Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

Reikia namo statybos samatos. Gal kas patar i ka kreiptis t.y. kas greit samata gali parengt ? Ar norint gaut samata uztenka namo architekturinio projekto su kai kuriomis statybos medziagu detalemis ?
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2016 08 10, 05:18)
Kaip ir baigiame derinti projekta su architektu. Kadangi mazai patirties, norisi nuomones is sono, ar butu dar koreguojamu/nepraktisku vietu palikta?
user posted image

Įdomus projektas! Matyt didelį sklypą turite?

kadangi 1m2 su apdaila kainuoja 700-1000€, tai skirti darbo kambariui, katilinei ir holui tiek kvadratų yra prabanga. Bet jei dau € turite, tai kodėl gi ne?

Nėra sandėliuko žoliapjovei, dviračiams ir kitiems ukio reikmenims. Nebent jis numatytas katilinėje.

Sakyčiau virtuvės langai į šiaurę per dideli, turėsite nemažai šilumos nuostolių (sienos varža R ~ 8,5, tuo tarpu langų tik 1).
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2016 08 10, 05:18)
Kaip ir baigiame derinti projekta su architektu. Kadangi mazai patirties, norisi nuomones is sono, ar butu dar koreguojamu/nepraktisku vietu palikta?
user posted image

Na analizuojant pirmo auksto plana jis padalintas i keturias dalis - svetaine, virtuve, darbo kambarys, garazas. Mano nuomone svetaine turetu uzimti daugiau nei 25% pirmo auksto pagal esama plana, mazinciau gal darbo kambari ir virtuve. Zinoma viskas kardinaliai keistusi smile30x30.png nes svetainej nemazai vietos atima praeimas, laiptai... o stalas ir sofa gan suspaustai atrodo (bent ant brezinio)
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 08 10, 12:34)

QUOTE(robertuxas @ 2016 08 10, 13:43)

Aciu uz pastabas. Sklypas nemazas, neriboja projekto idejos.

Rakandus ketiname laikyti katilineje ir dar numatyta terasos sienoje nisa.

Del virtuves lango teisinga mintis, didokas. Visgi jis derintas prie 2a langu, imetu vaizda .

Svetaines ir virtuves kvadratu nebekeisim, nes reikes vel architekto laiko viskam keisti.

Visas medziagas imsim tiesiai is gamintoju spec.kaina. Tad tikiuosi mazesnes 1m2 galutines kainos.
Atsakyti
Sita namo forma dabar labai populiari, bet kazkaip priblokuotas garazas visiskai nesiziuri bent jau pateiktoje sketchup projekcijoje.. Neisilieja i bendra vaizda. Gal geriau butu garaza darbo kambari daryti su identisku stogu kaip ir namo tik jis butu zemesnis, o katiline ir tambura padaryti grynai stiklini, lyg du namai sujungti stikliniu tamburu. Cia kazkas jau buvo idejes panasia projekcija, labai gerai ziurisi.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 08 11, 10:30)
Sita namo forma dabar labai populiari, bet kazkaip priblokuotas garazas visiskai nesiziuri bent jau pateiktoje sketchup projekcijoje.. Neisilieja i bendra vaizda. Gal geriau butu garaza darbo kambari daryti su identisku stogu kaip ir namo tik jis butu zemesnis, o katiline ir tambura padaryti grynai stiklini, lyg du namai sujungti stikliniu tamburu. Cia kazkas jau buvo idejes panasia projekcija, labai gerai ziurisi.

Gal is priekio geriau ziurisi nei is galo ? Paieskosiu temoje, ka panasaus idejo. Nes norim, kad si namo dalis ir liktu vienaukste.
Atsakyti
www.mariai.lt/
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2016 08 10, 20:24)
Aciu uz pastabas.

Man labai gražiai atrodo tas langas, kurio dalis yra stoge, o kita dalis sienoje. Nerealiai puošia namą, o iš vidaus toks langas - romantikos, nuotykių ir nerealios emocijos derinys. Aš irgi būtent tokio lango norėjau savo name. Nežinau kokio šiltumo namą statote (kokią klasę), bet tikrai šiltam namui toks langas prieš kelis metus kainavo baisiai brangiai. Dar tokie langai gali turėti problemų su vandeniu, stoglangiui gali reikėti šildomo kabelio. Žodžiu, labai gražu, bet brangu ir gali būti visokių siurprizų. Bet tikriausiai dabar aš visgi tokį langą dėčiau nepaisant visko. Ir gal net ne vieną.

Kita eksterjero pusė atrodo tikrai labai gerai. Pirmoje nuotraukoje - neišdirbta visuma. Patiems neigiamų emocijų nesukelia? Liepkite architektui išspręsti.

Man nepatinka tarsi V forma laužtas namas. Kalbu apie tas kelias netaisyklingas patalpas. Esu buvęs panašiame buto kambaryje. Man labai nepatiko. Nejauku ir jokio meno aš čia neįžvelgiu. Kas padiktavo tokią namo formą: saulė, sklypas, reljefas?

Garantuoju, kad svetainėje tikrai taip nestatysite fotelio ar to minkšto kampo. Bus baisiai nejauku, o kaip kitaip pastatyti neįsivaizduoju. Svetainė didelė, bet ji pereinama, turi didelį kampinį langą, todėl su jos apstatymu bus tragedija. Arba ant tos sofkės sėdėdami jausitės lyg sėdėtumėte koridoriuje.

Dar manau, kad namas labai dailus, bet jo pastatymas nebus pigus.

Dar nepasakiau esminio dalyko. Toks namas negali turėti jokio kamino. Stogas turi būti švarus be jokio kaminėlio. Priešingu atveju tie kaminai ir ypač tas vienas storas nužudys visą dizainą. Įdėsite daug pinigų į medžiagas ir isškirtinę formą, bet kaminas bus namo žudikas ir išbalansuos visumą. Atsisakote židinio, dedate geoterminį, nereikia jokio kamino, namas tampa sandaresnis ir gražesnis. Ir man dar ačiū po kiek metų pasakysite.

Dar matau daug gražių, bet brangių ir dažnai bereiklaingų dalykų. Pvz., tas terasos ar garažo kampas. Jis puošia namą, bet toks atsikišimas papildomai valgo pinigus. Taip pat manau, kad jūsų name gali būti nemažai metalinių sijų, kurios irgi išbrangins statybas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 rugpjūčio 2016 - 22:43
QUOTE(be*starlet @ 2016 08 10, 06:18)

man nepatiko, kad virtuve ganetinai tolokai nuo iejimo - tamburo, su visais pirkiniu krepsiais teks vos ne per svetaine iki virtuves keliaut.
Nepatogu mano galva.
Atsakyti
Sveiki, turime projekta, bet norime dar daug ka keisti. Labiausiai kliuna virtuves vieta, noreciau, kad kriaukle butu priesais langa. Gal sukeisti virtuves ir svetaines vietas, kelti virtuve i priesais esancia siena ir daryti kampine? Taip pat norim didinti tambura ir wc patalpa. Dar neapsisprendziam del garazo, darysim tik vienam automobiliui arba naikinsim ir darysim pasiure, bet tada lieka neisprestas klausimas del priestato (pirties zonos). As noreciau naikinti, bet vyras noretu pirties. Is tos zonos nera iejimo i pagrindini pastata, reiktu vaiksciot pro lauka, kas ziema butu visai nefaina. Bet kur tas duris padaryti?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fitnes: 12 rugpjūčio 2016 - 10:55
QUOTE(cibulis @ 2016 08 11, 23:37)

Koks išsamus komentaras, ačiū, radau naudingų momentų apie kuriuos tikrai nepagalvojome. Derinsime su architektu projektą dar kartą, nors jau taip norisi užbaigti šį etapą greičiau.

Už b9simas statybas atsakingas statytojas taip pat sakė, kad projektas sudėtingas ir bus gan sunkios statybos. Dar siūlo terasoje koloną, tačiau architektas sako, kad griaus visa vaizdą kolona....

Kaminas mums neišvengiamas, nes naudosime granules. Apie geoterminį išlenda ne vienas nepalankus atsiliepimas.

Dėl "V" formos sienų architektas rėmėsi mūsų pavyzdžiais namo idėjai Nuoroda ir user posted image
Mums patiko dviejų namo dalių vizualinis atskyrimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be*starlet: 12 rugpjūčio 2016 - 22:27
QUOTE(be*starlet @ 2016 08 12, 22:27)
Kaminas mums neišvengiamas, nes naudosime granules. Apie geoterminį išlenda ne vienas nepalankus atsiliepimas.

O kas blogai su geoterminiu? Aš dar tik metus laiko naudoju, bet kol kas nerealus dalykas.
Atsakyti