Įkraunama...
Įkraunama...

Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai

Yra visa tema apie kibinus smile.gif Užeik čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2004 09 20, 21:34)
Sojos as nelaikau "ciudnu"patiekalu.As ja labai daznai naudoju.Mano sunui labai patinka karbonadai.Man taip pat.Isbrinkinu juos sojos ir vandens misinyje(paverdu).Isgriebiu,nuspaudziu.Ipjaunu iki puses,idedu lydyto surio juostele.Pavilgau i kiausinio plakini,dziuveselius ir kepu.Kol kepa tame skystyje,kuriame mirko issiverdu makaronus.Man jie geriausiai tinka.
Soju farso beveik visada dedu darydama kotletus.

Galvojau parasysiu sita receptuka,bet mane jau gerokai aplenke... ax.gif Jei kas nedaret,patikekit,tikrai labai skanu! thumbup.gif Tik as tuos kotletukus,kepsniukus ar kaip juos pavadint,valgau su bulvem.Super! thumbup.gif
Papildyta:
Visko neperskaiciau,bet tikiuosi sito nieks nerase.... blush2.gif

MAKARONAI SU MESYTE

Farsa pakepini keptuvej ant sviestuko,idedi svoguno,cesnako,ivairiu prieskoniu pagal skoni ir dar truputi pakepini...Pries baigiant kept idedi pora saukstu grietines.Viska supili ant isvirtu paprastu makaronu,sumaisai,ir viskas! Sudedi i lekstes,kas megsta gali uzsitarkuot surio,uzsidet majonezo ir kecupo.

Mes tokius makaroniukus labai megstam thumbup.gif Galima daryti ir su spageciais,cia jau kiekvienos seimininkes ismislas. thumbup.gif
SKANAUS!
Atsakyti
As gaminu toki troskini man jis labai patinka. As gramu nerasysiu nes viska gaminu ir viska dedu "is akies". Tai va jam reikia:
liesos jautienos ar kiaulienos,
dziovintu vaisiu (slyvu, obuoliu, razinu, abrikosu arba visu kartu arba tik slyvu)
svoguno
astraus pomidoru padazo

Mesa supjaustyti nedideliais gabaliukais, paprieskoninti, pavolioti i miltus ir apkepti keptuveje. Pakepinti svoguna su tomatu supilti i mesa ir troskinti. Ismirkinti obuolius ir abrikosus. Kai mesa baigines troskintis sudeti vaisius ir dar truputeli patroskinti. As dar idedu cili pipiru milteliu.
Sis troskinys buna astrus saldziarugstis. Valgyti su ryziais. Man jis labai skanus, nors kitiems mesa su vaisiais nesiderina. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rence @ 2003 10 23, 22:13)
Vietoj cukraus siulyciau kondencuoto pieno indeli, skaniau.

Lab paprastas ir lab skanus tinginys:

indelis Dvaro grietines (tas didesnis)
beveik tiek pat cukraus (rudasis skaniau)
kakavos (as dedu visa toki lenkiska ruda pakeli)
3 pakeliai Selga sausainiu su kondencuotu pienu.

Grietine pakaitinti, supilti cukru+kakava, uzvirinti, supilti ant sulauzytu sausainiu ir i saldytuva.
Atsakyti
as ir noriu pasiulyti karstus sumustinukus,gal jau kas juos ir siule,bet labai tingiu viska skaityti blush2.gif .
imu pora kiausiniu,isplaku,itarkuoju fermentinio surio,desros(bet kokios,as dazniausiai sunaudoju kokia,kur lieka galiukai ir nebesivalgo).prancuziska batona perpjaunu isilgai ir pusiau(kad gautusi 4 sumustiniai),aptepu pomidoru pasta,uztepu pagaminta misini ir i ikaitinta orkaite,kol graziai apskrunda.skanaus
Atsakyti
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 18:02)
Labai nesudėtingas ir greit paruošiamas
ČILI
-500g faršo
-indelis konservuotų čili pupelių (ar kitokiu pupelių pomidorų padaže)
-0,5 ltr Daumantų ar kitokio kiniško (saldžiarūrščio) padažo
-4 pokeliai  po 100 g ryžių
-svogūnas
-truputis druskos
Didelėje keptuvėje pakepu faršą, po to sudedu smulkiai pjaustytą svogūną. Supilu pupeles ir kinietišką padažą. Viską reikai troškinti 10 minučių ant mažos ugnies.
Išvirtus ryžius paskirstau plonu sluoksniu lėkštes pakraščiu ir vidury lėkštės pilu čili troškinį. Pradžioj sunkiai patikėjau, kad kiekvienas suvalgysim po pokelį ryžių, tačiau taip ir gaunasi  smile.gif
Labai greita ir skanu  thumbup.gif

NIAM NIAM...labai patiko visai mano šeimynai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Angliskas piemenu pyragas

Butini ingridientai:
400 g jautienos arba versienos farso
1 didele morka
1 svogunas
2 skilteles cesnako
Skardine konservuotu pomidoru savo sultyse (pjaustyti)
Bulviu koses (galima pasidaryti diena pries tai)
1 valgomas saukstas Worcester (vusterio) padazo
Kubelis vistienos sultinio

Galima prideti (optional):
smulkiai supjaustyto saliero
paprikos
grybu
rukytos mesytes
ar kas ka megsta
zaliuju zirneliu ar kukuruzu

Didelej keptuvej pakepinti smulkia tarka sutarkuota morka, tada deti smulkiai supjaustyta svoguna ir kitas darzoves (isskyrus zirnelius ir kukuruzus). Kai apkepa, sudeti farsa, smulkiai pjaustytus cesnakus, kai beveik gatava sudeti konservuotus pomidorus su visom sultim kad gautusi tirstas padazas, itrupinti sultinio kubeli, galima truputi kecupo tik ne per daug. Padruskinti, papipirinti, vusterio padazas, prieskoniai - kas kokius megsta tik netinka barbekiu skonio.

Visa sita sudeti i gilesne bleta, ant virsaus plonu sluoksneliu suberti zirnelius ar kukuruzus, ant virsaus storesni sluoksni bulviu koses, islyginti virsu ir israizyti sakute (graziau apskrunda negu lygus). Nedeti pilnos bletos, nes kepant isbega. I orkaite 180 laipsniu ir kepti kokias 45 minutes arba kol gerai paskrunda. Isemus palikti pastoveti 10 minuciu kad praaustu ir skanaus.

Galima pasidaryti diena pries (jei norisi bendrauti su sveciais o ne virtuvej stoveti), arba daugiau pasidariuos jau bletoj (arba cenakiniuose indeliuose, kepti neuzdengtus) uzsaldyti. Jei yra vaiku, jiems ta pati suruosiu i nedidelius indelius, pridedu daugiau darzoviu ir ant virsaus ant bulviu koses ispaudziu koki nors paveiksleli - nei vienas nepalieka nepabaigto!
Atsakyti
Sumustiniai su pievagrybiais:
Pakepu smulkiai pjaustyta svoguna ant sviesttuko, dedu skulkiai supjaustytus grybukus, prieskoniu ir dar siek tiek pakepinu, sita mase tepu ant batono riekieliu, uzbarstau tarkuoto surio ir i mikrobange, galima ir orkaite smile.gif

makalose su krabais:)
Issiverdu paprastu makaronu, nupilu vandeni, dedu makaronus i keptuve, kurioje jau islydytas gabalelis sviesto, sumetu pjaustytas krabu lazgeles, supilu stikline grietines ar grietineles, dedu prieskoniu, trumpai pakepu ir pries patiekdama, uzbarstau tarkuoto surio, as si patiekala galiu valgyti ir salta thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos, mergaiciukes! 4u.gif Cia jus visos tokios saunios kulinares thumbup.gif Gal galetumet patarti, ka butu galima pagaminti skanaus grynai lietuviskai vakarienei? g.gif Cia italai mane seniai spaudzia, bet, kadangi yra labai isrankus ir tradicionalistai ypac maiste, nenoriu gaminti pvz. cepelinu. Kaip jums atrodo? g.gif Dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdute @ 2006 04 13, 20:45)
Sveikos, mergaiciukes! 4u.gif Cia jus visos tokios saunios kulinares  thumbup.gif Gal galetumet patarti, ka butu galima pagaminti skanaus grynai lietuviskai vakarienei? g.gif Cia italai mane seniai spaudzia, bet, kadangi yra labai isrankus ir tradicionalistai ypac maiste, nenoriu gaminti pvz. cepelinu. Kaip jums atrodo?  g.gif Dekui  mirksiukas.gif

Patiekalas, o tiksliau ne patiekalas, dėl kurio bent jau mano kaimynai Amerikoj iki šiol eina is proto - marinuoti svogūnai. Supjaustai svogūnus, užpili verdančiu vandeniu, nupili vandenį (nuima aitrumą ir iš burnos nesmirdės smile.gif ). Šiek tiek acto, šiek tiek aliejuko, vandens, kad apsemtų, druskytės, cukriuko, lauro lapelis, kelios galvytės pipiro. Tiekiama prie grilyje keptos mėsos.
Dar labai patinka plovas, labai skanų darau, balandėliai, nors iš pradžių dėl kopūsto labai nenoriai ragavo, befstrogenas labai populiarus, kepta duona, o šiaip labai patinka visos mėsos, nes jie kai kepa visai nemarinuoja, prieš pat kišant orkaitėn druska pabarsto, todėl viskas be skonio, o aš primarinuoju, tai labai skaniai gaunasi. Dar kugelį mėgsta, bet labai sunku geras bulves atitaikyt. O cepelinus taip pat mėgsta, bet su jais darbo per daug ir vėlgi bulvės nelimpa, o pridėjus pačiai krakmolo - nebeskanu. Desertų topas - tinginys, bet su sausainiais problema, reikia atrast kažką panašaus, nes tarybinių-kvadratinių nebūna smile.gif . Kas dar... Alus lietuviškas. Dar žirnius su spirgais kažkada pagaminau, tai vyro draugeliai gal 4 kilogramus surijo. Vaikam tai labai patiko sumuštiniai: juoda duona, sviestas, ridikas, druskytė. Dar gražiai išpjaustytą virta dešrelė, fri bulvytės ir visokiausios daržovės.
Ir apskritai, patinka viskas, išskyrus šaltibarščius (durniai verysad.gif ), kotletai neskanu, troškinti rauginti kopūstai. Viskas regis.
Atsakyti
Tikrai-jei šaltibarkščiai jiems nepatinka - tai jie yra fool.gif
Atsakyti
Mano vyras meksikietis pasake, kad šaltibarščiai - pats bjauriausiais patiekalas kurį kada nors valgė sad.gif taip ir iki skyrybų galima prieiti laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 19 balandžio 2006 - 00:28