sveiki
gal žinote kokių psl. kur galima išsifiltruoti kokio namo projekto ieškai, ne tik 1 ar 2 aukštų, bet ir kiek miegamųjų, kiek vonios kambarių ir garažų reikia.
kažkas panašaus www.homeplans.com tik kad čia mažiau tokių projektų nežinau, net kaip pavadinti paprasto stiliaus
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 06, 19:59)
loliuke, kaip supratau turite gražaus laiko, o jau ir į statybos leidimų 2015m traukinį nebespėsit (kam tas labai aktualu buvo).
Nenusiminkite,chebryte, štai šviežia naujiena:
"prievolė pasiekti A klasę naujai statomuose pastatuose nukelta iki kitų metų lapkričio, nors turėjo įsigalioti jau po kelių savaičių."
http://grynas.delfi....6#ixzz3u2L0mo6x
QUOTE(Gidka @ 2015 12 11, 20:12)
Nenusiminkite,chebryte, štai šviežia naujiena:
"prievolė pasiekti A klasę naujai statomuose pastatuose nukelta iki kitų metų lapkričio, nors turėjo įsigalioti jau po kelių savaičių."
Gaila man jūsų požiūrio. Kaip ir gaila suknisto AM ministro. Bičiukas PR'ą varo prieš rinkimus ir atidėjo A klasės įgyvendinimą. Jo chebrytė priėmė žiauriai eurais išaugusį deficitinį biudžetą už kurį mokėsime ne tik mes, bet ir mūsų anūkai, o kažkoks trečiokas savo rinkimine nuožiūra atideda direktyvos įgyvendinimą (gal Butkevičius liepė neerzinti tautos). Dabar valdžioje esančios partijos vykdo antivalstybinę veiklą ir skriaudžia savo žmones. O toks veikėjas kaip Mazuronis (kuris lyg ir architektas ir dar buvęs aplinkos ministras) tyli, nes matot jie gali, ko negali kiti: sužlugdyti gerus dalykus.
Grįžtant prie temos: ES mus visus įpareigoja gero, teisingo namo statyboms, o kažkoks trečiokas ir eiliniai lietuviai džiaugiasi, kad galės statyti sušiktą B klasės trobą. Jūs patys save skriaudžiate. Čia tas pats kas jums duotų seną Audi A4 ir sakytų, kad po 5 metų jos vertė išaugs. Ji tik dar labiau smuks. Bet jūs džiaukitės, nes A klasės atidėjimas jus apiplešia. Kol kas nesuprantate, bet su laiku suprasite. Gaila man tokių statytojų ir vargas Lietuvai dėl tokių politikų.
Pone cibuli, nusileiskite ant žemės vieną kartą.
Esant gražiam laikui padeliojau planeli truputi kitu kampu . Komentuojam ir argumentuojam.. dekoju visiems isijungusiems i diskusija.
Darbo kambariukas kadangi skirtas tik mamos t.y mano asm naudojimui, iejimas gal ir ne pats patogiausias taciau taip sutaupoma papildomi kvd.
reik isekoti 3d programytes realiam vaizdeliui susimesti.. bet apgalvoti eksterjera.
Darbo kambariukas kadangi skirtas tik mamos t.y mano asm naudojimui, iejimas gal ir ne pats patogiausias taciau taip sutaupoma papildomi kvd.
reik isekoti 3d programytes realiam vaizdeliui susimesti.. bet apgalvoti eksterjera.
Vis tiek ten kur yra durys nieko pasidėt negalėsit. Tai kodėl nepastūmus sienos į priekį ir taip turėt normalų įėjimą į darbo kambarį?
Na man tikrai nepatinka kad i darbo kambari reikia eiti per miegamaji, o ir i miegamaji per virtuves darbine zona. Taip pat svetainej tiek stalas tiek minksta dalis neturi konkrecios jiem skirtos vietos. Kur bus svetainej tv jei vien tik langai? Norint statyti toki dideli nama tikrai galima kazka protingiau susiplanuoti.
QUOTE(cibulis @ 2015 12 11, 19:42)
Gaila man jūsų požiūrio. Kaip ir gaila suknisto AM ministro. Bičiukas PR'ą varo prieš rinkimus ir atidėjo A klasės įgyvendinimą. Jo chebrytė priėmė žiauriai eurais išaugusį deficitinį biudžetą už kurį mokėsime ne tik mes, bet ir mūsų anūkai, o kažkoks trečiokas savo rinkimine nuožiūra atideda direktyvos įgyvendinimą (gal Butkevičius liepė neerzinti tautos). Dabar valdžioje esančios partijos vykdo antivalstybinę veiklą ir skriaudžia savo žmones. O toks veikėjas kaip Mazuronis (kuris lyg ir architektas ir dar buvęs aplinkos ministras) tyli, nes matot jie gali, ko negali kiti: sužlugdyti gerus dalykus.
Grįžtant prie temos: ES mus visus įpareigoja gero, teisingo namo statyboms, o kažkoks trečiokas ir eiliniai lietuviai džiaugiasi, kad galės statyti sušiktą B klasės trobą. Jūs patys save skriaudžiate. Čia tas pats kas jums duotų seną Audi A4 ir sakytų, kad po 5 metų jos vertė išaugs. Ji tik dar labiau smuks. Bet jūs džiaukitės, nes A klasės atidėjimas jus apiplešia. Kol kas nesuprantate, bet su laiku suprasite. Gaila man tokių statytojų ir vargas Lietuvai dėl tokių politikų.
O man gaila tu politiku, kurie prastumineja, verslininku planus, kaip parduoti daugiau apsiltinimos medziagos, ne veltui Vievyje kyla putu gamykla, kuri yra labai susijusi, su tam tikrais politikais, kodel visi turi statyti namus, pagal kazkieno norus, noriu stiklini, noriu gyvenu putu polistiroli, sukisi i ta pasyvu nama n pinigu, kurie niekada neatsipirk, sutaupant ant sildymo kastu.
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 12 13, 11:51)
O man gaila tu politiku, kurie prastumineja, verslininku planus, kaip parduoti daugiau apsiltinimos medziagos, ne veltui Vievyje kyla putu gamykla, kuri yra labai susijusi, su tam tikrais politikais, kodel visi turi statyti namus, pagal kazkieno norus, noriu stiklini, noriu gyvenu putu polistiroli, sukisi i ta pasyvu nama n pinigu, kurie niekada neatsipirk, sutaupant ant sildymo kastu.
baikit viena karta verkslenti ir skustis kaip blogai, po truputi visas pasaulis eina link siltu namu. Kiekvienais metais mazinamos tersalu kvotos visoms ES salims, reikalaujama didesne dali elektros energijos pasigaminti pasitelkus veja, saule, vandeni ir t.t.
Viskas ok, kad didinami reikalavimai namams. Tik viskas turi būti logiškai ir tvarkingai padaryta. Neturi būt milijono neaiškumų. Tai ir gerai, kad atidėjo, gal viską paruoš taip, kad nereiks per 15 puslapių diskutuot apie vieną ar kitą naujos tvarkos aspektą. Ir gal kiek greitokai viskas vyksta. Dabar vienetai stato A pliusus, o jau tuoj visiems reiks tą daryt. Nėr dar praktikos jokios galima sakyt, dėl to ir balaganas.
QUOTE(gediminas_ @ 2015 12 12, 22:26)
Pone cibuli, nusileiskite ant žemės vieną kartą.
Kas ne taip? Būtų malonu išgirsti ir kitokią nuomonę.
Mano nuomonė tokia: laikas pradėti statyti mažesnius, bet tikrai šiltus namus. Iš esmės nėra didelio skirtumo tarp tikros B ir A klasės namo. Kas gi ta A klasė: šiek tiek daugiau EPS/vatos ir geras sandarumas. Štai ir visa paslaptis. O pasaulis nebestovi vietoje. Mes neturime kito kelio ir nuo pasaulinių tendencijų neatsiliksime.
Taip pat kiek suprantu, tai didžiausias A klasės baubas yra pinigai. Atsieit tokį namą kainuoja stipriai brangiau pastatyti. Kito paaiškinimo nematau, bet tai nėra tiesa. Protingos architektūros, nedidelį optimalų namuką tikrai nėra brangu pastatyti. A++ klasės namas greičiausiai yra nepigus, bet A klasė - joks ne stebuklas ir ne baubas.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2015 12 13, 16:15)
Viskas ok, kad didinami reikalavimai namams. Tik viskas turi būti logiškai ir tvarkingai padaryta. Neturi būt milijono neaiškumų. Tai ir gerai, kad atidėjo, gal viską paruoš taip, kad nereiks per 15 puslapių diskutuot apie vieną ar kitą naujos tvarkos aspektą. Ir gal kiek greitokai viskas vyksta. Dabar vienetai stato A pliusus, o jau tuoj visiems reiks tą daryt. Nėr dar praktikos jokios galima sakyt, dėl to ir balaganas.
Kas vyksta greitokai? Apie A klasės namu buvo žinoma jau daugiau nei kelis metus. Be to pati direktyva priimta prieš 5 metus. Visiems viskas žinoma ir nereikia trypčioti vietoje. Kad įvelta šiek tiek klaidų - faktas, man būtų įdomu išgirsti kokie tie milijonai neaiškumų?
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 12 13, 11:51)
Ar tokių dalykų nori ir Lietuvoje? Gali likti prie savo stagnacinio požiūro, bet gali keistis ir augti su visu pasauliu.
QUOTE(lioliuke @ 2015 12 13, 01:38)
Esant gražiam laikui padeliojau planeli truputi kitu kampu...
Kaip suprantu sienų storis neįvertintas. Nors ir nepilni 15cm, tačiau įvertinus sienų storį tikrai viskas pasikeičia.
Šiame projekte išvengėte koridorių. Išvengėte ir namo suskirstymo į aktyvią bei ramią zoną. Koridorių niekas nenori, tačiau vieno aukšto name reikia pasirinkti - erdvių skirstymas ar koridorius. Kiekvienam savo, bet sulyčiau rinktis pirmąjį variantą. Protingai pagalvojus, pastumdžius, nebebus ir toks baisus tas koridorius, tačiau erdvės bus aiškiai apibrėžtos/atskirtos. Sėkmės sukant galvas
P.S. darbo kambarys visada geriau kai yra netoli įėjimo, net jei tik retkarčiais tenka svetimą žmogų priimti