Vakar vakarienei gaminau tokį paprastą ir beveik "krizinį" patiekalą
(o jei dar be šoninės, tai visai
):
Bulvių košė su šonine ir kopūstais
4 vidutinio dydžio porcijoms reikės:
Bulvių (kiekis priklauso nuo dydžio, apie 6 vidutinio dydžio)
Mažo šviežio kopūsto arba savojos kopūsto (jo reikėtų pagal originalų receptą, bet puikiai tinka ir paprastas šviežias kopūstas)
1 mažo svogūno
Kelių saujų kubeliais pjaustytos rūkytos šoninės
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
Druskos ir pipirų
Nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje bulves. Po to jas sugrūskite (pieno ir grietinės nereikia). Kol verda bulvės, kitame puode sūriame vandenyje apvirkite kopūstą. Savojos kopūstą paprastai perpjaunu per pusę, o paprastą - į tris ar keturias dalis. Patariu pjauti taip, kad neiširtų lapai (t.y. palikti kotą). Po to bus lengviau išgraibyti jį iš vandens. Virti reikia apie 10-15 minučių (savojos kopūstui dažniausiai užtenka apie 10 min.). Suminkštėjusį kopūstą nusunkite - galima palaikyti rėtyje ir paspaudyti - ir stambiai supjaustykite lapus. Kietą kopūsto dalį išmeskite.
Didelėje keptuvėje ar troškintuve pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę ir pakepkite kartu su svogūnais. Įberkite pipirų ir paprikos miltelius. Sudėkite trintas bulves ir kopūstą ir viską labai gerai sumaišykite. Bulvės šiek tiek patyžta ir sulimpa su kopūstais bei šonine. Išjunkite ugnį, uždenkite viską dangčiu (jį puikiai atstoja folija ar didelė lėkštė) ir palaikykite apie 15 minučių. Visa košė pakvimpa šonine, o kopūstas suteikia jai lengvumo - labai skanus, kvapnus ir nesunkus maistas.
Šaltinis (receptas ir nuotrauka skolinti ): novum.lt
Man labai patiko, nes mėgstu kopūstus