[B]Tėčio obuolių pyragas
Mamytės negadinkit pyragų kepimo milteliais, gal Jūs tingit baltymus išsiplakti (neįsižeiskit)
Tai va viskas labai greitai ir paprastai. Aš jį kepdavau su puseserėm tai labai greitai gaudavosi , nes visus įdarbindavau. Jei kepsit vienos svarbu eiliškumas.
Kiekis priklausys nuo norimo dydžio aš turėjau "čiuda piečka" tai nuo jos naudojau "bliūda" ir nežinau tokį kur į vidurį įsistato ir pyragas gaunasi kaip baranka , o svarbiausiai vidurys būna visada iškepęs.
Aš imu:
Obuolių 2kg. galima ir daugiau , nes nulupus jie greitai susivalgo dar nespėjus sudėt į pyragą
8 didelius kiaušinius
8 šaukštus cukraus
8 šaukštus miltų
Cinamono pagal skonį
Cukraus pudros pabarstymui ant viršaus.
Sviestinio popieriaus į blėkos dugną.
sviesto blėkai ištepti.
Įdarbinkit šeimą bus smagiau ir linksmiau. Ir pyragas skanesnis.
Įjunkit orkaite, nes dirbant komanda ji nespės įkaisti.
Vaikui duokit ištepti blėką ir popierių sviestu, jam patiks pasiterlioti.
Močiutei ar vyrui duokit skusti obuolius ir juos supjaustyti griežinėliais bei apibarstyti cinamonu (man jo per daug niekada nebūna kaip ir į mėsą pipirų
)
Pati atskirkit kiaušinių baltymus nuo trynio. Trynius užpilkite cukrumi ir plakite mikseriu kol nesijaus cukraus grūdelių (tai labai svarbu, ir labai skanu plakant vis ragauji) , tada vėlgi maišant mikseriu (maniškis galingas tai pasuka nepakeitus šluotelių) beriame miltus. Į šią masę galima įdėti nelabai gražiai supjaustytus obuolius , sakykim pusę jų. Plakame baltymus tol kol apvertus bliūdą nekris lauk(tai svarbiausia). Tada labai operatyviai juos verčiame į tešlą (įspėju pasiruoškite tešlą didesneme puode , kad tilptų baltymai) ir maišome šaukštu. Visą masę supilame į vaiko išteptą sviestu blėką, kaip jau sakiau geriau , kad į vidurį įstatytumėt tipo puodelį. Tada likusius obuolius susmaigstome į masę (kai iškeps bus gražesnis vaizdelis, jei tingit galit juos visus sumaišyti į tešlą) ir staigiai kišame į orkaitę. 30-45min kepame priklauso nuo orkaitės. Patikrinti ar iškepęs galima naudojant dektuką.
Enjoy