Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 12:34)
na ir mums pasirode kaina kosmine, cia namo projektas http://www.supernama...ojektas_asvija/

Pasakysiu atvirai: man kažkada šitas projektas irgi labai patiko. Bet jis geras tik jei žiūrėti vidaus išplanavimą. Tokio namo statyba yra brangi ir tą patį išplanavimą galite gauti paprastesnės formos name. Aš jo tikrai nestatyčiau. Jei negaila pinigų, rinkitės, bet nuoširdžiai siūlau pasižiūrėti kito projekto. O dar geriau už tuos ar dar mažesnius pinigus pasidarykite individualų projektą.
Atsakyti
jo pritariu jusu zodiams 100% ir pati matau, kad taip yra ir gal jau kokie 5 zmones sake,kad jis ne pigus bus

man irgi buvo taip, kad pirma vidu pamaciau Ir tada man labai patiko tai ir atleidau tada visus kampinius langus ir balkonus:)

gal zinot koki kita projektuotoja gera, ar gal namo projektaq panasiu isplanavimu?

QUOTE(cibulis @ 2017 01 20, 14:04)
Pasakysiu atvirai: man kažkada šitas projektas irgi labai patiko. Bet jis geras tik jei žiūrėti vidaus išplanavimą. Tokio namo statyba yra brangi ir tą patį išplanavimą galite gauti paprastesnės formos name. Aš jo tikrai nestatyčiau. Jei negaila pinigų, rinkitės, bet nuoširdžiai siūlau pasižiūrėti kito projekto.  O dar geriau už tuos ar dar mažesnius pinigus pasidarykite individualų projektą.

Atsakyti
QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 14:13)
jo pritariu jusu zodiams 100%  ir pati matau, kad taip yra ir gal jau kokie 5 zmones sake,kad jis ne pigus bus

man irgi buvo taip, kad pirma vidu pamaciau Ir tada man labai patiko tai ir atleidau tada visus kampinius langus ir balkonus:)

gal zinot koki kita projektuotoja gera, ar gal namo projektaq panasiu isplanavimu?

Kai man projektavo namą, buvo pati krizė. Išsiunčiau laišką ko noriu, krūvai architektų. Turinys toks: ar norite dalyvauti konkurse, pradžia nemokamai, sumokėsiu tik pasirinktam architektui. Keli pasiuntė mane toli, bet penki ar net daugiau sutiko dalyvauti. Iš visų man labiausiai patikęs ir konkrečiai mano sklypui ir poreikiams kurtas namo projektas ir dar kitas to pačio namo variantas. Labai puikus architektas. Tik nepigus. Šiandieną net gailiuosi, kad nepasirinkau šito projekto, nes įtariu, kad jo statyba būtų kainavusi tiek pat, kiek dabartinio projekto, bet būčiau gavęs didesnį namą ir nemažai kitų privalumų. Nepasirinkau šio architekto, nes pasitaikė proga nuo nulio projektuoti pasyvų namą su šituo architektu. Kiek žinau Aurimas (haus.lt) dabar labai užsiėmęs ir ne visus projektus imasi daryti, todėl drąsiai skambinkite Sauliui.
Atsakyti
QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 08:29)
sveiki, ar normalu uz kartotini projekta 4000€? cia su statybos leidimu.

Tipiniam per brangu. Pažiūrėkite, kokias individualių projektų kainas prieš pusmetį mes radom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 20 sausio 2017 - 18:17
snekant apie projektavimo kaina, gal reiketu konkretizuoti koks tai projektas - tenhnninis ar techninis darbo projektas. leidimui gaut uztenka ir techninio, bet uzbaigimui vistiek reikes darbo projekto. Gali butu kad tuose brangesniuose projektuose yra parengtas techninis darbo projektas, o pigesniuose uz darbo projekta dar teks susimoket statybu pabaigoje, beto siuo atveju kaip sakoma vezimas pries arkli statomas - darbo projektas rengiamas jau po darbu atlikimo.
Atsakyti
Su darbo projektu- cia kaip pasiseks. Vieniem reikia, kitiem ne. Užtenka lydrasti pasidatyt darrbo projekto ir prisiduot su techniniu.

QUOTE(madwifi @ 2017 01 21, 13:01)
snekant apie projektavimo kaina, gal reiketu konkretizuoti koks tai projektas - tenhnninis ar techninis darbo projektas. leidimui gaut uztenka ir techninio, bet uzbaigimui vistiek reikes darbo projekto. Gali butu kad tuose brangesniuose projektuose yra parengtas techninis darbo projektas, o pigesniuose uz darbo projekta dar teks susimoket statybu pabaigoje, beto siuo atveju kaip sakoma vezimas pries arkli statomas - darbo projektas rengiamas jau po darbu atlikimo.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 01 21, 16:01)
Su darbo projektu- cia kaip pasiseks. Vieniem reikia, kitiem ne. Užtenka lydrasti pasidatyt darrbo projekto ir prisiduot su techniniu.

bent man architektas ir konstruktorius teige kad reikia, t.y. jis privalomas - turi buti arba TDP arba TP + DP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 21 sausio 2017 - 16:45
Architektui aišku- uždarbis. Esmė ar reikalauja jo Vtpsi.
O cia jau kaip kur... STR vienas, reikalavimai skirtingi. Čia LT.

QUOTE(madwifi @ 2017 01 21, 15:44)
bent man architektas ir konstruktorius teige kad reikia, t.y. jis privalomas - turi buti arba TDP arba TP + DP.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 01 21, 18:03)
Architektui aišku- uždarbis. Esmė ar reikalauja jo Vtpsi.
O cia jau kaip kur... STR vienas, reikalavimai skirtingi. Čia LT.

kaip is anksto zinot reiks DP ar ne ? pilna inetas straipsniu apie statybos uzbaigimo problemas del DP nebuvimo, pvz:
"Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, kurios pareigūnai vykdo statinių statybos valstybinę priežiūrą iki statybos užbaigimo akto pasirašymo ar deklaracijos apie statybos užbaigimą patvirtinimo, nuolat analizuoja priežastis, dėl kurių dažniausiai užtrunka statybos užbaigimo procedūros. Viena iš jų – vis dar pasitaikantys atvejai, kai statinio statybos užbaigimo komisijai ar inspekcijai kartu su prašymu patvirtinti deklaraciją pateikiamas tik techninis projektas, nors reikalaujama ir darbo projekto (kai statinio projektas rengiamas dviem etapais) ar techninio darbo projekto, ir dėl to stringa statybos užbaigimo procesas. Tai bene didžiausią įtaką statybos užbaigimo dokumento surašymo terminui turinti ir statytojų (užsakovų) nepasitenkinimą kelianti priežastis"

Atsakyti
Kuo skirias tech. nuo darbo? ₩praktiskai niekuo.
Tidėl atsakymas: pasidaryt tik fasadini lapa tech. darbo projekto, ir susekt su techniniu.

QUOTE(madwifi @ 2017 01 21, 17:24)
kaip is anksto zinot reiks DP ar ne ? pilna inetas straipsniu apie statybos uzbaigimo problemas del DP nebuvimo, pvz:
"Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, kurios pareigūnai vykdo statinių statybos valstybinę priežiūrą iki statybos užbaigimo akto pasirašymo ar deklaracijos apie statybos užbaigimą patvirtinimo, nuolat analizuoja priežastis, dėl kurių dažniausiai užtrunka statybos užbaigimo procedūros. Viena iš jų – vis dar pasitaikantys atvejai, kai statinio statybos užbaigimo komisijai ar inspekcijai kartu su prašymu patvirtinti deklaraciją pateikiamas tik techninis projektas, nors reikalaujama ir darbo projekto (kai statinio projektas rengiamas dviem etapais) ar techninio darbo projekto, ir dėl to stringa statybos užbaigimo procesas. Tai bene didžiausią įtaką statybos užbaigimo dokumento surašymo terminui turinti ir statytojų (užsakovų) nepasitenkinimą kelianti priežastis"

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 01 21, 19:50)
Kuo skirias tech. nuo darbo? ₩praktiskai niekuo.
Tidėl atsakymas: pasidaryt tik fasadini lapa tech. darbo projekto, ir susekt su techniniu.

tai jei niekuo neiskiria, kodel iskarto nenupaiso TDP uz papildomus 10 euru popieriui ir printeriui, nereiketu galvos sukt. Nesu nei architektas ir nei konstruktorius, bet kaip suprantu DP yra gerokai detalesnis uz TP - "Darbo projektas – antrasis projektavimo etapas, Techninio projekto tąsa, kuriame detalizuojami Techninio projekto sprendiniai ir pagal kurį atliekami statybos darbai."
Gal todel ir cia minetu projektu kainos taip skiriasi nes vienuose yra dp dalis, kituose ne. o tavo siulomas variantas gal ir geras daug kam, bet klausimas ar 100% visada praeina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 21 sausio 2017 - 20:47
Kas tas TP ir DP? TP - techninis projektas. Tai čia konstruktyvas ar dar kažkas? Ir kas tas DP - darbo projektas?
Atsakyti