Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(ajja @ 2015 11 29, 23:07)
Man rodos atskiru namu verte didesne. Nereik su kaimynu derinti nei perdazymo nei kt reikalu. As uz atskirus, kai sklypai normalus, ne po 3 arus gi.

Labai ačiū Ajja-i už atsiliepimą 4u.gif
Bet labai labai laukiu dar ir kitų nuomonių! rolleyes.gif
Štai koks tas mano reikalas:

20 arų sklype turime namą ir dabar laisvame 10-11 arų plote
norime susiprojektuoti dar du po ~ 100kv.m. dviejų aukštų namelius, kuriuose gyventų po šeimą.
Kaip patartumėt juos statyti –atskirus ar sublokuotus? g.gif
Nes sklypeliai gaunasi nedideli - „ B“ nameliui apie 4,4a. „ C” nameliui apie 5,7 aro.
user posted image
Garažų nebūtų, greičiausiai- stoginės.
Laisva sklypo dalis orientuota į šiaurę, įvažiavimas iš pietrytinės pusės pratęsiant senąjį įvažiavimą.
Sklype auga kelios gražios juodosios pušys, po kokius 7 m. aukščio , kurias norisi išsaugoti (persodinti būtų jau sudėtinga), o šiauriniame gale – grupė įvairių medžių.
Tad labai prašau jūsų nuomonės ir patarimų! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gidka: 01 gruodžio 2015 - 22:02
Individualus reikalas cia. Ziurint kas gyvens ir kokiu tikslu tai bus daroma. Smagiau kai kiemas didesnis statant kartu. Bet kartais nesinori gyvent tarsi daugiabudy. O ir parduoti atskirus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2015 12 01, 22:48)
.
Tad labai prašau jūsų nuomonės ir patarimų!  smile.gif

pirmą kartą nutylėjau, bet kad labai prašot, tai pasakysiu - kam iš viso dalinti tą sklypą? 20 arų tai tik tik komfortui, kai nereikia dengtis nuo kaimynų gyvatvorėm ir tvorom, kai nors šioks toks privatumas išlaikomas. Nebent gyvenimas prispaudė ir nebėr iš ko duonos nusipirkt, tai parduodi dalį sklypo ir valgai toliau g.gif
aš asmeniškai nė už ką nepirkčiau 4-5 arų sklypo. Nu dar variantas - vaikams atidalinat... Bet čia jau tikrai iš bėdos...
neseniai buvom svečiuose, kur sklypai 8 arų. Vyras ryte savo papratimu priėjo prie lango, atsitraukė užuolaidą pažiūrėt koks oras, o ten, tiesiog vos ne akis į akį sėdi kaimynas prie savo lango su savo kompu ir spokso. Nu ką aš žinau doh.gif , man toks gyvenimas ne prie širdies. O pirmam aukšte prieš valgomojo langą plytinė sienelė ale dekoratyvinė, nes kaimyno langai irgi priešais, tai nors šiokią tokią atitvarą pasidarė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 02 gruodžio 2015 - 07:55
QUOTE(Gidka @ 2015 12 01, 21:48)
Tad labai prašau jūsų nuomonės ir patarimų!  smile.gif

Sublokavus C namukas būtų šešėlyje (šiaurinėje dalyje nuo B namo) - man nepatiktų.
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2015 12 02, 00:01)
Individualus reikalas cia. Ziurint kas gyvens ir kokiu tikslu tai bus daroma. Smagiau kai kiemas didesnis statant kartu. Bet kartais nesinori gyvent tarsi daugiabudy. O ir parduoti atskirus lengviau.

Ačiū už nuomonę 4u.gif Taip - sublokuotu atveju pliusas tas , kad aplinkos plotas ne išsiskaido, bet apsijungia.
O minusas, kad už sienos čia pat kaimynas. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2015 12 02, 08:47)
pirmą kartą nutylėjau, bet kad labai prašot, tai pasakysiu - kam iš viso dalinti tą sklypą? 20 arų tai tik tik komfortui, kai nereikia dengtis nuo kaimynų gyvatvorėm ir tvorom, kai nors šioks toks privatumas išlaikomas. Nebent gyvenimas prispaudė ir nebėr iš ko duonos nusipirkt, tai parduodi dalį sklypo ir valgai toliau g.gif
aš asmeniškai nė už ką nepirkčiau 4-5 arų sklypo.

Labai vertinu šį Jūsų atsakymą. 4u.gif
Kelis metus svarstėm ir , viską įvertinę bei galvodami apie ateitį ir namą kitoje vietoje, dabar turime įvykdyti šitą projektą.
Tad Jūsų pastebėjimai teisingi ir bet kokia kritika yra mums labai naudinga. smile.gif Ačiū!
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2015 12 02, 09:44)
Sublokavus C namukas būtų šešėlyje (šiaurinėje dalyje nuo B namo) - man nepatiktų.

Ačiū Jums 4u.gif Jo, C namukas tiesiogiai nebegautų iš pietų saulės.
Nebent tai kompensuotų ramesnė ir saulės apšviesta teritorija g.gif
Kad ir B ir C gautų vienodai saulės, reiktų nebent juos orientuoti kitaip- vieną vakarinėj, kitą rytinėj pusėse, bet su įvažiavimu komplikuojasi tuomet. blink.gif
Atsakyti
Jei pardavimui - tik uz atskirus namus.
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2015 12 02, 13:48)
Jei pardavimui - tik uz atskirus namus.

Ko gero rinksimės 1 variantą (atskirai).
Aišku, statybos kaštai didesni, bet didesnė nepriklausomybė nuo kaimyno, turbūt, būtų patraukliau ?
Ir neišvengiamai, kaip sakė Paladė, priėjęs prie lango ir atsitraukęs užuolaidą, priešais lange pamatysi spoksantį kaimyną... biggrin.gif
Dar parodysiu 3 ir 4 variantus, kai abu nameliai vienodai orientuoti į pietinę pusę.
B namui tenka ~5,6aro, C namui ~4,6 a. Bet gana komplikuotai gaunasi į C įvažiavimas. doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2015 12 03, 10:21)
Ko gero rinksimės 1 variantą (atskirai).

o su kuo ribojasi sklypas pačiam gale, šiaurinėj pusėj?
jei ten atvira erdvė, nėr kaimynų, verta būtų stumtelt namuką į tolyn, prieky erdviau būtų.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 12 03, 12:39)
o su kuo ribojasi sklypas pačiam gale, šiaurinėj pusėj?
jei ten atvira erdvė, nėr kaimynų, verta būtų stumtelt namuką į tolyn, prieky erdviau būtų.

Yra ir ten kaimynai. Namas jų tolėliau, bet kadangi jie žiauriai susikėlę, ant ribos yra aukštoka (~1,5m) betono sienelė.
Ji pridengta gyvatvore ir įvairiais nemažais spygliuočiais ir lapuočiais medžiais iš mūsų pusės, tad beveik nesimato.
3 ir 4 variantuose galima tolėliau B ir C namus stumt, prarandant tas dvi juodasias 7m. pušis.
1 variante galima irgi kelis metrus abu namus pastumt i galą, iš priekio truputį gal erdviau atrodytų g.gif
Atsakyti
Jau apsisprendžiau. rolleyes.gif
Bus 1 variantas, abu namelius greičiausiai paslenkant labiau i dešinę, tik teks atsisveikinti su viena gražuole pušimi sad.gif
C namą dar pastumsim ne tik į dešinę, bet ir kažkiek tolyn.
Visiems, kas išsakėt nuomonę, labai ačiū 4u.gif - tai padėjo priimti sprendimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gidka: 03 gruodžio 2015 - 17:24
QUOTE(lioliuke @ 2015 11 30, 01:56)
Sveiki , kuriantys, statantys, pasistate...

du dalykai kas greit užmetus akį nepatiko: ilgas koridorius miegamųjų zonose, labai daug durų (net 11 jei neklystu). Paskaičiuokit vien kiek geros durys kainuoja, gal atsiras noras sumažinti jų skaičių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 12 04, 09:26)
du dalykai kas greit užmetus akį nepatiko: ilgas koridorius miegamųjų zonose, labai daug durų (net 11 jei neklystu). Paskaičiuokit vien kiek geros durys kainuoja, gal atsiras noras sumažinti jų skaičių biggrin.gif

O kaip Jūs įsivaizduojat 1 aukšto namą be ilgo koridoriaus? 4m ne tiek ir daug smile.gif . Nežinau ir kaip durų skaičių reiktų sumažint unsure.gif , gal tik garažo zonoje kokias pigesnes dėti. Tad "gerųjų" reikėtų pagal mane 8vnt (dviejų durų į vonią tikrai nedaryčiau).
O kiek pas Jus planuojama durų? g.gif
Pas mus 9vnt (čia su garažo ir techninės patalpos, be laukinių) vidinės durys. Praktiškai tas pats kiekis, skirtumas tik kad pas mus tambūras nėra atskiras, nėra durų.
Atsakyti