Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla

Laba diena. Gal kas galite atsakyti:
Kai išsiimi verslo liudijimą sumoki nustatytus mokesčius, o vėliau ar dar reikia mokėti mokesčius nuo gautų pajamų?
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2016 02 25, 12:17)
Laba diena. Gal kas galite atsakyti:
Kai išsiimi verslo liudijimą sumoki nustatytus mokesčius, o vėliau ar dar reikia mokėti mokesčius nuo gautų pajamų?

Jei neviršijat nustatytas "lubas", nereikia 4u.gif Reikia tik deklaracijoj nepamiršti parašyti, kad buvo verslo liudijimas, kad gautos tam tikros pajamos.
Atsakyti
Laba diena, noriu pradėti dirbti NT Brokeriu. Tam reikia automobilio. mano turimas netinkamas. Jei pasiimus verslo liudijimą nusipirkciau kokį seną mašiniuką, ar galėčiau paskui tą sumą nurodyti, kaip verslo išlaidas, kad atskaičiuoti iš mokesčiu.?
Dėkoju
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2016 02 25, 15:37)
Laba diena, noriu pradėti dirbti NT Brokeriu. Tam reikia automobilio. mano turimas netinkamas. Jei pasiimus verslo liudijimą nusipirkciau kokį seną mašiniuką, ar galėčiau paskui tą sumą nurodyti, kaip verslo išlaidas, kad atskaičiuoti iš mokesčiu.?
Dėkoju

Ne.
Atsakyti
Gal kas zino, ar yra kokios programos smulkiam verslui vystyti? Gal kas pasinaudojo?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 02 25, 11:43)
Jei neviršijat nustatytas "lubas", nereikia 4u.gif Reikia tik deklaracijoj nepamiršti parašyti, kad buvo verslo liudijimas, kad gautos tam tikros pajamos.

Ačiū sena pažįstama, ta suma lyg litais buvo 15500?
Atsakyti
gal ir man padesit ax.gif zmogus gauna PAREIGŪNŲ IR KARIŲ VALSTYBINĖ PENSIJA (VR), nori dar papildomai užsidirbti. Kaip žinoti kas yra naudingiau verslo liudijimas ar išimti individualios veiklos pažyma?
- ar nuims jam dalį pensijos?
- ar reikia visą sumą mokėti sodrai? (gal pensininkams ne viską)?
Atsakyti
Laba diena. Dirbu su Invidualia veikla nuo 2015. 01 mėn. Nuo tų pačių metų sausio mėn iki liepos mėn. galo buvau įdarbinta pusę etato. Darbo sritis buvo ta pati kaip veiklos pažymoj, bet realiai tą laikotarpį su veikla visiškai nedirbau.

Turiu 6 metų vaiką. Tada liepos gale pati savo noru išėjau iš darbo. ir 2015. spalio mėn pradėjau dirbt "ant savęs " pagal tą išsiimtą pažymą.
Klausimas būtų toks. Ar man reikės mokėt kažkokius mokesčius už tą laikotarpį kai dirbau su darbo sutartim ?

Kitas klausimas. Ar man reikės mokėti Sodrai asmens draudimo mokestį, jei esu drausta ligonių kasoje iki vaikui sueis 8 metai ?

Kitas klausimas - prašymas : Ar kas galėtų parodyti pvz. kaip pildyti " Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų žurnalą , sąskaitas faktūras ir deklaraciją.

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2016 03 04, 14:32)
Laba diena. Dirbu su Invidualia veikla nuo 2015. 01 mėn. Nuo tų pačių metų sausio mėn iki liepos mėn. galo buvau įdarbinta pusę etato. Darbo sritis buvo ta pati kaip veiklos pažymoj, bet realiai tą laikotarpį su veikla visiškai nedirbau.

Turiu 6 metų vaiką. Tada liepos gale pati savo noru išėjau iš darbo. ir 2015. spalio mėn pradėjau dirbt "ant savęs "  pagal tą išsiimtą pažymą.
Klausimas būtų toks. Ar man reikės mokėt kažkokius mokesčius už tą laikotarpį kai dirbau su darbo sutartim ?
Kitas klausimas. Ar man reikės mokėti Sodrai asmens draudimo mokestį, jei esu drausta ligonių  kasoje iki vaikui sueis 8 metai ?
Kitas klausimas - prašymas : Ar kas galėtų parodyti pvz. kaip pildyti " Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų žurnalą , sąskaitas faktūras ir deklaraciją.

Labai ačiū  4u.gif

jei veikla buvo atidaryta, bet negavoje iš to laikotarpio pajamų, tai bendroj sumoj tiesiog bus mažesnės pajamos ir mokesčiai vistiek skaičiuosis nuo bendro pelno.

dėl žurnalo - labai paparsta - rašot iš eilės pagal datą savo pajamų sąskaitas, ir išlaidų sąskaitas su sumomis ir tiek : ) gale metų viską apskaičiuojat, kiek gavot, ir kiek praleidot, ir nuo skirtumo mokat mokesčius smile.gif jei išlaidų nerenkat, tada 30% išlaidas nusirašot.
pačias sąskaitas faktūras pildyt kas tusčia - sugalvojat serijos numerį, įrašot datą, parašot už ką moka žmogus, sumas ir padedat parašą. ir kaip supratau, jeigu grynais atsiskaito, dar turit pildyt grynų pinigų priėmimo kvitukus pagal kiekvieną sąskaitą faktūrą.

Atsakyti
ir kaip supratau, jeigu grynais atsiskaito, dar turit pildyt grynų pinigų priėmimo kvitukus pagal kiekvieną sąskaitą faktūrą.
[/quote]

Pries pora dienu skambinau i VMI. ir klausiau del sask. fakturu ir Pinigu priemimo kvitu. Tai sake, kad dirbant su veikla pagrindinis dokumentas yra sask. faktura. O pinigu priem. kvita reikia istasyti tik tada jei klientas(pirkejas) praso.
Atsakyti
Sveiki, norejau pasiteirauti, nes niekur nerandu konkrecios informacijos arba teises akto, kuriame butu pilna informacija, kuria galima vadovautis.
Kokios turi buti minimalios pajamos pagal individualia veikla per menesi, kad butu galima iseiti motinystes atostogu ir gauti bent minimalaus atlyginimo ismoka? Taip pat klausimas, ar toss ivardintos minimalios pajamos yra apskritai pajamos individualios veiklos ar tai yra apmokestinamos pajamos (kuomet islaidos jau atimtos is pajamu)? Ir ar bent 12 men. reikia gauti sitas minimalias pajamas, ar 24 men.?
Gal galite kas atsakyti, arba pasidalinti nuoroda i informacijos saltinius? Aciu.
Atsakyti
Labas vakaras,
domiuosi individualia veikla pagal pažymą. Tačiau iškilo klausimas dėl darbo stažo. Ką reikia padaryti, kad dirbant ind. veikla pagal pažymą visus metus, darbo stažas būtų taip pat metai laiko, jei mėnesio pajamos mažesnės nei 1000 €/mėn. taikant 30% leidžiamus atskaitymus arba mažesnės nei 700 €/mėn. netaikant leidžiamo atskaitymo.
Lauksiu atsakymo, nes noriu apsispręsti ar verta tai daryti.
Atsakyti