Sekmadienį aš valgiau labai skanų troškinį
. Gal jau kas nors tokį rašė, tai aš atsiprašau
.
Vištienos krūtinėlę reikia atskirti nuo kaulo, supjaustyti gabalėliais, sumesti į įkaitintą keptuvę (su trupučiu aliejaus). Įberti pipirų, druskytės, prieskonių (pvz. universalių, vištienos prieskonių, ar kam kokie patinka), lauro lapą. Kol ji apkepinėja reikia supjaustyti baklažaną nedideliais kvadratėliais ir irgi sumesti į keptuvę, ją uždengti. Tada pjaustome papriką (raudoną ar geltoną, neturi reikšmės) taip pat nedideliais gabalėliais. Ir ją sumetame į keptuvę. Vandens kaip ir nereikia pilti, nes višta šiek tiek "paleidžia" vandens, o ir daržovės irgi, bet aš truputėlį pyliau (visai nedaug). Ir troškiname. Troškinimas, nuo pradžios iki pabaigos, trunka apie 40 min. Prieš pabaigą, t.y. likus kokioms 5-10 min. reikia įmesti nuluptą ir susmulkintą pomidorą. O jau visai pabaigoje, prieš išjungiant, įdėti grietinės ir viską sumaišyti.
. Skonis - liežuvį galima praryti
. O jei gar įdėti šampinjonų... Aš nedėjau, nes maitinu krūtimi, tai lyg ir negalima grybų, bet vis tiek buvo labai skanu. Mano šeimyna šveitė, tik ausys linkčiojo
.
Skanaus
...matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis...