir sumaišyti su faršu. Jokių kiaušinių ar kt. priedų tikrai nereikia.
Iš gautos masės formuoti "cepelinus" (galima ir kotletukus ar kt. kokios formos, čia jau nesvarbu, bet kuo jie bus plonesni ir mažesni, tuo greičiau iškeps) ir dėti ant aliejumi pateptos skardos. Kepti orkaitėje (taip 180-200 laipsnių) apie "+ - "1 val. (kaip ir minėjau - kepimo laikas priklauso nuo 'cepelinų" dydžio ir storio... ). Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Labas, as taip pat noriu pasidalinti labai skaniomis ir gaiviomis salotomis. Gal but pas jus tokias ar panasias daro prekybos centruose, nes pas mus Londone tokias daro Lietuviu parduotuveje, tik namie darytos daug skanesnes.

Sviezi kalafijorai, brokoliai, ridikeliai, poras, pomidoras. As kartais idedu agurko. Viska sumaisyti tik su trupuciu majonezo, as net druskos nededu, nes man asmeniskai ji nereikalinga, o ir majonezas ir porai duoda savotiska suruma.
Pabandykite, tikrai labai gaivu ir skanu:)
Atsakyti
QUOTE(rude rude @ 2012 06 19, 10:47)
Labas, as taip pat noriu pasidalinti labai skaniomis ir gaiviomis salotomis. Gal but pas jus tokias ar panasias daro prekybos centruose, nes pas mus Londone tokias daro Lietuviu parduotuveje, tik namie darytos daug skanesnes.

Sviezi kalafijorai, brokoliai, ridikeliai, poras, pomidoras. As kartais idedu agurko. Viska sumaisyti tik su trupuciu majonezo, as net druskos nededu, nes man asmeniskai ji nereikalinga, o ir majonezas ir porai duoda savotiska suruma.
Pabandykite, tikrai labai gaivu ir skanu:)

O kalafijorus tik nuplautus dedate, ar kiek paplikinat karštu vandenuku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vytenė @ 2012 06 19, 07:51)
O kalafijorus tik nuplautus dedate, ar kiek paplikinat karštu vandenuku?  g.gif

Ir kalafijorus ir brokolius tik nuplautus. Na siaip tai taip ir yra daroma, bet aisku, galima juos ir perpilti karstu vandeniu ar netgi apvirti, cia kaip kam skaniau. Ir siaip, viska pjaustau stambokai, porus griezineliais, pomidora irgi stambokai, ridikus ir i 4 dalis, o kalafijorus ir brokolius graziai atskiriu nuo kotelio mirksiukas.gif
Papildyta:
Dar viena labai paprasta makaronu apkepa idedu. As dirbu Londone mokyklos virtuveje, tai mes toki ten gaminame ir tikrai yra labai skanus, ypac kas megsta makaronus.
Isverdame patinkancios formos makaronus, mes verdame kriaukles formos, juos apipilame saltu vandeniu, tada makaronus sumaisome su tunu ir zirneliais, dedame viska i skarda ar i kokia kitokia blekute ir apibarstome suriu, o suri naudokite pagal savo skoni, saunam i orkaite kol graziai paruduoja ir viskas. Skamba neiprastai, gal, kad su tunu, bet tikrai skanu ax.gif
Papildyta:
Turiu laiko, tai bandau parasyti ka prisimenu:)
Pabandykite toki skanesta, o ypac kas sveikai maitinasi mirksiukas.gif as nuziurejau nuo drauges sveikuoles, tai laaabai patiko.
Reikes, saulegrazu, sezamo, pistaciju ir riesutuku, zemes ar lazdyno, na, kokius megstate. Arba, galite misinuka pirkti, manau, bus pigiau, dar galite idedti ir dziovintu vaisiu, bet nebutinai. Tai va, riesutukus truputi pasmulkiname ir viska dedame i dubeneli, sumaisome su medumi, kad gerai liptu, visa mase dedame i virtuvine plevele (nzn tiksliai kaip ji vadinasi blush2.gif ) ir suviniojame taip, kad veliau butu patogu pjaustyti. Suktinuka dedame i saldikli ir ji ten visada laikome, kol suvalgome. Sveika, greita, skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rude rude @ 2012 06 19, 11:54)
Dar viena labai paprasta makaronu apkepa idedu. As dirbu Londone mokyklos virtuveje, tai mes toki ten gaminame ir tikrai yra labai skanus, ypac kas megsta makaronus.
Isverdame patinkancios formos makaronus, mes verdame kriaukles formos, juos apipilame saltu vandeniu, tada makaronus sumaisome su tunu ir zirneliais, dedame viska i skarda ar i kokia kitokia blekute ir apibarstome suriu, o suri naudokite pagal savo skoni, saunam i orkaite kol graziai paruduoja ir viskas. Skamba neiprastai, gal, kad su tunu, bet tikrai skanu ax.gif

Reikės pabandyti 4u.gif Turėtų būti labai skanu smile.gif
Aš darau labai panašiai, tik tada gaunasi šalta makaronų mišrainė - į išvirtus makaronus sudedu tuną (skaniausia tunas savo sultyse...), konservuotus kukurūzus, įpjaustau paprikos, uždedu majonezo ir gerai išmaišau. Labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Dar darau mesyte labai skania:) Si kart naudojam kiaulienos sonine, supjaustau gabaliukais, dedu i inda, apiberiu tik druska ir pipirais, dedu svoguno laisko, nemazai, lauro lapu ir viska apipilu acto ir gazuoto mineralinio misiniu, na vienu zodziu, vietoje vandens pilu mineralini, pati pigiausia ir viskas. Pamarinuoju kokia valandele ir kepu ant groteliu, nu zinokite, mesa tiesiog tirpsta burnoje, kiek dariau, tiek gavosi tokia minksta, kad uhh lotuliukas.gif

O drauges mama daro taip; bet kokia mesa, kokia norime valgyti merkia i vandeni, kad issivalytu kraujas pvz, vistiena, ta vandeni ji keicia kelis kartus, o tada tik pjausto sviezius prieskonius; krapus, svoguno laiskus, petrazoles, kalendras ir visa kita, truputeli mesyte apslaksto alyvuogiu aliejumi ir gerai itrina i mesyte, pamarinuoja ir kepa ant groteliu.
Beja, kepant mesyte ant groteliu, nepilkite alaus, kaip daznai zmones, o ypac vyrai daro, alus sausina mesa. O darykite tai, nepatingekite, suriskite petrazoles ,krapu, kalendros sakeles, pasidarykite uzpila is trupucio aliejaus, citrinos sulciu, pipiriuko ir druskytes, ar kokio balzamikinio aliejaus galima, ar sojos padaziuko arba, galima naudoti kas liko puode kur buvo marinuota mesa ir kepant su ta sluotele vis patepkite mesyte thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vytenė @ 2012 06 19, 09:00)
Reikės pabandyti  4u.gif Turėtų būti labai skanu  smile.gif
Aš darau labai panašiai, tik tada gaunasi šalta makaronų mišrainė - į išvirtus makaronus sudedu tuną (skaniausia tunas savo sultyse...), konservuotus kukurūzus, įpjaustau paprikos, uždedu majonezo ir gerai išmaišau. Labai skanu  4u.gif

As irgi panasiai darau, tik kartais sumiksuoju tuna su lasisa is 'skarbonkes', mes cia jos gauname po pigiaje mirksiukas.gif , nes parduotuveje baisiai brangi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vytenė @ 2012 06 18, 11:52)
Labai skanus patiekalas - galima valgyti tiek su daržovių salotomis, tiek su padažiuku bet kokiu ("baltu", grybų, spirgučių ar pan.) (o ta, iš kurios aš jį gavau - valgo su grietine, nes sakė, kad jai skonis kaip pakepintų ant keptuvės cepelinų  smile.gif ). Patiekalas taip ir vadinasi "cepelinai tinginukams  smile.gif
Produktai (jų kiekis - pagal poreikius ir valgytojų skaičių)
Faršas (kiaulienos skaniausia...)
Svogūno galva, pipirai druska
Bulvės (nevirtos, t.y. "žalios")
P.s. Faršo kiekis (svoris) turi būti toks arba net kiek mažesnis nei bulvių. Aš dėjau lygiomis dalimis, tai vaikai kitam kartui prašė faršo dėti mažiau, o bulvių daugiau.

Svogūną pakepinti ir sudėti į faršą, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nuskustas bulves sutarkuoti burokinė tarka ir sumaišyti su faršu. Jokių kiaušinių ar kt. priedų tikrai nereikia.
Iš gautos masės formuoti "cepelinus" (galima ir kotletukus ar kt. kokios formos, čia jau nesvarbu, bet kuo jie bus plonesni ir mažesni, tuo greičiau iškeps) ir dėti ant aliejumi pateptos skardos. Kepti orkaitėje (taip 180-200 laipsnių) apie "+ - "1 val. (kaip ir minėjau - kepimo laikas priklauso nuo 'cepelinų" dydžio ir storio... ). Skanaus  4u.gif


Siandien gaminau Jusu patiekala, na pas mane gavosi kazkokoks nesupratimas, man nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(avietee @ 2012 06 20, 22:44)
Siandien gaminau Jusu patiekala, na pas mane gavosi kazkokoks nesupratimas, man nepatiko.

O kas gavosi? - ta prasme ar skonis nepatiko, ar nesigavo? smile.gif
Mano viena draugė tai tokius storulius sulipdė - tai vidurys neiškepė...Tikrai buvo neskanu, tos bulvės tokios neiškepusios, pusžalės... Kita draugė į nedidelę skardą tą masę tiesiog sukrėtė, suplojo (kaip plokštainį) ir labai gerai iškepė, tik tiek, kad pjaustyti reikėjo gabalėliais smile.gif O man gavosi tokie "paploti" cepelinukai paskrudusiu, traškiu viršum, tikrai labai skanu buvo.
Atsakyti
Man nepatiko skonis, as tikejausi, kad bus kazkas panasaus i cepelinus lotuliukas.gif PVZ tinginiu balandeliai man patinka, ir skonis panasus i tikruosius.
Virsus pas mane sukietejo, pajuodavo. Dabar galvoju, jei as juos troskinciau kokiame nors padaze, pvz pienas su sultiniu, gal butu skaniau.

O siandien per teleka isgirdau toki recepta,
Zuvies kotletukai.
Reikia skardines zuvies aliejuje (as dariau is 2 skardiniu sardineliu aliejuje), isimti kaulus jei bus.
100 g fermentinio surio (as nedejau)
3 virtas bulves sutarkuoti su burokine tarka (pas mane daugiau)
1 kiausinis
daug pertazoliu
Viska sumaisyti, padeti i saldytuva 1 val. Kepto labai trumpai aliejuje, nes ten jau viskas kaip ir gatava. Valgyti su salotomis ir kokiu nors padazu.
Dabar pas mane farsas saldytuve, veliau parasysiu ar verta gaminti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avietee: 21 birželio 2012 - 12:35
QUOTE(avietee @ 2012 06 21, 13:34)
Man nepatiko skonis, as tikejausi, kad bus kazkas panasaus i cepelinus lotuliukas.gif  PVZ tinginiu balandeliai man patinka, ir skonis panasus i tikruosius.
Virsus pas mane sukietejo, pajuodavo. Dabar galvoju, jei as juos troskinciau kokiame nors padaze, pvz pienas su sultiniu, gal butu skaniau.

O siandien per teleka isgirdau toki recepta,
Zuvies kotletukai.
Reikia skardines zuvies aliejuje (as dariau is 2 skardiniu sardineliu aliejuje), isimti kaulus jei bus.
100 g fermentinio surio (as nedejau)
3 virtas bulves sutarkuoti su burokine tarka (pas mane daugiau)
1 kiausinis
daug pertazoliu
Viska sumaisyti, padeti i saldytuva 1 val. Kepto labai trumpai aliejuje, nes ten jau viskas kaip ir gatava. Valgyti su salotomis ir kokiu nors padazu.
Dabar pas mane farsas saldytuve, veliau parasysiu ar verta gaminti drinks_cheers.gif

Na mano draugei jų skonis - tai kaip pakeptų keptuvėje "vakarykščių" cepelinų, nes ji su spirgučių - grietinės padažu juos valgo. O man - tai labiau kaip ir kotletukus primena, tai aš juos su baltu padažu ir daržovių salotom valgiau, tai cepelinų man jie nė kiek nepriminė ax.gif Man patiko tas,, kad sumaišai viską, pašauni į orkaitę ir viskas, nereikia nei kepruvėje kepti, vartyti, nei bulvių sunkti... smile.gif Manau, kad galima ir patroškinti juos padažiuke. Kai kitą kartą juos darysiu - bulvių dėsiu daugiau, nei mėsos, nes toks vaikų pageidavimas buvo, tai žiūrėsiu ką tada jų skonis primins smile.gif

Lauksiu info apie žuvies kotletukus mirksiukas.gif Manau, kad turėtų būti skanu smile.gif
Atsakyti
Šiandien sulipdžiau cepelinus per 15min biggrin.gif Kadangi bulvių tarkavimo mašinos neturiu, tai labai retai juos gaminu.Bet šiandien atradimą padariau ir greičiausiai bulvių tarkavimo mašinos virtuvėje ir neprireiks ax.gif
9 cepelinams sunaudojau:
8 virtos bulvės
8 šviežios bulvės
3-4 šaukštai krakmolo
druska

įdarui:
mėgiamu būdu paruošto faršo

per smulkiąją burokinę tarką sutarkuoti šviežias bulves, nuspausti ir skysti palikti kuriam laikui, kad nusistovėtų krakmolas. į nusunktas bulves ta pačia smulkiąja burokine tarka sutarkuoti virtas. sudėti nuo skysčio nusistovėjusi krakmolą, įdėti 3-4 šaukštus paprasto krakmolo ir įberti druskytės. viską gerai išminkyti. Kaip toliau gaminti visos puikiai žinome. Cepelinus virti taip pat kaip ir įprastus. Šis paruošimo būdas patiko todėl, kad tai užima daug mažiau laiko, nelieka žaisdotų rankų nuo tarkos ir cepelinų skonis visiškai nesiskiria nuo paprastų, kad bulvės tarkuotos šiek tiek stambiau visiškai nesijaučia. Labai patiko, nuo šiol taip ir gaminsiu cepelinus, nes be virimo užtrukau kažkur 15min thumbup.gif wub.gif
Atsakyti