Na ir as vakar kepiau ceburekus su vafliais, niam, niam, niam, vyras labai isgyre
Nu bet jau daug isejo - cieli 20 cebureku, tai liko ir siandienos vakarienei, pasisildysim mikrobanginej bus
O siaip tai viskas lygtais gavosi, bet labai daug teslos suejo Vis turejau damaisyt, atrode, kad uzteks, bet reikejo dvigubai daugiau
Dar čeburekų tema. Mano teta vietoje faršo deda apkepintų pievagrybių su svoguniukais. Irgi labai skanu.
Mano šeima mėgsta tokią užkepėlę :
Į karščiui atsparų inda ( pvz. i skardą arba į stiklinį indą) dėti apkeptą ant keptuvės jūros lydekos file, apibarstyti prieskoniais žuviai, pjaustytais česnakais (be jų netenka pusės skonio), dėti sluoksnį ryžių (virtų), viršų aptepti majonezu, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepti orkaitėje, kol sūris išsilydys. Galima kepti ir mikrobangėj.
Skanaus !
Mano šeima mėgsta tokią užkepėlę :
Į karščiui atsparų inda ( pvz. i skardą arba į stiklinį indą) dėti apkeptą ant keptuvės jūros lydekos file, apibarstyti prieskoniais žuviai, pjaustytais česnakais (be jų netenka pusės skonio), dėti sluoksnį ryžių (virtų), viršų aptepti majonezu, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepti orkaitėje, kol sūris išsilydys. Galima kepti ir mikrobangėj.
Skanaus !
QUOTE (Eligute @ 2004 03 30, 10:51) |
As norejau pasiklaust del lakstiniu vafliu times ceburekams. Ar jie turi buti tie storesni su gilesniom duobelem ar plonesni, na tikiuos supratot ko noriu paklaust |
As kepiau ir vienus ir kitus , stori vafliai ne taip greit ismirksta nuo farso ,o ploni tai per greit , viena ant kito net negali sudet -sulimpa.Su storais galima daryt tesla skystesne , nes ir taip jau uztenka tos teslos.
QUOTE (širdute @ 2003 12 29, 02:09) |
Siulau pabandyt super paprasta ir greitai paruosiama obuoliu pyraga 3 kiausiniai stikline cukraus stikline miltu 4-5 obuoliai Kiausus isplakt su cukrumi, supilt miltus, gerai ismaisyt. Obuolius nulupt, supjaustyt ir subert i riebalais istepta ir miltais pabarstyta kepimo forma, ant virsaus supilt tesla. Kept 20-30 min. Skanaus |
O orkaite kokio karstumo?
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.
QUOTE (delfinas @ 2004 04 07, 04:09) | ||
O orkaite kokio karstumo? |
As tai kepiau 175 C karstumo orkaiteje. Man tas pyragas gavosi kietokas, purus (nesusmeges), bet gana kietas. As galvoju, kad reiketu kokiu tai kepimo milteliu iberti.
QUOTE (Rimse @ 2004 04 07, 10:49) |
As tai kepiau 175 C karstumo orkaiteje. Man tas pyragas gavosi kietokas, purus (nesusmeges), bet gana kietas. As galvoju, kad reiketu kokiu tai kepimo milteliu iberti. |
Man irgi gavosi kietokas
As siaip visada dar dedu grietines, obuolius dedu ant virsaus ir kai iskepa dar aptepu grietine ir pabarstau cukraus pudra. Gaunasi
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 10:24) |
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas: 1 stikline miltu, 1 stikline manu, 1 stikline cukraus, 1,5 sauksteli kepimo milteliu. Viska sumaisyti. I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka. Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria. Kepti 40 min. 200 C temperaturoje. |
Labai skanus pyragas isejo Tik kad is manes tokia kulinare, tai truputi apacia prideginau Bet, kaip sakoma, pirmas blynas.... Per velykas reikes dar kepti. Man svarbiausia, kad tas pyragas labai pigus ir produktu daug nereikia.
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 06:54) | ||
Labai skanus pyragas isejo Tik kad is manes tokia kulinare, tai truputi apacia prideginau Bet, kaip sakoma, pirmas blynas.... Per velykas reikes dar kepti. Man svarbiausia, kad tas pyragas labai pigus ir produktu daug nereikia. |
Niekaip nesuprantu, o kaip ten ta biri mase virsta pyragu (manu kruopos tai turbut ne virtos ir ka jokiu kiausiniu, sviesto ar kokios grietines nereikia). Labai idomu, koks gi tas pagrindas gaunasi . Kaip jis apskritai gaunasi, juk kaip suprantu, teslos nebus, nes maisysim tik birius produktus.
QUOTE (Slyvute @ 2004 04 09, 08:44) | ||||
Niekaip nesuprantu, o kaip ten ta biri mase virsta pyragu (manu kruopos tai turbut ne virtos ir ka jokiu kiausiniu, sviesto ar kokios grietines nereikia). Labai idomu, koks gi tas pagrindas gaunasi . Kaip jis apskritai gaunasi, juk kaip suprantu, teslos nebus, nes maisysim tik birius produktus. |
Tai ir barstai ta biria mase saukstu: Sluoksnis biralu, sluosnis tarkuotu obuoliu, vel sluoksnis birios mases ir t.t. O kai kepa ta mase sudregsta nuo obuoliu, manai isbrinksta, cukrus istirpsta, o su miltais irgi kazkas darosi Ant virsutines birios mases sluoksnio reikia uzdeti plonai sviesto ar margarino, kad jam betirpstant ji sudrektu.(nes ant jos jau nera obuoliu, todel jei neuzdesi sviesto, ji ir liks biri)
Tikiuosi, kad kas nors paaiskejo is tos mano makalynes
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 14:55) |
Tai ir barstai ta biria mase saukstu: Sluoksnis biralu, sluosnis tarkuotu obuoliu, vel sluoksnis birios mases ir t.t. O kai kepa ta mase sudregsta nuo obuoliu, manai isbrinksta, cukrus istirpsta, o su miltais irgi kazkas darosi Ant virsutines birios mases sluoksnio reikia uzdeti plonai sviesto ar margarino, kad jam betirpstant ji sudrektu.(nes ant jos jau nera obuoliu, todel jei neuzdesi sviesto, ji ir liks biri) Tikiuosi, kad kas nors paaiskejo is tos mano makalynes |
Aciu uz paaiskinima, viska supratau, butinai pabandysiu issikepti