Gabaliukais supjaustyk ir padaryk kotletelius.
Ta prasme smulkiai labai supjaustyti ir formuoti kotletukus?
Papildyta @ [mergetime]1097259659[/mergetime]
Mano seimyna tai labai megsta toki uzkandeli:
Perku mantingos sulinelius, kol jie kepa darau toki idariuka:
Pakepinu pievagrybius, kai truputi pakepa dametu siek tiek kumpiuko ar rukytos desrytes, uzpilu 35% riebumo grietineles pokuti, idedu druskos ir juoduju pipiru, pakepu dar truputi, pries pabaiga dar imaisau sauksteli miltu, kad butu tirstesnis idaras ir dedu ji i sulinelius.
Papildyta @ [mergetime]1097259659[/mergetime]
Mano seimyna tai labai megsta toki uzkandeli:
Perku mantingos sulinelius, kol jie kepa darau toki idariuka:
Pakepinu pievagrybius, kai truputi pakepa dametu siek tiek kumpiuko ar rukytos desrytes, uzpilu 35% riebumo grietineles pokuti, idedu druskos ir juoduju pipiru, pakepu dar truputi, pries pabaiga dar imaisau sauksteli miltu, kad butu tirstesnis idaras ir dedu ji i sulinelius.
Įdedu mano mamos firminę picą- bet aš daugiau pavadinčiau- pyragėliais.
TEŠLA:
125 g.varškės
4 valg. šaukštai pieno
1 kiaušinis
5 valg.šaukštai aliejaus
druska
250 g. miltų
1/4 arb.š.sodos
Iš šių produktų išminkot tešlą(jei šeimyna didesnė-galima viską padvigubinti)
ĮDARAS:
Čia jau fantazija
Galima paimti ale daktariškos dešros, ar sasiskų -viską supjaustyti kubeliais,pripjaustyti svogūno, paprikos- vienu žodžiu kas ko mėgsta ar turi šaldytuve-ir pakepti keptuvėje
Po to paimti formeles-ankščiau būdavo keksiukų formelės- tai didesnės tai mažesnės( jei norite baliuje-kad gražiai atrodytų imat mažesnes, jei vienam šeimos nariui pavalgyt-didesnę)-Iškočioję nelabai storai tešlą-išklojate formelės dugną ir šonus, o į vidų prikraunate įdaro.
kEPKITE. aŠ TAI PRIEŠ PABAIGĄ KEPIMO DAR ANT
viršaus sūrio fermentinio dedu.Žinokit tikrai labai skanu.
O ypač kai nežinai kuo paprastu ir pigiu nustebinti svečius
TEŠLA:
125 g.varškės
4 valg. šaukštai pieno
1 kiaušinis
5 valg.šaukštai aliejaus
druska
250 g. miltų
1/4 arb.š.sodos
Iš šių produktų išminkot tešlą(jei šeimyna didesnė-galima viską padvigubinti)
ĮDARAS:
Čia jau fantazija
Galima paimti ale daktariškos dešros, ar sasiskų -viską supjaustyti kubeliais,pripjaustyti svogūno, paprikos- vienu žodžiu kas ko mėgsta ar turi šaldytuve-ir pakepti keptuvėje
Po to paimti formeles-ankščiau būdavo keksiukų formelės- tai didesnės tai mažesnės( jei norite baliuje-kad gražiai atrodytų imat mažesnes, jei vienam šeimos nariui pavalgyt-didesnę)-Iškočioję nelabai storai tešlą-išklojate formelės dugną ir šonus, o į vidų prikraunate įdaro.
kEPKITE. aŠ TAI PRIEŠ PABAIGĄ KEPIMO DAR ANT
viršaus sūrio fermentinio dedu.Žinokit tikrai labai skanu.
O ypač kai nežinai kuo paprastu ir pigiu nustebinti svečius
o as siulau troskini, kuri gamindavo mano drauge ispane, kai mokemes vokietijoje:
LESIU TROSKINYS:
REIKIA:2 stikliniu lesiu
2 dideliu morku
300 gramu vistienos file
1 poro (nedidelio)
svoguno
paprikos
sultinio kubeliu (geriausia vistienos)
astriu prieskoniu
1 sauksto pomidoru pastos
cesnako
lesius reikia uzmerkti is vakaro, vistiena istrinti su cesnakais irgi is vakaro. kita diena lesius virti, vistiena supjaustyti gabaliukais ir apkepinti, visas darzoves susmulkinti, sudeti i puoda su lesiais, sudeti vistienos gabaliukus, prieskonius, pomidoru pasta ir troskinti, kol bus kaip tirsta sriuba. valgyti karsta. kas megsta astriau galima ideti cili pipiriuku.
daznai darau sita troskini, nes ir pigu ir skanu, o svarbiausia, kad vyras dievina si patiekala. beje, ta drauge ispane sake, kad veikia kaip afrodiziakas kol kas pasitvirtina si teorija
LESIU TROSKINYS:
REIKIA:2 stikliniu lesiu
2 dideliu morku
300 gramu vistienos file
1 poro (nedidelio)
svoguno
paprikos
sultinio kubeliu (geriausia vistienos)
astriu prieskoniu
1 sauksto pomidoru pastos
cesnako
lesius reikia uzmerkti is vakaro, vistiena istrinti su cesnakais irgi is vakaro. kita diena lesius virti, vistiena supjaustyti gabaliukais ir apkepinti, visas darzoves susmulkinti, sudeti i puoda su lesiais, sudeti vistienos gabaliukus, prieskonius, pomidoru pasta ir troskinti, kol bus kaip tirsta sriuba. valgyti karsta. kas megsta astriau galima ideti cili pipiriuku.
daznai darau sita troskini, nes ir pigu ir skanu, o svarbiausia, kad vyras dievina si patiekala. beje, ta drauge ispane sake, kad veikia kaip afrodiziakas kol kas pasitvirtina si teorija
QUOTE (eglek @ 2004 03 01, 13:54) |
VARŠKĖS APKEPAS 0,5kg varškės (geriau kur buna palaida maišeli) 4 kiaušiniai 3 šaukštai sviesto 3 šaukštai cukraus 3 šaukštai manų kruopų 0,5 stiklinės pieno truputi druskos Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje. Valgoma su vaisių sultimis, uogų kompotu ar kokia nors uogiene Šis receptukas man labai patinka,nesunkus ir skanus |
pats skaniausias is visu mano darytu varskes apkepu receptas
Yra skanūs karšti sumuštiniai su grybais, tik seniai bedariau, bet dar atsimenu. Virtus grybys pasmulkinti ir su svogūnu kiek pakepti, tada į masę dėti kiaušinį, fermentinio sūrio ir išmaišyti. Tada imti riekę duonos, išpjauti aštriu peiliu jos vidurį, palikti maždaug piršto pločio vientisą "rėmelį". Jį
Papildyta @ [mergetime]1100176373[/mergetime]
Oi, kažką paspaudžiau Taigi, dėti duoną į įkaitintą keptuvę su aliejumi, tada įkrėsti minėtos masės, palaulkti, kol apkeps ir apvertus kitą pusę apkepti. Tokiame pat rėmelyje net paprasta kiaušinienė skanesnė išeina -- tiesiog reikia įmušti kiaušinį, prieskonių, druskytės pabarstyti ir iš abiejų pusių apkepti. Skanaus
Papildyta @ [mergetime]1100176373[/mergetime]
Oi, kažką paspaudžiau Taigi, dėti duoną į įkaitintą keptuvę su aliejumi, tada įkrėsti minėtos masės, palaulkti, kol apkeps ir apvertus kitą pusę apkepti. Tokiame pat rėmelyje net paprasta kiaušinienė skanesnė išeina -- tiesiog reikia įmušti kiaušinį, prieskonių, druskytės pabarstyti ir iš abiejų pusių apkepti. Skanaus
o jus lesius kokius perkate? skarbonkese konservuotus? reiketu pabandyti, nes jau atsibodo mano tradicine virtuve
QUOTE (bea @ 2004 06 11, 19:38) |
Strata su sūriu ir pesto (strata - tai toks sluoksninis kepinys) 4 porcijos 4-6 riekės sužiedėjusios sumushtiniu duonos 60-90 g pesto 4 paplakti kiaušiniai 125 ml grietinės 125 ml pieno 175 g Čedaro sūio (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti 60 g mozzarellos, sutarkuoti 30 g parmezano (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti Nuo duonos nupjaustyti plutą, riekes sudėti kepimo formoje kad padengtų dugną. Ant jų užtepti pesto. Dubenyje sumaišyti kiaušinius su grietine ir pienu ir užpilti ant duonos. Užbarstyti sutarkuotus sūrius. Kepti strata įkaitintoje iki 200 C orkaitėje 35-40 min iki auksinės spalvos. Strata kepdama šiek tiek išsipūs, bet nenusileis taip greitai, kaip souffle, todėl ją galima patiekti į stalą 5 min po išėmimo iš orkaitės. Skanaus Pastaba: jei naudosite nesužiedėjusią duoną, stratos apačia bus sutižus. tad geriau nerizikuokite |
veee pesto padazas tekdavo amerikoj valgyt, kai po darbo menedzeris padarydavo valgyt, baisiau nebuna
O man laaabai skanu