ne pesta, o pesto. tai bazilikai su aliejumi. Mazi stiklainiukai. Maximoj tai buvo kazkox be ryshio buvo (apie 5 lt). O vat IKI tai pirkau liuksishka. Kazkada pamenu kainavo 12 lt (senokaj nepirkau), bet jo uztenka ilgam. Labai skanu su spageciais ar kitokiais makaronais
o as irgi zinau labai idomu ir paprasta recepteli. Kaip tik prasideda braskes...
Turetu buti kaip ir salotikes kokios
slapdesre supjaustyti kubiukais, mazdaug tokio pacio dydzio gabaleliais supjaustyti ir braskes. Braskiu gali buti siek tiek daugiau negu desros. Tada pabarstyti pipirais ir sumaisyti su majonezu.Viskas.
Cia drasesnem, bet tikrai ne is serijos "nespesi kelniu nusiaut", man tai ziauriai patinka, mano vyrui irgi... Uosvis, beje, irgi neatsisako. Gal keista, bet manau pabandyt verta...
Turetu buti kaip ir salotikes kokios
slapdesre supjaustyti kubiukais, mazdaug tokio pacio dydzio gabaleliais supjaustyti ir braskes. Braskiu gali buti siek tiek daugiau negu desros. Tada pabarstyti pipirais ir sumaisyti su majonezu.Viskas.
Cia drasesnem, bet tikrai ne is serijos "nespesi kelniu nusiaut", man tai ziauriai patinka, mano vyrui irgi... Uosvis, beje, irgi neatsisako. Gal keista, bet manau pabandyt verta...
Pasiulykit pagaminti ka nors nesudetingo is brokoliu. Gal kokiu blynu , kad tiktu ir metinukui vaikui
gal pertrinta brokoliu sriuba?
tai paprasciausias sultinys + brokoliai ir morkytes ir viskas pertrinti. L.skanu su grietinele ar grietine
tai paprasciausias sultinys + brokoliai ir morkytes ir viskas pertrinti. L.skanu su grietinele ar grietine
QUOTE (sirduze @ 2004 06 26, 17:53) |
o as irgi zinau labai idomu ir paprasta recepteli. Kaip tik prasideda braskes... Turetu buti kaip ir salotikes kokios slapdesre supjaustyti kubiukais, mazdaug tokio pacio dydzio gabaleliais supjaustyti ir braskes. Braskiu gali buti siek tiek daugiau negu desros. Tada pabarstyti pipirais ir sumaisyti su majonezu.Viskas. Cia drasesnem, bet tikrai ne is serijos "nespesi kelniu nusiaut", man tai ziauriai patinka, mano vyrui irgi... Uosvis, beje, irgi neatsisako. Gal keista, bet manau pabandyt verta... |
Na turbūt nesiryžčiau paragauti
Tikrai nesudetingas bet skanus patiekaliukas
Jums reiks krabų lazdelių, sūrio, česnako, kiaušinių, majonezo, žalių žirnelių, petražolių. Kiaušinius reiks išvirti, baltymą smulkiai supjaustyti, trynį sutarkuoti, česnakus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti sūrį. Tada daromas įdaras: kiašinio baltymas pjaustytas, česnakas, sūris sutarkuotas, petražolės ir majonezas sumaišomas. Paimam krabų lazdele atsargiai išsukam, dedam įdarą ir vėl susukam.Po to ta lazdele reikia pamirkyti iš pradžių į majonezą, o po to į tarkuotą kiaušinio trynį. Sudedam į lekšte, papuošiam žalumynais ir žaliais žirneliais. Išbandyta
Jums reiks krabų lazdelių, sūrio, česnako, kiaušinių, majonezo, žalių žirnelių, petražolių. Kiaušinius reiks išvirti, baltymą smulkiai supjaustyti, trynį sutarkuoti, česnakus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti sūrį. Tada daromas įdaras: kiašinio baltymas pjaustytas, česnakas, sūris sutarkuotas, petražolės ir majonezas sumaišomas. Paimam krabų lazdele atsargiai išsukam, dedam įdarą ir vėl susukam.Po to ta lazdele reikia pamirkyti iš pradžių į majonezą, o po to į tarkuotą kiaušinio trynį. Sudedam į lekšte, papuošiam žalumynais ir žaliais žirneliais. Išbandyta
Gal kas žino, kaip kepti žagarėlius?
2 kiausiniai,
2 saukstai cukraus,
2 stiklines miltu,
1 pakelis liesos varskes.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 kiausinis,
2 tryniai,
0,5 stiklines grietines,
250 g miltu,
cukraus (nebutinai).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
4-5 kiausiniai,
5 saukstai grietines,
4 stiklines miltu,
truputis druskos.
2 saukstai cukraus,
2 stiklines miltu,
1 pakelis liesos varskes.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 kiausinis,
2 tryniai,
0,5 stiklines grietines,
250 g miltu,
cukraus (nebutinai).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
4-5 kiausiniai,
5 saukstai grietines,
4 stiklines miltu,
truputis druskos.
Firminis poru apkepas
1 kg poru
50 g sviesto
250 ml pieno
pora saukstu miltu
3-4 saukstai grietinies
100 g tarkuoto ferment.surio
pipiru, druskos, zalumynu
Nupjaukit balta poru dali ir perpjaukite ja isilgai. Sumeskit i verdanti pasudyta vandeni ir virkit apie 10-15 min. Isimkit ir nuvarvinkit, sudekit i sviestu istepta forma. Likusi sviesta idekit i keptuve ir jame apkepinkit miltus, po to supilkiti piena, grietine ir maisydami kaitinkite, kol padazas sutirstes, pridekit prieskoniu. Ta padaza supilkit ant poru, pabarstykit zalumynais ir tarkuotu suriu, kepkit,kol apskrus. Tinka valgyti su bulvemis, ypac svieziom, su lupenytem arba prie mesos.
SKANAUS
1 kg poru
50 g sviesto
250 ml pieno
pora saukstu miltu
3-4 saukstai grietinies
100 g tarkuoto ferment.surio
pipiru, druskos, zalumynu
Nupjaukit balta poru dali ir perpjaukite ja isilgai. Sumeskit i verdanti pasudyta vandeni ir virkit apie 10-15 min. Isimkit ir nuvarvinkit, sudekit i sviestu istepta forma. Likusi sviesta idekit i keptuve ir jame apkepinkit miltus, po to supilkiti piena, grietine ir maisydami kaitinkite, kol padazas sutirstes, pridekit prieskoniu. Ta padaza supilkit ant poru, pabarstykit zalumynais ir tarkuotu suriu, kepkit,kol apskrus. Tinka valgyti su bulvemis, ypac svieziom, su lupenytem arba prie mesos.
SKANAUS
QUOTE (bea @ 2004 06 11, 19:01) |
ne pesta, o pesto. tai bazilikai su aliejumi. Mazi stiklainiukai. Maximoj tai buvo kazkox be ryshio buvo (apie 5 lt). O vat IKI tai pirkau liuksishka. Kazkada pamenu kainavo 12 lt (senokaj nepirkau), bet jo uztenka ilgam. Labai skanu su spageciais ar kitokiais makaronais |
maciau Iki , kainavo 6 kazkas. O kaip juos reikai ruosti su makaronais pvz.?
Vienus ar i kazkoki padaza deti?
Kur dar galima pritaikyti?
As tai pesto kartais tiesiog i balta besamelini padaza idedu, o kartais tiesiog viena kita saukteli ant isvirtu makaronu uzmetu, ismaisau - ir skani gardu
Prisiminiau viena nebloga recepteli, man ir mano draugem tai patiko, bet mano vyreliui tai ne itin, galbut todel kad cia su soja...
Net nezinau kaip juos pavadinti ar blyneliais ar kotletukais, kai pabandysit, pacios sugalvokit
Lygiomis dalimis paimkite sojos farso ir aviziniu dribsniu. Farsa pamerkti i karsta virinta vandeni, kai pamirks - pavirti. Avizinius dribsnius uzplikyti verdanciu vandeniu.Sumaisyti.Imusti 3 kiausinius, prieskoniu, smulkiai pjaustytu pievagrybiu. Kepti kaip blynus. Skanu
Net nezinau kaip juos pavadinti ar blyneliais ar kotletukais, kai pabandysit, pacios sugalvokit
Lygiomis dalimis paimkite sojos farso ir aviziniu dribsniu. Farsa pamerkti i karsta virinta vandeni, kai pamirks - pavirti. Avizinius dribsnius uzplikyti verdanciu vandeniu.Sumaisyti.Imusti 3 kiausinius, prieskoniu, smulkiai pjaustytu pievagrybiu. Kepti kaip blynus. Skanu