Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 09:29)
ar normalu uz kartotini projekta 4000€? cia su statybos leidimu.

Būtų smalsu pamatyti projektą, bet manau, kad kaina neadekvati. Aš prieš 4 metus už individualų projektą su PHPP skaičiavimais, konstruktyvu, grunto tyrimais, topo nuotrauka, statybos leidimu, t.y. su viskuo mokėjau 10 050 Lt. Gal po euro įvedimo kainos kosminės pasidarė?
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 20, 09:43)
Aš pati neseniai ši prietara sužinojau  biggrin.gif  bet aš prietarais netikiu. Neužpykit  4u.gif
Kitiems gal tai labai svarbu.

Kiek žinau čia ne prietaras, o fengšui rekomendacija. Bet kiekvienas žmogus natūraliai jaučia, kad nemalonu sėdėti nugarą į duris, pvz., kavinėje. Todėl ir nėra itin malonu miegoti nugara (galva) į duris, nors tai ir tavo namas. Aišku geriau taip kaip parodyta projekte, nei kojomis tiesiai į duris. Bet čia kiekvienas pats turi nuspręsti, kaip jam labiau patinka miegoti. Aš tik pasakiau savo subjektyvią nuomonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 sausio 2017 - 09:32
QUOTE(cibulis @ 2017 01 20, 09:31)
Būtų smalsu pamatyti projektą, bet manau, kad kaina neadekvati. Aš prieš 4 metus už individualų projektą su PHPP skaičiavimais, konstruktyvu, grunto tyrimais, topo nuotrauka, statybos leidimu, t.y. su viskuo mokėjau 10 050 Lt. Gal po euro įvedimo kainos kosminės pasidarė?

Prieš 4 metus ir minimalus atlyginimas buvo ~35% mažesnis nei dabar (~240€). Natūralu, kad brangstant darbo jėgai, ir kainos šoktelėjo per 4 metus. Taip pat projektavimą išbrangina nauji reikalavimai namo energetinio efektyvumo kokybei. Man individualus A klasės namo (150m2) projektas su viskuo gausis ~3500€, tačiau vien plokščių pamatų konstrukcinis projektas kainuoja 400€.
Atsakyti
QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 09:29)
sveiki, ar normalu uz kartotini projekta 4000€? cia su statybos leidimu.

Nenormalu, aš mokėjau 1k€ 2015-tais
Atsakyti
na ir mums pasirode kaina kosmine, cia namo projektas http://www.supernama...ojektas_asvija/
Atsakyti
QUOTE(Makaroncikas @ 2017 01 20, 10:43)
Prieš 4 metus ir minimalus atlyginimas buvo ~35% mažesnis nei dabar (~240€). Natūralu, kad brangstant darbo jėgai, ir kainos šoktelėjo per 4 metus. Taip pat projektavimą išbrangina nauji reikalavimai namo energetinio efektyvumo kokybei. Man individualus A klasės namo (150m2) projektas su viskuo gausis ~3500€, tačiau vien plokščių pamatų konstrukcinis projektas kainuoja 400€.

Nu taip kyla viskas, bet tokia kaina uz projekta kosmine.

Pavz mes ir pernai pradejom A klases namo projekta,. Buvom nusiziureja kartonini projekta, bet kol mastem, galvojom, jo kaina iskilo iki 1800e. Nu mums perbrangu.
Tai su tuo projektu vykom pas kita architekta, nes norejom ir keisti ji, gavosi mums individualus projektas.
Su viskuo bus kaina 1500e (119kv + pagalbinis pastatas - garazas) jau cia ir vandenys, elektra, valymo irenginiu projektai, leidimai.
Ir tuo labiau projektas pakoreguotas pagal mus rolleyes.gif
Nes ten kur radom kartonini projekta projekte 1 keitimas 50-100e butu atsieja. O keitem tikrai nemazai. ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 20 sausio 2017 - 11:46
2015 pradzioj, pilnas, individualus - 110m2. 1000e

QUOTE(kristynka* @ 2017 01 20, 10:45)
Nu taip kyla viskas, bet tokia kaina uz projekta kosmine.
Pavz mes ir pernai pradejom A klases namo projekta,. Buvom nusiziureja kartonini projekta, bet kol mastem, galvojom, jo kaina iskilo iki 1800e. Nu mums perbrangu.
Tai su tuo projektu vykom pas kita architekta, nes norejom ir keisti ji, gavosi mums individualus projektas.
Su viskuo bus kaina 1500e (119kv + pagalbinis pastatas - garazas) jau cia ir vandenys, elektra, valymo irenginiu projektai, leidimai.
Ir tuo labiau projektas pakoreguotas pagal mus  rolleyes.gif
Nes ten kur radom kartonini projekta projekte 1 keitimas 50-100e butu atsieja. O keitem tikrai nemazai. ;)

Atsakyti
QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 11:34)
na ir mums pasirode kaina kosmine, cia namo projektas http://www.supernama...ojektas_asvija/

bent man tai nevercia vidaus isplanavimo.
Atsakyti
nu jo tikrai mes cia biski ne i ta puse nusokavom,nes dar pamirsau pridet, kad cia kaina be PVMtai dar 21 poc. dasideda.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 01 20, 11:47)
2015 pradzioj, pilnas, individualus - 110m2. 1000e

bet kaina normali.
4000e tik uz kartonini projekta moketi daug. Dar plius bus kitu isleidu, leidimai, vandenys, elektra...
tai gausis jau virs ta kaina.

Papildyta:
QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 11:53)
nu jo tikrai mes cia biski ne i ta puse nusokavom,nes dar pamirsau pridet, kad cia kaina be PVMtai dar 21 poc. dasideda.

Siulau su vidaus isplanavimais pasiikonsultuoti pas kitus architektus. Gal net patars ka pasikeist, pasidarysit projekta pagal save.
Atsakyti
QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 11:53)

Tai čia gal dar kainas litais pamatėt? biggrin.gif
Atsakyti
tai gi va kad ne smile.gif buvom jau sissitikime ir tike pasake Eurais.
Atsakyti
eikit su tuo projektu pas kitus, o da geriau periferijoj paieškokit..

QUOTE(Tomawru @ 2017 01 20, 11:22)
tai gi va kad ne smile.gif buvom jau sissitikime ir tike pasake Eurais.

Atsakyti