Na kas del saltibarsciu,tai asmeniskai as nepazystu zmogaus kuris ju nemegtu
na siulau pasidaryti tokias salotas-sviezi salotu lapai suplesomi,idedama konservuotu ananasu,supjaustome rukyta vistiena,iberiam druskos,pipiru ir idedam majonezo.Labai skanu.
desertas- norima kieki rududu pasildome mikrobanginei iberiam kukuruzu,sumaisom ir valgom
QUOTE(laukine @ 2007 04 23, 22:17)
tinka tie obuoliai prie alaus ir dar kaip
MB pamego salotas - obuolys, fermentinis suris, pakepinta juoda duona (viskas kubeliais) ir cesnakas ispaustas - viskas ismaisoma su majonezu
man ir paciai skanu
MB pamego salotas - obuolys, fermentinis suris, pakepinta juoda duona (viskas kubeliais) ir cesnakas ispaustas - viskas ismaisoma su majonezu
man ir paciai skanu
mes tai gaminam salotas taip pat, tik vietoj obuolio - pupeles
QUOTE(ingridukas @ 2007 05 22, 15:56)
as pazistu, jis is vis bjaurisi kefyru, sako, kaip galit surugusi sugedusi piena valgt, ir is vis rozine sriuba- kazkas baisiaus (jis nelietuvis jei ka, tai jauciu nenustebins)
Sveikos,
gal kas jau tokią lašišą darėt, bet...
1. Imu sudytą lašišą, ją supjaustau išilgai ir tada kelis kartus įpjaunu įvairiai skersai.
2. Tada užpilu natūralios citrinos sultimis, užbarstau druska ir pipirais. Palieku 10 min.
3. Tada dedu į įkaitintą keptuvę (kartu su citrinos sultims), pakepinu, nors gaunasi, kad lengvai troškinasi tose sultyse
4. Tada įdedu sviesto ir truputį grietinės, o taip pat patinkančių žalių prieskonių, pvz. krapų ar pan.
5. Dar šiek tiek patroškinu ir niam niam.
Skanaus!
gal kas jau tokią lašišą darėt, bet...
1. Imu sudytą lašišą, ją supjaustau išilgai ir tada kelis kartus įpjaunu įvairiai skersai.
2. Tada užpilu natūralios citrinos sultimis, užbarstau druska ir pipirais. Palieku 10 min.
3. Tada dedu į įkaitintą keptuvę (kartu su citrinos sultims), pakepinu, nors gaunasi, kad lengvai troškinasi tose sultyse
4. Tada įdedu sviesto ir truputį grietinės, o taip pat patinkančių žalių prieskonių, pvz. krapų ar pan.
5. Dar šiek tiek patroškinu ir niam niam.
Skanaus!
Kastinys žemaitiškai
Reikės
varškės, grietinės,svogūnu( gali būti ir laiskai) ,karpų,druskos, pipirų,česnako
ruošimas:
sudeti viska i inda ir maisyti smulkintuvu, kolgausis vientisa mase ( zinoma svogunus ir krapus reiktu is anksto deti supjaustytus)
Valgoma su virtomis bulvėmisbei kefyru
skanaus
Reikės
varškės, grietinės,svogūnu( gali būti ir laiskai) ,karpų,druskos, pipirų,česnako
ruošimas:
sudeti viska i inda ir maisyti smulkintuvu, kolgausis vientisa mase ( zinoma svogunus ir krapus reiktu is anksto deti supjaustytus)
Valgoma su virtomis bulvėmisbei kefyru
skanaus
QUOTE(Azazella @ 2007 04 06, 15:22)
Makaronu apkepas su mesa
Išsiverdu atskirai vištienos krutinele ir makaronus, ne spageti ir ne vermiselius.
Virta krutinele supjaustau nedideliais kubeliais, dedu i kepimo formele (naudoju silikonine, todel jokiu riebalu, foliju, kepimo popieriu nenaudoju). Apibarstau prieskoniais (kokiu turiu ta diena tokiais ir barstau).
Ant virsaus iskreciu indeli konservuotu kukuruzu, pasklaidau per visa formeles pavirsiu.
Ant virsaus sukreciu virtus makaronus.
Aplaistau pakeliu grietineles (riebumas neturi reiksmes).
Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio (minimum- kad uzdengtu visa pavirsiu, maximum - kiek nori, man kuo daugiau tuo skaniau.)
Pusei valandos i ikaitinta orkaite, kepu 200 laipsniu temperaturoje. Kam patinka apskrudes maistas, pries pabaiga galima ijungti griliu.
Išsiverdu atskirai vištienos krutinele ir makaronus, ne spageti ir ne vermiselius.
Virta krutinele supjaustau nedideliais kubeliais, dedu i kepimo formele (naudoju silikonine, todel jokiu riebalu, foliju, kepimo popieriu nenaudoju). Apibarstau prieskoniais (kokiu turiu ta diena tokiais ir barstau).
Ant virsaus iskreciu indeli konservuotu kukuruzu, pasklaidau per visa formeles pavirsiu.
Ant virsaus sukreciu virtus makaronus.
Aplaistau pakeliu grietineles (riebumas neturi reiksmes).
Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio (minimum- kad uzdengtu visa pavirsiu, maximum - kiek nori, man kuo daugiau tuo skaniau.)
Pusei valandos i ikaitinta orkaite, kepu 200 laipsniu temperaturoje. Kam patinka apskrudes maistas, pries pabaiga galima ijungti griliu.
o makaronus iki galo išvirt ar ne? ir ar jie nesukieteja paskiau? skamba įdomiai ir skaniai reiks pabandyti
QUOTE(grange @ 2007 07 04, 11:55)
o makaronus iki galo išvirt ar ne? ir ar jie nesukieteja paskiau? skamba įdomiai ir skaniai reiks pabandyti
manau iki galo, nes per mazai s kyscio, kad jie skardelej ar formoj iskpetu, as ir panaisai darau tik be grietineles, bet reikes pabandyt
Mano paprastas vasariskas receptas - pasta su prieskoninemis zolelemis
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=7
4 asmenims
Padažui
4 šaukštai sviesto
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako
6 šaukštai šviežių kapotų prieskoninių žolelių: baziliko, raudonėlio, čiobrelio, raudonėlio, mėtos, baziliko
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių (arba pagal skonį)
25 gr kedro/pinijų riešutų
2 šaukštai alyvų aliejaus
Druskos, pipirų
Patiekimui
400 gr trumpų makaronų išvirtų al dente
Šviežiai tarkuotas Parmezano (arba Džiugo sūris)
Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir ant skardos apkepkite riešutus arba padarykite tai įkaitintoje sausoje keptuvėje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi. Apkepkite česnaką iki geltonumo. Įdėkite citrinos žievelę ir supilkite sultis. Įdėkite ir trumpai pašildykite žoleles. Sudėkite riešutus. Visas procesas trunka apie 5-7 minutes.
Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje vandens. Nupilkite vandenį palikdami kelis šaukštus skysčio, kuriame virė makaronai.
Sudėkite makaronus į keptuvę su padažu. Supilkite virimo skystį (tuo atveju, jei makaronai su padažu atrodo per sausi) ir užtarkuokite šviežio Parmezano.
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=7
4 asmenims
Padažui
4 šaukštai sviesto
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako
6 šaukštai šviežių kapotų prieskoninių žolelių: baziliko, raudonėlio, čiobrelio, raudonėlio, mėtos, baziliko
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių (arba pagal skonį)
25 gr kedro/pinijų riešutų
2 šaukštai alyvų aliejaus
Druskos, pipirų
Patiekimui
400 gr trumpų makaronų išvirtų al dente
Šviežiai tarkuotas Parmezano (arba Džiugo sūris)
Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir ant skardos apkepkite riešutus arba padarykite tai įkaitintoje sausoje keptuvėje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi. Apkepkite česnaką iki geltonumo. Įdėkite citrinos žievelę ir supilkite sultis. Įdėkite ir trumpai pašildykite žoleles. Sudėkite riešutus. Visas procesas trunka apie 5-7 minutes.
Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje vandens. Nupilkite vandenį palikdami kelis šaukštus skysčio, kuriame virė makaronai.
Sudėkite makaronus į keptuvę su padažu. Supilkite virimo skystį (tuo atveju, jei makaronai su padažu atrodo per sausi) ir užtarkuokite šviežio Parmezano.
As ta makaronu apkepa daznai darau,ir kai tingiu,vietoj vistos naudoju desreles su suriu Gaunasi tikrai skanu
psiūlykit,ką pagaminti iš pievagrybių
Vakar MB gaminau tokią užkandą iš VD Toste duonos...
Įdomu?
Paimi duonos riekę, ją iškočioji, kad būtų plokščia ir plona, tada patepi majonezu, garstyčiomis ar sviestu ir pan. Dedi įdaro šaukštelį (pvz., virtas kiaušinis, tarkuotas fermentinis sūris ir prieskoniai bei sulipimui - majonezas ar pan.) ir susuki (žr. nuotrauką).
Įdarui taip pat galima naudoti tarkuotas pieniškas dešreles, sumaišytas su lydytu sūreliu ir pomidoru/agurku. Čia jau pagal kiekvieno fantaziją ir skonį...
O dėl pievagrybių, tai neturiu ką patarti , nes nelabai grybus mėgstu...
Įdomu?
Paimi duonos riekę, ją iškočioji, kad būtų plokščia ir plona, tada patepi majonezu, garstyčiomis ar sviestu ir pan. Dedi įdaro šaukštelį (pvz., virtas kiaušinis, tarkuotas fermentinis sūris ir prieskoniai bei sulipimui - majonezas ar pan.) ir susuki (žr. nuotrauką).
Įdarui taip pat galima naudoti tarkuotas pieniškas dešreles, sumaišytas su lydytu sūreliu ir pomidoru/agurku. Čia jau pagal kiekvieno fantaziją ir skonį...
O dėl pievagrybių, tai neturiu ką patarti , nes nelabai grybus mėgstu...
nu geras kaip idomiai is duonos