Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

QUOTE(Girinukė @ 2009 03 10, 16:41)
Sveikutes, noriu atgaivinti labai idomia tema. Gal kuri zinote kokiu nors  nesudetingu patiekalu vakarienei?

Bavariski blynai.(nusiziurejau vienoj kavinej ax.gif )ant iskeptu bulviniu blynu(as tai perku IKI jau iskeptus) deti kumpio,raudonosios paprikos skilteliu,uzdengti riekele fermentino surio ir pakepti orkaitej kol suris išsilydys.
Mano mamos batonas prie sultinio.suplakti kiausini su pienu,ideti druskos ir juoduju pipiru.batono reikeles pamirkyti plakinyje ir apkepti svieste is abieju pusiu.l.skanu su vistienos sultiniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 04 02, 14:47)

Mano mamos batonas prie sultinio.suplakti kiausini su pienu,ideti druskos ir juoduju pipiru.batono reikeles pamirkyti plakinyje ir apkepti svieste is abieju pusiu.l.skanu su vistienos sultiniu  smile.gif



o mes darome saldziai. vetoj pipiriuku ir druskytes dedame truputuka cukraus. arba jau ant iskeptu riekeliu pilame cukru ir su pieneliu ar arbatyte labai skanu. pusryciams tinka nes neuztrunki ji ruosdama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2009 08 24, 11:11)
o mes darome saldziai. vetoj pipiriuku ir druskytes dedame truputuka cukraus. arba jau ant iskeptu riekeliu pilame cukru ir su pieneliu ar arbatyte labai skanu. pusryciams tinka nes neuztrunki ji ruosdama smile.gif

thumbup.gif mes irgi taip
Atsakyti
Norėčiau pasiūlyti tokią lengvai ir greitai gaminamą mišrainę (ją labai mėgsta mano vyras) - tokia ale pupelių salotų variacija:
Papjaustyti juodą Vilniaus duoną kubeliais ir paskrudinti aliejuje su česnako (spausto) dantuku.
Vietoj česnako galima naudoti svogūnų arba kartu svogūnų ir česnakų - tai skonio reikalas.
Į paskrudintą duoną įmetam konservuotų kukurūzų, pagal skonį galima pasūdyti ir galiausiai viską sumaišome su majonezu.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2009 03 10, 21:01)
Vakar vakarienei gaminau tokį paprastą ir beveik "krizinį" patiekalą lotuliukas.gif (o jei dar be šoninės, tai visai mirksiukas.gif ):

Bulvių košė su šonine ir kopūstais

4 vidutinio dydžio porcijoms reikės:
Bulvių (kiekis priklauso nuo dydžio, apie 6 vidutinio dydžio)
Mažo šviežio kopūsto arba savojos kopūsto (jo reikėtų pagal originalų receptą, bet puikiai tinka ir paprastas šviežias kopūstas)
1 mažo svogūno
Kelių saujų kubeliais pjaustytos rūkytos šoninės
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
Druskos ir pipirų

Nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje bulves. Po to jas sugrūskite (pieno ir grietinės nereikia). Kol verda bulvės, kitame puode sūriame vandenyje apvirkite kopūstą. Savojos kopūstą paprastai perpjaunu per pusę, o paprastą - į tris ar keturias dalis. Patariu pjauti taip, kad neiširtų lapai (t.y. palikti kotą). Po to bus lengviau išgraibyti jį iš vandens. Virti reikia apie 10-15 minučių (savojos kopūstui dažniausiai užtenka apie 10 min.). Suminkštėjusį kopūstą nusunkite - galima palaikyti rėtyje ir paspaudyti - ir stambiai supjaustykite lapus. Kietą kopūsto dalį išmeskite.
Didelėje keptuvėje ar troškintuve pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę ir pakepkite kartu su svogūnais. Įberkite pipirų ir paprikos miltelius. Sudėkite trintas bulves ir kopūstą ir viską labai gerai sumaišykite. Bulvės šiek tiek patyžta ir sulimpa su kopūstais bei šonine. Išjunkite ugnį, uždenkite viską dangčiu (jį puikiai atstoja folija ar didelė lėkštė) ir palaikykite apie 15 minučių. Visa košė pakvimpa šonine, o kopūstas suteikia jai lengvumo - labai skanus, kvapnus ir nesunkus maistas.
user posted image
Šaltinis (receptas ir nuotrauka skolinti unsure.gif ): novum.lt

Man labai patiko, nes mėgstu kopūstus thumbup.gif

tikrai labai skanu, gaminom ir mes, planuoju vel daryti thumbup.gif
Atsakyti
Pikantiska mesa
Virtos mesos gabala susipjaustyti griezineliais,ant kiekvieno griezinelio uzdeti pikantisku salotu,ikisti i 200 laipsniu orkaite 15-20 min.L.skanu wub.gif
Atsakyti
O mes "atradome" tokius sumuštinukus ax.gif : paskrudiname batono riekeles (skaniausia "Toste"...), užtepame majonezo ir uždedame pomidoro plonomis skiltelėmis (aš kai mėgstu sūriau, dar ir druskos užsibarstau truputėlį ant pomidorų). Man ypač skanu juos valgyti užsigeriant balta kava... ax.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2010 04 07, 01:34)
Pikantiska mesa
Virtos mesos gabala susipjaustyti griezineliais,ant kiekvieno griezinelio uzdeti pikantisku salotu,ikisti i 200 laipsniu  orkaite 15-20 min.L.skanu wub.gif

bigsmile.gif Sudomino.Ar teisingai spėju,kad pikantiškos - tai salotos iš sūrio-česnako-majonezo-kiaušinio?Ar čia kitas variantas?
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2009 08 24, 11:11)
o mes darome saldziai. vetoj pipiriuku ir druskytes dedame truputuka cukraus. arba jau ant iskeptu riekeliu pilame cukru ir su pieneliu ar arbatyte labai skanu. pusryciams tinka nes neuztrunki ji ruosdama smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Pašėlusi kiaunė @ 2010 04 08, 06:26)
bigsmile.gif Sudomino.Ar teisingai spėju,kad pikantiškos - tai salotos iš sūrio-česnako-majonezo-kiaušinio?Ar čia kitas variantas?

Taip tokios salotos (as tik cesnako nededu,nes nemegstu ax.gif )
Atsakyti
reiks pamegint
Atsakyti
QUOTE(vytenė @ 2010 04 07, 07:46)
O mes "atradome" tokius sumuštinukus ax.gif : paskrudiname batono riekeles (skaniausia "Toste"...), užtepame majonezo ir uždedame pomidoro plonomis skiltelėmis (aš kai mėgstu sūriau, dar ir druskos užsibarstau truputėlį ant pomidorų). Man ypač skanu juos valgyti užsigeriant balta kava... ax.gif  blush2.gif  smile.gif

man irgi skanu tokie sumuštiniai. tik paskrudintas riekes dar česnaku įtrinu bigsmile.gif
Atsakyti