QUOTE(magnifica @ 2007 02 09, 11:21)
Aš vakare, grįžusi po darbo, pasidarau tokių "užkandžių":
O dar labai mėgstu išpjauti batono (arba duonos) riekelėj skylę, imušti ten kiaušinį ir apkepti iš abiejų pusių ant sviesto...
Batonas, sviestas.. Na, neturiu nieko prieš, bet žinant, kad temos autorė prašė tokių receptų, kurie nepaverstų lieknumo tik tolima svajone, tai manau, ši idėja čia trupučiuką ne į temą..
Su tokiais užkandžiais lieknumas ohoho, koks nepasiekiamas gali tapti
Aš manau, kad geriausia tokiu atveju, grįžus peralkusiai iš darbo, nužingsniuoti į virtuvę ir pirmiausia išgerti puodelį vandens
Skrandis minutėlei taps pilnas, o per tą minutėlę galit spėt, pavyzdžiui, greitai susipjaustyt daržoves, užbarstyti prieskoniais, užpilti nat. jogurtu ir lengvai užkąsti.
Labai puikiai tiktų ir daržovių sriubytė, kurią galima pasidaryti iš vakaro, kad nereikėtų gurgiančiu skrandžiu prie viryklės laukt - kada gi tas vanduo užvirs???
Aš vakarais labai mėgstu skrandį pamaloninti mažu dubenėliu varškės, sumaišytos su jogurtu ir skania arbatėle.. Arba dažnai susipjaustau bananą, obuolį, apelsiną ir taip pat jogurtu užpilu - niam niam vaisių salotikės!
Yra žmonių, teigiančių, kad košes valgyt galima tik ryte, pirmoje dienos pusėje, bet aš jas mielu noru valgau ir vakarais (nes laikausi nuomonės, kad nesvarbu kada, svarbu saikingai visą diena
). Taigi dažnai vakare išsiverdu ryžių dribsnių košės (be jokių sviestų, tik piene, skiestam per pusę su vandeniu) ir valgau su šald. uogom
Tokių greitai paruošiamų košių yra daugybė rūšių, tik kad man asmeniškai šita pati skaniausia
Ir dar tikriausiai galybę variantų būtų galima sugalvoti.. Priklauso nuo pačio žmogaus. Vieniems po tokio maistuko daugiau nieko nebesinorės, o kiti nepajaus, kad kažką suvalgė
Bet galbūt kažkas kažką sau pritaikys ir liks patenkintas