Įkraunama...
Įkraunama...

Suomija

dar tik planuoju kelione, bet ilgokam laikui, turesiu laiko apsizvalgyt
o kas ten grazaus nac.parkuose?
Papildyta:
gal turi kokiu minciu, kiek kainuotu i stokholma porai dienu nuplaukti? arba i st.peterburga. dar noreciau i pacia suomijos siaure, paziuret kas ten gero
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 11 23, 14:50)
saltmete, papasakok apie nacionalinius parkus. noreciau aplankyt koki aritmesni prie helsinkio.

varyk i Turku/Abo, archipelagu pasigozet bigsmile.gif O jei dar keleta laisvu dienu turetum ir su dviraciu pasivazinetum,- ishvis nerealiu ispudziu parsivezhtum mirksiukas.gif (aishku, jei vasara kelione planuoji).

QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 11 24, 00:41)
dar tik planuoju kelione, bet ilgokam laikui, turesiu laiko apsizvalgyt
o kas ten grazaus nac.parkuose?
Papildyta:
gal turi kokiu minciu, kiek kainuotu i stokholma porai dienu nuplaukti? arba i st.peterburga. dar noreciau i pacia suomijos siaure, paziuret kas ten gero

Kainas i stokholma ziurek cia. Is Helsinkio niekad neplaukiau, bet is Turku daznai plaukdavau vienai dienai,- nakvoji laive, diena Stokholme, naktis vel kelte thumbup.gif
I siaure brangu ir vasara nieko ypatingo unsure.gif , nebent gali sau leisti (laiko ir finansine prasme) kokios savaites pasivalkiojima po laukine laplandija.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 03 29, 00:35)
varyk i Turku/Abo,  archipelagu pasigozet bigsmile.gif  O jei dar keleta laisvu dienu turetum ir su dviraciu pasivazinetum,- ishvis nerealiu ispudziu parsivezhtum mirksiukas.gif 

ale žinai, aš praeitą vasarą pirmą kartą apsilankiau Turku archipelage.. blush2.gif nu ir man kažkokio superinio įspudžio nepaliko.. g.gif nu gražu, bet kad būtų super... unsure.gif gal kad su mašina buvau, ne su dviračiu... unsure.gif o gal aš iš tikro jau per ilgai čia gyvenu... doh.gif

va kur noriu, tai į Laplandiją, per "ruska".. rugsėjo mėnesį, kai ten viskas labai spalvota būna... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 03 29, 20:46)
ale žinai, aš praeitą vasarą pirmą kartą apsilankiau Turku archipelage.. blush2.gif  nu ir man kažkokio superinio įspudžio nepaliko.. g.gif  nu gražu, bet kad būtų super... unsure.gif  gal kad su mašina buvau, ne su dviračiu... unsure.gif  o gal aš iš tikro jau per ilgai čia gyvenu... doh.gif

va kur noriu, tai į Laplandiją, per "ruska".. rugsėjo mėnesį, kai ten viskas labai spalvota būna... bigsmile.gif

mashina ten nelabai ka pamatysi ax.gif geriausia dviraciu, o visu shauniausia,- mazha motorine valtele thumbup.gif ten, tarkim, yra tokiu restoraneliu salose kur tik vadeniu gali atplaukt topsecret.gif turiu draugeli suomi su valtele, draugais, gyvenanciais privaciose salose, pati gyvenanti saloj senam restauruotam vandens malune, etc, etc...parode visa grozhi wub.gif ir turta turbut ax.gif

I laplandija rudeni tai varyk, kol dar ten gyveni...mano drauge (suome) kokiu 10 dienu rudeni peshkom ten klaidziojo...tai klausydamasi/otkas ziuredama nagus iki alkuniu, maniau, nusigraushiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 30 kovo 2007 - 00:08
http://www.vikinglin.../prices/cabins/
kokia kabina reiktu pirktis kelionei su naktiniu pamiegojimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 31 kovo 2007 - 10:10
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 03 31, 08:10)
http://www.vikinglin.../prices/cabins/
kokia kabina reiktu pirktis kelionei su  naktiniu pamiegojimu?

pagal skoni rolleyes.gif ,- tos, kur 'outside' bus su vaizdu i jura, lux bus prabangios,kaip visbucio kambariai, o C ir B bus be langu, lovos,- tiesiog gultai (labai panasiai kaip miegamojo traukinio kupe). Jei nepasiseks, gali labai girdetis variklio gausmas (nors mane jis migdo), ar but labai karshta. Dushai atskirai koridoriuj, bent jau tu pigiuju. Esu plaukus ir su dushu kabinoj, tik neatsimenu nei kur, nei kokia klase. Kainos nurodytos uz vieta kabinoj, taigi, priklausomai nuo to, ar imsi vienviete ar keturviete, gali tekt nakvoti drauge su nepazystamais zmonem (moterimis, grupuoja pagal lyti tongue.gif ).
Tiesa, galima ir visai neimant kabinos keltis,- jaunimelis kartais visa nakti prasiauteja baruose laive nei bluosto nesudedami. Arba miega 'konferenciju salese' ar siaip kur savo miegmaishius ishsitiese. Bagazha galima uzhrakinti saugojimo kamerose.
Atsakyti
Sveiki, sia vasara rugpjucio pradzioj planuojam kelione i Suomija (helsinki). Planuojam pacioje Suomijoje praleisti tik 3 dienas. Viena diena skirti pazinciai su Helsinkiu, o kitas 2 dienas skirti praleidimui gamtoje. Kaip suprantu, reiktu vaziuoti i nacionalinius parkus.
1 diena manau reiketu aplankyti Nuuksi nacionalini parka, kur rekomenduoja Saltmete. Gal zinot koks atstumas iki jo nuo Helsinkio?
Labai noreciau sulaukti patarimu kokia dar grazia gamtos vietele galetume aplankyti kita diena? Kad butu ne per toliausiai nuo Helsinkio. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krislelis @ 2007 05 07, 18:47)
Sveiki, sia vasara rugpjucio pradzioj planuojam kelione i Suomija (helsinki). Planuojam pacioje Suomijoje praleisti tik 3 dienas. Viena diena skirti pazinciai su Helsinkiu, o kitas 2 dienas skirti praleidimui gamtoje. Kaip suprantu, reiktu vaziuoti i nacionalinius parkus.
1 diena manau reiketu aplankyti Nuuksi nacionalini parka, kur rekomenduoja Saltmete. Gal zinot koks atstumas iki jo nuo Helsinkio?
Labai noreciau sulaukti patarimu kokia dar grazia gamtos vietele galetume aplankyti kita diena? Kad butu ne per toliausiai nuo Helsinkio. Aciu 4u.gif

Nuuksio nuo Helsinkio berods apie 40-50 km, neprisimenu tiksliai, bet tikrai netoli. O kita gera vieta su gražiais ežerais yra Luukki (jei atmintis nemeluoja apie 30 km nuo HKI). Parduotuvėse Helsinkyje (gal ir kitur, nežinau) yra nuodugnūs abiejų šių parkų žemėlapiai, su vaikščiojimo ir dviračių takais ir kita naudinga info. 4u.gif
Atsakyti
Mes jau senokai važinėjam į Suomiją ir darbo reikalais ir atostogauti. Pvz. praėjusią vasarą ilsėjomės Turku archipelage. Viešbutį turėjome Turku. Iš ten senu garlaiviu galima plaukti į Naantali - labai gražus senas miestelis - kur yra Mumių parkas ( labai tinkamas šeimoms su mažais vaikais) ir Vaski nuotykių sala,į kurią patenkama piratų laivu iš Nantali. Mano berniukai 8 ir 12 m. buvo sužavėti, nes ten galima laipioti, šaudyti iš lanko, ieškoti aukso, mokytis jūrinių mazgų ir dar visokių įdomių dalykėlių. Dabar zyzia, kad vėl važiuotume. Vėliau iš Turku kėlėmės keltu į Alandų salas, kur praleidom kelias dienas. Liepos mėn ten vyksta Vikingų dienos - įdomus renginys. Žodžiu pasiilgusiems ramybės ir gražios gamtos Suomija su šeima pats tas. Ten niekas neskuba, visai vistiek kaip tu atrodai, visi paslaugūs ir šypsosi ir labai myli vaikus. Šiemet su draugais išsinuomavom vilą prie Lahti ežerų. Važiuosim rugpjūčio mėn. Jei kam įdomios tokios atostogos -klauskit patarsiu... gathering.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylutė @ 2007 05 14, 21:30)
...Jei kam įdomios tokios atostogos -klauskit patarsiu... gathering.gif

Mielosios Zylute ir aisku Saltmete, mes per Jonines vel norime aplankyti Suomija. Kelione bus neilga - nuo ketvirtadienio pavakares iki pirmadienio vakaro. Aisku, kad iki Helsinkio kelsimes is Talino su Super see cat ir tai bus ankstu penktadienio ryta. Helsinki jau matem. Ten uztrukti nezadam. Tolimesni musu planai butu Turku, Tampere, Vasa, gal but Oulu ir per Jyvaskyla, Lahti zemyn iki Helsinki. Taigi, norim patarimo - gal musu marsrute sudelioti visai neidomus miestai, gal turime pakeliui ka nors aplankyti ir ar verta vaziuoti iki Oulu? Vaziuosime su kemperiu, todel nakvyne ir maitinimasis mums neaktualu. Norim graziu vaizdu - labiau domina gamta, negu miestai, bet si kart Turku reiktu aplankyti. Uzsisakem kruva literaturos is Suomijos kazkokio puslapio, butinai dar permesiu LT zurnalus kas ten ir kur, bet jus ten vistiek kaip sakoma vietines...
Ir dar vienas klausimukas - vaziuojant su kemperiu ar galima stoveti tiesiog aikstutese prie ezero, o ne kempinguose (nakvoti). Ar niekas del to nesikabins? Ka dar reiktu zinoti vaziuojant i Suomija - nors sitas klausimas gal juokingas, nes patys ten ne prima kart vaziuojam smile.gif Preita kart kai buvome prie Saima ezero tiesiog pakeliui radom ne viena puikia aikstele prie pat ezero, o ir miskai ju pilni keliu keliuku, kurie veda prie tu paciu ezeru. Pas mus LT galima stoveti atitinkamu atstumu nuo ezeru su bet kokiu transportu, domintu kaip yra Suomijoje? Lauzai turbut irgi nepageidaujami - geriau kokia saslykine ar vienkartiniai griliai. Na zodziu reiklainga tokia daugiau technine info. Is anksto didziulis aciu notworthy.gif
Atsakyti
Sveikute Ziulyte, mano nuomone kad nuvažiuoti tokį atsumą aukštyn ir žemyn, beje dar joninių metu kada visa Suomiją stačiai išprotėja, netikslinga. Geriau jums būtų pasirinkti kokį vieną regioną, pvz. Turku, jei važiuojat su vaikais arba Tampere ir Lahti. Tamperėje yra didelis pramogų parkas Sarkaniemi ir šiaip gražus jaukus miestas, maždaug Klaipėdos dydžio. Dėl renginių ir lankytinų vietų ir kempingų reikia lįsti į miestų tinklapius. Vaasoje irgi buvom ne vieną kartą,tačiau važiuoti iš Helsinkio apie 500 km vienai dienai kažin ar verta. Ir šiaip įsitikinkite,kad per jonines dirbs parkai, muziejai ar kitos lankytinos vietos.Nes iš patirties galiu pasakyti, kad tuo metu visa Suomija sėdi savo nameliuose prie ežerų, nes tai didžiausia vasaros šventė ir jau nuo 22 birželio miestuose nuo pietų niekas nebedirba ir keliuose būna baisiniai kamščiai.Taigi, aš rinkčiausi aplankyti Suomiją kitas datas.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2007 05 16, 00:40)
Tolimesni musu planai butu Turku, Tampere, Vasa, gal but Oulu ir per Jyvaskyla, Lahti zemyn iki Helsinki. Taigi, norim patarimo - gal musu marsrute sudelioti visai neidomus miestai, gal turime pakeliui ka nors aplankyti ir ar verta vaziuoti iki Oulu?

Ir dar vienas klausimukas - vaziuojant su kemperiu ar galima stoveti tiesiog aikstutese prie ezero, o ne kempinguose (nakvoti). Ar niekas del to nesikabins?

Lauzai turbut irgi nepageidaujami - geriau kokia saslykine ar vienkartiniai griliai. Na zodziu reiklainga tokia daugiau technine info. Is anksto didziulis aciu  notworthy.gif

QUOTE(Zylutė @ 2007 05 16, 09:28)
Sveikute Ziulyte, mano nuomone kad nuvažiuoti tokį atsumą aukštyn ir žemyn, beje dar joninių metu kada visa Suomiją stačiai išprotėja, netikslinga.

Ziulyte, šiaip pritarčiau Zylutei, kad jūs čia biski per didelį atstumą užsibrėžėt, nes ji teisingai sako apie kamsčius... penktadienį jau pradedant nuo ryto visuose keliuose be išimties, einančiuose link šiaurės, vakarų, rytų, bus begaliniai baisianiai kamščiai... tai kasmetinė Joninių išvakarių problema... galit strigt kelioms valandoms, arba judėt keliu kokiu 20 km/val greičiu visą dieną... taip kad patarčiau arba išvažiuot anksčiau, t.y jau ketvirtadienį atsikelt į Helsinkį ir judėt į šiaurę arba tada likt Helsinkio apylinkėse... ką benutartumėt daryt, jūsų susidarytas maršrutas tikrai per ilgas. Sakyčiau, kad jums toliau Vaasa tikrai neapsimoka važiuot, o YPAČ per Jonines. Jei norit aplankyt Turku, tai gal geriausia jums ir būtų tada apsistot ties Turku archipelagu, pakeliui dar aplankant Hameenlinna, Savonlinna, dvi gražias pilis, su labai gražiais vaizdais ir apylinkėmis... Savonlinna ir jos apylinkės ypač vertos dėmesio.

dabar dėl stovėjimo: mano žiniomis (galiu klysti), stovėti su kemperiais galima TIK tam tikrose aikštelėse, t.y. kempinguose ir pan.,bet turi būt nurodyta... nekalbu jau apie laužus ir pan. Griežtai draudžiama kurti ugnį tam nepritaikytose vietose, ir už tai galit gauti labai dideles baudas, o per Jonines visa ta priežiūra bus ypač sustiprinta, taip pat ir kelių policija gali stabdyt nei iš šio, nei iš to, ir liepti pūsti, nes labai daug suomių šiuo metu važinėja išgėrę.

Daugiau dabar neateina į galvą, bet jei ką, klausk, atsakysiu, jei žinosiu.
Atsakyti