Pasiulysiu ir as recepteli:
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
O koks batonas geriau? Skamba tikrai viliojančiai. Ir, ko gero, skanesnis toks batonas tik ką iškeptas?
QUOTE(Mil@na @ 2010 09 28, 17:47)
O koks batonas geriau? Skamba tikrai viliojančiai. Ir, ko gero, skanesnis toks batonas tik ką iškeptas?
Jo reikia valgyti karsta o batonas tai geriausias tas senovinis, tankesnis man atrodo, kad tie tokie purus kur su sezamais ant virsaus netiks
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 28, 16:55)
Pasiulysiu ir as recepteli:
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu Gaunasi labai skanu Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai
Gaminu ir as sita skanumeli,tik batona pati gaminu ir cesnakini sviesta ivinioju idar neiskepta batona
QUOTE(laurilija @ 2010 09 28, 21:59)
Gaminu ir as sita skanumeli,tik batona pati gaminu ir cesnakini sviesta ivinioju idar neiskepta batona
Laurilija,
Noriu tavęs paklausti,{ar aš teisingai supratau}batono žalią tešlą iškočioji,ištepi ta mase{sviesto+cesnako} ir suvynioji,kepi
Pataisyk mane,jeigu ne taip supratau.
QUOTE(regna @ 2010 09 28, 22:09)
Laurilija,
Noriu tavęs paklausti,{ar aš teisingai supratau}batono žalią tešlą iškočioji,ištepi ta mase{sviesto+cesnako} ir suvynioji,kepi
Pataisyk mane,jeigu ne taip supratau.
Noriu tavęs paklausti,{ar aš teisingai supratau}batono žalią tešlą iškočioji,ištepi ta mase{sviesto+cesnako} ir suvynioji,kepi
Pataisyk mane,jeigu ne taip supratau.
Na taip,pasidarau tesla iskocioju,istepu ir susuku i voleli krastus irgi uzlankstau,kad sviestas neisbektu pas mane tokie batonai kitos dienos nesulaukia
QUOTE(laurilija @ 2010 09 29, 18:14)
Na taip,pasidarau tesla iskocioju,istepu ir susuku i voleli krastus irgi uzlankstau,kad sviestas neisbektu pas mane tokie batonai kitos dienos nesulaukia
O gal galima sito batono teslos recepteli?
Kokios kitos dienos-pas mane kito pusvalandžio nesulauktų.....jei galima-labai norėčiau ir aš receptuko
[quote=Mil@na,2010 09 29, 19:59]
Kokios kitos dienos-pas mane kito pusvalandžio nesulauktų.....
Pas mus toks likimas ištinka DEŠRIUKUS.
Reikės:
2pok liesos varškės
3 kiašiniai
truputis gesintos sodos
druskos
apie 1stiklinę miltų
Hotdog-inių dešrelių
aliejaus kepimui
Padažui
3šaukštai grietinės arba majonezo
3šaukštai pomidorų padažo(kuo tirštesnio)
1nedidelis agurkas
3-4skiltelės česnako
Dešreles perpjauti išilgai per puse,tada skersai dar į 4 dalis(na maždaug3-4cm gabaliukais).Iš kitų produktų suminkyti tešlą,tik iškart visų miltų nesupilkit.Pasitepkit rankas ir stalą aliejum ir kočiokit kirminus.Juos suplokit ir supjaustykit kas 5cm.
Imat vieną tešlos gabalėlį ir į ją susukat dešros gabaliuką,tada į aliejų ir t.t.
Iš duotų produktų sumaišot padažą.
Galima valgyt ir šaltus ir karštus.
Skanaus!
Kokios kitos dienos-pas mane kito pusvalandžio nesulauktų.....
Pas mus toks likimas ištinka DEŠRIUKUS.
Reikės:
2pok liesos varškės
3 kiašiniai
truputis gesintos sodos
druskos
apie 1stiklinę miltų
Hotdog-inių dešrelių
aliejaus kepimui
Padažui
3šaukštai grietinės arba majonezo
3šaukštai pomidorų padažo(kuo tirštesnio)
1nedidelis agurkas
3-4skiltelės česnako
Dešreles perpjauti išilgai per puse,tada skersai dar į 4 dalis(na maždaug3-4cm gabaliukais).Iš kitų produktų suminkyti tešlą,tik iškart visų miltų nesupilkit.Pasitepkit rankas ir stalą aliejum ir kočiokit kirminus.Juos suplokit ir supjaustykit kas 5cm.
Imat vieną tešlos gabalėlį ir į ją susukat dešros gabaliuką,tada į aliejų ir t.t.
Iš duotų produktų sumaišot padažą.
Galima valgyt ir šaltus ir karštus.
Skanaus!
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 29, 19:06)
O gal galima sito batono teslos recepteli?
Receptelis
7 gr. sausų mielių (arba 1/3 slapių)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr. aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
Mieles cukru uzpilti siltu vandeniu ir istirpinti,tada sudet likusius produktus ir isminkyt,palikti siltai kol pakils,tada iskociot sudet sviesta cesnakini(sviestas,cesnakas,krapai petrazoles)uzlankstyti krastus ir susukti i voleli,virsuje padaryti ipjovas,kepti 200 laipsniu kol apskrus,skanaus
Siūlau sūrio pyragaičius
reikia fermentinio surio{200gr.}
150g r8kyto kumpio,
200g batono,100g sviesto,
4 kiaušinio,,
maltų pipirų,
100g. garstyčių,
Batono riekutes aptepame sviestu.
Puodas ištepams sviestu ir ant dugno glaudžiai sudedama batono riekelės,kad uždengtų puodo dugna.
Ant viršaus užtepama garstyčių uždedamas kumpisir sūrio griežinėliai,pabarstoma pipirais ir kepama orkaitėje.
Kai sūris pradeda lydytis supilama sūdyti plakti kiausiniaiir kepama toliau.
Iškeptas apkepas iš puodo išimamas ir supjaustomas gabaliukais.
Valgomas su turimomis daržovėmis.
reikia fermentinio surio{200gr.}
150g r8kyto kumpio,
200g batono,100g sviesto,
4 kiaušinio,,
maltų pipirų,
100g. garstyčių,
Batono riekutes aptepame sviestu.
Puodas ištepams sviestu ir ant dugno glaudžiai sudedama batono riekelės,kad uždengtų puodo dugna.
Ant viršaus užtepama garstyčių uždedamas kumpisir sūrio griežinėliai,pabarstoma pipirais ir kepama orkaitėje.
Kai sūris pradeda lydytis supilama sūdyti plakti kiausiniaiir kepama toliau.
Iškeptas apkepas iš puodo išimamas ir supjaustomas gabaliukais.
Valgomas su turimomis daržovėmis.