piavagrybiai turi buti zali?
Aš parašysiu paprasta receptuką
Reiks:
Silkės filė 2 gabaliukai
Lydytas sūrelis
2 virtos morkos
Sviesto kokiu 100 gramų
Galima žalumynų
Viskas sumalama mėsmalę, gerai išmaišoma, ir tepama ant batono.Atrodo gražiai, o ir visai skanu.
Reiks:
Silkės filė 2 gabaliukai
Lydytas sūrelis
2 virtos morkos
Sviesto kokiu 100 gramų
Galima žalumynų
Viskas sumalama mėsmalę, gerai išmaišoma, ir tepama ant batono.Atrodo gražiai, o ir visai skanu.
QUOTE(gima @ 2004 12 30, 00:22)
firminiai greiti sumustinukai prie alaus
reikia keptos duonos mazytemis riekelemis, ant jos deti virto kiausinio riekele, majonezo sauksteli, svoguno griezineli ir labai mazai kecupo .Liuks! graziai atrodo ir skanus, tik valgyti reikia atsargiai, gal geriau daryti mazesnius, kad butu vieno kasnio , nes pasitako avariju...
skanaus! pas mus tai keliu metu receptas, tiesa, duonyte patrinam su cesnaku, pabarstom druskyte
reikia keptos duonos mazytemis riekelemis, ant jos deti virto kiausinio riekele, majonezo sauksteli, svoguno griezineli ir labai mazai kecupo .Liuks! graziai atrodo ir skanus, tik valgyti reikia atsargiai, gal geriau daryti mazesnius, kad butu vieno kasnio , nes pasitako avariju...
skanaus! pas mus tai keliu metu receptas, tiesa, duonyte patrinam su cesnaku, pabarstom druskyte
va va as galvojau cia mano vienos firminiai sumustinukai
labai liuks,tik as kociupa,tepu ant duonos
QUOTE(igne:) @ 2004 11 18, 20:55)
mano firminis patiekaliukas toks:
reikia kiaulienos sonkauliu, geriau butu kad daugiau mesytes butu
vegetos, miltu siek tiek, kiausiniu keliu ir pieno, na aisku dar bulvytes ir garnyras.
Tai va sonkauliukus apibarstyt su vegeta ir pamarinuot koki puvalanduka, apvolioti miltuose, kiausinyje ir apkept keptuvej, apkepusius sudet i puoda ir uzpilti siek tiek vandens (apie puse stiklines) ir pienu kad beveik apsemtu tuos sonkauliukus. Troskinti apie valanda. Patikekit labai skanu ir greita
reikia kiaulienos sonkauliu, geriau butu kad daugiau mesytes butu
vegetos, miltu siek tiek, kiausiniu keliu ir pieno, na aisku dar bulvytes ir garnyras.
Tai va sonkauliukus apibarstyt su vegeta ir pamarinuot koki puvalanduka, apvolioti miltuose, kiausinyje ir apkept keptuvej, apkepusius sudet i puoda ir uzpilti siek tiek vandens (apie puse stiklines) ir pienu kad beveik apsemtu tuos sonkauliukus. Troskinti apie valanda. Patikekit labai skanu ir greita
isbandziau, laaaaaabai skanu gavosi
tik puodas negriztamai susvilo lyg ir maisiau, bet matyt valanda su pienu jam pasirode virs visko
Mano firminiai sumustinukai tinka ir prie alaus, ir siaip vaisems, pusryciams, pries karsta patiekala, visi labai giria:
reikia ant baltos formines duonos ar batono uztepti sviesto, o tada ant ju tepti pasiruosta idara - vienos dezutes menkiu kepeneles ir 4 kietai virtus kiausinius sumaigau sakute, sumaisau su 3 saukstais majonezo, trupuciu citrinos sulciu, paskaninu druska, pipiriukais. kaip skanu, pabandykit
reikia ant baltos formines duonos ar batono uztepti sviesto, o tada ant ju tepti pasiruosta idara - vienos dezutes menkiu kepeneles ir 4 kietai virtus kiausinius sumaigau sakute, sumaisau su 3 saukstais majonezo, trupuciu citrinos sulciu, paskaninu druska, pipiriukais. kaip skanu, pabandykit
QUOTE(Elena @ 2005 01 11, 14:20)
Aš parašysiu paprasta receptuką
Reiks:
Silkės filė 2 gabaliukai
Lydytas sūrelis
2 virtos morkos
Sviesto kokiu 100 gramų
Galima žalumynų
Viskas sumalama mėsmalę, gerai išmaišoma, ir tepama ant batono.Atrodo gražiai, o ir visai skanu.
Reiks:
Silkės filė 2 gabaliukai
Lydytas sūrelis
2 virtos morkos
Sviesto kokiu 100 gramų
Galima žalumynų
Viskas sumalama mėsmalę, gerai išmaišoma, ir tepama ant batono.Atrodo gražiai, o ir visai skanu.
Sitoki as anksciau darydavau gana daznai, tik dariau su tuo senovisku lydytu sureliu ( jie budavo auksiuky supakuoti ir pjaustomi o ne tepami) ir dedavau zalia o ne virta morka. Labai patikdavo
QUOTE(Tea @ 2004 03 12, 08:48)
Na, dar apie ceburekus. As darau ceburekams tesla is varskes.
Cia bus mazesne porcija, bet pabandykit:
1 pakelis varskes
Kiausinis
Druskos,
Miltu.
Tiesiog suminkoma tesla, kad galima butu iskociot. Idarui dedama paruosto farso arba galima det tarkuoto fermentinio surio - tada bus tokie pyrageliai. Kepti ikaitintame aliejuje.
Cia bus mazesne porcija, bet pabandykit:
1 pakelis varskes
Kiausinis
Druskos,
Miltu.
Tiesiog suminkoma tesla, kad galima butu iskociot. Idarui dedama paruosto farso arba galima det tarkuoto fermentinio surio - tada bus tokie pyrageliai. Kepti ikaitintame aliejuje.
As tokia pat tesla darau, tik idedu sodos...Ar pamirsai parasyti, ar nenaudoji?
Sitoki as anksciau darydavau gana daznai, tik dariau su tuo senovisku lydytu sureliu ( jie budavo auksiuky supakuoti ir pjaustomi o ne tepami) ir dedavau zalia o ne virta morka. Labai patikdavo
As siandien nusiprkau silke,galvojau isbandyt si recepta,bet sureliu tokiu kaip seniau budavo tam auksiuke,neradau. tai koki dabar vietoj to surelio naudot,o gal ju kur yra pirkt?
As siandien nusiprkau silke,galvojau isbandyt si recepta,bet sureliu tokiu kaip seniau budavo tam auksiuke,neradau. tai koki dabar vietoj to surelio naudot,o gal ju kur yra pirkt?
QUOTE(Elena @ 2005 01 11, 14:20)
[color=purple]Aš parašysiu paprasta receptuką
Reiks:
Silkės filė 2 gabaliukai
Lydytas sūrelis
2 virtos morkos
Sviesto kokiu 100 gramų
Galima žalumynų
Atrodo gražiai, o ir visai skanu.
Reiks:
Silkės filė 2 gabaliukai
Lydytas sūrelis
2 virtos morkos
Sviesto kokiu 100 gramų
Galima žalumynų
Atrodo gražiai, o ir visai skanu.
Vajergau . Tai vadinasi- gražiai atrodo . Neužpykit, bent man tai vaizdas toks, lyg kas jau buvo tai suvalgęs kartelį....
QUOTE(Gabijja @ 2005 01 18, 16:43)
Sitoki as anksciau darydavau gana daznai, tik dariau su tuo senovisku lydytu sureliu ( jie budavo auksiuky supakuoti ir pjaustomi o ne tepami) ir dedavau zalia o ne virta morka. Labai patikdavo
As siandien nusiprkau silke,galvojau isbandyt si recepta,bet sureliu tokiu kaip seniau budavo tam auksiuke,neradau. tai koki dabar vietoj to surelio naudot,o gal ju kur yra pirkt?
As siandien nusiprkau silke,galvojau isbandyt si recepta,bet sureliu tokiu kaip seniau budavo tam auksiuke,neradau. tai koki dabar vietoj to surelio naudot,o gal ju kur yra pirkt?
Pirkau tokį lenkišką sūrelį auksiukyje parduotuvėje "Pigiau grybo". Turbūt yra ir kitur. Apsidairyk.
QUOTE(pajūrys @ 2004 10 24, 07:51)
Įdedu mano mamos firminę picą- bet aš daugiau pavadinčiau- pyragėliais.
TEŠLA:
125 g.varškės
4 valg. šaukštai pieno
1 kiaušinis
5 valg.šaukštai aliejaus
druska
250 g. miltų
1/4 arb.š.sodos
Iš šių produktų išminkot tešlą(jei šeimyna didesnė-galima viską padvigubinti)
ĮDARAS:
Čia jau fantazija
Galima paimti ale daktariškos dešros, ar sasiskų -viską supjaustyti kubeliais,pripjaustyti svogūno, paprikos- vienu žodžiu kas ko mėgsta ar turi šaldytuve-ir pakepti keptuvėje
Po to paimti formeles-ankščiau būdavo keksiukų formelės- tai didesnės tai mažesnės( jei norite baliuje-kad gražiai atrodytų imat mažesnes, jei vienam šeimos nariui pavalgyt-didesnę)-Iškočioję nelabai storai tešlą-išklojate formelės dugną ir šonus, o į vidų prikraunate įdaro.
kEPKITE. aŠ TAI PRIEŠ PABAIGĄ KEPIMO DAR ANT
viršaus sūrio fermentinio dedu.Žinokit tikrai labai skanu.
O ypač kai nežinai kuo paprastu ir pigiu nustebinti svečius
TEŠLA:
125 g.varškės
4 valg. šaukštai pieno
1 kiaušinis
5 valg.šaukštai aliejaus
druska
250 g. miltų
1/4 arb.š.sodos
Iš šių produktų išminkot tešlą(jei šeimyna didesnė-galima viską padvigubinti)
ĮDARAS:
Čia jau fantazija
Galima paimti ale daktariškos dešros, ar sasiskų -viską supjaustyti kubeliais,pripjaustyti svogūno, paprikos- vienu žodžiu kas ko mėgsta ar turi šaldytuve-ir pakepti keptuvėje
Po to paimti formeles-ankščiau būdavo keksiukų formelės- tai didesnės tai mažesnės( jei norite baliuje-kad gražiai atrodytų imat mažesnes, jei vienam šeimos nariui pavalgyt-didesnę)-Iškočioję nelabai storai tešlą-išklojate formelės dugną ir šonus, o į vidų prikraunate įdaro.
kEPKITE. aŠ TAI PRIEŠ PABAIGĄ KEPIMO DAR ANT
viršaus sūrio fermentinio dedu.Žinokit tikrai labai skanu.
O ypač kai nežinai kuo paprastu ir pigiu nustebinti svečius
Gal gali parasyti kokioje temperaturoje reikia kepti ir mazdaug kiek laiko?Labai karstai ar uztenka 150?