Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

Pasiulysiu ir as recepteli:
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu smile.gif Gaunasi labai skanu smile.gif Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima blush2.gif
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai mirksiukas.gif
Atsakyti
O koks batonas geriau? Skamba tikrai viliojančiai. Ir, ko gero, skanesnis toks batonas tik ką iškeptas?
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2010 09 28, 17:47)
O koks batonas geriau? Skamba tikrai viliojančiai. Ir, ko gero, skanesnis toks batonas tik ką iškeptas?


Jo reikia valgyti karsta thumbup.gif o batonas tai geriausias tas senovinis, tankesnis smile.gif man atrodo, kad tie tokie purus kur su sezamais ant virsaus netiks schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 28, 16:55)
Pasiulysiu ir as recepteli:
Reikes nepjaustyto batono, sviesto, cesnako, surio, krapu, druskos, pipiru. Paimti batona ir ji supjaustyti kazkur 2 cm storio riekelemis, bet iki galo nedapjauti, na kad jis butu vientisas (apatines plutos neperpjauti). Sviestas turi buti minkstas (reikia kazkur 2/3 pakelio), i ji ipjaustyti krapu (man skanu kai ju daug), ispausti pora skilteliu cesnako, pagal skoni druskos ir pipiru ir viska ismaisyti. Tada tuo cesnakiniu sviestu sutepti visus batono tarpus (riekeles is kiekvienos puses), i kiekviena tarpeli ideti po gabaliuka fermentinio surio (labai tinka tie tokie kaip lydyti kvadratiniai, kur kiekvienas atskirai i celofaniuka ipakuotas). Tada batona suvynioti i folija ir kepti orkaiteje 200 C kokiu 20 min, tada folija atidengti ir dar truputi pakepti, kad paskrustu  smile.gif  Gaunasi labai skanu  smile.gif  Aisku kaloriju bomba, bet retkarciais galima  blush2.gif 
Labai daug cia prirasiau, bet pasigamina labai greitai  mirksiukas.gif


Gaminu ir as sita skanumeli,tik batona pati gaminu ir cesnakini sviesta ivinioju idar neiskepta batona biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 09 28, 21:59)
Gaminu ir as sita skanumeli,tik batona pati gaminu ir cesnakini sviesta ivinioju idar neiskepta batona biggrin.gif



Laurilija,

Noriu tavęs paklausti,{ar aš teisingai supratau}batono žalią tešlą iškočioji,ištepi ta mase{sviesto+cesnako} ir suvynioji,kepi

Pataisyk mane,jeigu ne taip supratau.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 28, 22:09)
Laurilija,

Noriu tavęs paklausti,{ar aš teisingai supratau}batono žalią tešlą iškočioji,ištepi ta mase{sviesto+cesnako} ir suvynioji,kepi

Pataisyk mane,jeigu ne taip supratau.


Na taip,pasidarau tesla iskocioju,istepu ir susuku i voleli krastus irgi uzlankstau,kad sviestas neisbektu pas mane tokie batonai kitos dienos nesulaukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 09 29, 18:14)
Na taip,pasidarau tesla iskocioju,istepu ir susuku i voleli krastus irgi uzlankstau,kad sviestas neisbektu pas mane tokie batonai kitos dienos nesulaukia biggrin.gif


O gal galima sito batono teslos recepteli? 4u.gif
Atsakyti
Kokios kitos dienos-pas mane kito pusvalandžio nesulauktų.....jei galima-labai norėčiau ir aš receptuko 4u.gif
Atsakyti
[quote=Mil@na,2010 09 29, 19:59]
Kokios kitos dienos-pas mane kito pusvalandžio nesulauktų.....

Pas mus toks likimas ištinka DEŠRIUKUS.
Reikės:
2pok liesos varškės
3 kiašiniai
truputis gesintos sodos
druskos
apie 1stiklinę miltų
Hotdog-inių dešrelių
aliejaus kepimui
Padažui
3šaukštai grietinės arba majonezo
3šaukštai pomidorų padažo(kuo tirštesnio)
1nedidelis agurkas
3-4skiltelės česnako

Dešreles perpjauti išilgai per puse,tada skersai dar į 4 dalis(na maždaug3-4cm gabaliukais).Iš kitų produktų suminkyti tešlą,tik iškart visų miltų nesupilkit.Pasitepkit rankas ir stalą aliejum ir kočiokit kirminus.Juos suplokit ir supjaustykit kas 5cm.
Imat vieną tešlos gabalėlį ir į ją susukat dešros gabaliuką,tada į aliejų ir t.t.
Iš duotų produktų sumaišot padažą.
Galima valgyt ir šaltus ir karštus.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 29, 19:06)
O gal galima sito batono teslos recepteli?  4u.gif


Receptelis biggrin.gif

7 gr. sausų mielių (arba 1/3 slapių)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr. aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės

Mieles cukru uzpilti siltu vandeniu ir istirpinti,tada sudet likusius produktus ir isminkyt,palikti siltai kol pakils,tada iskociot sudet sviesta cesnakini(sviestas,cesnakas,krapai petrazoles)uzlankstyti krastus ir susukti i voleli,virsuje padaryti ipjovas,kepti 200 laipsniu kol apskrus,skanaus thumbup.gif


Atsakyti
Siūlau sūrio pyragaičius


reikia fermentinio surio{200gr.}
150g r8kyto kumpio,
200g batono,100g sviesto,
4 kiaušinio,,
maltų pipirų,
100g. garstyčių,

Batono riekutes aptepame sviestu.

Puodas ištepams sviestu ir ant dugno glaudžiai sudedama batono riekelės,kad uždengtų puodo dugna.
Ant viršaus užtepama garstyčių uždedamas kumpisir sūrio griežinėliai,pabarstoma pipirais ir kepama orkaitėje.
Kai sūris pradeda lydytis supilama sūdyti plakti kiausiniaiir kepama toliau.
Iškeptas apkepas iš puodo išimamas ir supjaustomas gabaliukais.
Valgomas su turimomis daržovėmis.
Atsakyti
va cia tai tema thumbup.gif skatau ir visus receptukus norisi isbandyti.aciu
Atsakyti