Makaronai su pistacijomis ir rūkytais lašiniukais
Jums reikės: mėgstamų makaronų (geriau margi, sukti, stambesni), saujos gliaudytų smulkintų pistacijų ir kelių riekelių rūkytų lašiniukų su raumenuku.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Lašinukus paspirginkite, suberkite pistacijas, dar pakepinkite ir supilkite ant makaronų. Sumaišykite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kvieskite šeimyną valgyti.
Vietoj pistacijų galite naudoti saulėgrąžas taip pat labai skanu.
Kastinys ;)
Sviesto;Grietinės;Susmulkintų svogūno laiškų;Druskos ir pipirų pagal skonį.
Į molinį indą, įstatytą į indą su karštu vandeniu, lygiomis dalimis dedame sviestą ir grietinę, pastoviai ir energingai maišant mediniu šaukštu.
Masė sukama mediniu šaukštu iki purumo.
Tada paskaniname druska, pipirais ir smulkiai susmulkintais svogūno laiškais.
Kastinį sudedame į mažesnius indelius ir atšaldome.
Paprastai kastinys valgomas su karštomis bulvėmis arba duona.
Sviesto;Grietinės;Susmulkintų svogūno laiškų;Druskos ir pipirų pagal skonį.
Į molinį indą, įstatytą į indą su karštu vandeniu, lygiomis dalimis dedame sviestą ir grietinę, pastoviai ir energingai maišant mediniu šaukštu.
Masė sukama mediniu šaukštu iki purumo.
Tada paskaniname druska, pipirais ir smulkiai susmulkintais svogūno laiškais.
Kastinį sudedame į mažesnius indelius ir atšaldome.
Paprastai kastinys valgomas su karštomis bulvėmis arba duona.
QUOTE |
Kastinys Sviesto;Grietinės;Susmulkintų svogūno laiškų;Druskos ir pipirų pagal skonį. Į molinį indą, įstatytą į indą su karštu vandeniu, lygiomis dalimis dedame sviestą ir grietinę, pastoviai ir energingai maišant mediniu šaukštu. Masė sukama mediniu šaukštu iki purumo. Tada paskaniname druska, pipirais ir smulkiai susmulkintais svogūno laiškais. Kastinį sudedame į mažesnius indelius ir atšaldome. Paprastai kastinys valgomas su karštomis bulvėmis arba duona. |
Su mikseriu paprasciau ir nepalyginamai greiciau ir tas pats rezultatas
Silkių apkepas
Apkepui reikės 4-5 sūdytų silkės filė, 3-4 vidutinio dydžio bulvių, svogūno, 2 kiaušinių, pipirų, grietinės, aliejaus, sviesto.
Silkę bent kelias valandas pamirkykite pieno ir vandens mišinyje. Apkepą pradėkite gaminti silkei išmirkus. Užkaiskite puodą vandens ir išvirkite bulves su lupynomis. Nulupkite jas, kai bulvės kiek pravės, ir sumalkite mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite ant aliejaus, kol pabals. Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite bulvių masę su silke ir kepintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, įdėkite gerą šaukštą grietinės, pagardinkite prieskoniais (maltais pipirais, kalendra, muskatu ir pan.).
Apkepo indą (jei tokio neturite, tai tiks ir metalinis puodas) ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais arba manų kruopomis ir sukrėskite gautąją masę. Viršų išlyginkite ir apipilkite kiaušiniu, išplaktu su šaukštu grietinės.
Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie pusvalandį (kol apskrus viršus). Galite patiekti sausai, su grietine ir svogūnų laiškais (petražolėmis) arba su šiltu krienų ir grietinės padažu (sumaišykite krienus su grietine, pagardinkite druska ir pakaitinkite)
Apkepui reikės 4-5 sūdytų silkės filė, 3-4 vidutinio dydžio bulvių, svogūno, 2 kiaušinių, pipirų, grietinės, aliejaus, sviesto.
Silkę bent kelias valandas pamirkykite pieno ir vandens mišinyje. Apkepą pradėkite gaminti silkei išmirkus. Užkaiskite puodą vandens ir išvirkite bulves su lupynomis. Nulupkite jas, kai bulvės kiek pravės, ir sumalkite mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite ant aliejaus, kol pabals. Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite bulvių masę su silke ir kepintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, įdėkite gerą šaukštą grietinės, pagardinkite prieskoniais (maltais pipirais, kalendra, muskatu ir pan.).
Apkepo indą (jei tokio neturite, tai tiks ir metalinis puodas) ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais arba manų kruopomis ir sukrėskite gautąją masę. Viršų išlyginkite ir apipilkite kiaušiniu, išplaktu su šaukštu grietinės.
Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie pusvalandį (kol apskrus viršus). Galite patiekti sausai, su grietine ir svogūnų laiškais (petražolėmis) arba su šiltu krienų ir grietinės padažu (sumaišykite krienus su grietine, pagardinkite druska ir pakaitinkite)
Astrus troskinukas (toks kaip gaminamas Pizza Jazz)
Reikes:
mesos (jautienos,kiaulienos)
pomidoru
paprikos
svogunu
cesnaku
puses cili pipiro (arba maziau,priklausomai nuo kiekio kuri gaminate).
pomidoru padazo
Viska sumalate mesmale.Pirma pakepinat sumalta mesa,o tada sukreciat darzoviu mase ir troskinat.Ipusejus troskinimui ideti pomidoru padazo.As troskinu tol kol beveik nelieka skysciu.
Skanaus!!!
Reikes:
mesos (jautienos,kiaulienos)
pomidoru
paprikos
svogunu
cesnaku
puses cili pipiro (arba maziau,priklausomai nuo kiekio kuri gaminate).
pomidoru padazo
Viska sumalate mesmale.Pirma pakepinat sumalta mesa,o tada sukreciat darzoviu mase ir troskinat.Ipusejus troskinimui ideti pomidoru padazo.As troskinu tol kol beveik nelieka skysciu.
Skanaus!!!
rasydama "jautienos,kiaulienos" turejau omeny arba to arba to.
Morkų pyragas
2 stiklinės morkų išspaudų(likusių nuo sulčių spaudimo), 2 stiklinės cukraus, 3 kiaušiniai, 150gr margarino, šaukštas gesintos sodos, 3 stiklines miltų.
Morkas, cukrų ir kiaušinius sumaišykit, ir palaikykit kambario temp. kol cukrus ištirps. tada pilkit miltus, ištirpdytą margariną ir sodą. Galite įberti razinų ,riešutų. Tešlą išmaišykit ir kepkit 20-30 min. Skanaus [smiley=eda.gif]
2 stiklinės morkų išspaudų(likusių nuo sulčių spaudimo), 2 stiklinės cukraus, 3 kiaušiniai, 150gr margarino, šaukštas gesintos sodos, 3 stiklines miltų.
Morkas, cukrų ir kiaušinius sumaišykit, ir palaikykit kambario temp. kol cukrus ištirps. tada pilkit miltus, ištirpdytą margariną ir sodą. Galite įberti razinų ,riešutų. Tešlą išmaišykit ir kepkit 20-30 min. Skanaus [smiley=eda.gif]
Jurgos sriuba (cia as ja taip vadinu..)
3 nemazos morkos
2 skilteles cesnako
puse svoguno
2 saukstai kmynu
kubelis sultinio ( kartais reikia daugiau, pasiragaukit)
5-6 saukstai tarkuoto Dziugo surio
pora saukstu (nekupinu) smulkintu petrazoliu lapeliu
1 l vandens
druska, pipirai
morkas sutarkuoti burokine tarka, pakepinti su svoguniukais ant biskiuko sviestuko. ziuerti,kad neapdegtu. sudeti i uzvirinta vandeni. taip pat ideti sultinio kubeli, kmynus. pavirti apie 5 min. ideti smulkinta cesnaka. dar pavirti pora minuteliu. sudeti petrazoles. isjungti ugni. sudeti suri. pries patiekiant i lekste dar galima ipilti sauksteli grietineles. bet cia reikia jau paragaut, kaip kam patinka.
skanesnes sriubytes nesu ragavusi. butinai pabandykit. skanaus.
Tinginys
Tai labai greitai ir nesudetingai pagaminamas pyragas. O be to labai labai skanus ;D
Reikes:
4 pakeliu sausainiu
80g margarino arba sviesto
1 stikline cukraus
1 stikline pieno
2-3 saukstai kakavos (savo nuoziura)
Puode istirpinti margarina arba sviesta su cukrumi, ipilti piena. Nuolat maisyti. Kai uzvirs, iberti kakava. Kai kakava istirps ir pasiskirstys tolygiai, i ta mase suberti stambokai sulauzytus sausainius. Visa mase gerai ismaisyti. O maisyti tol kol tie sausainukai gerai apsivolios, aptrupes, maseje neliks skystos kakavos. Tada sia mase iskresti ant celofano, padaryti reikiama forma ir i saldymo kamera.Kol sukietes.
Skanaus ;D
Tai labai greitai ir nesudetingai pagaminamas pyragas. O be to labai labai skanus ;D
Reikes:
4 pakeliu sausainiu
80g margarino arba sviesto
1 stikline cukraus
1 stikline pieno
2-3 saukstai kakavos (savo nuoziura)
Puode istirpinti margarina arba sviesta su cukrumi, ipilti piena. Nuolat maisyti. Kai uzvirs, iberti kakava. Kai kakava istirps ir pasiskirstys tolygiai, i ta mase suberti stambokai sulauzytus sausainius. Visa mase gerai ismaisyti. O maisyti tol kol tie sausainukai gerai apsivolios, aptrupes, maseje neliks skystos kakavos. Tada sia mase iskresti ant celofano, padaryti reikiama forma ir i saldymo kamera.Kol sukietes.
Skanaus ;D
Giedrule ačiū už super skanų morkų pyragą ir liežuvį galima praryti.
O toms kurios pritingi su tešlom terliotis galiu pasiūlyti obuolių pyragą
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė cukraus
obuolių
sviesto
Miltus, manus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir cukrų sumaišyti. Formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais ar miltais. Tada dėti paruošto miltų mišinio ant viršaus burokine tarka užtarkuoti obuolių ir taip sluoksniuoti iki galo. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti miltų. Ant viršaus kloti plonas sviesto riekutes. Kepti apie valandą nekarštoje orkaitėje. Iškepusį pyragą galima apbarstyti cukraus pudra ar cinamonu. Skanaus.
O toms kurios pritingi su tešlom terliotis galiu pasiūlyti obuolių pyragą
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų
šaukštelis kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė cukraus
obuolių
sviesto
Miltus, manus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir cukrų sumaišyti. Formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais ar miltais. Tada dėti paruošto miltų mišinio ant viršaus burokine tarka užtarkuoti obuolių ir taip sluoksniuoti iki galo. Apatinis ir viršutinis sluoksnis turi būti miltų. Ant viršaus kloti plonas sviesto riekutes. Kepti apie valandą nekarštoje orkaitėje. Iškepusį pyragą galima apbarstyti cukraus pudra ar cinamonu. Skanaus.
QUOTE |
Astrus troskinukas (toks kaip gaminamas Pizza Jazz) Reikes: mesos (jautienos,kiaulienos) pomidoru paprikos svogunu cesnaku puses cili pipiro (arba maziau,priklausomai nuo kiekio kuri gaminate). pomidoru padazo Viska sumalate mesmale.Pirma pakepinat sumalta mesa,o tada sukreciat darzoviu mase ir troskinat.Ipusejus troskinimui ideti pomidoru padazo.As troskinu tol kol beveik nelieka skysciu. Skanaus!!! |
Visad svajojau is kur nors gauti sita recepta,nes labai megstu.O dabar kvailas klausimas-ar netinka tam patiekalui farsas?Neturiu mesmales normalios,tai su mesos malimu problemos