Manau kad ryte kruopu kosyte su kokiom razinom, dziovintais vaisiais ar pienu visai neprosali ir sotu is skanu ir dar nauda plius.
Makaronu apkepas su mesa
Išsiverdu atskirai vištienos krutinele ir makaronus, ne spageti ir ne vermiselius.
Virta krutinele supjaustau nedideliais kubeliais, dedu i kepimo formele (naudoju silikonine, todel jokiu riebalu, foliju, kepimo popieriu nenaudoju). Apibarstau prieskoniais (kokiu turiu ta diena tokiais ir barstau).
Ant virsaus iskreciu indeli konservuotu kukuruzu, pasklaidau per visa formeles pavirsiu.
Ant virsaus sukreciu virtus makaronus.
Aplaistau pakeliu grietineles (riebumas neturi reiksmes).
Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio (minimum- kad uzdengtu visa pavirsiu, maximum - kiek nori, man kuo daugiau tuo skaniau.)
Pusei valandos i ikaitinta orkaite, kepu 200 laipsniu temperaturoje. Kam patinka apskrudes maistas, pries pabaiga galima ijungti griliu.
Vista galima keisti konservuotu tunu, originaliame recepte taip ir yra, bet as nemegstu zuvies, tai darau su vistiena.
Kas valge - visiems patiko.
Skanaus.
Išsiverdu atskirai vištienos krutinele ir makaronus, ne spageti ir ne vermiselius.
Virta krutinele supjaustau nedideliais kubeliais, dedu i kepimo formele (naudoju silikonine, todel jokiu riebalu, foliju, kepimo popieriu nenaudoju). Apibarstau prieskoniais (kokiu turiu ta diena tokiais ir barstau).
Ant virsaus iskreciu indeli konservuotu kukuruzu, pasklaidau per visa formeles pavirsiu.
Ant virsaus sukreciu virtus makaronus.
Aplaistau pakeliu grietineles (riebumas neturi reiksmes).
Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio (minimum- kad uzdengtu visa pavirsiu, maximum - kiek nori, man kuo daugiau tuo skaniau.)
Pusei valandos i ikaitinta orkaite, kepu 200 laipsniu temperaturoje. Kam patinka apskrudes maistas, pries pabaiga galima ijungti griliu.
Vista galima keisti konservuotu tunu, originaliame recepte taip ir yra, bet as nemegstu zuvies, tai darau su vistiena.
Kas valge - visiems patiko.
Skanaus.
labai daug puslapiuku, iveikiau tik desimt, nezinau, gal kuri jau rasete kazka panasaus... cia mano astrios vistienos receptukas:
reikia vistienos kulseliu, svogunu, cesnaku, maltu gvazdikeliu, cinamono, kario, druskos, baltuju pipiru.
svoguna supjaustome kuo smulkiau, cesnaka sutarkuojame arba sutraiskome. i puoda ipilame alyvu aliejaus, apkepiname svogunus ir cesnakus. tada sudedame kulseles ir ipilame vandens, kad beveik jas apsemtu, iberiame druskytes ir verdame. mazdaug pusei vandenuko isgaravus barstome kari, gvazdikelius, cinamona ir baltuosius pipirus. toliau verdame pamaisydamos. tai gaunasi beveik virimas garuose. dar galima prie visu prieskoniu iberti cili pudros, jei megstate labai astriai. atleiskit, negaliu parasyti kiek ko, nes visada darau is akies, na, be to ir skonio reikalas valgome su ryziais ir virtais juodaisiais lesiais.
reikia vistienos kulseliu, svogunu, cesnaku, maltu gvazdikeliu, cinamono, kario, druskos, baltuju pipiru.
svoguna supjaustome kuo smulkiau, cesnaka sutarkuojame arba sutraiskome. i puoda ipilame alyvu aliejaus, apkepiname svogunus ir cesnakus. tada sudedame kulseles ir ipilame vandens, kad beveik jas apsemtu, iberiame druskytes ir verdame. mazdaug pusei vandenuko isgaravus barstome kari, gvazdikelius, cinamona ir baltuosius pipirus. toliau verdame pamaisydamos. tai gaunasi beveik virimas garuose. dar galima prie visu prieskoniu iberti cili pudros, jei megstate labai astriai. atleiskit, negaliu parasyti kiek ko, nes visada darau is akies, na, be to ir skonio reikalas valgome su ryziais ir virtais juodaisiais lesiais.
QUOTE(magnifica @ 2007 04 05, 13:41)
Na, kiekvienas valgo tai, ką mėgsta...
Aš, pvz, negaliu pakęsti natūralaus jogurto - jis man šlykštus
O ir varškės kiekvieną vakarą tikrai nenusiteikusi niamninti
Nieks nesako, kad kiekvieną vakarą kepu batoną ant sviesto, bet juk gyventi "mintant" tik jogurtais ir varškėmis... Ką aš žinau
Jokio gyvenimo džiaugsmo...
p.s. beje, jei jau taip liekninatės visos, tai geriausia dieta - nevalgyti po šešių, nei valgyti tai, ką minėjot, bet vakare
Aš, pvz, negaliu pakęsti natūralaus jogurto - jis man šlykštus
O ir varškės kiekvieną vakarą tikrai nenusiteikusi niamninti
Nieks nesako, kad kiekvieną vakarą kepu batoną ant sviesto, bet juk gyventi "mintant" tik jogurtais ir varškėmis... Ką aš žinau
Jokio gyvenimo džiaugsmo...
p.s. beje, jei jau taip liekninatės visos, tai geriausia dieta - nevalgyti po šešių, nei valgyti tai, ką minėjot, bet vakare
Atsiprašau, jei savo pasisakymu tave kažkaip nemaloniai paveikiau, tikrai neturėjau jokių nusistatymų asmeniškai prieš tave ir prieš tavo idėjas Paprasčiausiai temos autorė klausė, koks maistas būtų greit paruošiamas ir tinkamas, norint išlikti lieknai (tik paskui toji tema buvo sujungta su šia). Būtent dėl to ir parašiau pastebėjimą, kad batonas šiuo atveju nebūtų geriausias pasirinkimas Bent aš manau, kad yra tūkstančiai daug naudingesnių produktų
Ir nesakau, kad tik jogurtais ir varškėmis reik misti Norint sveikai gyventi, reikia valgyti įvairų maistą - mėsą, žuvį, kruopas, duoną, vaisius ir daržoves, o tame tarpe ir pieno produktus. Mano minėti varintai buvo pateikti tiesiog kaip sveikesnių užkandžių ar lengvų vakarienių pavyzdžiai
Ir, atleisk už kandumą, ar tau atrodo, kad sveika mityba atima gyvenimo džiaugsmą? Manau, atvirkščiai
P.S. Nesiliekninu. Ir esu įsitikinusi, kad nevalgyti po 18val. - kvailystė. Tik reikia rinktis, ką valgyti
QUOTE(magnifica @ 2007 04 05, 14:45)
Na, mėsą, manau, valgyti būtina
Jau geriau kokį kepsniuką "sušlamšti" nei kokį puodą košės
Jau geriau kokį kepsniuką "sušlamšti" nei kokį puodą košės
Mėsą valgyti būtina, nes ji tikrai reikalinga mūsų organizmui. Tačiau reikalinga tiek pat, kiek ir tos pačios košės ar kiti produktai
QUOTE(Varvara @ 2004 02 04, 20:26)
Na o prie alaus obuoliai manau tikrai netiktų
tinka tie obuoliai prie alaus ir dar kaip
MB pamego salotas - obuolys, fermentinis suris, pakepinta juoda duona (viskas kubeliais) ir cesnakas ispaustas - viskas ismaisoma su majonezu
man ir paciai skanu
QUOTE(laukine @ 2007 04 23, 20:17)
MB pamego salotas - obuolys, fermentinis suris, pakepinta juoda duona (viskas kubeliais) ir cesnakas ispaustas - viskas ismaisoma su majonezu
man ir paciai skanu
Ir as jas labai megstu . Tik jau simta metu nevalgiau, dekui, kad priminei, reiks kada pasidaryti
QUOTE(Azazella @ 2007 04 06, 15:22)
Makaronu apkepas su mesa
Išsiverdu atskirai vištienos krutinele ir makaronus, ne spageti ir ne vermiselius.
Virta krutinele supjaustau nedideliais kubeliais, dedu i kepimo formele (naudoju silikonine, todel jokiu riebalu, foliju, kepimo popieriu nenaudoju). Apibarstau prieskoniais (kokiu turiu ta diena tokiais ir barstau).
Ant virsaus iskreciu indeli konservuotu kukuruzu, pasklaidau per visa formeles pavirsiu.
Ant virsaus sukreciu virtus makaronus.
Aplaistau pakeliu grietineles (riebumas neturi reiksmes).
Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio (minimum- kad uzdengtu visa pavirsiu, maximum - kiek nori, man kuo daugiau tuo skaniau.)
Pusei valandos i ikaitinta orkaite, kepu 200 laipsniu temperaturoje. Kam patinka apskrudes maistas, pries pabaiga galima ijungti griliu.
Vista galima keisti konservuotu tunu, originaliame recepte taip ir yra, bet as nemegstu zuvies, tai darau su vistiena.
Kas valge - visiems patiko.
Skanaus.
Išsiverdu atskirai vištienos krutinele ir makaronus, ne spageti ir ne vermiselius.
Virta krutinele supjaustau nedideliais kubeliais, dedu i kepimo formele (naudoju silikonine, todel jokiu riebalu, foliju, kepimo popieriu nenaudoju). Apibarstau prieskoniais (kokiu turiu ta diena tokiais ir barstau).
Ant virsaus iskreciu indeli konservuotu kukuruzu, pasklaidau per visa formeles pavirsiu.
Ant virsaus sukreciu virtus makaronus.
Aplaistau pakeliu grietineles (riebumas neturi reiksmes).
Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio (minimum- kad uzdengtu visa pavirsiu, maximum - kiek nori, man kuo daugiau tuo skaniau.)
Pusei valandos i ikaitinta orkaite, kepu 200 laipsniu temperaturoje. Kam patinka apskrudes maistas, pries pabaiga galima ijungti griliu.
Vista galima keisti konservuotu tunu, originaliame recepte taip ir yra, bet as nemegstu zuvies, tai darau su vistiena.
Kas valge - visiems patiko.
Skanaus.
Na tikrai skanu, ir labai paprasta
Tik as nusprenzdiau dar palengvint, tai dejau zalia vistiena Tai biski apatinis makaru sluoksnis kur prie vistienos biski pervires, nes reikejo ilgiau laikyti,bet niekis ir taip skanu, tik kita kart desiu apvirtus, o ne pilnai isvirtus
O tu kai virta vistiena dedi, ji nebuna paskui kietoka r sausoka?
Labai paprastos ir skanios salotos.
Jums reikės:
Kepta vištiena, ananasai, pekino kopūstai, majonezas, česnakai, druskytė.
Viską supjaustome kubeliais, sumaišome su pipirais, druska ir majonezu.
Kumpinė dešra, ananasai, paprika, pekino kopūstai, Rokiškio sūris, majonezas, prieskoniai. Viską supjaustome, sumaišome ir valgome.
Tinka ir garnyrui, bet labai skanu kaip salotos su juoda duonyte.
Reikės dėžutės koncervuotu kukurūzų ir poro, majonezo, prieskoniai (jeigu kaip salotas reikės dar ir keptos vištienos). Porą supjautome, sudedame kukurūzus ir viską sumaišome.
Pievagrybiai, šalto (kur tokia guminė mėsytė) rūkymo kiaulienos mėsytės, svogūno, majonezo, prieskonių.
Pievagrybius nuplikome verdančiu vandeniu. Kol grybai atšals supjaustome kubeliais mėsytę ir svogūną, tada supjaustome kubeliais nuplikytus pievagrybius ir viską sumaišome.
Kalmarų cilindrai (vienas kg), 4- 5 virti kiaušiniai, svogūnas, galima koncervuotų žirnelių, majonezas, prieskoniai. Kalmarus verdame kokias 5-6 min. (dedame į verdantį vandenį), atvėsiname, viską supjaustome kubeliais ir sumaišome su majonezu bei prieskoniais (mano prieskoniai tai druska, kartieji ir kvapieji pipirai).
Skaunaus visoms mamytėms. Pasuksiu galvą gal dar ką nors skaniai ir greitai prisiminsiu Mano mažoji valgo visas šias salotas, kad net sunku sustabdyti
Jums reikės:
Kepta vištiena, ananasai, pekino kopūstai, majonezas, česnakai, druskytė.
Viską supjaustome kubeliais, sumaišome su pipirais, druska ir majonezu.
Kumpinė dešra, ananasai, paprika, pekino kopūstai, Rokiškio sūris, majonezas, prieskoniai. Viską supjaustome, sumaišome ir valgome.
Tinka ir garnyrui, bet labai skanu kaip salotos su juoda duonyte.
Reikės dėžutės koncervuotu kukurūzų ir poro, majonezo, prieskoniai (jeigu kaip salotas reikės dar ir keptos vištienos). Porą supjautome, sudedame kukurūzus ir viską sumaišome.
Pievagrybiai, šalto (kur tokia guminė mėsytė) rūkymo kiaulienos mėsytės, svogūno, majonezo, prieskonių.
Pievagrybius nuplikome verdančiu vandeniu. Kol grybai atšals supjaustome kubeliais mėsytę ir svogūną, tada supjaustome kubeliais nuplikytus pievagrybius ir viską sumaišome.
Kalmarų cilindrai (vienas kg), 4- 5 virti kiaušiniai, svogūnas, galima koncervuotų žirnelių, majonezas, prieskoniai. Kalmarus verdame kokias 5-6 min. (dedame į verdantį vandenį), atvėsiname, viską supjaustome kubeliais ir sumaišome su majonezu bei prieskoniais (mano prieskoniai tai druska, kartieji ir kvapieji pipirai).
Skaunaus visoms mamytėms. Pasuksiu galvą gal dar ką nors skaniai ir greitai prisiminsiu Mano mažoji valgo visas šias salotas, kad net sunku sustabdyti
Dar vienas visai nieko patiekaliukas.
Reikės. Duonos, virtų kiaušinių, svogūnų, tomato, majonezo, druska, pipirai.
Duona supjaustome riekelėmis ir apkepame, kiaušinį sutarkuojame su burokine tarka ir sumaišome su majonezu ir druska, svogūną supjaustome kubeliais ir sumaisome su pipirais ir tomato padažu. Imame apkeptos duonos riekelę, dedame sumaišyta su majonezu kiaušinį, paskirstome, kad būtų tolygiai, o ant viršaus dedame svogūną sumaišytą su tomato padažu.
Duona tiek balta tiek juoda, bet mūsų šeimynėlei labiausiai su Palangos duona.
Reikės. Duonos, virtų kiaušinių, svogūnų, tomato, majonezo, druska, pipirai.
Duona supjaustome riekelėmis ir apkepame, kiaušinį sutarkuojame su burokine tarka ir sumaišome su majonezu ir druska, svogūną supjaustome kubeliais ir sumaisome su pipirais ir tomato padažu. Imame apkeptos duonos riekelę, dedame sumaišyta su majonezu kiaušinį, paskirstome, kad būtų tolygiai, o ant viršaus dedame svogūną sumaišytą su tomato padažu.
Duona tiek balta tiek juoda, bet mūsų šeimynėlei labiausiai su Palangos duona.
QUOTE(miauka @ 2007 04 26, 18:34)
Na tikrai skanu, ir labai paprasta
Tik as nusprenzdiau dar palengvint, tai dejau zalia vistiena Tai biski apatinis makaru sluoksnis kur prie vistienos biski pervires, nes reikejo ilgiau laikyti,bet niekis ir taip skanu, tik kita kart desiu apvirtus, o ne pilnai isvirtus
O tu kai virta vistiena dedi, ji nebuna paskui kietoka r sausoka?
Tik as nusprenzdiau dar palengvint, tai dejau zalia vistiena Tai biski apatinis makaru sluoksnis kur prie vistienos biski pervires, nes reikejo ilgiau laikyti,bet niekis ir taip skanu, tik kita kart desiu apvirtus, o ne pilnai isvirtus
O tu kai virta vistiena dedi, ji nebuna paskui kietoka r sausoka?
Buna sausoka, bet mes pries valgydami gausiai pomidoru padazu uzsipilam, tai visai gerai gaunasi