Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(cibulis @ 2017 01 15, 18:43)
Pritariu - balkonas yra didžiulis šalčio tiltas ir jo reikėtų atsisakyti. Aš taip pat nematau aiškiai išreikštos šiaurės. Namas nemažas, bet svetainė ir virtuvė tik 36 kv. m. Man atrodo, kad mažoka.

Mano supratimu nėra proporcingai parinkti šiltinimo storiai. Sienos apšiltintos labai gerai, o grindys ir stogas - silpnokai. Dabar grindyse tik 25 cm šiltalo, pagal sienas reikėtų 30 ar net 35 cm. Stoge reikėtų 50 cm šiltalo ir dar geriau šiltesnės vatos nei nurodyta projekte (su liamda 0,034 arba net 0,032).

Taip pat manau, kad supainiotas stogo sumuštinis. Aš ant gegnių dėčiau MPP, tada tašas ir tada difuzinė plėvelė, t.y. reikėtų daryti atvirkščiai nei nurodyta ir vietoje lentų naudoti medžio plaušo plokštes (MPP). Dar po rostverku dėčiau ne 5 cm XPS, o bent 10 cm XPS.

Jei projektas nemokamas ir toks detalus, tai tikrai vertas dėmesio. Aišku, jei jums patinka tokia architektūra.

Pas mane mansardinis namas. Tai murlotas islenda i isore. Ant jo ir kabinsiu balkona. Suprantama, bus ir papildomos atramos tip, kad ziema galetu būti istiklintos.
O as dariausi juostinius pamatus, o cokoli is fibo blokeliu, kad sienos butu izoliuotos nuo pamato.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2017 01 17, 08:36)
Pas mane mansardinis namas. Tai murlotas islenda i isore. Ant jo ir kabinsiu balkona. Suprantama, bus ir papildomos atramos tip, kad ziema galetu būti istiklintos.
O as dariausi juostinius pamatus, o cokoli is fibo blokeliu, kad sienos butu izoliuotos nuo pamato.

Būtų įdomu pamatyti kaip atrodo ant murloto pakabintas balkonas? Nemanau, kad Fibo blokeliai nutraukė šalčio tiltą. Jį tik sumažino, bet tikrai nepanaikino. Nebent sienos karkasinės ar akyto betono. Arba juostinis pamatas apšiltintas štai taip.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 17, 08:29)
Būtų įdomu pamatyti kaip atrodo ant murloto pakabintas balkonas? Nemanau, kad Fibo blokeliai nutraukė šalčio tiltą. Jį tik sumažino, bet tikrai nepanaikino. Nebent sienos karkasinės ar akyto betono. Arba juostinis pamatas apšiltintas štai taip.

Siuo metu tera 20x20 isleisti i isore murlotai. Viename gale bus iki metro, o kitame gale siek tiek daugiau. Pietineje puseje numatyta istiklina terasa, kurios gali ir nebuti

Juostiniai pamatai pas mane betonuoti polistirolo klojiniuose. Darykim prielaida, kad betono apacioje turime nuli. Virs jo bent 1m betono, o virs betono bent 40cm fibo. Ir tik tuomet prasideda muras.
Palygininkim su apsiltintu betoniniu rostverku (sakykim 1m aukscio), kuris atremtas i minusines temperaturos grezinius.
Ar tikrai ant tokio rostverko sumurytos sienos yra geriau izoliuotos, negu ant fibo blokeliu?
PS
Fibo lyg ir 10 kartu mazesnis silumos laidumas, negu betono. Greziniai d20 kas 2m. Interpoliuojame ir gauname 2 kartus geriau izoliuota siena ant fibo cokolio. Dar siek tiek primetame, kad greziniai i rostverka paduoda minusine temperatura.
Pamatu irengimo kainos daug maz vienodos. Betonavimas man kainavo 500euru su 50cm gylio transejos kasimu, klojiniu is polistirolo sustatymu, betono maisymu ir supylimu i klojinius. Armatura nededama. Pamatas igilintas ir nebaisu, kad pasikas kurmiai ar papraus kanalizacija...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 17 sausio 2017 - 14:05
Visi "interpoliacijų" rezultatai pasimatys, kai pasimatuosi tokios ant FIBO pastatytos sienos temperatūras. Matysis šąla ji, ar ne

QUOTE(FIEDZIA @ 2017 01 17, 13:02)
Interpoliuojame ir gauname 2 kartus geriau izoliuota siena ant fibo cokolio.

Atsakyti
Patarkite. Nepriima projekto dėl langu.
Miegamuosiuose turi buti lango plotis 2m maziausiai, arba 2vnt mazesni langai.
Dar numatyta plotis 1500., aukstis 1300

Man nesiziuro langas 2m pločio. Butina pločio, aukstis netinka 2m
O du maziukai, ir "susigadina" laisvos sienos, paskui ner kaip pastatyt baldų.
1,7 kambaryje is vis siena 3050 tik plocio.

Gal kas minčiu ax.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Kur taip parasyta??? Mus proj 1:1, langas 1,50-1,70. Pastatytas, priduotas

QUOTE(kristynka* @ 2017 01 17, 13:58)
Miegamuosiuose turi buti lango plotis 2m maziausiai,

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 01 17, 15:05)
Kur taip parasyta??? Mus proj 1:1, langas 1,50-1,70. Pastatytas, priduotas

As nepasakysiu, paskambino architekte ir pasake, sveikatos kazkoki nepraleidzia projekto, nes bus mazai sviesos.
kazkokia formule jie matuoja siena, grindis... nu as nepasakysiu tiksliai kaip ten istiesu.
Atsakyti
Reikia su ta is sveikatos, pasnekėt, paklausinėt. Kokiu pagrindu...
ir praleis. Man niekas nekliuvo
na JO, yra formule bet ten joje koeficientu aibės, kad suskaiciuot teisingai
,
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 17, 14:09)
As nepasakysiu, paskambino architekte ir pasake, sveikatos kazkoki nepraleidzia projekto, nes bus mazai sviesos.
kazkokia formule jie matuoja siena, grindis... nu as nepasakysiu tiksliai kaip ten istiesu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 17 sausio 2017 - 15:19
QUOTE(arkava @ 2017 01 17, 15:15)
Reikia su ta is sveikatos, pasnekėt, paklausinėt. Kokiu pagrindu...
ir praleis. Man niekas nekliuvo

pagrindas, kad bus tamsu zmogui (nes jie ten pagal kazkokia formule apskaiciuoja)
pas mus jau bus A klases namas, gal cia kazkas pasikeite ? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 17 sausio 2017 - 15:24
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 17, 14:58)
Miegamuosiuose turi buti lango plotis 2m maziausiai, arba 2vnt mazesni langai.
Dar numatyta plotis 1500., aukstis 1300

Man nesiziuro langas 2m pločio. Butina pločio, aukstis netinka 2m
O du maziukai, ir "susigadina" laisvos sienos, paskui ner kaip pastatyt baldų.
1,7 kambaryje is vis siena 3050 tik plocio.

Gal kas minčiu  ax.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Projekta padaryk kaip jie nori, o statyk kaip tau geriau.
PS
Projekte dideli koridoriu plotai. Tambura mesciau lauk ir ji irengineciau po namo pridavimo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 17 sausio 2017 - 15:54
QUOTE(FIEDZIA @ 2017 01 17, 15:51)
Projekta padaryk kaip jie nori, o statyk kaip tau geriau.

cia ne geriausia isseitis. norim kad butu viskas tvarkoje.
Papildyta:
QUOTE(FIEDZIA @ 2017 01 17, 15:51)
Projekte dideli koridoriu plotai. Tambura mesciau lauk ir ji irengineciau po namo pridavimo

del koridoriaus galvojam.
Kiek Jusu manymu turetu buti koridoriaus plotis ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 17 sausio 2017 - 16:00
Viskas ir bus tvarkoje, lengvas nukrypimas lango...

koridoriaus plotis- 130mm - soociai. Na 140mm
Fiedzios pasiulyma del tamburo - sunku suprast.

QUOTE(kristynka* @ 2017 01 17, 14:58)
cia ne geriausia isseitis. norim kad butu viskas tvarkoje.
Papildyta:

del koridoriaus galvojam.
Kiek Jusu manymu turetu buti koridoriaus plotis ?

Atsakyti