Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

QUOTE(magnifica @ 2007 02 09, 10:21)
O dar labai mėgstu išpjauti batono (arba duonos) riekelėj skylę, imušti ten kiaušinį ir apkepti iš abiejų pusių ant sviesto...

As irgi sita patiekaliuka megstu thumbup.gif Mes ji vadinam kazkodel "jaucio akis" blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(magnifica @ 2007 02 09, 11:21)
Aš vakare, grįžusi po darbo, pasidarau tokių "užkandžių":  smile.gif

O dar labai mėgstu išpjauti batono (arba duonos) riekelėj skylę, imušti ten kiaušinį ir apkepti iš abiejų pusių ant sviesto...

hihihi.gif Batonas, sviestas.. Na, neturiu nieko prieš, bet žinant, kad temos autorė prašė tokių receptų, kurie nepaverstų lieknumo tik tolima svajone, tai manau, ši idėja čia trupučiuką ne į temą.. g.gif Su tokiais užkandžiais lieknumas ohoho, koks nepasiekiamas gali tapti biggrin.gif

Aš manau, kad geriausia tokiu atveju, grįžus peralkusiai iš darbo, nužingsniuoti į virtuvę ir pirmiausia išgerti puodelį vandens mirksiukas.gif Skrandis minutėlei taps pilnas, o per tą minutėlę galit spėt, pavyzdžiui, greitai susipjaustyt daržoves, užbarstyti prieskoniais, užpilti nat. jogurtu ir lengvai užkąsti.
Labai puikiai tiktų ir daržovių sriubytė, kurią galima pasidaryti iš vakaro, kad nereikėtų gurgiančiu skrandžiu prie viryklės laukt - kada gi tas vanduo užvirs??? doh.gif biggrin.gif
Aš vakarais labai mėgstu skrandį pamaloninti mažu dubenėliu varškės, sumaišytos su jogurtu ir skania arbatėle.. Arba dažnai susipjaustau bananą, obuolį, apelsiną ir taip pat jogurtu užpilu - niam niam vaisių salotikės! bigsmile.gif
Yra žmonių, teigiančių, kad košes valgyt galima tik ryte, pirmoje dienos pusėje, bet aš jas mielu noru valgau ir vakarais (nes laikausi nuomonės, kad nesvarbu kada, svarbu saikingai visą diena mirksiukas.gif). Taigi dažnai vakare išsiverdu ryžių dribsnių košės (be jokių sviestų, tik piene, skiestam per pusę su vandeniu) ir valgau su šald. uogom rolleyes.gif Tokių greitai paruošiamų košių yra daugybė rūšių, tik kad man asmeniškai šita pati skaniausia tongue.gif

Ir dar tikriausiai galybę variantų būtų galima sugalvoti.. Priklauso nuo pačio žmogaus. Vieniems po tokio maistuko daugiau nieko nebesinorės, o kiti nepajaus, kad kažką suvalgė unsure.gif Bet galbūt kažkas kažką sau pritaikys ir liks patenkintas cool.gif
Atsakyti
Wild Flower,patiko man tavo patarimai thumbup.gif Ir ypač košė su šaldytom uogom essen.gif Kaip tu ją darai,į išvirtą košę įmaišai atšildytų uogų?
Atsakyti
labai skanu dribsniai avižiniai su vaisiais (musli) su natūraliu jogurtu Aktivia. Ir greita ir skanu (na, ir visaip kitaip mačyja) biggrin.gif o kol kremtu visa tai, ir žalioji arbatytė su medučiu jau ant stalo garuoja. na, argi ne labai greita ir ne labai sveika? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2007 02 10, 16:18)
Wild Flower,patiko man tavo patarimai thumbup.gif  Ir ypač košė su šaldytom uogom essen.gif Kaip tu ją darai,į išvirtą košę įmaišai atšildytų uogų?

Ogi labai paprastai mirksiukas.gif Išsiverdu ryžių dribsnių košę (įvairių firmų yra, bet aš, atrodo, "Galintos" perku, ar kažkaip pan., toks mėlynas įpakavimas), atsišildau iš šaldiklio ištrauktas uogytes (o pas mane jų, kokių tik užsigeisi- mėlynių, braškių, vyšnių...) ir arba kelis šaukštelius ant viršaus užsidedu, arba sumaišau išvirusią košytę su tom uogom mirksiukas.gif Ir valgau su karšta arbatyte essen.gif
Niugi paprasta kaip du kart du bigsmile.gif O skanu laaabai... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild Flower: 10 vasario 2007 - 21:23
Gal galit kas padeti?

Pries metus ragavau fermentini suri idaryta darzovemis ir rukyta mesa. Gal zinote kas nors kaip pasigaminti? g.gif Noreciau velykom pasidaryti. rolleyes.gif
Atsakyti
Greitai ir pigiai galima pasistiprinti tokiu užkandžiu:

Paimi dvi batono riekeles, vieną iš jų patepi arba uogiene, arba obuoliene, arba kitu kuo saldžiu. Tada užvoži antrą batono riekelę.
Išplaki kiaušinį, įdedi mėgstamų prieskonių. Suvožtą batoną pamirkai į išplaktą kiaušnį iš abiejų pusių ir dedi į aliejų įkaitintoje keptuvėje. Iš abiejų pusių apkepti. Gaunasi kaip keptas pyragaitis, kaip desertas.....Skanu tongue.gif

Jei norite aštresnių, tai į vidų tepkite arba dėkite aštresniu įdarus. Aš dariau su kepenų paštetu, apibarsčiau smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, vėl užvoži antrą pusę batono ir kepi. Gaunasi toks rimtesnis, aštresnis, sotesnis. Pabandykit, gal patiks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2004 11 22, 00:57)
Siandien gaminau-man irgi patiko. Tik va beda-mano svogunai buvo labai aitrus ir uzgoze kitu ingridientu skoni. Gal juos reikejo nuplikyti verdanciu vandeniu pries tai (esu girdejus, kad taip daro, noredami nuimti ju aitruma)? Arba deti ju maziau?
Na kita karta ka nors sugalvosiu, kaip issisukti is padeties.
Aciu, Smurka, uz toki originalu receptuka.

Aš tai vakar pasidariau, paragavau šaukšteli ir išmečiau viska... schmoll.gif Ne mano skoniui, bet pabandyti verta buvo mirksiukas.gif
Papildyta:
Oi cia apie silkė su bananais
Atsakyti
QUOTE(Wild Flower @ 2007 02 10, 15:35)
...greitai susipjaustyt daržoves, užbarstyti prieskoniais, užpilti nat. jogurtu ir lengvai užkąsti...
Aš vakarais labai mėgstu skrandį pamaloninti mažu dubenėliu varškės, sumaišytos su jogurtu ir skania arbatėle...
Taigi dažnai vakare išsiverdu ryžių dribsnių košės (be jokių sviestų, tik piene, skiestam per pusę su vandeniu) ir valgau su šald. uogom rolleyes.gif Tokių greitai paruošiamų košių yra daugybė rūšių, tik kad man asmeniškai šita pati skaniausia tongue.gif

Na, kiekvienas valgo tai, ką mėgsta...
Aš, pvz, negaliu pakęsti natūralaus jogurto - jis man šlykštus schmoll.gif
O ir varškės kiekvieną vakarą tikrai nenusiteikusi niamninti schmoll.gif

Nieks nesako, kad kiekvieną vakarą kepu batoną ant sviesto, bet juk gyventi "mintant" tik jogurtais ir varškėmis... Ką aš žinau g.gif

Jokio gyvenimo džiaugsmo... blink.gif

p.s. beje, jei jau taip liekninatės visos, tai geriausia dieta - nevalgyti po šešių, nei valgyti tai, ką minėjot, bet vakare rolleyes.gif
Atsakyti
Aš tai mėsaėdis be mėsos negaliu blush-anim-cl.gif:
Atsakyti
Na, mėsą, manau, valgyti būtina biggrin.gif
Jau geriau kokį kepsniuką "sušlamšti" nei kokį puodą košės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(magnifica @ 2007 04 05, 13:45)
Na, mėsą, manau, valgyti būtina  biggrin.gif
Jau geriau kokį kepsniuką "sušlamšti" nei kokį puodą košės  mirksiukas.gif

tikrai pritariu mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti