Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(BangaS @ 2016 05 23, 16:24)
3 darbai: sąramos, žiedas, perdanga. Žiedas ir sąramos 1800. Logiška manyti, kad kas lieka bus perdanga.
Pataisykite jei neteisingai.
130 Lt/m2 už monolitinę perdangą - tokių kainų nebuvo.

Mano pavyzdyje perdanga ir žiedas realiai sudaro po pusę. Vadinasi jei buvo 1 kv. metro kaina 260 Lt, tai išeina apie 130 Lt. Markučių apie 90 Lt. Įvertinus visus apdailos darbus įtariu, kad perdangos plokštės su GKP ir apdaila gali būti brangiau arba kainos bus tikrai labai panašios, bet nebus ženkliai skirtingos.

Sienos ar kitos pertvaros gal ir išbrangina betoninius dalykus, bet perdanga tikrai neišbrangsta taip stipriai kai teigiate.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 21:01)
Mano pavyzdyje perdanga ir žiedas realiai sudaro po pusę. Vadinasi jei buvo 1 kv. metro kaina 260 Lt, tai išeina apie 130 Lt. Markučių apie 90 Lt. Įvertinus visus apdailos darbus įtariu, kad perdangos plokštės su GKP ir apdaila gali būti brangiau arba kainos bus tikrai labai panašios, bet nebus ženkliai skirtingos.

Sienos ar kitos pertvaros gal ir išbrangina betoninius dalykus, bet perdanga tikrai neišbrangsta taip stipriai kai teigiate.

Cibuli,nepagavojei kad darant perdanga reikia ir ventiliacija kazkur pravesti? Automatiskai storeja perdanga. Netgi pasirinkus tuos plokscius ortakius tu storini perdanga. O kur dar tokiu ortakiu kaina palyginus su paprastais kuriuos prasivedziotum po lubom? Stora perdanga reiskia daugiau medziagu. Daugiau betono,daugiau statramsciu,daugiau laiko sugaisto darbui,daugiau pinigu uz darba ir t.t. Rodei kad galima sienose pramesti.. O jei siena betonine? Vel tapati dainele. Dedi gipsa kad paslepti vamzdzius vel papildomos islaidos..
Tu kaip sugedusi plokstele vis kar,kar,kar kar.. pigu pigu.. Nera pigu,nors nera ir kosmosas. Turetum pastebeti viena esmini dalyka.. Tas betonas dazniausiai naudojamas ultramoderniuose namuoe kurie yra pasakiskai brangus.. Kaip manai,jie is biednumo betona naudoja? lotuliukas.gif

Blyn,cibuli..Tu man kaip narkotikas.... doh.gif vel rasau ten kur nereikia.. Gaila trinti tai .... skaityk,isvedziok. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 20:19)
Blyn,cibuli..Tu man kaip narkotikas.... doh.gif vel rasau  ten kur nereikia.. Gaila trinti tai .... skaityk,isvedziok. 4u.gif

Vienas beveik viską apie mane žino, o kitą net kaip narkotikas veikiu. Negalvojau, kad toks stiprus ir įtaigus esu. Gal reikia į Seimą kandidatuoti. Patraukčiau mases.

O jei rimtai: aš kalbėjau tik apie betoninę perdangą. Pateikiau savo skaičius. Ir esu savo atveju įsitikinęs, kad tokia perdanga kainuotų tiek pat ar gal tik šiek tiek brangiau nei plokščių perdanga su GKP ir apdaila.

Tačiau gerbdamas tavo asmenį daugiau apie betoną nekalbėsiu, nes dar rimtai narkomanu patapsi. Reikia tave traukti iš liūno kol galutiniai nenugrimzdai.
Atsakyti
Mano statybininkams ir man nelabai patinka toks suprojektuotas pamatų variantas,
kai rostverkas baigiasi ir blokeliu muras prasideda ~12cm. zemiau lauko paviršiaus blink.gif user posted image
Bet kostruktorius ramiai aiškina, kad viskas tvarkoje: bus hidroizoliacija, drenuojanti membrana ir t.t.
Gal kol ne vėlu, patartumėt sukelti rostverką kokį 20 aukščiau?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 23, 22:49)
Vienas beveik viską apie mane žino, o kitą net kaip narkotikas veikiu. Negalvojau, kad toks stiprus ir įtaigus esu. Gal reikia į Seimą kandidatuoti. Patraukčiau mases.

O jei rimtai: aš kalbėjau tik apie betoninę perdangą. Pateikiau savo skaičius. Ir esu savo atveju įsitikinęs, kad tokia perdanga kainuotų tiek pat ar gal tik šiek tiek brangiau nei plokščių perdanga su GKP ir apdaila.

Tačiau gerbdamas tavo asmenį daugiau apie betoną nekalbėsiu, nes dar rimtai narkomanu patapsi. Reikia tave traukti iš liūno kol galutiniai nenugrimzdai.

O ,jau giesme pasikeite... Is pradziu teigei kad betonas pigiau,dabar tik truputi brangiau. Pazymesiu kad visgi eina apie namudini betona..

Atsipalaiduok....
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2016 05 23, 23:33)
Mano statybininkams ir man nelabai patinka toks suprojektuotas pamatų variantas,
kai rostverkas baigiasi ir blokeliu muras prasideda ~12cm. zemiau lauko paviršiaus  blink.gif  user posted image
Bet kostruktorius ramiai aiškina, kad viskas tvarkoje: bus hidroizoliacija, drenuojanti membrana ir t.t.

Jei norite, kad 1 a. grindys ('namo 0 altitudė') eitų bemaž tame pačiame lygyje, kaip ir laukas, tai nelabai čia tų variantų, mano nuomone, yra.

Mane labiau neramintų grindų betono atrėmimas ant rostverko - toje vietoje potenciali skylimo vieta vėliau gaunasi (gruntas kažkiek po grindimis pasės, kraštai įsirems į rostverką ir ...)
Atsakyti
Kaip realiai galima butu igyventinti sita:

Vieno auksto namas be rusio/ be pusrusio, bet noretumem kad pirmas aukstas visgi butu pakeltas iki to lygio lyg butu su rusiu ar pusrusiu ?
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2016 05 24, 07:12)
Kaip realiai galima butu igyventinti sita:

Vieno auksto namas be rusio/ be pusrusio, bet noretumem kad pirmas aukstas visgi butu pakeltas iki to lygio lyg butu su rusiu ar pusrusiu ?

Aukstesnis pamatas ir privežtinis gruntas - smelio, zvyro misinys is kazkur iškastas, nebutinai is karjero. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 05 24, 05:34)
Jei norite, kad 1 a. grindys ('namo 0 altitudė') eitų bemaž tame pačiame lygyje, kaip ir laukas, tai nelabai čia tų variantų, mano nuomone, yra.

Mane labiau neramintų grindų betono atrėmimas ant rostverko - toje vietoje potenciali skylimo vieta vėliau gaunasi (gruntas kažkiek po grindimis pasės, kraštai įsirems į rostverką ir ...)

Na as ir noreciau patvirtinti... kad grindys ant pamato nemanau kad tinkamas variantas. Reiketu blokeli ir pamata daryti is vidaus vienoje linijoje.

O kodel norisi tokio zemo namo? ar kvartalas jau pilnai susiformaves? ar nebus taip kad pasidarysite zema nama, kaimynai issikels sklypus, gatve issikels ir namas liks duobėje. Be to kaip su gruntiniais vandenimis? ne aukstai jie?
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2016 05 23, 22:33)
kai rostverkas baigiasi ir blokeliu muras prasideda ~12cm. zemiau lauko paviršiaus  blink.gif  user posted image

Jūsų cokolio mazgas tikrai netipiškas ir keistokas. Klasikiniuose mazguose tikrai nėra tokio varianto, kad vidinėje pusėje rostverko plokštuma nesutaptų su sienos. Kolegų pastabas šioje vietoje laikau teisingomis. Kuo konstruktorius grindžia tokį sprendimą? Tegul parodo šaltinį, iš kur toks mazgas paimtas. Cokolio detalė nėra kažkas tokio, kur būtų galima labai improvizuoti, mazgai yra senų seniausiai nusistovėję praktikoje ir tam matyt yra pagrindo.
Man ir kita vieta kelia abejones, tai būtent dėl grunto lygio išorėje. Kad namas iš esmės bus be cokolio (išorėje matomos pamato dalies) tai dar toleruotinas dalykas, tai lemia architektūriniai sprendimai, tačiau vienareikšmiškai - rostverkas turi būti bet kiek aukščiau grunto lygio. Atitinkamai ir rostverkas yra hidroizoliuojamas ir šiltinimas skirtingai nei siena. Tiek teptinė hidroizolioacija, tiek membrana yra pamato atributai, ne sienos. Dar neteko girdėti, kad kas hidroizoliacija teptų sieną. Pas jus problematiškiausia vieta tampa kampukas tarp rostverko ir pirmo sienos blokelio - įsivaizduokime pasekmes ten patekus vandeniui, o jam patekti aš nematau didelių kliūčių, didelių liūčių ir nors laikino vandens lygio pakilimo atveju turėsite didelę riziką. Nesuklyskite dėl membranos savybių - jis tikrai 100 proc. neapsaugos nuo drėgmės patekimo ant polistirolo, nes dažniausiai nebūna vientisa, yra jungiama, o ir atsakingai priglausti ją prie roztverko yra darbo. O palikus drėgmės barjerą tik teptinei hidroizoliacijai būtų neatsakinga.
Galbūt kažkas iš konstrukcinės pusės galėtų "apginti" tokį mazgą, tačiau aš siūlau labai rimtai pasvarstyti jo korekciją, jeigu tam dar turite galimybę.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 05 24, 06:34)

Manau ir grindis galima butu kilstelėti , jeigu reikalinga, kad nedrėktų siena (nes projekte hidroizoliacija ant rostverko yra žemiau išorės).
Jūsų pastebėjimas, kad grindų betonas remsis ant rostverko, taip pat labai svarbus ir, manau, teisingas. Net nepagalvojom apie tai...
Atsakyti
Rostverka darykit 25cm plocio ,jei reika skaiciujamam pamato atsparumui , paaukstinkite rostverka iki 65cm ,tikrai dirbs geriau negu 30x60cm .
Kiek aukstu namas ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 gegužės 2016 - 08:45