na vkus i cvet, tovarisc net
po gimdymo neragavau, gal eme ir skonio receptoriai pasikeite
Super paprasti ir skanūs sumuštiniai (mano vyro firminis patiekalas ):
Tuno konservų indelis
Svogūnai
Sūris
Majonezas
Batonas
Tuną sumaišyt su smulkintais svogūnais ir majonezu, įberti pipirų, užtempti ant batono ir apibert tarkuotu sūriu. Pakept orkaitėj apie 10 min. Bent jau man niam niam ir laaaabai greit
Tuno konservų indelis
Svogūnai
Sūris
Majonezas
Batonas
Tuną sumaišyt su smulkintais svogūnais ir majonezu, įberti pipirų, užtempti ant batono ir apibert tarkuotu sūriu. Pakept orkaitėj apie 10 min. Bent jau man niam niam ir laaaabai greit
Rukytos zuvies salotos (misraine)
Reiks:
Virtu morku
Konservuotu zirneliu
Virtu kiausiniu
Poro arba svoguno
Marinuotu agurkeliu
Majonezo
Karso rukymo skumbre (tinka bet kokia rukyta zuvis)
Morkas perjauti pusiau ir supjaustyti pusrutuliais, taip pat supjaustyti ir agurkus. Kaiusinius supjaustyti kubeliais, ideti zirnelius, susmulkinta pora arba svoguna, zuvi taip part susmulkinti (tik nepamirskite isimti kaulus ) Ir viska sumaisyti su majonezu. Niam niam kokia misraine gaunasi
As dazniausiai ja maisau su Daumantu majonezu su krapais
Reiks:
Virtu morku
Konservuotu zirneliu
Virtu kiausiniu
Poro arba svoguno
Marinuotu agurkeliu
Majonezo
Karso rukymo skumbre (tinka bet kokia rukyta zuvis)
Morkas perjauti pusiau ir supjaustyti pusrutuliais, taip pat supjaustyti ir agurkus. Kaiusinius supjaustyti kubeliais, ideti zirnelius, susmulkinta pora arba svoguna, zuvi taip part susmulkinti (tik nepamirskite isimti kaulus ) Ir viska sumaisyti su majonezu. Niam niam kokia misraine gaunasi
As dazniausiai ja maisau su Daumantu majonezu su krapais
Sluoksniuotos teslos uzkandele su vistuke
2 lakstai sluoksniuotos teslos
vistienos file gabaliukai
prieskoniu
grietineles
kiausinio
Labai paprasta, greita ir niam kaip skanu:D(mano vyras pats gamina )
Vistuke pakepinti karstoje keptuveje(jokio aliejaus!!!), prideti prieskoniuku.Kai vistukes gabaliukai jau visai balti, ipilti keleta geru saukstu grietineles ir sildyti ant silpnos ugnies sakykim 15min (tik nereikia visai isgarinti tos grietineles!).Teslos lakstus patepti isplaktu kiausiniu, ant vieno deti vistienos gabaliukus(mes dazniausiai is karto dedam porcijukem), tada kitu lakstu visa tai uzdengti, patepti dar kiausinuku, supjaustyti gabaliukais, kad lengviau iskepus butu ir i orkaite, kol tesla pagels:D
Baisiai saunu su balto vyno taure
2 lakstai sluoksniuotos teslos
vistienos file gabaliukai
prieskoniu
grietineles
kiausinio
Labai paprasta, greita ir niam kaip skanu:D(mano vyras pats gamina )
Vistuke pakepinti karstoje keptuveje(jokio aliejaus!!!), prideti prieskoniuku.Kai vistukes gabaliukai jau visai balti, ipilti keleta geru saukstu grietineles ir sildyti ant silpnos ugnies sakykim 15min (tik nereikia visai isgarinti tos grietineles!).Teslos lakstus patepti isplaktu kiausiniu, ant vieno deti vistienos gabaliukus(mes dazniausiai is karto dedam porcijukem), tada kitu lakstu visa tai uzdengti, patepti dar kiausinuku, supjaustyti gabaliukais, kad lengviau iskepus butu ir i orkaite, kol tesla pagels:D
Baisiai saunu su balto vyno taure
Prisiminiau viena patiekaliuka, as ji daraiu kazkokiam baliukui(dabar nepamenu kokiam ) nisvarbit, receptas:
Folga sukarpom keturkampiais lakstais tiek vnt, kiek porciju gaminsite.
Ant folgos dedame kruvelemis:
Kubeliais supjaustyta bulve, morka, sauksta zirneliu, sauksta kukuruzu, truputi ziedais supjaustyto poro ir bet kokios mazais gabaleliais supjaustytos mesytes(pries tai ja reiktu pamarinuoti kokia valanda su prieskoniais). Ant virsaus uzdedam gabaliuka sviesto ir sauksta majonezo. Visus produktus dedam ne vina ant kito, bet viena salia kito. Folgos krastus uzlankstom taip, kad gautusi kaip vokas, bet krastai turi butinai uzeiti vienas ant kito, taip bus patogiau ideti skarda ir isimti is jos.
Prcijas dedame i skarda, ipilame siek tiek vandens ir kepame apie 1.5 val. mazdaug 200C orkaiteje.
Zodziu ir garnyras ir mesyte viskas viename ir maziau sovejimo prie puodu. Prie sio patiekalo galima dar ir svieziu darzoviu salotu pasidaryti arba tiesiog pasipjaustyti sviezio pomidorciko ar agurciko...
Niu vien zo labai niam niam
Folga sukarpom keturkampiais lakstais tiek vnt, kiek porciju gaminsite.
Ant folgos dedame kruvelemis:
Kubeliais supjaustyta bulve, morka, sauksta zirneliu, sauksta kukuruzu, truputi ziedais supjaustyto poro ir bet kokios mazais gabaleliais supjaustytos mesytes(pries tai ja reiktu pamarinuoti kokia valanda su prieskoniais). Ant virsaus uzdedam gabaliuka sviesto ir sauksta majonezo. Visus produktus dedam ne vina ant kito, bet viena salia kito. Folgos krastus uzlankstom taip, kad gautusi kaip vokas, bet krastai turi butinai uzeiti vienas ant kito, taip bus patogiau ideti skarda ir isimti is jos.
Prcijas dedame i skarda, ipilame siek tiek vandens ir kepame apie 1.5 val. mazdaug 200C orkaiteje.
Zodziu ir garnyras ir mesyte viskas viename ir maziau sovejimo prie puodu. Prie sio patiekalo galima dar ir svieziu darzoviu salotu pasidaryti arba tiesiog pasipjaustyti sviezio pomidorciko ar agurciko...
Niu vien zo labai niam niam
QUOTE (Bitulka @ 2004 11 17, 12:29) |
Prisiminiau viena patiekaliuka, as ji daraiu kazkokiam baliukui(dabar nepamenu kokiam ) nisvarbit, receptas: Folga sukarpom keturkampiais lakstais tiek vnt, kiek porciju gaminsite. Ant folgos dedame kruvelemis: Kubeliais supjaustyta bulve, morka, sauksta zirneliu, sauksta kukuruzu, truputi ziedais supjaustyto poro ir bet kokios mazais gabaleliais supjaustytos mesytes(pries tai ja reiktu pamarinuoti kokia valanda su prieskoniais). Ant virsaus uzdedam gabaliuka sviesto ir sauksta majonezo. Visus produktus dedam ne vina ant kito, bet viena salia kito. Folgos krastus uzlankstom taip, kad gautusi kaip vokas, bet krastai turi butinai uzeiti vienas ant kito, taip bus patogiau ideti skarda ir isimti is jos. Prcijas dedame i skarda, ipilame siek tiek vandens ir kepame apie 1.5 val. mazdaug 200C orkaiteje. Zodziu ir garnyras ir mesyte viskas viename ir maziau sovejimo prie puodu. Prie sio patiekalo galima dar ir svieziu darzoviu salotu pasidaryti arba tiesiog pasipjaustyti sviezio pomidorciko ar agurciko... Niu vien zo labai niam niam |
Nu tikrai liuks produktas gaunasi
QUOTE (Bitulka @ 2004 11 17, 12:29) |
Prisiminiau viena patiekaliuka, as ji daraiu kazkokiam baliukui(dabar nepamenu kokiam ) nisvarbit, receptas: Folga sukarpom keturkampiais lakstais tiek vnt, kiek porciju gaminsite. Ant folgos dedame kruvelemis: Kubeliais supjaustyta bulve, morka, sauksta zirneliu, sauksta kukuruzu, truputi ziedais supjaustyto poro ir bet kokios mazais gabaleliais supjaustytos mesytes(pries tai ja reiktu pamarinuoti kokia valanda su prieskoniais). Ant virsaus uzdedam gabaliuka sviesto ir sauksta majonezo. Visus produktus dedam ne vina ant kito, bet viena salia kito. Folgos krastus uzlankstom taip, kad gautusi kaip vokas, bet krastai turi butinai uzeiti vienas ant kito, taip bus patogiau ideti skarda ir isimti is jos. Prcijas dedame i skarda, ipilame siek tiek vandens ir kepame apie 1.5 val. mazdaug 200C orkaiteje. Zodziu ir garnyras ir mesyte viskas viename ir maziau sovejimo prie puodu. Prie sio patiekalo galima dar ir svieziu darzoviu salotu pasidaryti arba tiesiog pasipjaustyti sviezio pomidorciko ar agurciko... Niu vien zo labai niam niam |
As tai taip zuvi kepu su visokiausiom darzovem
"Nepriklausomybe"
reikia:
virtu pupeliu
daug svoguno
kubeliais supjaustytos daktariskos ar pan. desros
greitines
fermentinio surio.
Visko turi buti daug ir mazdaus vienodais kiekiais. I gilu inda dedam pupeles, po to gesra, svogunus, uzpilam grietine ir uzbarstom tarkuota suri. kepam orkaitej, neilgai, bo ka ten kept Nepatikesit, bet tikrai skanu
reikia:
virtu pupeliu
daug svoguno
kubeliais supjaustytos daktariskos ar pan. desros
greitines
fermentinio surio.
Visko turi buti daug ir mazdaus vienodais kiekiais. I gilu inda dedam pupeles, po to gesra, svogunus, uzpilam grietine ir uzbarstom tarkuota suri. kepam orkaitej, neilgai, bo ka ten kept Nepatikesit, bet tikrai skanu
mano firminis patiekaliukas toks:
reikia kiaulienos sonkauliu, geriau butu kad daugiau mesytes butu
vegetos, miltu siek tiek, kiausiniu keliu ir pieno, na aisku dar bulvytes ir garnyras.
Tai va sonkauliukus apibarstyt su vegeta ir pamarinuot koki puvalanduka, apvolioti miltuose, kiausinyje ir apkept keptuvej, apkepusius sudet i puoda ir uzpilti siek tiek vandens (apie puse stiklines) ir pienu kad beveik apsemtu tuos sonkauliukus. Troskinti apie valanda. Patikekit labai skanu ir greita
reikia kiaulienos sonkauliu, geriau butu kad daugiau mesytes butu
vegetos, miltu siek tiek, kiausiniu keliu ir pieno, na aisku dar bulvytes ir garnyras.
Tai va sonkauliukus apibarstyt su vegeta ir pamarinuot koki puvalanduka, apvolioti miltuose, kiausinyje ir apkept keptuvej, apkepusius sudet i puoda ir uzpilti siek tiek vandens (apie puse stiklines) ir pienu kad beveik apsemtu tuos sonkauliukus. Troskinti apie valanda. Patikekit labai skanu ir greita
Dariau makaronų salotas. Reikia:
1 pok. makronų (tik ne vermišelių ir spagečių)
kons. žirnelių,
3-4 virtų kiaušinių,
dešrikės ar kumpiuko,
saulėgražų (galima ir nedėti)
Produktų variacija priklauso nuo to ką turim šaldytuve
Padažas:
pomidorų padažas, grietinė ir majonezas su makaronų prieskoniais.
Viską sumašyti ir skanaus.
Galima maišyti karštus produktus (aš taip dariau) galima ir laukti kol atšals. Toks greitas ir nepabodęs valgis iš makaronų.
1 pok. makronų (tik ne vermišelių ir spagečių)
kons. žirnelių,
3-4 virtų kiaušinių,
dešrikės ar kumpiuko,
saulėgražų (galima ir nedėti)
Produktų variacija priklauso nuo to ką turim šaldytuve
Padažas:
pomidorų padažas, grietinė ir majonezas su makaronų prieskoniais.
Viską sumašyti ir skanaus.
Galima maišyti karštus produktus (aš taip dariau) galima ir laukti kol atšals. Toks greitas ir nepabodęs valgis iš makaronų.
QUOTE (Smurka @ 2003 12 23, 21:02) |
SILKE SU BANANAIS Labai idomus ir labai greitai paruosiamas patiekalas-salotos Reikes: silkes file banano svoguno majonezo Silke supjaustyti griezineliais, banana gabaleliais, svoguna kubeliais, sumaisyt su majonezu ir.... viskas, patiekalas baigtas. LAbai idomus skonis. MAn patiko |
Siandien gaminau-man irgi patiko. Tik va beda-mano svogunai buvo labai aitrus ir uzgoze kitu ingridientu skoni. Gal juos reikejo nuplikyti verdanciu vandeniu pries tai (esu girdejus, kad taip daro, noredami nuimti ju aitruma)? Arba deti ju maziau?
Na kita karta ka nors sugalvosiu, kaip issisukti is padeties.
Aciu, Smurka, uz toki originalu receptuka.
salotos su kepta duona.
3-4 riekeles duonos
dziovintu slyvu
1-2 apelsinai
fermentinio surio
cesnako skiltele
majonezo
Paimu 3-4 riekeles duonos supjaustau kubeliais, pakepu ant keptuves su aliejum. sudedu i dubeneli istiesta popieriniu ranksluosciu kad riebalai susigertu. ismirkau dziovintas slyvas, supjaustau smulkiais gabaleliais. taip pat nulupta apelsina supjaustau gabaleliais. suris supjaustomas gabaleliais. suspaudziu viena skiltele cesnako viska suverciu i dubeni ir uzpilu neriebaus majonezo. viska sumaisau.
skanaus
3-4 riekeles duonos
dziovintu slyvu
1-2 apelsinai
fermentinio surio
cesnako skiltele
majonezo
Paimu 3-4 riekeles duonos supjaustau kubeliais, pakepu ant keptuves su aliejum. sudedu i dubeneli istiesta popieriniu ranksluosciu kad riebalai susigertu. ismirkau dziovintas slyvas, supjaustau smulkiais gabaleliais. taip pat nulupta apelsina supjaustau gabaleliais. suris supjaustomas gabaleliais. suspaudziu viena skiltele cesnako viska suverciu i dubeni ir uzpilu neriebaus majonezo. viska sumaisau.
skanaus