Arba perskaitykite kas ant stiklainio parašyta, dalinai galima suprasti aks per receptas ir bandyti eksperimentuoti arba ieškoti panašaus su konkrečiais kiekiais recepto.
[quote=fuksė,2011 01 30, 19:53]
Nusipirkau Norfoje toki stiklaineli salotu (nu a lia kaip ziemai konservas), ten morkos ir svogunai.... gal zinote kaip tokias pasigamint paciai?
[/quote
fukse,skaitau tavo nuorodą ir,noriu paklausti ,ar tas stiklainiukas780gr.
ir,ten yra kopūstai,svogūnai,paprika,morkos{užpilas toks saldžiarūgštis}
Jeigu toks tai ten dedasi {cukrus+druska+actas+aliejus}
O,gal tai kitos?-pasidalink
Nusipirkau Norfoje toki stiklaineli salotu (nu a lia kaip ziemai konservas), ten morkos ir svogunai.... gal zinote kaip tokias pasigamint paciai?
[/quote
fukse,skaitau tavo nuorodą ir,noriu paklausti ,ar tas stiklainiukas780gr.
ir,ten yra kopūstai,svogūnai,paprika,morkos{užpilas toks saldžiarūgštis}
Jeigu toks tai ten dedasi {cukrus+druska+actas+aliejus}
O,gal tai kitos?-pasidalink
QUOTE(regna @ 2011 01 21, 21:26)
Guote,
siūlau perlinių kruopų patiekalą sužuvimi.
Geriausia perlines kruopas pamerkti iš vakaro.
Išverdame košę.
Porą{arba svogūna} susmulkiname ir pakepiname svieste.
Sumaišome su rūkyta žuvimi,kiaušinio tryniais,pomidorų tyre,prieskoniais.
Įkepimo indą išteptą sviestuku,pabarstyta džiuvėsėliais sudedame košę sluoksniuojame ją su paruošta mase.
Išlyginame paviršių ir apibartę tarkuotu sūriu apkepame orkaitėje.
Tą galima padaryti mažuose indeliuose,kiekvienam porcijomis.
Produktų kiekis priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus.
siūlau perlinių kruopų patiekalą sužuvimi.
Geriausia perlines kruopas pamerkti iš vakaro.
Išverdame košę.
Porą{arba svogūna} susmulkiname ir pakepiname svieste.
Sumaišome su rūkyta žuvimi,kiaušinio tryniais,pomidorų tyre,prieskoniais.
Įkepimo indą išteptą sviestuku,pabarstyta džiuvėsėliais sudedame košę sluoksniuojame ją su paruošta mase.
Išlyginame paviršių ir apibartę tarkuotu sūriu apkepame orkaitėje.
Tą galima padaryti mažuose indeliuose,kiekvienam porcijomis.
Produktų kiekis priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus.
O kiek laiko orkaitėje kepti ir kokia temperatūra turi būti?
sveikutes ,siandien toki experimenta padariau ir visai nieko gavosi ,mano vaikai nemegejai mesos,tai ypac jiem patiko
paemiau paprastus uzpilamus makaroniukus,uzpyliau,pabrinkinau,tada keptuveje ant sviesto juos apkepinau,pries baigiant kept uztarkavau surio ir viska maisiau kol suris issileido. Viskas,uzsipylem ketciupo ir valgem,labai greita ir paprasta
paemiau paprastus uzpilamus makaroniukus,uzpyliau,pabrinkinau,tada keptuveje ant sviesto juos apkepinau,pries baigiant kept uztarkavau surio ir viska maisiau kol suris issileido. Viskas,uzsipylem ketciupo ir valgem,labai greita ir paprasta
Na, o mano mergyte irgi megeja makaronu. As po darbo gryzusi labai tingiu virtuvej darbuotis, tai sumeistrauju toki patiekaliuka. Isverdu spgeciu, kol jie verda pakepinu svieste skiltele cesnako, puse pomidoro, pabarstau pipiru, santa marios bulviu prieskoniu. Kai makaronai isverda, uzpilu padaza, dar uzpilu biskuti kecupo ir uzberiu tarkuoto surio .
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 28, 16:55)
Pasiulysiu ir as recepteli:
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
Atradau labai faina temutę ir išbandžiau šiandien šį receptuką, labai gerai gavosi ir tikrai skanu!!! O svarbiausia - visiškai nesudėtinga
Ačiū už gerą receptelį
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 28, 17:55)
Pasiulysiu ir as recepteli:
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
Skamba labai skaniai, reiks savaitgalį pamėginti
As atradau toki receptuka,duona pakepti ,istrinti su cesnaku,palikti,kad atvestu ,fermentini suri sutarkuoti ,sumaisyti su majonezu ir isspausti cesnako i ta mase , tepti ant duonos skanu
QUOTE(delfinarija @ 2011 02 03, 16:29)
As atradau toki receptuka,duona pakepti ,istrinti su cesnaku,palikti,kad atvestu ,fermentini suri sutarkuoti ,sumaisyti su majonezu ir isspausti cesnako i ta mase , tepti ant duonos skanu
Tikrai skanu aš tai dar ir tarkuotas morkas, sumaišytas su česnaku, majonezu, grietine ir čiut druskos, tepu - irgi labai labai skanu Tik trūkumas toks, kad užtepus ilgėliau palaikyti negalima - duona primirksta, nebebūna traški... tai darau prieš pat suvalgymą
QUOTE(vytenė @ 2011 02 03, 16:55)
Tikrai skanu aš tai dar ir tarkuotas morkas, sumaišytas su česnaku, majonezu, grietine ir čiut druskos, tepu - irgi labai labai skanu Tik trūkumas toks, kad užtepus ilgėliau palaikyti negalima - duona primirksta, nebebūna traški... tai darau prieš pat suvalgymą
Aš ant pakepto batono tepu morkas sumaišytas su majonezu ir česnaku. Labai skanu
man labai pasiteisino Avocetes salotos: morkos kinietiskai sloikiukas, bananas, pupeles ir majonezas; beje dejau pirma karta karaliskas pupeles tad pastebejau, kad skaniau mazesnes is pradziu maniau viau, bet kai padariau pirma karta tai valgome kone kasdien, lengva, greita ir skanu
Labos,siulau greitas, labai skanias, pigias salotas : burokas (tik nevirtas ) l. smulkiai supjaustytas kubeliais, obuolys, raugintas agurkas,svogunas ir pagardinam megstamu majonezu Kai ka nors vaisinu niekas negali patiket,kad valgo zalia burokeli