QUOTE (Rimse @ 2004 04 07, 10:49) | ||||
As tai kepiau 175 C karstumo orkaiteje. Man tas pyragas gavosi kietokas, purus (nesusmeges), bet gana kietas. As galvoju, kad reiketu kokiu tai kepimo milteliu iberti. |
Kadangi pas mane orkaitė nerodo jokių laipsnių tai negaliu pasakyt kokio ji būna karštumo. Dedu pyragą į įkaitintą orkaitę, o paskui ugnį sumažinu. Iš tiesų, jo viršus būna gerai paskrudęs, bet kad kietas tai nepasakyčiau Reikia labai gerai kiaušus su cukrum išplakt- jie suteikia purumo ir iškyla gerai. O šiaip juk galima improvizuot, bet man tas pyragas būtent dėl to ir patinka, kad nereikia jokių riebalų bei sodos ar kepimo miltelių
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 12:55) | ||||||
Tai ir barstai ta biria mase saukstu: Sluoksnis biralu, sluosnis tarkuotu obuoliu, vel sluoksnis birios mases ir t.t. O kai kepa ta mase sudregsta nuo obuoliu, manai isbrinksta, cukrus istirpsta, o su miltais irgi kazkas darosi Ant virsutines birios mases sluoksnio reikia uzdeti plonai sviesto ar margarino, kad jam betirpstant ji sudrektu.(nes ant jos jau nera obuoliu, todel jei neuzdesi sviesto, ji ir liks biri) Tikiuosi, kad kas nors paaiskejo is tos mano makalynes |
pyragas labai skanus, vakar kepiau, tik kita karta gal cukraus maziau desiu, nes pagal sita norma, biski saldokas
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 07:24) |
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas: 1 stikline miltu, 1 stikline manu, 1 stikline cukraus, 1,5 sauksteli kepimo milteliu. Viska sumaisyti. I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka. Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria. Kepti 40 min. 200 C temperaturoje. |
Nu kaip sakoma- dėl skonio nesinginčijama, bet man šis "pyragas" tai manų košės su obuoliais skonio... Grynai. Man nepatiko.
Super paprastas sprandines receptas
Sprandines gabala apie 800gr pamarinuoji (sojos padazas, pipirai ir kiti mesos prieskoniai ). Tada sprandines gabala dedame i keptuve ir apskrudiname is visu pusiu taip kad susidarytu lengva traski plutele bet ne ligiau 5-7 minuciu.
Tada imame skarda i ja aliejaus ,dedame 4 ar 6 didelius svogunus perpjautus pusiau skersai , nelupta cesnaka visa ir ant visu siu darzoviu dedame sprandine taip kad ji neliestu skardos. ir kepame apie 40-50 min( kepimo laikas priklauso nuo mesos gabalo dydzio). Atskirai isvirtas bulves nueme sprandine suverciame i skarda ,tada sprandine ant virsaus ir dar kepame kol bulves truputi apskrus . Viska isimame is skardos paliekame svogunus ir cesnaka ipilame raudono vyno ( galima ir vandens ) bei dar truputi pakaitiname. Gaunasi puikus padazas. Skanaus
Sprandines gabala apie 800gr pamarinuoji (sojos padazas, pipirai ir kiti mesos prieskoniai ). Tada sprandines gabala dedame i keptuve ir apskrudiname is visu pusiu taip kad susidarytu lengva traski plutele bet ne ligiau 5-7 minuciu.
Tada imame skarda i ja aliejaus ,dedame 4 ar 6 didelius svogunus perpjautus pusiau skersai , nelupta cesnaka visa ir ant visu siu darzoviu dedame sprandine taip kad ji neliestu skardos. ir kepame apie 40-50 min( kepimo laikas priklauso nuo mesos gabalo dydzio). Atskirai isvirtas bulves nueme sprandine suverciame i skarda ,tada sprandine ant virsaus ir dar kepame kol bulves truputi apskrus . Viska isimame is skardos paliekame svogunus ir cesnaka ipilame raudono vyno ( galima ir vandens ) bei dar truputi pakaitiname. Gaunasi puikus padazas. Skanaus
QUOTE (putpelė @ 2004 04 20, 23:22) |
".......svogunus perpjautus pusiau skersai , nelupta cesnaka ....." |
Cesnakas tikrai turi buti neluptas? hm...ir kodel butent neluptas, jei taip? kuom skirsis jei imsiu ir nulupsiu?
Mieloji Asta neluptas todel, kad nulupus jis subyretu i nedideles skilteles. O sio recepto esme yra ta,kad mesa nesiektu skardos o butu padeta ant svogunu ir cesnako.
Didelis cesnakas yra tokio pat dydzio , kaip ir puse didelio svoguno. Todel visos darzoves gaunasi panasaus aukscio.Ant ju ir dedama mesa. Na panasiai kaip stalas stovi ant keturiu , tai mesa "stovi" ant svogunu ir cesnako per viduri.
Nezinau ar aiskiai parasiau, nelbai as didele rasytoja.
Didelis cesnakas yra tokio pat dydzio , kaip ir puse didelio svoguno. Todel visos darzoves gaunasi panasaus aukscio.Ant ju ir dedama mesa. Na panasiai kaip stalas stovi ant keturiu , tai mesa "stovi" ant svogunu ir cesnako per viduri.
Nezinau ar aiskiai parasiau, nelbai as didele rasytoja.
na dabar beveik aishku, dekui As maniau, jog ten viskas nulupta ir paskui jau kaip sukepa svogunas ir cesnakas kapitalishkai per tiek laiko, ta viska galima sutrinti, sumaishyti ir gaunasi padazas....
Baisiai jau suintrigavo tas tavo patiekaliuks, reiks savaitgali pabandyti ar ka
Baisiai jau suintrigavo tas tavo patiekaliuks, reiks savaitgali pabandyti ar ka
Pradejot cia sneket apie cesnakus , tai prisiminiau viena toki cesnakine uzkanda , itin tinkancia prie alaus.
Reikes dideliu cesnako galvu(tiek kiek zmoniu ruosiates vaisint, bet galima ir daugiau ), mozarelos surio(nors tinka ir bet koks kitas). Nupjaut cesnaku virsuneles(ju nulupt nereikia), det i skarda, i kiekvienos galvos viduriuka ipilt po sauksta aliejaus ir kept visa tai orkaitej 45 min. Valgoma taip- ant skrudinto batono/duonos (kas ka megsta) tept cesnaka(is skilteliu jis lengvai pasikabina peiliu), o ant virsaus lydyta suri.
Skanaus.
Reikes dideliu cesnako galvu(tiek kiek zmoniu ruosiates vaisint, bet galima ir daugiau ), mozarelos surio(nors tinka ir bet koks kitas). Nupjaut cesnaku virsuneles(ju nulupt nereikia), det i skarda, i kiekvienos galvos viduriuka ipilt po sauksta aliejaus ir kept visa tai orkaitej 45 min. Valgoma taip- ant skrudinto batono/duonos (kas ka megsta) tept cesnaka(is skilteliu jis lengvai pasikabina peiliu), o ant virsaus lydyta suri.
Skanaus.
Siek tiek cia pasaldinsiu tema
Taigi paruosimo laikas: 15min. vienos porcijos apytiksli kaina 1.80Lt, pagaminti gali vyresnieji jusu vaikai - vyrai
Pradedam?
Varskes ir medaus desertas:
4 porcijoms reikes:
5 kaiusiniu tryniu
500g varskes
300 g grietineles
70 g cukraus
80 g medaus
2 saukstu sviesto
Pruosimas:
trynius istrinti su cukrum, sukant ipilti tirpinta medu, sudeti istrinta sviesta ir gerai issukti. Po to sudeti istrinta varske, ismaisyti, sudeti i taures, grietinele isplakti ir uzdeti ant virsaus. Papuosti kaip mokame, ir ka turime.Skaunaus
Taigi paruosimo laikas: 15min. vienos porcijos apytiksli kaina 1.80Lt, pagaminti gali vyresnieji jusu vaikai - vyrai
Pradedam?
Varskes ir medaus desertas:
4 porcijoms reikes:
5 kaiusiniu tryniu
500g varskes
300 g grietineles
70 g cukraus
80 g medaus
2 saukstu sviesto
Pruosimas:
trynius istrinti su cukrum, sukant ipilti tirpinta medu, sudeti istrinta sviesta ir gerai issukti. Po to sudeti istrinta varske, ismaisyti, sudeti i taures, grietinele isplakti ir uzdeti ant virsaus. Papuosti kaip mokame, ir ka turime.Skaunaus
Smaliziams tokiems kaip as galiu pasiulyti toki receptuka :
Paruosti lietiniu blynu tesla tik nedeti cukraus. Kepti lietinius. Kai apkeps viena puse apversti ir iskart plonai tepti riesutu kremu bei pabarstyti kokoso drozlemis. Kol tai padarysit apkeps ir antra puse. Tuomet blyneli perlenkti ir deti i lekste. Ta pati padaryti su visa tesla. Tik beda ta, kad kol padarai paskutinius tai pirmuju nelabai lieka...
Paruosti lietiniu blynu tesla tik nedeti cukraus. Kepti lietinius. Kai apkeps viena puse apversti ir iskart plonai tepti riesutu kremu bei pabarstyti kokoso drozlemis. Kol tai padarysit apkeps ir antra puse. Tuomet blyneli perlenkti ir deti i lekste. Ta pati padaryti su visa tesla. Tik beda ta, kad kol padarai paskutinius tai pirmuju nelabai lieka...
Strata su sūriu ir pesto (strata - tai toks sluoksninis kepinys)
4 porcijos
4-6 riekės sužiedėjusios sumushtiniu duonos
60-90 g pesto
4 paplakti kiaušiniai
125 ml grietinės
125 ml pieno
175 g Čedaro sūio (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti
60 g mozzarellos, sutarkuoti
30 g parmezano (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti
Nuo duonos nupjaustyti plutą, riekes sudėti kepimo formoje kad padengtų dugną. Ant jų užtepti pesto. Dubenyje sumaišyti kiaušinius su grietine ir pienu ir užpilti ant duonos. Užbarstyti sutarkuotus sūrius. Kepti strata įkaitintoje iki 200 C orkaitėje 35-40 min iki auksinės spalvos. Strata kepdama šiek tiek išsipūs, bet nenusileis taip greitai, kaip souffle, todėl ją galima patiekti į stalą 5 min po išėmimo iš orkaitės. Skanaus
Pastaba: jei naudosite nesužiedėjusią duoną, stratos apačia bus sutižus. tad geriau nerizikuokite
4 porcijos
4-6 riekės sužiedėjusios sumushtiniu duonos
60-90 g pesto
4 paplakti kiaušiniai
125 ml grietinės
125 ml pieno
175 g Čedaro sūio (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti
60 g mozzarellos, sutarkuoti
30 g parmezano (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti
Nuo duonos nupjaustyti plutą, riekes sudėti kepimo formoje kad padengtų dugną. Ant jų užtepti pesto. Dubenyje sumaišyti kiaušinius su grietine ir pienu ir užpilti ant duonos. Užbarstyti sutarkuotus sūrius. Kepti strata įkaitintoje iki 200 C orkaitėje 35-40 min iki auksinės spalvos. Strata kepdama šiek tiek išsipūs, bet nenusileis taip greitai, kaip souffle, todėl ją galima patiekti į stalą 5 min po išėmimo iš orkaitės. Skanaus
Pastaba: jei naudosite nesužiedėjusią duoną, stratos apačia bus sutižus. tad geriau nerizikuokite
O kas ta pesta?????